Dodaj do ulubionych

Budrem Euro - Invest opinie na temat developera

IP: *.ghnet.pl 29.06.10, 06:24
Witam, piszę z zapytaniem na temat spółki budrem euro invest kraków os. złotego wieku 91. Czy ktoś miał z tą spółką jakieś pozytywne bądź negatywne doświadczenia?

Interesuje mnie ich nieruchomość, na górce narodowej wschód przy ulicy Felińskiego(mieszkanie własnościowe). Nic nie wiem na temat developera dlatego pozwoliłem sobie założyć temat. Czy ktoś już u nich kupował nieruchomości?

Widziałem kilka negatywnych wypowiedzi na temat tego developera ale komentarze są z przełomu roku 2006/2007. Może coś do tej pory się zmieniło?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: wikanna Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.236.spine.pl 28.07.10, 23:01
      Też tak uważam. Od BUDREMU , czy jak tam teraz się nazywa, radzę z
      daleka.
      Chyba mnie rozum odjęło i szczęście opuściło, żem od tej par.....
      firmy mieszkanie kupiła.
      Blok oddany z usterkami i po 4-5 latach sypie się.
      Te nowe , budowane teraz, też pewnie będą tak wyglądać za parę lat.
      A jakie niespodzianki kryją w środku? No, to tylko wiedzą ci co np.
      zabetonowali kominy wentylacyjne do wysokości 1-2 pietra. Fachowcy,
      pożal się Boże. Na czele z kierownikami budowy, co to wolą w
      kanciapie przesiadywać, niż dozorować , jak należy , jakość prac
      wykonywanych przez robotników.
      A szanowny pan prezes firmy i spółek ściska szanowne dłonie
      szanownych włodarzy Krakowa i innych szychów.
      On nie zginie, ani żadna jego firma, która jego jest. Amen.
    • Gość: szkodagadac Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 21:28
      Nie daj sie skusic na niska cene metra, bo reszte i to z nawiązka
      bedziesz płacil pozniej. Bardzo niska jakosc. No i podjescie do klienta
      takie rodem z PRL-u.
      • Gość: wikanna Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.236.spine.pl 02.08.10, 22:41
        Chociażby będzie płacił z f.remontowego (na który skladają się
        wszyscy właściciele mieszkań co miesiąc) za naprawę usterek i
        niedoróbek w częściach wspólnych. Natomiast usterki u siebie w
        mieszkaniu będziesz usuwal na własny koszt. Bo deweloper ten nie
        usunie żadnej usterki, nic nie naprawi w ramach gwarancji. Na to
        nie ma co liczyć.
        A usterki i niedoróbki na 100% będą. Deweloper ten stawia budynek, a
        potem nic go więcej nie interesuje. Kompeletnie nic.
    • Gość: Klusla Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.chello.pl 27.08.10, 23:52
      Od Budremu trzymaj się z dala - to gangsterzy. W cyniczny sposob zburzyli cenny
      zabytek z XIX wieku. Nikomu nie radzę nic kupować od tych barbarzyńców.
    • Gość: Tomasz Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 00:09
      Jeżeli nie chcecie zrobić największego błedu w Waszym życiu to szczerze radze omijajcie tego developera bardzooooo szerokimmmm łukiemmmm!!!
    • eloe82 Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope 19.12.11, 21:53

