Gość: J.Krowodrza IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:13 Pod kościołem Misjonarzy (NMP z Lourdes ul. Lea 44) też zbierano podpisy dla PiSu. Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaziozbawiciel Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako 05.05.10, 18:17 Gość portalu: J.Krowodrza napisał(a): > Pod kościołem Misjonarzy (NMP z Lourdes ul. Lea 44) też zbierano > podpisy dla PiSu. Skandal. Czy to źle, że pod kościołami zbiera się podpisy? Przecież od dawna wiadomo, że kościół popiera PiS. Chcesz, żeby do władzy doszli bezbożnicy? Liberałowie? J.Krowodrza - do spowiedzi marsz! I to już! I na tym forum masz napisać, jaką pokutę dostałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko387 Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.dolsatbelchatow.pl 05.05.10, 18:40 A co wybiórcza powie na to, że lekarka rodzinna zbierała podpisy w swoim gabinecie. Na Komorowskiego, żeby była jasność. Według mnie to bardziej razi niż te zbieranie pod kościołem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko387 Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.dolsatbelchatow.pl 05.05.10, 18:41 Namawiała do tego każdą osobę, która do niej przyszła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:00 jak mozesz sie wypowiadac za kazda osobe? kto cie do tego upowaznil??? mow za siebie - nie masz argumentow to nie dodawaj od siebie poboznych zyczen... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 A PO zbierało w aresztach i d.publicznych ???????? 05.05.10, 22:42 j.w. GW mogłaby napisać gdzie PO-wcy zbierali podpisy. To bardzo interesujące. Pewnie pracownicy firm Ryśków, Zbyszków i Mirów dostawali propozycję nie do odrzucenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dornjuan Prawo i Sprawiedliwość to tylko puste hasło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Jak zal zwieracz sciskal PO .... IP: *.radom.vectranet.pl 05.05.10, 22:49 Tytul artykulu powinien brzmiec: Jak zal zwieracz sciskal PO, ze nie moze zbierac podpisow pod kosciolami. Sami za to zbieraja na potege pod panstowymi uniwersytetami i instytucjami publicznymi i nie widza w tym nic zlego. Odpowiedz Link Zgłoś
poskromienie_zlosnicy Re: A PO zbierało w aresztach i d.publicznych ??? 05.05.10, 22:55 I tu cię czeka zawód:). Trzeba było się pofatygować do biur PO. Na szczęście nie poszli dziadować pod kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: A PO zbierało w aresztach i d.publicznych ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 00:20 To raczej Ciebie czeka zawód, ludzie z PO, tak samo zresztą jak inni, zbierali podpisy GDZIE SIĘ TYLKO DAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstryk Re: A PO zbierało w aresztach i d.publicznych ??? IP: *.chello.pl 06.05.10, 08:39 A u was biją murzynów Odpowiedz Link Zgłoś
funiaextra Re: A PO zbierało w aresztach i d.publicznych ??? 07.05.10, 20:48 o rany ... Lewarpropis to znowu ty!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k-marian51 Re: A PO zbierało w aresztach i d.publicznych ??? 02.06.10, 20:27 A u Was murzynów biją. Takie zazwyczaj odpowiedzi pisowski swołoczy na normalne pytania. A to dlatego, że nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne. Bo Wolska teraz już jednego kaczorka to jest tam nie stało ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako 06.05.10, 00:36 Gość portalu: koko387 napisał(a): > A co wybiórcza powie na to, że lekarka rodzinna zbierała podpisy w swoim gabine > cie. Na Komorowskiego, żeby była jasność. Według mnie to bardziej razi niż te z > bieranie pod kościołem... Do kościoła się chodzi, a zbiera się jedynie dziadostwo by żebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfeuszASG Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: 195.47.201.* 06.05.10, 08:30 bredzisz koleś w swoim gabinecie może robić co jej się podoba a kościół i teren kościoła jak i plebania są własnościa parafii a nie księdza proboszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klop Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.pools.arcor-ip.net 05.05.10, 19:12 Jestes nienormalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.gl.digi.pl 05.05.10, 20:34 Kaziuzbawicielu! puknij sie w łepetynę i to już! Marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Daj spokoj kazio i tak nic nie poradzisz IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:38 Nic nie poradzisz. i tak zrobia jak uwazaja a potem jest jek i placz. Pozatym nie rozumieja cie. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Kościoł dba o swoich pachołkow. 05.05.10, 22:33 Beda dalej rozkradac Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
liberau Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako 05.05.10, 22:34 > Czy to źle, że pod kościołami zbiera się podpisy? Przecież od dawna > wiadomo, że kościół popiera PiS. Chcesz, żeby do władzy doszli > bezbożnicy? Liberałowie? J.Krowodrza - do spowiedzi marsz! I to już! > I na tym forum masz napisać, jaką pokutę dostałeś. podsłuchiwałem jak się J.Krowodrza spowiadał u Misjonarzy - w ramach pokuty ma przez następny rok codziennie nawiedzać Kaczą Jamę pod Wawelem. I dobrze mu tak - sodomicie jednemu! Odpowiedz Link Zgłoś
aligator.1 Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako 05.05.10, 22:50 Ja chcę aby do władzy nie doszły pisiory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: 92.24.34.* 05.05.10, 23:58 kaziozbawiciel napisał: > Gość portalu: J.Krowodrza napisał(a): > > > Pod kościołem Misjonarzy (NMP z Lourdes ul. Lea 44) też zbierano > > podpisy dla PiSu. Skandal. > > Czy to źle, że pod kościołami zbiera się podpisy? Przecież od dawna > wiadomo, że kościół popiera PiS. Chcesz, żeby do władzy doszli > bezbożnicy? Liberałowie? J.Krowodrza - do spowiedzi marsz! I to już! > I na tym forum masz napisać, jaką pokutę dostałeś. Sam jestes PiSowcu bezboznikiem, bo Bog nakazuje zjednoczenie, milosierdzie i wybaczenie, co z reszta Chrystus nauczal i za co oddal swoje zycie. Kosciol i PiS natomiastdziela ludzi na lepszych (PiS) i bezboznikow, cala reszta, jak kiedys j.kaczynski podzielil nspoleczenstwo na PiS i ZOMOwcow. Dlatego uwazam PiSowcu, ze ty Boga masz gleboko w dupie, a potrzebny jest ci tylko do zaspokojenia swoim amicji politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Jaki kościół tak partia :) IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:21 Hipokryci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł B Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.ghnet.pl 05.05.10, 18:25 A niech zbierają, nie popieram zaangażowania kościoła w sprawy polityki ale nikt nie zmusza (jeszcze) do podpisywania sie a tym bardziej do głosowania na pisiorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ken Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:26 Coz w tym dziwnego, przeciez czarni jak i pan Rydzyk sa na kazde skinienie pisuarow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:26 Swiety nie jestem - to zaznaczam! zaskoczenie pewnie wzieloby gore - bo nie po to sie idzie do kosciola zeby robic awanture... ale powinno sie tak jak Jezus rozpieprzyl kramy kupczacych w swiatyni Pana! historia sie powtarza... ludzie z czasem zapominaja ze kosciol to swiatynia a probuja tam zalatwiac interesy... proboszcz pewnie pis-owy ale teraz bedzie sie zarzekal... z reszta... kosciol to nie ludzie, to nie proboszcz... nie obrazajmy sie wiec na wiare... sepy, ktore zeruja na wspolczuciu po katastrofie ktora powinna byc pojmowana w kategoriach ogolnoludzkich a nie politycznych.. a fuj!!! wstydzcie sie ludzie... ktos swietnie napisal ze chocby Marta Kaczynska nie wiadomo co robila to Jaroslawa nie wybiora bo sie go boja... mysle ze jest sie czego bac! a idac do kosciola ignorujmy tych... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaspis Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.aster.pl 05.05.10, 18:38 A dlaczego ignorować? Podpisywać! Podpisywać! Pan Bóg jest z PiSem i wygramy te wybory> Musimy zrobić porządek w kraju - koniec złodziejom, bandytom, homo i ruskim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:54 przejdz sie czasem cwiercinteligencie do kosciola i kup se taka gruba ksiazke z tytulem biblia lub pismo swiete a nie bedziesz bredzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:08 porzadek jest!!! jak sie patrzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:17 tak... był z nimi 10 kwietnia... powolal ich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyjaspis Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.54.170.86.tvksmp.pl 05.05.10, 19:23 jaspis, marzy ci się za dużo! taki z ciebie jaspis, jak z brudnego kawałka betonu brylant Odpowiedz Link Zgłoś
aligator.1 Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako 05.05.10, 22:56 Gość portalu: jaspis napisał(a): > ... Musimy zrobić porządek w kraju - koniec złodziejom, bandytom, homo i ruskim! Ot i wzorowa chrześcijańska postawa miłości bliźniego. Obłudnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
motoguru Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako 05.05.10, 23:09 udowodnij to ze pan bog jest z pisem ? KTO CI DAL PRAWO TAK PISAC ? SMSA CI WYSLAL ? CZY OBJAWIL CI SIE NA JAKIES SCIANIE CZY GARNKU!? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako 05.05.10, 23:21 żołnierze Wehrmachtu też mieli na pasach "Got mit uns". W niezlym towarzystwie się stawiacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnietek Przeczytaj choć tytuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 18:51 Pod kościołem, czyli NIE W KOŚCIELE ani na kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Przeczytaj choć tytuł IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:58 przed ... a to roznica... ale trze bylo uwazac na lekcjach z jezyka polskiego... kolejny cwierinteligent... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przeczytaj choć tytuł IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:52 Byłem w tym kościele w niedziele i widziałem ten kramik Pis-u rozłożony w przedsionku kościoła.Czyli w świątyni. Za wpis na listę dawano oczywiście obrazek świętej rodzinki Kaczyńskich.Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
claudete Re: Przeczytaj choć tytuł 05.05.10, 22:38 Nieładnie jest kłamać. Byłam również w tym kościele w niedzielę. Z ciekawości podeszłam do stoliczka - duża grupa ludzi go okupowała więc chciałam zobaczyć co się dzieje... Podpisy zbierali. Żadnych zdjęć nie rozdawano. Niektórzy to chyba jakiegoś objawienia dostali i widzą wszędzie obrazki z Kaczyńskimi... aż dziw bierze. A żeby dolać oliwy do ognia chciałabym podkreślić że pod innym kościołem widziałam także stoliczki Marka Jurka oraz Komorowskiego. O takim samym incydencie doniosła mi koleżanka z Poznania - więc dziwne że znowu GW doczepiła się akurat Krakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
qbin2001 Re: Przeczytaj choć tytuł 05.05.10, 23:38 Od razu "kłamać". Widocznie nie starczyło dla wszystkich, ot co. Ale Zwolennicy PiSu oczywiście nie odpuszczą jednego nawet wyzwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
claudete Re: Przeczytaj choć tytuł 06.05.10, 11:46 Nie zabrakło - po prostu nie było tam kartek. Kartki z wizerunkami Pary Prezydenckiej rozdawano tylko przy księgach kondolencyjnych, nie przy listach poparcia. Ponadto qbin2001 nie zawarłam w swej wypowiedzi ani jednego wyzwiska. Nie wiem też skąd wysnułeś przypuszczenie, że jestem zwolennikiem PiSu, bo tego również w mej wypowiedzi nie ma. Po prostu preferuję prawdę, a nie kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przeczytaj choć tytuł IP: *.chello.pl 06.05.10, 13:49 To nie jest żadne kłamstwo! Byłem w tym kościele na mszy o godzinie 10:30 i w przedsionku kościoła zbierano podpisy na Jarkacza.Fotki czarnobiałe z parą prezydencką rozdawano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w co czytelnik Gazety Wyborczej robił w kosciele? IP: *.ocean.univ.gda.pl 05.05.10, 18:35 podejrzewam, że to zwykle ale jak podpisy na zewnatrz mogły mu przeszkadzac w nagrywaniu kazań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: co czytelnik Gazety Wyborczej robił w kosciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 18:39 Jak to co, kolaborował na rzecz Bronka Odpowiedz Link Zgłoś
poskromienie_zlosnicy Re: co czytelnik Gazety Wyborczej robił w kosciel 05.05.10, 22:58 Skądinad wiadomo, że poplecznikom PO rogi rosną. To prawda objawiona głoszona przez jedynie słuszną i prawą partię patriotów czyli PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniczka Re: co czytelnik Gazety Wyborczej robił w kosciel IP: *.zax.pl 05.05.10, 21:09 Pewnie tak. Przypominam sobie jak przed poprzednimi wyborami parlamentarnymi stały stoliki PO pod kościołami lub w poblizu. Pisu tez. Nikt nie robił wtedy z tego powodu halo. Teraz nagle to przeszkadza pewnej prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucktheduck Po cholerę czytasz tę 'pewną' prasę ? Ja się nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:48 pakuję na Twoje kruchciane forum, nie podoba się, to wypad ! Odpowiedz Link Zgłoś
munaciello PiS zbierał podpisy również na terenie kościoła MB 05.05.10, 18:37 Dobrej Rady w Krakowie-Prokocimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elche W sumie też mnie to na początku oburzało IP: *.opera-mini.net 05.05.10, 22:03 ale szkoda babciulek, by mokły przed kościołem. Nikt nikogo do podpisywania nie zmuszał, a żaden przepis nie zabrania zbierania podpisów w Kościołach czy innych obiektach kultu religijnego. Na Komorowskiego zbierano podpisy podczas zajęć na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Platforma POdsuwa formularze w zakładach pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 18:37 -obżydliwe. Wykorzystuje trudny rynek pracy. Fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piyoter Re: Platforma POdsuwa formularze w zakładach prac IP: *.pub.krusz-lan.pl 06.05.10, 00:46 Janku, zamiast doszukiwać sie wyrazów w których można wielkimi literami dopisać PO, weź słowniczek ort, i sprawdź, czy na pewno "obżydliwe" Odpowiedz Link Zgłoś
kaziozbawiciel Proboszcze wszystkich parafii łączcie się 05.05.10, 18:40 Proboszcze wszystkich parafii łączcie się i wystawiajcie stoliki dla PiSu w każdy dzień, nawet ten powszedni. To zachowawcze milczenie spowoduje, że Nasz Ukochany Kandydat nie wygra. Bierzcie przykład z tych parafii, gdzie umożliwiono złożenie podpisów za naszym Ukochanym Kandydatem. Gdy wygra wybory, poznacie jego wdzięczność. Nie bójcie się, bierzcie przykład z tych braci, którzy się odważyli. Niech naród zobaczy, że kościół interesuje się żywotnymi problemami swoich owieczek. Na boga! Chcecie strzyc te owieczki, czy nie?! Jeśli chcecie, to pomóżcie sobie sami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Proboszcze wszystkich parafii łączcie się IP: 92.24.34.* 06.05.10, 00:03 kaziozbawiciel napisał: > Proboszcze wszystkich parafii łączcie się i wystawiajcie stoliki dla > PiSu w każdy dzień, nawet ten powszedni. To zachowawcze milczenie > spowoduje, że Nasz Ukochany Kandydat nie wygra. Bierzcie przykład z > tych parafii, gdzie umożliwiono złożenie podpisów za naszym > Ukochanym Kandydatem. Gdy wygra wybory, poznacie jego wdzięczność. > Nie bójcie się, bierzcie przykład z tych braci, którzy się odważyli. > Niech naród zobaczy, że kościół interesuje się żywotnymi problemami > swoich owieczek. Na boga! Chcecie strzyc te owieczki, czy nie?! > Jeśli chcecie, to pomóżcie sobie sami! Przyszedl mi teraz do glowy Jezys Chrstus pasacy swoje owieczki. Jedne owieczki, ktore do niego lgnaal, bo daje im smakowite kaski glaszcze i sie nimi opiekuje, ale owieczki, ktore nie chca latwego kaska i wysukuja same sobie skrawki trawy, Chrystus kaze, za to, ze sa przeciwko niemu, bierze Chrystus taka owieczke i sierpem podzyna gardla. Tak wyglada twoja wiara PiSowcu w Boga i Chrystusa. Z calego serca zycze cizebys, jak najszybciej umarl i spotkal sie z prawdziwym Chrystusem, bo tylko w ten sposob bedziesz mogl zrozumiec, jak bardzo odlym i zepsutym chwastem jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:41 a nie wiem czy sie myle... ale maz Marty Kaczynskiej stosuje praktyki zydowskie... czyzby byl zydem? nie zebym cos mial przeciw zydom ale tak zauwazylem ze po sprowadzeniu trumien nie klakal tylko sie klanial przed trumna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oels Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: 94.254.214.* 05.05.10, 22:39 Klęka się przed symbolami religijnymi. Trumny takimi nie są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Stop manipulacji IP: 193.109.123.* 05.05.10, 18:41 Gazeto!!! Przestan manipulować, napisz w koncu, co słychać w PO. Masz przeciez niezłe dojścia do źródeł !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Przez 20 lat Kościół przynajmniej udawał, że jest IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:44 apolityczny. Teraz już nawet nie udaje. Cóż się stało? Czyżby smród, który wyłazi tu i tam z "plebani"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:45 chciałabym wiedzieć ile z tych osób, co podpisały listy pójdzie na wybory i faktycznie odda głos na Kaczyńskiego i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łomżynianka Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: 109.243.141.* 05.05.10, 18:51 podobna sytuacja miała miejsce w Łomży, pod Kościołem Św. Krzyża. na moje pytanie czy nie uważają tego za niestosowne pani powołała się na to ,że wszystkie partie tak robią, choć pod kościołem zbierane były głosy tylko na Kaczyńskiego.i oczywiście miała zgodę proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarius Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.microchip.net.pl 05.05.10, 18:53 Wszystko się zgadza-miejsce dziadów od wieków było pod kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaziozbawiciel Chcemy stolików 05.05.10, 18:54 Kto nie pójdzie do wyborów i nie odda głosu na Jedynego Kandydata, albo pójdzie i odda na kogoś innego – popełni grzech ciężki. Wiemy, na kogo będą głosować ci podszywający się pod Prawdziwych Patriotów przebierańcy, dajmy im odpór. Jeśli przegramy, to wiadomo, kto dostanie władzę i co zrobi. Oni mogą nam nawet zabrać mszę z TVP! I co wtedy?! Panie Pospieszalski i Ziemkiewicz – ratujcie. Polacy chcą stolika na Franciszkańskiej 3 i na Wawelu! Tam uzbieramy setki tysięcy podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Chcemy stolików IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:06 przestan pisac brednie... fanatyzm jest gorszy od faszyzmu... Odpowiedz Link Zgłoś
kaziozbawiciel Re: Chcemy stolików 05.05.10, 19:17 Gość portalu: normalny napisał(a): > przestan pisac brednie... fanatyzm jest gorszy od faszyzmu... Patriotyzm nazywasz fanatyzmem?! A byłeś chociaż raz w krypcie? Nie byłeś, wiedziałem. A powinieneś tam być przynajmniej raz dziennie. Rozumiem, że NIE CHCESZ, żeby przy każdym kościele stał stolik z możliwością złożenia podpisu??!! I jak mamy wygrać te wybory? No, jak?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Kazio na prezydenta ;) IP: *.236.spine.pl 05.05.10, 19:22 Kaziu , jesteś .... boski :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaziozbawiciel Wika 05.05.10, 19:28 Wika, jak miałbym reprezentować tak podzielony naród? Oni w ogóle nie słuchają, nie czytają, nie rozumieją. Przecież Ojciec Stanisław powiedział WYRAŹNIE, że pochówek ma nas ZJEDNOCZYĆ. A Oni się dzielą ;p jak grochem o ścianę. Całą nauka O. Stanisława w piach. I stolików nie chą :( Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: Wika 06.05.10, 11:01 Podzialy swiadcza o tym, ze ludzie sluchaja, czytaja, rozumieja i analizuja. Przeciwne podejscie sugeruje skrajny fanatyzm - moi rozumieja, a reszta Polakow jest zaslepiona i trzeba im pomoc. Wyobraz sobie, ze wcale nie trzeba im pomagac, radza sobie swietnie, ot po prostu maja od twoich odmienne poglady. Jednak wlasnie takie podejscie napedza Platformie wyborcow, bo wiekszosc ludzi (w tym mnie) przeraza i kojarzy sie z trzecia rzesza. Jesli zas chodzi o pochowek, to przyznam, ze bardzo popieralem pochowanie Kaczynskiego razem z Pilsudskim. Reprezentowali podobna polityke, filozofie, model rzadow. Obaj sa siebie warci. Cholerycy bez cienia tolerancji dla wszystkich procz siebie. Krypte zasypac smieciem i zapieczetowac na wieki wiekow. Najlepiej zalac betonem, coby sie nikt nie rozmyslil. Naprawde smutny jest sposob, w jaki powstaja nasi narodowi bohaterowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Chcemy stolików IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:32 a ty trzeźwy jestes? a moze nekrofile? po co mam tam chodzic? patrzec jak sie biedny nieboszczyszczyk Piłsudski przewraca z boku na bok??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Chcemy stolików IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:44 nie moge sie tam udac poniewaz Marszałek Piłsudki przewraca sie z boku na bok... Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Chcemy stolików 05.05.10, 19:57 Gość portalu: normalny napisał(a): > nie moge sie tam udac poniewaz Marszałek Piłsudki przewraca sie z > boku na bok... Od marszalka chamie sie odpi..l,nie wart jestes sprzatnac gowna po jego kobylce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Chcemy stolików IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:03 naucz sie prosciuchu czytac ze zrozumieniem... zal mi Marszalka Pilsudskiego... ale ty pewnie nie domyslisz sie pewnie dlaczego... podpowiedz dla prosciucha: popieram przeniesienie ciala Marszalka na Wawel jako wielkiego Patrioty... Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Chcemy stolików 05.05.10, 20:10 Gość portalu: normalny napisał(a): > naucz sie prosciuchu czytac ze zrozumieniem... zal mi Marszalka > Pilsudskiego... ale ty pewnie nie domyslisz sie pewnie dlaczego... > podpowiedz dla prosciucha: popieram przeniesienie ciala Marszalka na > Wawel jako wielkiego Patrioty... Juz cie przeprosilem ,ale jeszcze raz sorry. Moim zdaniem Marszalka POWINNO SIE POCHOWAC TERAZ GDZIES INDZIEJ. Problem tylko ze przysporzy to nastepnych wasni. Mam nadzieje ze Marszalek tez tak mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Chcemy stolików IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:23 no mysle ze Marszałek powinien tam zostac... mozemy dyskutowac o przenosinach ale kogos innego... Wawel jest miejscem dla patriotow zasluzonych dla Ojczyzny a nie dla ginacych w katastrofach... Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Chcemy stolików 05.05.10, 20:05 snellville napisał: > Gość portalu: normalny napisał(a): > > > nie moge sie tam udac poniewaz Marszałek Piłsudki przewraca sie z > > boku na bok... > > > Od marszalka chamie sie odpi..l,nie wart jestes sprzatnac gowna po > jego kobylce. Jesli byl to Twoj sarkazm to najmocniej przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Chcemy stolików IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:10 oczywiscie - sarkazm, przeprosiny przyjmuje Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: Chcemy stolików 06.05.10, 11:04 O, a to ciekawe. Ostatnim razem jak sprawdzalem w historycznych zrodlach, to marszalek bardzo podobny byl do Lecha. Pasowali do siebie jak dwie krople wody. Czemu zatem po jednym gowna sprzatac nie godzien, a drugiego na smietnik zamiast do grobu? Zaden z nich nie zasluzyl nawet na pogrzeb, a co dopiero na Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:02 mozna wiele powiedziec o Panu Michniku ale dobrego... jest bezkompromisowy... Odpowiedz Link Zgłoś
yanhowah Jak PiS zbierał podpisy w Krakowie 05.05.10, 19:02 Ciekawe ze,nie zbierali na Wawelu obok grobowca pary prezydenckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:03 To chyba przesada z tym skandalem. Przed moim kościołem w styczniu wolontariusze zbierali pieniądze na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy (przed samymi drzwiami) i jakoś nikomu to w przeżywaniu mszy nie przeszkadzało. Przecież podpisy zbierane były na zewnątrz, więc nie rozumiem, jak komuś mogło to przeszkadzać we mszy. A po nabożeństwie każdy z wychodzących może podejść albo i nie do zbierających podpisy. W końcu podobno mamy wolność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalna Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: 109.243.102.* 05.05.10, 21:32 Zgadzam się w zupełności z tą opinią. Akurat byłam na Mszy w tym Kościele i ustawione przed wejściem stoliki(czyli pod dachem - istotne w deszczowy dzień) nie przeszkadzały mi uczestniczyć w nabożeństwie. Mogły przeszkadzać jedynie osobom stojącym w drzwiach lub przed Kościołem, ale zapewniam wewnątrz było dużo wolnego miejsca, każdy mógł wejść do środka. Wcale mnie nie dziwi, że temat skandalu wywołuje ten portal, w końcu od tragedii w Smoleńsku minęły 3 tygodnie i można wrócić do dawnych praktyk ... Odpowiedz Link Zgłoś
retropercepcje Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie 05.05.10, 19:06 żenujące są te nagonki pod kościołami... ale jak któryś z przedmówców trafnie zaznaczył, póki co, nie zmusza się nikogo do podpisów no chyba że weźmiemy pod uwage widmo wieczystego ognia piekielnego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
retropercepcje Re: Trzeba było zbierać pod burdelami, nie zazdro 05.05.10, 19:08 Oj Kowalski Kowalski... sam jesteś Żydówka, odróżniona różnico :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theexe Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 19:09 No i co wam do tego? Wam na bronka nikt nie podpisze pod kosciolami... Szkoda wam cooo? :D Pajacyki z Czerskiej zobaczcie jak spada wam sprzedaż... Ludzi zaczynaja rozumiec ze na klamstwie nie da sie zbudowac Polski silnej i suwerennej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:22 czekaj tatka latka... pozyjemy - zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normmalny Re: Trzeba było zbierać pod burdelami, nie zazdro IP: *.chello.pl 05.05.10, 19:15 mowisz o AK? ale o ktorym Armii Krajowej czy Arbeiten Komando? Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako 05.05.10, 19:19 Żelazny elektorat PO czuje żal, skazany na porażkę Jarosław Kaczyński wraca do polityki i to w wielkim stylu. A przecież PO ma tyle ciekawych "liberalnych" pomysłów - likwidacja gry w pokera, brak pomysłów na bezrobocie, brak nadzoru rządu nad koleją, kulejąca budowa autostrad itd. itp. W perspektywie drożejący dolar i ropa naftowa. No i ci biznesmeni, którym faksem doręcza się administracyjne pozwolenia na coś co już zrobili, bo biznes trzeba wspierać, a winni afer są referenci z ministerstw i minister z PiS co kupił krawat i rybę na służbową kartę kredytową. Ale zawsze można w piłkę pograć z gromowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
kaziozbawiciel To nieprawda 05.05.10, 19:25 To nie prawda z tym krawatem i rybą. Nie rozsiewaj plotek, bo wiadomo kto podchwyci i... to była sama ryba! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: To nieprawda 05.05.10, 19:34 No to tutaj kolega się mylisz i to sromotnie, pewna pani minister, specjalistka od transparentności, cokolwiek to słowo ma znaczyć, a jest dziwne bo nie po polsku, powiedziałaby, że to była AŻ RYBA i AŻ KRAWAT. Natomiast muszę to wyznać i to szczerze, nie jestem fanem rządzącej partii. Dlaczego, bo buduje słabe państwo, a Polskę nauczyła historia, że słabe państwo to kiepskie remedium na nasze wady narodowe. Państwo musi być silne i wszechwładne. Z drugiej strony, obok budowy słabego państwa liberalizm sprowadza się do pozbawiania ludzi przyjemności zakazaniu gry w pokera, likwidacji przez prywatyzację publicznych zakładów opieki zdrowotnej, tolerowaniu degradacji kolei (od zawsze państwowej, nawet w czasach II RP), tym samym niszczy się spójność kraju i łączność centrum (Warszawy) z regionami (województwami, powiatami, gminami) i lansowaniu przywilejów dla największych biznesmenów, którzy przez osłabienie państwa, będą mogli wykorzystywać przepisy ustaw ograniczające możliwości ochrony interesów państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaziozbawiciel Re: To nieprawda 05.05.10, 19:41 czesiekkk napisał: > No to tutaj kolega się mylisz i to sromotnie, pewna pani minister, specjalistka > od transparentności, cokolwiek to słowo ma znaczyć, a jest dziwne bo nie po > polsku, powiedziałaby, że to była AŻ RYBA i AŻ KRAWAT. > Natomiast muszę to wyznać i to szczerze, nie jestem fanem rządzącej partii. > Dlaczego, bo buduje słabe państwo, a Polskę nauczyła historia, że słabe państwo > to kiepskie remedium na nasze wady narodowe. Państwo musi być silne i wszechwła > dne. > Z drugiej strony, obok budowy słabego państwa liberalizm sprowadza się do > pozbawiania ludzi przyjemności zakazaniu gry w pokera, likwidacji przez > prywatyzację publicznych zakładów opieki zdrowotnej, tolerowaniu degradacji > kolei (od zawsze państwowej, nawet w czasach II RP), tym samym niszczy się > spójność kraju i łączność centrum (Warszawy) z regionami (województwami, > powiatami, gminami) i lansowaniu przywilejów dla największych biznesmenów, > którzy przez osłabienie państwa, będą mogli wykorzystywać przepisy ustaw > ograniczające możliwości ochrony interesów państwa. Ech... no i masz człowieku. Tyle nauk, kazań, pogadanek w TVP a Ci swoje... poker to wynalazek szatana. A kolej państwowa, prywatyzacja, biznesy - to nieważne dodatki prawdziwego Polaka. Liczy się Kościół i Prawie Sprawiedliwość! Gdy obydwa ugrupowania dojdą do władzy absolutnej, wszystko się wyprostuje. Nasz Kandydat ma receptę na wszystko, spokojnie zagłosuj, a przekonasz się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: To nieprawda 05.05.10, 20:17 czesiekkk napisał: > No to tutaj kolega się mylisz i to sromotnie, pewna pani minister, specjalistka > od transparentności, cokolwiek to słowo ma znaczyć, a jest dziwne bo nie po > polsku, powiedziałaby, że to była AŻ RYBA i AŻ KRAWAT. > Natomiast muszę to wyznać i to szczerze, nie jestem fanem rządzącej partii. > Dlaczego, bo buduje słabe państwo, a Polskę nauczyła historia, że słabe państwo > to kiepskie remedium na nasze wady narodowe. Państwo musi być silne i wszechwła > dne. > Z drugiej strony, obok budowy słabego państwa liberalizm sprowadza się do > pozbawiania ludzi przyjemności zakazaniu gry w pokera, likwidacji przez > prywatyzację publicznych zakładów opieki zdrowotnej, tolerowaniu degradacji > kolei (od zawsze państwowej, nawet w czasach II RP), tym samym niszczy się > spójność kraju i łączność centrum (Warszawy) z regionami (województwami, > powiatami, gminami) i lansowaniu przywilejów dla największych biznesmenów, > którzy przez osłabienie państwa, będą mogli wykorzystywać przepisy ustaw > ograniczające możliwości ochrony interesów państwa. Jak ty sobie wyobrazasz budowe silnego panstwa w XXI wieku??? Odgrodzic sie plotem i pluc na wszystkich?? Kaczorowska teza budowy panstwa ci odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: To nieprawda 05.05.10, 20:41 Moja wymarzona Polska, to państwo silne i wszechwładne na wzór francuski, to Polska nie klęcząca przed Ameryką na kolana i znosząca kolejne afronty ze strony Wielkiego Brata zza Oceanu. To Polska, która ma wojsko liczące więcej niż 100 000 żołnierzy, bo podobną liczbę żołnierzy ma bezpieczna Kanada. Ma elektrownie atomowe, autostrady i szybkie koleje - i te cele może zrealizować tylko silne państwo, potrafiące zorganizować jednostki i ograniczyć partykularyzmy. Jak widzisz nie jestem też fanem Kaczyńskiego, bo jego partia jest proamerykańska i stawia na konflikt z Rosją pod płaszczykiem polityki historycznej. Zapewniam cię, że tego konfliktu Polska nie wygra. Obecnie większym zagrożeniem jest jednak koncepcja Tuska - Komorowskiego na budowę państwa Polskiego. Nie odpowiada mi sytuacja kiedy w komisjach sejmowych reprezentanci biznesu recenzują projekty ustaw, pod sztandarem liberalizmu gospodarczego. Dla mnie to zwykły lobbying i osłabianie naszego wspólnego dobra jakim jest państwo Polskie. Co napędzi głosy PiS, nieudolne rządy PO - porażka z bezrobociem, porażka z koleją. Nawet we Francji kierowcy ciężarówek protestujący przeciwko cenom benzyny rozpoczynali rok temu protesty po godzinie 9 rano (Action Escargot - Akcja Ślimak),po to by maturzyści mogli dojechać do szkoły na egzaminy maturalne, liberalne państwo Tuska nawet tego nie potrafi zapewnić polskim abiturientom, jak więc mają wierzyć państwu, które nie potrafi pogodzić zarządów państwowych spółek? Generalnie pomysł gdańskich liberałów to zwinąć państwo, wycofać się i zobaczyć co się stanie. A stanie się to - pociągi staną, biznesmeni napiszą sami dla siebie ustawy, a bezrobotni, jak przyjdzie koniunktura do Europy Zachodniej to znowu wyjadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: To nieprawda IP: *.chello.pl 05.05.10, 23:44 czesiekkk napisał: "No to tutaj kolega się mylisz i to sromotnie, pewna pani minister, specjalistka od transparentności, cokolwiek to słowo ma znaczyć, a jest dziwne bo nie po polsku(...)" Polecam słownik języka polskiego - chociażby PWN(sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2578536) i już wiadomo, że słowo "transparentny" jest polskie, jak najbardziej. czesiekkk napisał: "To Polska, która ma wojsko liczące więcej niż 100 000 żołnierzy, bo podobną liczbę żołnierzy ma bezpieczna Kanada." Wojsko w naszym kraju liczy sobie więcej niż 100 tyś żołnierzy (www.mon.gov.pl/pl/strona/47/LG_54_55), a nasz kraj jest tak samo bezpieczny jak Kanada. Mamy podobną liczbę ludności a powierzchnię kraju niemal 32 razy mniejszą. Wobec tego pytam: Szykujesz się do jakiejś wojny? czesiekkk napisał: "Nie odpowiada mi sytuacja kiedy w komisjach sejmowych reprezentanci biznesu recenzują projekty ustaw, pod sztandarem liberalizmu gospodarczego. Dla mnie to zwykły lobbying i osłabianie naszego wspólnego dobra jakim jest państwo Polskie." Jak piszemy ustawę dot. służby zdrowia, to są zapraszani dyrektorzy szpitali i placówek medycznych na konsultacje. Jak dot. armi to generałowie i szefowie sztabów. A jak dot. biznesu to kto ma być? - Biskup? Kardynałowie? Przecież te ustawy będą ich w głównym stopniu dotyczyć, a że są Polakami to mają prawo chyba wyrażać swoje zdanie o ustawach i prawie w ich kraju. Czyż nie? Poza tym: Coś się tak tych pociągów czepił? Prosta zasada, masz firmę i musisz do niej dopłacać z własnej kieszeni(czyt. zysk = 0, straty rosną), to opłaca Ci się to ciągnąć? Można reformować, tylko po co? Ludzie jak mają zapłacić za bilet to narzekają, że drogo i wsiadają w PKS. Przykład jak można polepszyć sytuację: Prywatyzacja górnictwa. Nagle okazało się, że spółki węglowe wypracowują zyski. Da się? Ano da, tylko potrzeba dobrego zarządzającego. Tak znienawidzonego przez Ciebie biznesmena. Przy okazji zastanów się z czego Ci ten biznesmen pensje wypłaci, jeśli mu własne państwo tyle pieniędzy zabiera. Po prostu zamknie firmę na cztery spusty, wywali Cie na bruk i będzie stał za Tobą w ogonku po zasiłek(bezrobocie wzrasta, ale za to nie ma lobbingu - hurra! silna Polska). Argument z abiturientami uważam za przykład "perełki z niewyczerpanych pokładów humoru narodu polskiego". A jak lekarz nie dotarł na miejsce pracy? Policjant? Czy Twój ukochany żołnierz nie dotarł do jednostki na czas? To o czym to świadczy? Że rząd mu zrobił psikusa i go powstrzymał? Takie tłumaczenie to można w podstawówce wychowawczyni podać, ale w prawdziwym, dorosłym świece nikogo nie obchodzi jak się do pracy dostajesz. Zawarłeś umowę, masz się z niej wywiązać, jak nie, to nie dostaniesz wynagrodzenia. Taka mała uwaga na koniec - dlaczego piszesz niektóre przymiotniki("Polskiego", "Polskie") z wielkiej litery, a inne poprawnie("francuski"), z małej. No i widzisz? Nawet w Twojej wypowiedzi Francja jest jakaś taka, jakby mniejsza od Polski. Szacunek dla kraju wyraża się również w szacunku dla innych jego obywateli. Jak mamy w takim wypadku budować jedność, skoro wykluczasz pewnych ludzi ze społeczeństwa(tak, tak, chodzi mi o tych nieszczęsnych biznesmenów). Ja wyjechałem z Polski na pół roku robić w Anglii, i jedyne do czego nie tęskniłem to właśnie polskie pieniactwo i wzajemna nienawiść. Dlatego właśnie mówi się o naszej zaściankowości, troszczymy się o nieistotne szczegóły nie widząc obrazu całości. I wychodzą nam potem dziwne twory, jakże polskie, a zarazem jakże niepraktyczne. To co świadczy o sile narodu to uszanowanie różnorodności w ramach jednej tożsamości narodowej. Tam nikogo nie obchodzi czy jesteś czarny, biały, katolik, protestant, gej, lesbijka, chory czy zdrowy. Tam ważne jest poczucie przynależności do jednego wspólnego narodu i dbanie o niego. Każdy niech dba o to co sam robi. Niech płaci uczciwie podatki, pracuje wytrwale a wtedy na pewno wszystkim będzie się żyło lepiej. I w Anglii to działa. A u nas najważniejsze to, "żeby nie było homo i lewaków. No i Żydów przede wszystkim." Pozdrawiam, mam nadzieję, że kolegę Polaka, a nie wroga polaczka. Odpowiedz Link Zgłoś