sabbina 05.07.10, 19:19 AGO: Średnia sprzedaż "Gazety Wyborczej" w maju spadła o 8,7 proc. rok do roku biznes.interia.pl/gieldy/news/gazeta-wyborcza-znowu-sporo-stracila,1502267 co się dzieje ? ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrykkiwaczek Re: znów spadła sprzedaż Gazety Wyborczej 07.07.10, 10:09 sprzedaż praktycznie całej prasy drukowanej spada. Niestety taka jest tendencja - my i tak jesteśmy jakieś 10 lat za stanami. Nie wiem skąd to zdziwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Co się dzieje 07.07.10, 10:46 Co się dzieje? Dzieje się to, Dziamdziaku (wielką literą, żeby nie było...) że po raz kolejny bierzesz się z powodów znanych tu wszystkim i głęboko urazowych, za komentowanie rzeczy, o których pojęcia nie masz. To objaw tzw. ćwierćinteligencji. Umiejętność czytania, to nie jest wiedza. Zrozum że to wreszcie. Kapitał mediów w Polsce przesuwa się z prasy papierowej na inne rynki. To samo dotyczy Agory. Tok.fm stało się oddzielną firmą i już nie ma RADIA tok.fm tylko oddzielna, nieźle sobie radząca instytucja medialna - przejrzyj portal. Tuba.fm - to samo, jeden z lepszych pomysłów muzycznych dziesięciolecia. To są wszysko hektary reklam do sprzedania. Dodaj dzienną sprzedaż Metra (Agora) i GW (Agora), porównaj to z zakichanym "Faktem" dla debili... Twój ukochany Dziennik Polski, mimo, że w 1/4 jest własnością Polskapresse (patrz Passauer Neue Presse - typowo patriotyczno-polska spółka) Zaraz zniknie z rynku wydawniczego, bo mu się zachciało, tak jaki Rzepie, iść na wojenki polityczne. Zniszczyli zespół, który cokolwiek umiał, a naprzyjmowali nawiedzonych ministrantów bez pojęcia. Małopolanie, a krakowianie w szczególności mają gdzieś wojenki polityczne, co ładnie było widać przy okazji ogólnopolskiej kompromitacji pod dowództwem Janusza Śniadka, zwanej "pogrzeb Prezydenta z Małżonką" na który nikt nie przyszedł, poza zwiezioną z całej Polski wycieczką Solidarności. No i do tego jeszcze ten piep...ny wulkan, dziura w Matrixie... Oto dane z dzisiejszej prasy fachowej: www.wirtualnemedia.pl/artykul/spadla-sprzedaz-najwiekszych-gazet-regionalnych "...Największy spadek w zestawieniu zanotował “Dziennik Polski” (Wydawnictwo Jagiellonia), którego wynik poszedł w dół o 14,8 proc. do 38 268 egz. " Miłego dnia znawco wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Co się dzieje 07.07.10, 10:55 czy warto tracić aż tyle energii na małego prowokatorka? a swoją drogą, dariusz jeszcze nie "we władku"? wszak zmywak czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
to_straszne Re: Co się dzieje 07.07.10, 18:47 peteen napisał: > czy warto tracić aż tyle energii na małego prowokatorka? > > a swoją drogą, dariusz jeszcze nie "we władku"? wszak zmywak czeka... Ależ to nie do niego. To tylko taki pretekst - zwrotny, że tak powiem. Oświata powszechna przede wszystkim... Naszego pupila raczej te tematy przerastają ciut. To nie to, co języko-wznafstwo Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina ależ mnie nastraszyliście...! 08.07.10, 01:28 mówicie, że przed drukiem nie ma przyszłości ? a ja mam od niedawna akcje wydawnictwa MUZA... i spółka ma świetne wyniki finansowe i rokowania... a...i wydawnictwo WILGA, to spółka zależna od MUZY.... --- Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: ależ mnie nastraszyliście...! 18.07.10, 08:47 sabbina napisała: > mówicie, że przed drukiem nie ma przyszłości ? > > a ja mam od niedawna akcje wydawnictwa MUZA... > i spółka ma świetne wyniki finansowe i rokowania... Post ten napisałeś po sesji z 7 lipca, gdzie cena zamknięcia MUZY była 16,42 W piątkowej sesji cena zamknięcia była 20,34 (max 21,48 min 19,34) a więc Twój zysk papierowy przekracza prawdopodobnie co najmniej 30%, biorę pod uwagę notowania z ostatniego okresu. Dla niewtajemniczonych, notowania można sprawdzić na interii, onecie, gazecie czy korzystając z wykresów i notowań biur maklerskich nawet nie mając tam rachunku. > a...i wydawnictwo WILGA, to spółka zależna od MUZY.... I tak z ciekawości, co zamierzasz zrobić, jeżeli ceny MUZY pójdą w dół i będą zmierzały do Twojej ceny zakupu? Sprzedasz czy będziesz liczył na przyszłość przed drukiem? Wiem, możesz nie odpisać, bowiem to zdradzałoby część Twojej prawdziwej strategii. WILGI nie sprzedasz tak łatwo, bo nie ma jej na giełdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: ależ mnie nastraszyliście...! 18.07.10, 16:20 adam.eu napisał: > Post ten napisałeś po sesji z 7 lipca, gdzie cena zamknięcia MUZY była 16,42 > W piątkowej sesji cena zamknięcia była 20,34 (max 21,48 min 19,34) a więc Twó zysk papierowy przekracza prawdopodobnie co najmniej 30%, > I tak z ciekawości, co zamierzasz zrobić, jeżeli ceny MUZY pójdą w dół i będą z > mierzały do Twojej ceny zakupu? Sprzedasz czy będziesz liczył na przyszłość przed drukiem? Witam ceny notowań można sobie sprawdzić choćby tu : gielda.wp.pl/POD,7,a,1,b,4,c,0,typ,gpw,porownania.html?P[sp_nazwa]=MUZA&P[id]=PLMUZA000019 co do do notowań MUZY w przyszłości... Kiedyś wyrzucano moje wpisy, jak mi zdarzyło się napisać na KRAKFORUM, o jakiś akcjach, o prognozach kursu... więc odpowiem ci tak... ZAŁÓŻMY, że kupujesz 1000 akcji po 16,50 zł czyli płacisz 16 500 zł co robi PROFESJONALNY INWESTOR, który z jednej strony wierzy w spółkę, ale z drugiej strony, chce zabezpieczyć ZYSKI ? otóż - w tym konkretnym przypadku, należało - przy kursie 20 zł...[choć była już cena 21,5 w czasie sesji] ----- otóż po cenie 20 zł, sprzedaje się 825 akcji, czyli odzyskuje zainwestowane pieniądze... [16 5000 zł wydane na zakup 1000 akcji po 16,5...] pozostaje 175 akcji, które są CZYSTYM ZYSKIEM, a potem czeka się na rozwój wydarzeń..... . POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: ależ mnie nastraszyliście...! 19.07.10, 07:55 sabbina napisała: > co do do notowań MUZY w przyszłości... Ogólnie, a nie tylko przy MUZIE, to próbujesz prognozować górny zasięg cen i sprzedajesz akcje poprzez ustawienia zlecenie z limitem sprzedaży? Czy może raczej trzymasz akcje dopóki ceny nie zaczynają spadać od max cen poniżej poziomu, który tolerujesz? Stawiam na drugą opcję. A tak w ogóle, to jeżeli kupiłeś akcje MUZY niedawno to raczej sugeruje, że swoje decyzje o czasie i cenie zawarcia transakcji dokonujesz na podstawie analizy cen (analizy technicznej), a nie na podstawie wyników finansowych. Interesuje mnie, jeżeli możesz zdradzić, jak Ty wybrałeś Muzę. Czy najpierw zauważyłeś jej dobre wyniki finansowe i zacząłeś obserwować kurs, czy na postawie kursu zwróciłeś uwagę na spółkę i dopiero wtedy rzut oka na finanse tej spółki kazał Ci pilnować kursu i zakupić akcje przy wybiciu. I tak na oko moim zdaniem, to ogólnie sprzedaż gazet będzie raczej spadać jeszcze spadać do jakiegoś poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: ależ mnie nastraszyliście...! 19.07.10, 14:31 w MUZA jest konflikt dwóch stron o przejęcie spółki KOMPAP kontra Stępień&Czarzasty... nawet nie interesują mnie wyniki finansowe..., zainwestowana kasa w akcje MUZY po 16,5 została odzyskana przeze mnie po sprzedaży po 20 zł... zostało mi fantazyjnie 555 akcji, i to mój czysty zysk.... nie interesuję się dalej MUZĄ, mam poważniejsze inwestycje.... aha, żeby się UWIARYGODNIĆ, za kilka minut wystawię do sprzedaży te 555 akcji MUZA po 55,55 zł... więc uwierzysz, że to moje.... a linka ci tu wkleję...z...Interi :) Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: ależ mnie nastraszyliście...! 19.07.10, 14:53 sabbina napisała: > żeby się UWIARYGODNIĆ, > za kilka minut wystawię do sprzedaży te 555 akcji MUZA > po 55,55 zł... > > więc uwierzysz, że to moje.... > > a linka ci tu wkleję...z...Interi i dwie minutki po tym wpisie masz : 55,55 ......... 555 .......... 14:35:41 mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/full/zlec_all?sp=157&zl=V . Odpowiedz Link Zgłoś
zawodnik.z.licencja żeby tak żyć z handlu niczym 19.07.10, 15:14 to trzeba być chyba Żydem... Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: żeby tak żyć z handlu niczym 19.07.10, 16:54 zawodnik.z.licencja napisał: > to trzeba być chyba Żydem... dzięki temu handlowi wiele ludzi ma pracę : - maklerzy - banki - firmy informatyczne tworzące oprogramowanie - Komisja Nadzoru Finansowego - Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych - wszyscy pracownicy GPW... oni żyją z moich prowizji...., a najciekawsze, że jak już Zarobię, to jeszcze muszę płacić 19% podatek BELKI na : - urzędasów - administracje - państwowe szkolnictwo - państwową służbę zdrowia - emerytów, rencistów ech..., Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: żeby tak żyć z handlu niczym 20.07.10, 12:34 zawodnik.z.licencja napisał: to trzeba być chyba Żydem... ''''''''''''''''''''''''''''''' albo przedstawicielem kleru kat.. podobne zasady, podobne uslugi.. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: żeby tak żyć z handlu niczym 21.07.10, 07:45 swarozyc napisał: > zawodnik.z.licencja napisał: > to trzeba być chyba Żydem... > ''''''''''''''''''''''''''''''' > albo przedstawicielem kleru kat.. > podobne zasady, podobne uslugi.. Łańcuszek obrażania, ośmieszania (najistotniejsza motywacja komunikacji?) trwa i jest przemycany do każdej tematyki. Jest silniejszy od próby zrozumienia istotnych faktów, tu np. między innymi o znaczeniu i roli giełdy. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: ależ mnie nastraszyliście...! 20.07.10, 08:28 sabbina napisała: > sabbina napisała: > > > > żeby się UWIARYGODNIĆ, > > za kilka minut wystawię do sprzedaży te 555 akcji MUZA > > po 55,55 zł... > > > > więc uwierzysz, że to moje.... > > > > a linka ci tu wkleję...z...Interi Kiedyś to interia podawała bez opóźnień wszystkie zlecenia, tylko bez odświeżania. Ale nawiązując do pierwszego Twojego postu. Zerknąłem troszkę do linku tam podanego i doczytałem, że sprzedaż nielicznych tytułów śladowo wzrosła również i Faktu. Zysk netto Agory wzrósł rok do roku (cięcie kosztów i wpływ z reklam?) Kurs agory w ciągu ostatniego roku wzrósł ponad 40% przy wzroście wig20 o niecałe 20%, tak wynika z wykresów ISPG na onecie. Tym niemniej sprzedaż wyborczej znacząco spada. Podejrzewam, że jednak nie miałbyś odwagi akurat na agorze zagrać na krótko w tej chwili, o ile byłyby takie możliwości. Nie wiem, jak jest z krótką sprzedażą na WGPW. Odpowiedz Link Zgłoś