Witam i ponawiam pytanie,
      Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w bloku na Felinskiego, czy moglby sie wypowiedziec ktos, kto tam juz mieszka???
    • Gość: mika Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.citypartner.pl 23.04.12, 21:16
      Taaaa... okolica może i miła, ale bloki sypię sie po kilku miesiącach od zakończenia budowy.
      Czym dalej tym więcej fuszerek wychodzi. Po 6 latach blok nadaje się do kapitalnego remontu.
      Nasza wspólnota doszła do wniosku, że nasz blok najlepiej byłoby .... postawić od nowa.
      • Gość: ola Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.60.citypartner.pl 30.05.12, 21:32
        Witam
        Po pierwsze chciałam potwierdzić, że w blokach są faktycznie mieszkania komunalne. Sprzedawca nie informuje o tym wcześniej (przed zakupem mieszkania). Trzeba jednak zaznaczyć, że w mieszkaniach tych, jak na razie, lokowani są raczej spokojni ludzie (starsi, samotni, w dużych mieszkaniach większe rodziny). Na razie nie można narzekać...ale czy zawsze miasto będzie lokowało tutaj takich mieszkańców...?? Pytanie pozostawiam bez odpowiedzi. Na moje pytanie, zadawane w trakcie oglądania bloku : "Dlaczego niektóre z mieszkań są już wykończone i gotowe??", usłyszałam zapewnienie: "Tak życzyli sobie niektórzy klienci"...i koniec!!! Na zgłoszone usterki developer zareagował szybko i usunął wady (wilgotna ściana). Problem się już nie powtarza.
        Okolica raczej spokojna, na osiedlu relatywnie dużo miejsca (w porównaniu do innych nowych, krakowskich osiedli). Przed blokami na felińskiego dużo zieleni (pytanie jak długo...:)) Podczas rozmów można negocjować (cena, zapisy w umowie) z różnym skutkiem...
        Poślizg z oddaniem mieszkania nieduży (ok. miesiąca). Klatki po 1,5 roku mieszkania popaprane, chociaż jak ktoś zaznaczył w poprzedniej wypowiedzi, zarządca sprząta systematycznie i dokładnie (ludzie nie szanują niestety...ale jak ktoś za mieszkanie nie zapłacił (komunalne) to i go raczej szanował nie będzie). Czynsz za miejsce postojowe wysoki (ok. 49 zł!!)
        Ogólnie wrażenia z mieszkania raczej pozytywne, nie żałuję podjętej decyzji o kupnie.
    • ami8-ami8 Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope 22.12.14, 15:30
      Ponawiam pytanie! Jestm na kupnie mieszkania u nich, opinie sa dosc stare Ma ktos nowe doswiadczenia? Znajomi kupili M3 i mowili, ze ok, ale to tylko 1 opini;)))
      • Gość: mike Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.14, 21:38
        Ja kupilem mieszkanie na dobrego pasterza w krakowie. Kupowałem już kilka mieszkań i w tym przypadku kontakt z firmą nie odbiegał jakością od innych deweloperów. Umowa przygotowana poprawnie, mieszkania oddane w terminie. Jeśli były jakieś pytania zawsze dostawałem na nie szybko odpowiedz. Jak dotąd dobrze nam się tu mieszka :) powodzenia przy wyborze swojego mieszkania :)
    • Gość: Dominika Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.ists.pl 23.03.15, 20:49
      Czy ktoś kupił już mieszkanie na Cystersów? Chyba średnio sprzedają się im te mieszkania, ostatnio nawet obniżyli cenę, a wcześniej o żadnych negocjacjach nie było mowy z tego co się orientowałam.
      • Gość: mieszkaniec Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.devs.futuro.pl 26.03.15, 15:51
        Zauwazcie, ze pozytywne wpisy wyszly z tego samego IP neoplus.adsl.tpnet.pl. Mam kupione mieszkanie na Dobrego Pasterza, gdzie znajduje sie biuro sprzedazy Budrem i tam tez o dziwo jest dostepna taka siec...To po prostu ich reklama bo mieszkania slabo sie sprzedaja - do tej pory w budynku jest sporo wolnych lokali, zaczeli nawet obnizac ceny bo nikt tego nie chce kupic. Dewelopera nie polecam - kupno tego mieszkania to najwiekszy blad mojego zycia...
        • Gość: Klusla Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.142.citypartner.pl 27.03.15, 13:50
          Takie IP ma każdy z neostrady kolego. Jak dwa lata temu kupowałam mieszkanie to na odbiór zabrałam gościa który miał wykańczać mi mieszkanie, żeby nie przeoczyć jakiejś usterki. Nawymyślał takie rzeczy, że się tylko wstydu najadłam :( okazało się, że choć panele położyć umie to przepisów i norm nie zna w ogóle
