Dodaj do ulubionych

Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju

IP: *.multi-play.net.pl 04.06.10, 08:41
Pytam gdzie byli wszelkiej maści narzekacze gdy bylismy na etapie projektu.
Pytam gdzie byli i co zrobili ? Nic !! I ta małomiasteczkowa Polska
mentalność, narzekać na wszystko i wszystkich, w wielkim mniemaniu o swej
własnej nieomylności. Czy był jakiś projekt w tym miescie który "wyborczej"
się podobał ? Chyba nie, ale napewno się w trudzie rodzi na deskach
kreślarskich w w/w redakcji. Tylko jakoś światła dziennego nie może ujrzeć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krakauer Re: Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 09:01
      To bardzo prowincjonalna realizacja, jaka jest funkcja placu teraz?
      Ile takich potworków nam zafunduje Prezydent?
      • Gość: JB Re: Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.comarch.com 04.06.10, 09:45
        co by nie bylo, jest o niebo lepiej niz na placu krzeseklowym.
        • Gość: Dariusz Prowincja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 13:21
          Prowincjonalne jest tutaj wszystko, począwszy od języka Gazety. Nadęty głos
          prowincjusza, który na wszystko prymitywnie pluje i kopie. Jak widać, największy
          sukces odnieśli tutaj twórcy Nowej Huty, którzy z sukcesem zaszczepili w
          Krakowie chamstwo, krzewione przez Gazetę w Krakowie. Cholewę i Markowskiego
          stawiam na równi z Mancewiczem, Nowickim Wojciechem, Romanowskim czy Lewińskim.
          Jednym i drugim coś się wydaje. Gen prymitywnego pseudokibica z nad Wisły
          triumfuje, potwierdzając za oceanem znaczenie słowa Polack. Kto powie o wyżej
          wymienionych, że mają klasę, są zacni i mają jaja?
        • Gość: wk....iony Krakers do k..... nędzy dla kogo jest to miasto ? IP: *.chello.pl 04.06.10, 18:35
          dla turystow ?
          czy oni tu placa podatki ?

ich wplywy gina w kieszeniach mafii restauratorskohotelarskoburdelarskiej

Majchrowski ŁATAJ DZIURY W ULICACH I CHODNIKACH, BO 2 KM DALEJ MOŻNA SIĘ ZABIĆ NA PROSTEJ DRODZE A NIE RÓB SOBIE PR ZA MOJE PIENIADZE
      • Gość: three-gun-max Re: Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.chello.pl 04.06.10, 13:38
        a jaka jest funkcja placu Bohaterów Getta teraz? kto odpowiada za takie
        oszpecenie Podgórza? gdzie był wtedy pan wszechwiedzący Mancewicz? ale jakoś
        Wybiórcza nie ośmieliła się krytykować pomysłu i "celu" (ha ha ) tej jakże
        genialnej inwestycji...wiadomo czemu.
    • Gość: Sycilli Plac całkiem ładny IP: *.chello.pl 04.06.10, 09:47
      ławki ciekawe, mam nadzieję,że ten bruk, którym go wyłożono wytrzyma dłużej
      niż w innych rejonach Krakowa (np na Rynku), jedyne co wszystko psuje, to ta
      ohydna fontanna, wygląda jak gniot-po prostu! Taka tandetna, jak z
      gipsu...szkoda,ze się nie wysilono przy niej, nie wyrzeźbiono jakichś
      elementów..zanika taka prawdziwa rzeźbiona sztuka,a szkoda, bo to zawsze się
      podoba, a nie takie byle jakie bezkształtne,nieforemne gnioty ;/
    • Gość: ttf Re: Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 09:51
      Pytam gdzie był konkurs. Wtedy jest czas na dyskusje o projektach i można coś robić.
    • Gość: destin Hahahahahaha super celne podsumowanie :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 09:53
      Ja też się cieszę że jest normalny plac a nie kolejne rzeźby, pomniki czy
      kaplice.Zresztą fontanna w nocy wygląda naprawdę ok co zresztą potwierdzają np
      turyści z Francji i Holandii z którymi rozmawiałem w środę w nocy.Po co się
      czepiać?Jest schludnie,elegancko i równo.
      • Gość: amika fontanna jest oki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 11:42
        moim zdaniem fontanna zgrabnie nawiązuje do urody Pałacu Sztuki. nie marudźmy,
        bo jest ok.
    • Gość: Architekt Re: Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.gemini.net.pl 04.06.10, 10:04
      Głosy były, tylko trzeba było chcieć słuchać. Teraz ja się zapytam, gdzie był
      konkurs???
    • Gość: pam Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.10, 10:06
      Gazetka mogła by juz przestac się podniecac!
      Ludzie oni piszą bo wy sie denerwujecie - OT filozofia polskiego
      dziennikarstwa :lol:
    • Gość: czytak Ani śmieszne, ani ironiczne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 10:09
      Ot, tekścik taki łykendowy.
    • khadroma Re: Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju 04.06.10, 10:58
      Bylam wczoraj zobaczyc i uwazam, ze efekt jest ciekawy. Kolorystycznie plac bardzo ladnie harmonizuje z okolica, fontanny interesujaco podswietlone, laweczki estetycznie wykonane, calosc fukncjonalna i wspolgrajaca ze stojacym tam budynkiem.
      Ale przeciez zyjemy w kraju frustratow, ktorzy nawet w pelnej szklance dopatrza sie rys, bo nie byliby soba. Zlosc trzeba gdzies wyladowac, a taki projekt to przeciez wymarzone miejsce na dokopanie i oplucie. ;)
    • garnek_z_neolitu Ja tam wolalem parking 04.06.10, 11:40
      Czasem staly tam fajne samochody a i radio od swieta mozna bylo skroic. Gdzie
      teraz przeniesli ten parking? Dali cos w zamian?
      • nick_othem Re: Ja tam wolalem parking 04.06.10, 18:30
        dokładnie, nigdzie nie było takich fur, jak tam:)
    • Gość: StaniD Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: 217.89.47.* 04.06.10, 11:43
      I na To w KRAKOWIE pozwolono? Gdzie są ci wspaniali bojownicy o piękno i
      estetykę (ci w sztruksowych spodenkach, kamizelkach i z szelkami). Chyba
      biedni zaspali, a to już jest dobry prognostyk na przyszłość.
    • Gość: Krakusek Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.nsystem.pl 04.06.10, 12:17
      Ja to bym tam wielki krzyż postawił i było by ok:)
    • Gość: Angela Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 12:23
      Koniecznie! Uzupelnic pomnikiem Sw. Szczepana!Bedzie ok.Wtedy.
    • Gość: ccc Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.zax.pl 04.06.10, 12:33
      A gdzie na tym placu pomnik papieża?
      Bez tego plac jakiś taki pusty.....
    • greganton Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju 04.06.10, 12:35
      Poczekajmy spokojnie, to duży plac, profesor Dźwigaj jeszcze na pewno zdąży go
      upiększyć. A ławki się przemaluje - jak już ktoś zauważył.
    • Gość: bg widziałam ładniejsze fontanny IP: *.ghnet.pl 04.06.10, 12:41
      np w Mariańskich łaźniach.
    • Gość: bg To jest tak bierze sie pociotnych do projektu IP: *.ghnet.pl 04.06.10, 12:45
      Mnie sie to w ogóle nie podoba, a widziałam wiele miast...
    • Gość: obserwator Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 13:27
      To już kolejny raz, po odsłonięciu kolejnego "PAWIA" w moim mieście, zaraz na drugi dzień, na łamach tej gazety krytykuja go ci, których "psim obowiązkiem " jest pilnować tych inwestycji od koncepcji do realizacji. Od "naczelnego"(za przeproszeniem) plastyka krakowa,architekta i pozostałych mędrców.
    • Gość: three-gun-max Mancewicz ekspert od wszystkiego... IP: *.chello.pl 04.06.10, 13:32
      na wszystkim się zna, wszystko wie. Sewek Blumsztajn bis...hip hip hurra!
      • Gość: :) Smialo mozna porownac mancewicza do.... IP: *.betanet.pl 04.06.10, 13:58
        romanowskiego, taki sam niski poziom artykulow, rzeklbym nawet, ze zalosny.
        Moze mancewicz to romanowski i odwrotnie...
        • Gość: Benedykt Re: Smialo mozna porownac mancewicza do.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 14:32
          Wstyd być ich potomkiem. Mam nadzieję, że są bezpłodni.
        • Gość: 3 gnidy liżacej (_|_) majchrowskiego IP: *.chello.pl 04.06.10, 18:36
          d
    • Gość: Gieesz Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.chello.pl 04.06.10, 14:32
      Drodzy Dyskutanci. Nic Wam się nie podoba. Nie możecie znieść
      brzydoty Naszego Miasta. Czy możecie wytrzymać chociaż chwilę na
      Wawelu tym zlepku wszelakich stylów. Jak się czujecie na Rynku, nad
      którym góruje kościół, któremu nie zdołano nawet wybudować wież
      równej wysokości a na środku stoi renesansowy supermarket zbezczeszczony neogotyckimi dolepkami. Jak możecie wytrzymać na
      Plantach, dla których zburzono kiedyś piękne średniowieczne
      fortyfikacje. Jak możecie tolerować Kazimierz gdzie obok katolickich
      świątyń stoją ŻYDOWSKIE synagogi.
      Wkrótce wydarzą się kolejne tragedie: kładka, dwa stadiony, ulica
      Długa, nowy plac pod Wawelem. Gdzie wtedy będziecie mogli spokojnie
      wyjść aby nie doznać ataku estetycznego porażenia. Zostanie już tylko
      Czerwony Prądnik, Kurdwanów i Nowy Prokocim
      • Gość: WKMP Re: Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.chello.pl 04.06.10, 15:14
        brawo, świetny wpis :)
        obawiam się tylko, że większość osób na czele z panem Mancewiczem nie zrozumie
        ironii...
      • Gość: k.kornel Re: Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 17:46
        Super wpis Gieesz, pozdrowienia :)

• Gość: krakauer Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.chello.pl 04.06.10, 16:32
      Panie redaktorze, może to i nie jest szczyt piekna - ale pan i tak
      masz wysublimowany gust
    • Gość: crusty Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.chello.pl 04.06.10, 20:11
      Nie wiem czego sie czepiaja. Bylem dzis, wyglada fajnie, prowincjonalnie to
      fakt, ale to plac boczny od rynku, nie trzeba na nim wywalic od razu ditrevi.
      a co do lawek, sa najlepsze na placu, nigdzie na swiecie takich nie widzialem.
      wiec wara żydom i parchom od niej!
      • Gość: wojciechboski Tak samo zrobili w Łodzi IP: *.toya.net.pl 05.06.10, 09:43
        lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,7913829,Plac_Dabrowskiego_jest_pusty__Czego_nam_na_nim_brakuje_.html jest równie obrzydliwa. Dodam, że łódzkiej pilnują strażnicy miejscy 24h :P
    • Gość: rm Co ja widzę: Plac prowincjonalnego spokoju IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.10, 13:30
      Ale Autorze artykułu z Ciebie malkontent, tylko narzekać jakie wszystko złe i
      beznadziejne, po prostu położyć się rozpłakać i umrzeć, czyżby złe relacje z
      Rodzicami? wpłynęły na tak straszny pesymizm i niemożnośc szukania pozytywów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka