Gość: af IP: *.220.119.190.dsl.dynamic.eranet.pl 27.04.10, 07:22 Jeszcze na przejazd z Krakowskiej w Stradom powinni to ustawić i na zjazd z Ronda Grunwaldzkiego w Konopnickiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Kamery na straży kodeksu drogowego IP: 149.156.209.* 27.04.10, 07:33 A kiedy wreszcie zainstalowane będą kamery na dwupoziomowym skrzyzowaniu na AL. J.P. II ? Tam dopeiro sobie kierowcy pozwalają !!! Nie dość, że nagminna jest jazda na "czerwonym" to ci, którzy jadą pod spodem - gdzie świateł nie ma lecą jak na autostradzie. A Odpowiedz Link Zgłoś
nick_othem Re: Kamery na straży kodeksu drogowego 27.04.10, 08:57 tzn co, wystraszyli Cię Ci kierowcy, co to jadą, jak po autostradzie?? Jeżdżę codziennie po tym skrzyżowaniu i jakoś nie zauważyłem, jakoby nagminnie ktoś tam łamał prawo......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 70 Pani Anka pewnie jest rowerzystką IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 09:40 Pani Anka pewnie jest rowerzystką nie mająca bladego pojęcia o przepisach drogowych. Nie zna znaków i wydaje się jej, że skoro jadą szybciej, to już jak po autostradzie. A ograniczenie do 70 stoi jak byk. Ale by to pojąć, trzeba by mieć choć kartę rowerową jak dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: Pani Anka pewnie jest rowerzystką IP: *.multimo.pl 27.04.10, 11:07 A według mnie ma rację. Tam mało kto jedzie poniżej 90. No i co z tego, że jest jakieś ograniczenie? Kiedyś jak policja łapała, to niektórzy mieli 110 na liczniku. Sam przekraczam czasem prędkość o 10, maks 20 km na godzinę, ale i tak wszyscy mnie wyprzedzają. Kto u nas przestrzega jakichś przepisów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawidowaty Re: Pani Anka pewnie jest rowerzystką IP: 213.25.208.* 27.04.10, 16:22 No co z tego, że wyprzedzają. Jeżdżę tam max 90 km/h i niech mnie sobie wyprzedzają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick juz raz się chwalili kamerami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 07:43 Z tego co pamiętam po zakończeniu remontu alej, mówili że teraz każde skrzyżowanie jest monitorowane (faktycznie coś tam jest zamontowane) i teraz będą karać jeżdżących buspasami, ale jak widzę to tylko straszak był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klanfeld Re: juz raz się chwalili kamerami IP: *.autocom.pl 27.04.10, 09:10 na razie wszystko ok.korzystam, zadnego mandatu nie dostalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Kamery na straży kodeksu drogowego IP: 77.236.28.* 27.04.10, 07:43 A moze latwiej by bylo zlikwidowac absurd jakim jest zakaz jazdy na wprost z Królewskiej? Generuje tylko dodatkowe korki bo jak ktos chce wjechac na Karmelicką to najpierw zapycha aleje w stronę grunwaldzkiego a potem jeszcze musi nawracac. I niech nikt mi nie mówi że to jest korzystne dla komunikacji miejskiej, bo pozniej samochody, wykonując prawoskręt w Karmelicką, blokują buspas. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_othem Re: Kamery na straży kodeksu drogowego 27.04.10, 08:59 ty to byś na sam Rynek wjechał, gdybyś mógł...Taki nakaz jest batem na takich leni, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Kulą w płot IP: 77.236.28.* 27.04.10, 09:43 Jezdze wylacznie KM, czesto autobusami przez aleje i denerwuje mnie ze musze czekac bo samochody skrecaja w prawo w Karmelicka, a jadac od drugiej strony skrzyzowanie jest zatkane bo nie mozna jechac prosto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Kulą w płot IP: 77.236.28.* 27.04.10, 09:58 Jezdze wylacznie KM, czesto autobusami przez aleje i denerwuje mnie ze musze czekac bo samochody skrecaja w prawo w Karmelicka, a jadac od drugiej strony skrzyzowanie jest zatkane bo nie mozna jechac prosto. BTW Ciekawe dlaczego mój poprzedni post tej treści zniknął. Kliknąłeś może 'Skasujcie'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Kulą w płot IP: *.multimo.pl 27.04.10, 11:20 Nacisnąłeś "wstecz" i zapomniałeś o "odświerz"... Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: Kamery na straży kodeksu drogowego 27.04.10, 20:32 No właśnie, w jakim celu wprowadzono zakaz jazdy na wprost z Karmelickiej w Królewską? W przeciwnym kierunku jest dla mnie zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Kamery staną na straży kodeksu drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 09:25 Więcej takich kamer jest potrzebnych. Można wymienić pewnie kilkadziesiąt punktów w mieście gdzie "cwaniacy" skracają sobie drogę. Zjazd z Ronda Grunwaldzkiego w kierunku Jubilatu, skręt z Gertrudy pod Wawel, busiarze na Wielickiej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Kamery staną na straży.. Grunwaldzkie IP: *.multimo.pl 27.04.10, 11:19 Co mają robić kierowcy którzy blokują rondo zjeżdżając w Aleje? Co 2-3 zmianę świateł jakiś zablokuje przynajmniej jeden pas. Co waszym zdaniem powinien zrobić kierowca któremu zdarzy się zakończyć jadę na środku skrzyżowania? Blokować je czy spokojnie opuścić bus-taxi-policja-[to czwarte]-pasem i zjechać z niego jak to tylko możliwe? Ja jeszcze nie miałem takiej sytuacji ale wolał bym by inni wybierali to 2gie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panodwfu Re: Kamery staną na straży.. Grunwaldzkie IP: 213.180.137.* 27.04.10, 11:42 Wystarczy nie wjeżdżać na skrzyżowanie jeśli nie można kontynuować jazdy za nim - przepis stary i nagminnie olewany w naszych miastach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: Kamery staną na straży.. Grunwaldzkie IP: *.multimo.pl 27.04.10, 12:59 Do tego, żeby nie wjechać na skrzyżowanie, jeśli nie można go opuścić, potrzebne jest myślenie, skupienie, przewidywanie i wyobraźnia. Cechy całkowicie obce dla większości kierowców, bo nawet jeśli o czymś myślą za kółkiem, to nie ma to nic wspólnego z sytuacją na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Kamery staną na straży kodeksu drogowego IP: *.chello.pl 27.04.10, 09:36 tak, pół roku temu zlikwidowali w zasadzie buspasy na tym odcinku, łącząc z prawoskrętami na całym odcinku. A może by tak wywalić w końcu prawoskręt na środkowy pas jak w każdym cywilizowanym mieście tzw. "Zachodu"? Teraz sytuację ratują długie cykle świateł, ale jak po wyborach będzie czystka w ZiKiT to na pewno ktoś pójdzie po rozum do głowy i je skróci. Więc zostaniemy z korkami do prawoskrętu i niewydolnym systemem zbiorkomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfr MPK samo korkuje karmelicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 10:01 podjezdzaja 3 sklady, kazdy po 3 wagony, zostawiaja miejsce (czasami) by przejechac na druga strone karmelickiej np w kremerowskiej czy michałowskiego i sami stoja na calej dlugosci karmelickiej bo nie potrafia opuscic przystanku na jednym cyklu swiatel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: MPK samo korkuje karmelicka IP: *.chello.pl 27.04.10, 12:56 Napisz to jeszcze raz. Tym razem po polsku. Wyszedł Ci straszny bełkot bez ładu i składu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Kamery staną na straży kodeksu drogowego - APEL IP: *.chello.pl 27.04.10, 11:01 Ja wiem że w ZIKIT pracują głąby ale czy nie można wyznaczyć czasowe obowiązywanie Bus pasów tak jak jest to zrobione w Warszawie? Bus Pas powinien obowiązywać w godzinach szczytu od 7-30 do 10 i od 14 do 17, bo czasem w nocy robią się korki a bus pasy są puste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gk-men Re: Kamery staną na straży kodeksu drogowego - AP IP: 213.25.208.* 27.04.10, 16:24 Pomysł do bani. Zasada jest prosta: bierzesz auto - stoisz i czekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Kamery staną na straży kodeksu drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.04.10, 11:20 A co robi policja,kierowcy nagminnie rozmawiają przez komórki.Ulica wrocławska w rejonie Urzędu Marszałkowskiego,linia ciągła na kierowcach nie robi żadnego wrażenia.Dodam jeszcze że to kobiety są agresywne na drodze.Często jeżdżą bez pasów,prowadzą auto jedną ręką bo w drugiej telefon,a z tyłu dzieci bez fotelików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hup Polecam wyjazd z Podwawelskiego na Grunwaldzkie IP: *.scansafe.net 27.04.10, 11:21 Tzn dawno juz tam nie jechalem ale prze kilka miesiecy jak bylem tam codziennie zastanawialem sie dlaczego tam nie ma kamery, bo zwrocilaby sie w 2 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qbek Kamery staną na straży kodeksu drogowego IP: *.gemini.net.pl 27.04.10, 12:12 Na Karmelickiej problem można rozwiazac bardzo prosto. Tak jak na przyklad w Brukseli. Wystarczy zamontowac automatyczne slupki, ktore chowaja sie jak jedzie tramwaj, i zaden kierowca tam nie pojedzie. Oczywiscie sluzby ratownicze tez moglyby jechac tamtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Kamery staną na straży kodeksu drogowego IP: *.net.autocom.pl 27.04.10, 12:57 A radiowozy jadące NIE na sygnale, ale tak sobie po prostu jako auta CYWILNE po bus-pasach też będą ścigać, jak taki na przykład wczoraj wieczorny? "Lekarzu lecz się sam" - i tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Kamery staną na straży kodeksu drogowego IP: *.chello.pl 27.04.10, 19:41 przecież masz napisane na znaku POLICJA, więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Kamery staną na straży kodeksu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 23:01 nie na wszystkich znakach jest dopisana '''policja"""" Odpowiedz Link Zgłoś
maxmax13 Kamery staną na straży kodeksu drogowego 30.04.10, 20:09 są inne kamery ale to chyba ZIKIT ma na tym skrzyżowaniu a mandaty do 5 lat przychodza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Kamery na straży kodeksu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 23:08 na wszystkich ulicach powinny być bus-pasy na których będzie się panoszyć komunikacja zbiorowa a pozostałe samochody z szybkością około 5 km/h w korkach obok pustych bus-pasów tak powinno być????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca krakow mpk swieta krowa IP: *.mynet.com.pl 01.05.10, 18:03 krakow to dramat, miasto utrudnia zycie kierowcom jak tylko moze. czy banda debili z UM i ZIKiTu nie jest w stanie pojac, ze nie kazdy moze jezdzic autobusem? miasto nie funduje nam żadnych ulatwien, tylko same utrudnienia. i tak mam ich w d..., jezdze buspasami, na grunwaldzkim lece górą i prawym pasem zjezdzam do samego mostu, mam gdzies durne zakazy za ktore niestety ja place. kierowcy placa stokroc razy wiecej niz pasazerowie mpk a maja cala mase utrudnien, absurd. inna sprawa - studenci ze wsi powinni miec zakaz wjazdu samochodem na teren krakowa. wystarczy sie przejechac w godzinach szczytu i policzyc ile mamy na ulicach rejestracji KR. Wiekszosc to KWI KWA KCH KPR KRA KNS LKR KCH TST TKI itp itd a w srodku studenciaki jadace na egzamin albo zajecia - nie korkujcie nam miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko po 23 też? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 22:29 Ten zakaz jazdy na wprost po 23 też obowiązuje? Pewnie tak, tramwaje widmo też muszą jechać bez korków? Odpowiedz Link Zgłoś