      • Gość: Krystek Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.100.192.190.studiowik.net.pl 28.03.15, 18:05
        Kupiłem mieszkanie w budynku na ul. Cystersów jeszcze w trakcie budowy. Cena była atrakcyjna jak na tą lokalizację, ale rzeczywiście nie podlegała żadnej negocjacji. Z ciekawości przejrzałem ich aktualne oferty na stronie i wynika że gotowe mieszkania są teraz w wyższej cenie. Czyli wygląda na to ze zrobiłem dobry interes:) Obecnie już odebrałem klucze i je wykańczam. Poznałem też już moich sąsiadów, wiec mam nadzieję, że będzie ok:)
        • stado_dzikow Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope 06.04.15, 10:15
          Witam wszystkich. Też byłem zainteresowany tą inwestycją do momentu w którym odkryłem że inwestorem całej inwestycji, wbrew materiałom reklamowym nie jest Budrem Invest, a ich spółka celowa o nazwie SPÓŁKA MIESZKANIOWA BUDREM 5 SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA (Numer KRS: 0000385871). Z KRSu wynika że czas na jaki spółka została zawiązana to BUDOWA BUDYNKÓW WIELORODZINNYCH PRZY UL. FABRYCZNEJ/CYSTERSÓW W KRAKOWIE. Ten fakt trochę ostudził mój zapał. Skoro spółka została powołana tylko na czas realizacji inwestycji, zapewne po jej zakończeniu spółka zakończy swoją działalność. Kto w takiej sytuacji będzie odpowiadał za ewentualne wady i usterki? Nikt! I mieszkańcy zostaną pozostawieni sami sobie.
          • Gość: Andrzej Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.15, 09:17
            Witam,
            byłem zainteresowany inwestycją tej firmy przy Cystersów/Fabrycznej. Faktycznie lokalizacja jest dobra, jednak gdy pojechałem oglądać wybrane mieszkanie usłyszałem okropny hałas - dokładnie na przeciwko inwestycji jest tor gokartowy - czynny do 22 a w weekendy do 23! Hałas jest nie do wytrzymania przy otwartych oknach, co dla mnie przekreśla tą inwestycję.
            • stado_dzikow Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope 28.04.15, 21:51
              Umknął mi ten fakt :)
    • Gość: Edek Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.centertel.pl 27.03.15, 14:22
      Nie zgodzę się z twoją opinią mieszkam na tym osiedlu, w sumie od początku nie nam większych problemów a kobietki w biurze calkiem ok. Nawet wypełniły mi papiery do urzędu
      • Gość: konfucjusz65 Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.30.139.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.03.15, 09:13
        Ja mam dobrą opinie o firmie Budrem, mieszkam ponad 5 lat na ich osiedlu i jestem zadowolony.
    • Gość: Katarzyna Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.google.com 30.03.15, 22:28
      Hej, ja właśnie się wprowadziłam do mieszkania, które kupiłam właśnie od Budremu. Przejrzeliśmy z narzeczonym masę ofert i tu nam wszystko pasowało, cena, lokalizacja, standard. Gorąco polecam!
    • Gość: dzikus Re: Budrem Euro - Invest opinie na temat develope IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.15, 21:44
      Po 22 tor jest juz nieczynny i wtedy faktycznie jest znosnie... Proponuje przyjechac przed 22 i postac przed blokiem okolo pol godziny. Warto tez zainstalowac sobie aplikacje w telefonie na pomiar decybeli lub jesli ktos ma profesjonalne urzadzenie zmierzyc. Poziom halasu przekracza 60db i jest na prawde glosno. Nie zawsze jezdza, ale jednak bardzo czesto. Z drugiej strony sa jakies zaklady miesne Duda i tam tez chodza rozne urzadzenia wydajace dosc slyszalne dzwieki, ale mysle ze to da sie przezyc, gokarty sa duzo gorsze. Plus obok jest budowa ktora bedzie trwala do 2017 roku, kto mieszkal kolo budowy moze sie wypowiedziec co sie dzieje. Co do wykonania proponuje wejsc do bloku, przejsc sie po kazdym pietrze i zobaczyc jak miejcami odpada juz tynk, w garazu tez mozna znalezc ciekawe rzeczy, windy tez sa troche rozwalone. Drzwi sa czesto otwarte wiec nie jest to zaden problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka