Dodaj do ulubionych

IV LO w Krakowie

IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.04, 18:41
A co powiecie o tym LO?? Czy wogole warto skladac tam dokumenty?? Jaki
poziom, atmosfera, nauczyciele, uczniowie??
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: IV LO w Krakowie 21.03.04, 19:30
      ja tam co prawda nie chodze ale mam znajomych i sa zadowoleni- jeszcze nie
      slyszalam zeby w cigau tych czterech lat ktores z nich zalowalo ze wybralo te
      szkole. nauczyciele podobno w porzadku i widac ze poziom tych ludzi prkatycznie
      nie odbiega od tego co jest w innych liceach ze "drugiej polki od gory" :) a
      ludzie sa rozni- jak wszedzie
      • peteen Re: IV LO w Krakowie 22.03.04, 10:21
        ja byłem belfrem w czwórce, ale już dość dawno...
        ;c)
    • Gość: indywid Re: IV LO w Krakowie IP: *.krakow.pl 22.03.04, 13:23
      jest spoooko, chodze dopiero pierwszy rok, ale jest zarabiscie, szkoda, ze
      wylaczyli forum na stronie, bo tam bardzo duzo mozna bylo sie dowiedziec o
      nauczycielach i atmosferze, oczywiscie wiekszosc jest fajna... poziom tez
      spoko... troche trzeba przysiasc.. ale atmosfera zarabista... ;P pozdrawiam i
      namawiam!!
      • Gość: OLO I Re: IV LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 13:48
        Za moich czasów tez było ciekawie (1990-1995) (może mnie peteen uczył ????)
        • peteen Re: IV LO w Krakowie 22.03.04, 17:01
          aj łysz...
          uczyłem nieco wcześniej..;c).
          • Gość: czworkowiczka Re: IV LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.03.04, 14:13
            a w latach 1988-1992? ;-))
            • peteen Re: IV LO w Krakowie 24.03.04, 14:17
              żałuję, że nie, bo byśmy się spotkali...
              :c)
    • Gość: mala Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 16:58
      Cudowne czasy, cudownego liceum. Moze mnie tez peteen uczy :D!
      Ach, nie ma drugiego takiego liceum. Polecam
      • peteen Re: IV LO w Krakowie 22.03.04, 17:02
        na zamojskiego jeszcze, bez sali gimnastycznej...
        może i uczyłem...
        ;c)

ps. dyro był alkoholikiem
        • Gość: mala Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 17:24
          Oj, to mi przykro. Ja konczylam IV juz na Krzemionkach. Ale moja Siostra
          konczyla to liceum jeszcze za kadencji p. Meszko. Wtedy faktycznie, podobno sie
          dzialo, kiedy niektorzy nauczyciele (ktorzy pewnie dalej ucza:(), notorycznie
          przychodzili pijani do szkoly. Za moich czasow juz tylko pewien pan od
          matematyki i moja polonistka mieli problemy na porannych poniedzialkowych
          zajeciach.
          Pozdrawiam
          • peteen Re: IV LO w Krakowie 22.03.04, 17:26
            uściskaj siostrę ode mnie...
            jak dupnęło w czarnobylu, wtedy się działo dopiero !
            pozdrówko
            p.
            • Gość: mala Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 17:31
              Najpierw dupnelo w Czarnobylu, a rok pozniej moja siostra grzecznie zasuwala do
              IV:)! A za pozrowienia dziekuje; zostana przekazanie:)!
              Pozdrawiam
            • Gość: czworkowiczka Do peteena IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.03.04, 14:18
              Peteen, powiedz co sie wtedy dzialo! Slyszalam cos niecos na ten temat od prof. Palej ktora wspominala o tym na zajeciach , ale nigdy sie nie dowiedzialam jak to w koncu bylo... A wtedy podobno byl taki sliczny dzien i siostra mnie kilka godzin wozila po polu zeby dzidzius zlapal troche sloneczka ;) To chyba dlatego jestem taka pokopana ;)))
              • peteen a było tak... 25.03.04, 09:36
                gruchło na ukrainie, wydało się po pewnym czasie, przychodzimy do szkoły na
                ósmą, a tu nayebany dyro z petem między zębami popierdziela po korytarzach z
                liczącym sobie dobre 35 lat licznikiem geigera (takim ruskim, ręcznym, do
                pompowania), sprawdza odczyt na wysokosci jednego metra i wykrzykuje: nie ma,
                kurwa, żadnego promieniowania...

ps. jesteś mutantem, zatem byle co cię nie wykończy, daj na mszę dziękczynną !
                pozdrówko
                :c)
                • Gość: czworkowiczka Re: a było tak... IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.03.04, 18:43
                  > ps. jesteś mutantem, zatem byle co cię nie wykończy, daj na mszę dziękczynną !

oj, chyba sie zastanowie.. w sumie zeby wytrzymac z niektorymi belframi w naszej szkole trzeba byc niezle zmutowanym ;-) Ale cala reszta strasznie fajna, chyba caly wrzesien sie bede odzwyczajac... Dali po dupie, ale wspomnienia bede miec niezle. Moje 4 lata juz niestety mijaja :( oj, lezka sie w oku kreci...
          • Gość: kaska Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 09:31
            no czasme mozna zauwazyc ze niektorzy nauczyciele, zwlaszcza jedne codziennie
            przed lekcjami wychodzi ze skorpiona... ale przynajmniej jest smiesznie... do
            czasu.
          • Gość: reessttteeeeaaa Re: IV LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:32
            oj kto taki ?? ktora to pani tak lubi alkohol??
            pan matematyk to chyba Wladziu cio ?? :p
        • dora154 Re: IV LO w Krakowie 08.05.04, 12:59
          Moja mama, Marta Kordula ( nazwisko panienskie ) skonczyla IV w 1979 roku. Moze
          ja Pan uczyl ??
          • odyseusz Re: IV LO w Krakowie 10.05.04, 18:30
            hmm, ja mysle, ze to jednak niezła szkoła, ja mam doswiadzcenia z drugeij
            strony barykady, pozdrawiam swoich i nie tylko swoich uczniów
    • Gość: michal Re:polecam IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 18:01
      polecam czwórke: mila atmosfera, nauczyciele w wiekszosci znośni a kilkoro z
      nich to prawdziwe ewenementy w pozytywnym słowa tego znaczeniu, trzeba sie
      troszeczke postarać ale to chyba zaleta:) (nie mialem kłopotow z dostaniem sie
      na dobre studia).pozdrawiam obecnych i przyszłych uczniów i grono pedagogiczne!
    • Gość: mala M. Tchorzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 21:57
      Mam jeszcze male pytanie do obecnych uczniow lub zeszlorocznych absolwentow.
      Czy pani M. Tchorzewska jeszcze uczy? To byla kiedys tam moja wychowawczyni i
      ostatnio wspominalysmy ja z moja przyjaciolka. Dzieki za odpowiedzi.
      PS. Z mojego rocznika tez wiekszosc pozdawala na elitarne kierunki i je
      pokonczyla albo konczy.
      Pozdrawiam
      • Gość: IVkowiczka Re: M. Tchorzewska IP: 62.233.214.* 24.03.04, 20:43
        Witam czworkowiczow nowych i starych. Mnie też uczyla Marianna - uważam, że jej
        lekcje z polskiego były absolutnie genialne. To już ponad 10 lat temu... ale
        fajna buda byla - bez zadęcia a na wysokim poziomie.
        • Gość: mala Re: M. Tchorzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 00:11
          Z Marianka jest tak, ze albo ja kochaja albo nienawidza. Generalnie humanisci
          maja u niej raj, a umysly scisle pieklo. A ja zaliczam sie do tych drugich:)!
          Ale co, mature zdalam i to na 5 u Pasieki, wiec chyba cos tam z tego polskiego
          wiedzialam:)!
          A tak powaznie, to ona jeszcze uczy, czy nie? Bo rozne plotki po starych
          czworkowiczach chodza.
          Pozdrawiam
          • Gość: OLO I Re: M. Tchorzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:35
            Ja byłem u Pasieki w klasie - matura chyba w 95 roku
        • Gość: madzia polecam 4 lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 20:25
          Ja gorąco polecam 4 lo. Jestem dopiero w pierwszej klasie ale jest
          spoks.Nauczyciele są różni niektorym odwala a inni spoko. Trzeba sie jednak
          troche uczyc :( ale jekos mozna to przezyc. Ja nie zaluje, ze sie dostalam bo
          jest naprawde fajnie. Ludziska tez bardzo sympatyv\czni nikt nie podskakuje i
          super........no to pozdrowionka!! :-)
    • Gość: looos Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 21:30
      Ja skonczylem IV LO dwa lata temu i powiem szczerze ze po tym czasie zostały mi
      tylko baaardzo baaardzo dobre wspomnienia... Chwil niemilych nieduzo ale tylko
      jedna rzecz... Jest kilka osob ktore moim skromnym zdaniem nie bardzo nadaja
      sie na pedagogów ale tak chyba jest w kazdej szkole... A poza tym swietna
      atmosfera, taki ladny budyneczek :-))) i w ogole klimacik spoko..

PS. Jesli czyta to ktos z moich lat w tej szacownej szkolkce to przypomnijcie
      sobie takiego gostka jak "Boro" - coz za wuefista byl z niego buahahahahaha...
      No i niezapomniana pani Marta K. z sekretariatu.. Ehhh, piekne czasy...
    • Gość: 29 hooligans Re: IV LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.04.04, 13:45
      IV lo to stara k****
    • Gość: abiturientka IV LO Re: IV LO w Krakowie IP: *.autocom.pl 30.04.04, 15:41
      szkoła ta nastawiona jest głowie na naukę. nie ma się z byt wiele czasu dla
      siebie. ciężka praca to dewiza nauczycieli, a przez to i nasza. jesli ktos
      nastawia się na luźne prześlizgiwanie( jednemu się uda) pozostałym NIE.
      ocen nie dostaje się za ladne oczy i nie faworyzuje się olimpijczyków- wręcz
      przeciwnie. nie ma też zbyt wilu rzeczy organizowanych po zajęciach lekcyjnych.
      ta szkoła jest generalnie nastawiona na naukę i cięzkie zakówaie. czy
      polecam...?? tylko ambitnym. ta szkoła, Ci ludzie, Ci nauczyciele i tak
      przeselekcjonuja Was raz jeszcze- a potem kolejnego następnego roku.
      powodzenia wszystkim chętnym, gdzyż w tym liceum jest się ciężej utrzymać nic
      dostać.
      • Gość: tez abiturientka Re: IV LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.05.04, 18:46
        > szkoła ta nastawiona jest głowie na naukę. nie ma się z byt wiele czasu dla
        > siebie. ciężka praca to dewiza nauczycieli, a przez to i nasza

To chyba chodzilysmy do innej szkoly. Nie mowie, ze bylo latwo, kto olewal ten mial problem, chociaz zeby wyleciec trzeba bylo sie naprawde postarac...
        Moze jedna klasa miala rzeczywiscie przechlastane ze wzgledu nie tyle na kadre, co na atmosfere, moze wlasnie w tej klasie bylas. Generalnie uwazam, ze szkola jest otwarta na ludzi zdolnych i wcale nie trzeba w niej ryc wbrew obiegowym opiniom, bo nauczyciele bardziej cenia sobie otwartosc i myslenie niz wpruwanie podecznika na pamiec, oczywiscie sa od tego wyjatki, ale generalnie uwazam, ze kadra to jest najlepsza sprawa w tej szkole, wiekszosc nauczycieli to naprawde cudowni, normalni ludzie, choc jak wszedzie zdarzaja sie przestraly (oj, jak tylko sobie pomysle...) W kazdym razie pomiajac pewne przykre watki i pewne nieodpowiedzialne osoby bede te szkole swietnie wspominac!

Pozdrowienia dla wszystkich FAJNYCH belfrow, ktorzy wiem ze tu zagladaja i jeszcze podpuszczaja uczniow zeby cos powiedzieli :) NIEFAJNYCH (zdecydowana mniejszosc) nie pozdrawiam :P
      • Gość: LeeAnn Re: IV LO w Krakowie IP: *.autocom.pl 13.05.04, 09:55
        tez jestem abiturientka i nie zgadzam sie z toba. owszem w pierwszej klasie
        bylo troche ciezko, ale z roku na rok przeslizgiwalam sie bez wiekszego trudu,
        minimum nauki i to na calkiem dobrych stopniach. ta szkola jest wyrabista,
        kadra nauczycielska jest dobra chociaz jak wszedzie sa wyjatki. no i atmosfera
        i ludzie sa swietni. w tej szkole poznalam swoich najlepszych
        przyjaciol.pozdrawiam IV LO i prof. Pawełka :)
    • Gość: kaska Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 09:28
      jest ekstra, ja nie zaluje ani troche...
    • Gość: absolwent Re: IV LO w Krakowie IP: *.crowley.pl 02.05.04, 10:36
      ja również uważam, że czwarte lo jest super - właśnie je skończyłam i muszę
      przyznać, że ani przez chwilę nie żałowałam :)
      a jesli chodzi o prof. Tchórzewską to w tym roku wzięła sobie urlop na
      podratowanie zdrowia i jeżdzi po świecie (była w Egipcie), ale wróci za rok
      (najprawdopodobniej)
      • Gość: Werter Re: IV LO w Krakowie IP: *.blich.krakow.pl 14.05.04, 00:36
        Kurcze,ja bardzo załuję że opuszczam tą szkołę,a w szczególności żal mi z
        powodu przeuroczej prof. M.Millan :-( Cóż,może jeszcze tu wróćę jako belfer...
        Pozdrawiam!!!
      • Gość: Werter Re: IV LO w Krakowie IP: *.blich.krakow.pl 14.05.04, 00:46
        Aha,pragnę jeszcze pozdrowić Anię H. z 4g... Równie piękną co niedostępną : -(
        Ehhhhh,kobieto puchu marny!!! Gdybyś zechciała być moją Lottą : -(
        • Gość: LeeAnn Re: IV LO w Krakowie IP: *.autocom.pl 14.05.04, 15:50
          oh Werterze drogi, tylko nie popelniaj samobojstwa. a jak juz to nie rob tego
          tak nieudolnie :) pozdrawiam
        • Gość: rreeesssttteeaaa Re: IV LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:40
          czlowieku!!
          ja nie chodzilam do g :0
          pozdrawiam :)
      • Gość: aaaa Re: IV LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:39
        ha ha ha
        po swiecie jezdzi ha ha ha
        siedzi w domciu i maje bawi ( jak mozna nazwac tak dzieko, czy teraz pora na
        gucia ?? ), czyli swoja wnuczke a corke przeokropnej dorotkik.
        obie sa siebie warte i tak sobie durne
        • Gość: ja Re: IV LO w Krakowie IP: *.crowley.pl 13.07.04, 20:16
          jezdzi, czy nie jezdzi- mniejsza o to. niech sobie kobieta dpocznie. a co do
          pani dorotki, to najwspanialszy czlowiek na swiecie.
          pozdrawiam cala kadre i absolwentow.
          juz nie bede polecac iv lo, bo po egzaminach, ale wspomnienia calkiem
          pozytywne...
    • Gość: KOT Re: IV LO w Krakowie IP: *.devs.futuro.pl 13.05.04, 22:04
      czwóreczka to dobra szkola (choc nie najlepsza) napewno sie nie zgodze z
      tym ,ze trzeba tu ryc . Ładnie połozona ,zawsze mozna wyjsc na dziedziniec :)
      i "szkola" jest przynajamniej moim zdaniem bardzo tolerancyjna.szkoda ,ze w tym
      roku juz ja koncze.... ---pozdrawiam wszystkich tegorocznych maturzystów!!!
    • Gość: KOT Re: IV LO w Krakowie IP: *.devs.futuro.pl 13.05.04, 22:04
      a i jeszcze cos w poblizy zawsze jest KOT :):)
    • Gość: Karol Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:12
      to dobre Lo, wierzcie mi
      • Gość: ktosiek szczur IP: *.boreknet.com / *.boreknet.com 01.06.04, 17:53
        Na stołówce mieszka szczur! poważnie, został zidentyfikowany. Ciekawe kiedy
        kapnie się obsługa???
        smacznego wszystkim spożywającym tam obiad -eh, w końcu chińska kuchnia jest
        teraz modna ;p.
        • Gość: eeriska Re: szczur IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 15:04
          szczur - rzeczywiście pare osób go widziało, najlepsze jednak są mrówki w
          wielkich kanapkach z sałata!!! kiedyś profesorka poprosiła mnie żybym kupiła
          jej właśnie taką dużą kanapke, otrzegła mnie że ma być "bez mrówek"...
          chodze do 4lo drugi rok... chyba wytrzymuje tylko dlatego że mam fajną klase!!!
          ryć trzeba...nie jest to szkoła dla leniwców, choć i taccy sobie radzą(np. ja)
          kadra myślę że jest spoko, choć wiem od innych klas że najlepszych nauczycieli
          ponoć dają do mat-inf.... ale to zależy... często jest ciekawie, może nie tak
          jak podczas afery z czarnobylem.... ale jest się z czego pośmiać wystarczy
          wejść do szkoły.... ah ten zapach ze stołówki - jak w barze mlecznym,
          przesiakają nim nawet ostatnie piętra... teraz jedną z ggłównych atrakcji jest
          ochrona, oraz szpanowanie brykami na podwórku szkolnym...
          ... w przyszłym roku zastanowie się czy polecić tą szkołe czy nie... dziś
          powiem tyle że abiturienci są zadowoleni i uśmiechnięci... więc chyba
          polecają!!! a ich zdanie jest chyba ważne...

<aha - najfajniejszą osobą jest przemiła pani dyrektor!!!!!>

powodzenia gimnazjaliści i pozdrowienia dla absolwenyów słynnej czwórki!!!

eeriska
          • Gość: unknown Re: szczur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 23:22
            ee... jestes szczur... nie widziałam go jeszcze, chociaz, chyba ze chodzi wam o
            osobe, to wiem o kogo chodzi ;) ja zidentyfikowalam w sali 0.7 ogromnego
            pajaka! mialam dzis przyjemnosc spedzenia w tej sali dwoch godz z pania prof
            Millan (najlepsza polonistka w szkole;) i pod moimi nogami biegal sobie wielki
            tłusciutki pajak... w tej sali sobie jesczze mrowki po parapetach chodza, to
            moze do tej stolwki z tej sali sie biora??? ;) no.. wlasnie, co do szpanowania
            brykami ;) jestem podobnego zdania, co przerwe jakis nauczyciel wychodzi i albo
            sprawdza, czy autko nie jest zarysowane i czy lsni ;), albo wyciagaja z nich
            swoje wielkie teki wypelnione wielka iloscia kartkowek i sprawdzianow, albo
            przemycaja cos do szkoly ;) albo przestawiaja w inne miejsce, zeby uczniowie
            nie pobrudzili ;) to jest po prostu urocze ;) naprawde ;) ... a panowie
            ochroniarze tez niczego sobie, czasem to nawet sie odezwa entelegentnie ;)
            pozdrawiam ;)
            • Gość: ktosiek mrówki! IP: *.boreknet.com / *.boreknet.com 09.06.04, 15:50
              mrówki są żywcem poprzyklejane taśmą klejąca w sali religijnej(!)... ach ta
              miłość do mrówczego-bliźniego! :)
              • Gość: unknown Re: mrówki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 00:10
                no dokladnie! te mrowki mnie po prostu dobily!
                jak ktos tak moze!
                hehe.. a dzis bylismy na zakonczeniu klas 4 w filharmonii ... normalnie, pani
                Kiszka dostala najwieksze owacje, az sie kobieta poplakala ;)
    • odyseusz Re: IV LO w Krakowie 16.06.04, 22:00
      Moim zdaniem jest nieźle, fajna atmosfrea itp.
    • Gość: ka Re: IV LO w Krakowie IP: *.net.autocom.pl 16.06.04, 22:24
      Dobrze,że Hitchcock jest tak blisko!
      • Gość: leser Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:53
        A uczy tam jeszcze Spicha.To był gościu...
        • Gość: ufafa ufff IP: *.boreknet.com / *.boreknet.com 23.06.04, 18:27
          dobrze że juz koniec... uff... nareszcie wakacje... i nie mam więcej pytań :)
          • odyseusz Re: ufff 11.07.04, 09:42
            Rekrutacja chyba skończona...
            • odyseusz Re: ufff 25.07.04, 09:39
              No ale wrzesień zbliża sie ...
    • Gość: absolwentka Re: IV LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.07.04, 12:02
      Rekrutacja zakonczona, na studia rowniez, wiec wtrace swoje 3 grosze... niestety w tym roku rekrutacja na studia dla czworkowiczow-humanistow to jedna wielka porazka... ze scislych kto mial sie dostac ten sie dostal z matury laczonej, ci co startowali na kierunki niezwiazane z matma - dostaly sie wyjatki (mysle oczywiscie o UJ, nie o szkolkach prywatnych). Wydaje mi sie, ze absolwent (dobry absolwent, nie przecietny lub taki, ktory ledwie sobie radzi, ani tez nie geniusz, ani taki, co swiata poza siedzeniem w ksiazkach nie widzi) powinien sobie poradzic i UJ nie powinien byc poza zasiegiem jego mozliwosci.. Wiec jesli chodzi o "scislych" - szczerze polecam wszelkie mat-fizy, ale i z klas ogolnych mozna sie dostac na AGH, a humanistom i przyrodnikom sama nie wiem czy polecac te szkole (ktora zreszta znielubilam pod sam koniec). Wszystko zalezy od Was - kadra jest w zdecydowanej wiekszosci rewelacyjna, ale jezeli poziom uczniow z roku na rok jest nizszy, to nawet najlepszy nauczyciel nie jest w stanie wiele zrobic jak w jednej klasie sa osoby naprawde zainteresowane i naprawde niezainteresowane, ktora zrobia wszystko, zeby przedmiot olac, a potem zebrza na koniec roku czy semestu, zeby ich dopytywac.. tym sposobem przepadaja kolejne lekcje, traca na tym osoby dobre, ktore chca sie uczyc.. Naleze do osob, ktore wlasnie przez podejscie klasy, pomimo swietnego nauczyciela (dzieki ktoremu zreszta uznalam dodatkowe lekcje za zbedne) okazaly sie niewystarczajaco przygotowane do egzaminu wstepnego, bo klasa nie lubi, bo klasa ma dosc, bo ilez mozna, a po co nam to, porozmawiajmy o czyms innym.. hmm.. nasunal mi sie wniosek, zenauczyciele w "4" sa zbyt lagodni i za bardzo ida na ustepstwa (oczywiscie nie wszyscy, sa i tacy, ktory przypiluja - zwlaszcza matematyczki :))

Pozdrawiam wszystkich czworkowych belfow (zwlaszcza obecnego tu prof. Odyseusza ;-))) i mam do niektorych prosbe - nie dajcie sie zwodzic i poswieccie wiecej uwagi dobrym uczniom, ktorym naprawde zalezy na przedmiocie, niz tym, ktorych trzeba ciagnac za uszy a potem dac wyzebrany dopuszczajacy, pomimo, ze frekwencja ledwo przekracza 50%... na oceny teoretycznie pracuje sie caly rok, a IV LO uswiadomilo mi, ze tak wcale nie musi byc, wystarczy odrobina tupetu (choc ja bym to nazwala raczej bezczelnoscia)..

tegoroczna absolwentka
      • odyseusz Re: IV LO w Krakowie 04.08.04, 20:29
        Dzieki, ciekawe uwagi.... zycze powodzenia!
        • skot2 Skręt :-) 10.08.04, 18:10
          kiedyś była tam fajna nauczycielka z angielskiego: pani Skręt... To były
          dopiero jaja!!! Robiło się na zajęciach co chciało... na serio! Chociaż z
          drugiej strony dobrze że zajęcia z tą osobą miałem tylko jeden rok (chyba drugi
          o ile pamiętam). Po serii narzekań i skarg pani Skręt wyleciała.... Absolwent
          2002
          • Gość: malwa Re: Skręt :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 18:34
            o ja Skręt...znam ją....Boże była przez 1 rok w gimnazjum moją nauczycielka od
            anglika-hehehe- i wychowawczynią-tez 1 rok... To było dno...Heheheeh pamiętam
            jak przyszła do szkoły w przeźroczystej bluzce(białej) bez stanika!!! Cała
            szkoła lała...Tylko rok uczyła w tym gimnazjum... Babka poprostu dziwna...A i
            jeszcze nasze wyniki z próbnego egzaminu gim.(za które każdy płacił chyba 5 zł-
            nie pamiętam) gdzieś zapodziała i nigdy nam ich nie oddała...Taaa pani
            Skręt.....
      • miss_koteczek Re: IV LO w Krakowie 17.01.05, 22:14
        Uwarzam ze ta szkoda jest naprawde świetna!! Chodze do niej, dlatego moge
        stwierdzić ze nauczycie sa bardzo dobrzy
        • Gość: gaga Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 19:09
          no jasne ze jest to najfaniejsze LO w krakowie:) skonczyłam je w zeszłym roku i
          nie załuje ze uczyłam sie tam przez 4lata:)pozdrawiam wszystkich profesorków,
          szczegolnie pana od Historii :)
    • Gość: restea Re: IV LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 00:00
      ja skonczylam ta szkolke, teraz zaczynam studia
      szczerze mowiac to jakos nie bylam zadowolona ze szkoly
      da sie kombinowac i to bardzo , a nawet bardzo bardzo
      to staje sie wnerwiajace dla osob ktore cos robia i zalezy im na ocenach
      wyzszych niz dop
      nauczyciele sa rozni, napewno nie mozna powiedziec ze sa obiektywni, z tych co
      mnie uczyli to moze obiktywizmem cechoal sie jeden , gora dwoch
      jak chodzi o egzaminy na studia, to ja mialam lekcje i chodzilam na kurs, a w
      szkole nie mialam zadnych problemow
      zawsze trzeba cos robic wiecej
      sama edukacja szkolan to nic, nie wystarczy zeby sie dostac
      widze to po reszcie szkolki
      pewne osobki uwazaly sie za genialne i nawet ocenki tez mieli niezle, a w
      rezultacie nie podostawali sie nigdzie

mature sie zawsze zda :) to jest akurat duzy plus, gorzej tylko ze sie tu
      patrzy na charakter pisma a to jest chyba nie tak jak powinno byc

podobno niktorzy nauciel mieli problemy w zwiazku z braniem lapowek , ale jakos
      sie o tym glosno nie mowilo,.. hmmm .... dziwne ?! :P

jak ktos ma jakies pytanka szczegolne na temat tej szkolki to odpowiem ( lubie
      obgadywac :) )

pozdrowienia dla wszystkich :*

-----------------------
      kto to jest PROF ORFEUSZ ??
      moze jakas podpowiedz ?? jakas malutka ?? :*

• skot2 Re: IV LO w Krakowie 18.08.04, 15:07
        A uczył cię może ktoś z następujących osób:prof. Capiga, Grychowa, Meszko czy
        chociażby Galosowa????? Jeśli tak to co o nich sądzisz???? Jestem bardzo
        ciekaw.... A i jeszcze jedno: wiesz może kto z nauczycieli jest kanarem w
        MPK??? Podobno jest ktoś taki..... Dzięki za odpowiedź.
        • Gość: restea+ Re: IV LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:37
          Capiga jest nawet nawet tzn nauczy ale i zestresuje czlowieka :) zalezy jakies
          masz podejsci do matemtyki :)

grych nie nzma lae ona dziwnie wyglada
          Meszko.. ach ten meszko to wystarczy popatrzec i wie sie wszystko :)
          Galos jest strasznie upierdliwa ale da sie przezyc, lepiej zeby nie kojarzyla
          czlowieka bo pozniej dreczy

nie mam pojecia kto moze byc kanarem
          4 latka chodzilam do tej szkolki i nigdy o tym nie slyszalam
          ale popytam
          jak cos chcesz wiedziec jeszcze to pisz na : anegdota@interia.pl

pozdrawiam :)
        • Gość: OLO I B jak biolog;) IP: *.malopolska.mw.gov.pl 25.08.04, 13:15
        • megas1 Kanar?? 25.08.04, 13:16
          B. jak biolog ;)
      • Gość: paszczaq Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:28
        Od wrzesnia najprawdopodobniej bede chodzil do tej szkoly (chociaz staram sie
        jeszcze o przeniesienie do 8)... i jakos sie zbytnie nie ciesze po tym co
        napisals (pismo mam okropnie:). Z tego co na razie zaowazylem to wozny jest
        cholernie agresywny.
        • Gość: YAchoo Re: IV LO w Krakowie IP: *.autocom.pl 26.08.04, 22:32
          WoZny jest naprawde agresywny!! Czy ty zwariowales ze wolisz isc do 8 LO!!???
          Tam sa fkultety i tylko to jest dobre. Maja tam chory regulamin i jest wiecej
          zakuwania. Ide teraz do 3kl w 4 LO. Nie zalowalam jeszcze ze tam poszlam.
          Polecam tą szkole
      • Gość: absolwentka Re: IV LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.08.04, 19:37
        Nie Orfeusz tylko Odyseusz ;-) Rusz glowa a nie tylko dowiesz sie kto to, ale nawet lepiej go poznasz ;-) Oj, Panie Profesorze, bylo sie zdradzac? :))
    • Gość: ewa Re: IV LO w Krakowie IP: *.um.krakow.pl 19.08.04, 14:16
      szkoda zawracać sobie głowę taką prowincjonalna szkółką. Jest tyle lepszych
      szkół w Krakowie
      • fpatka bardzo nie lubie tej szkoly 24.08.04, 20:42
        ale kocham prof. Millan. Jest cudna, nie? Ale poza nią to nie lubie już nikogo
        chyba. Dyrektorka to nieodpowiednia osoba na tym miejscu. Mam cały czas
        wrażenie ze uczniowie chodza do tej szkoly zeby ona mogla istniec a chyba
        powinno byc tak ze to szkola istnieje po to zeby nas czegos nauczyc. wladziu
        niszczy moja milosc do matmy:( nie polecam!
        • amadeusz5 Re: APEL 31.08.04, 13:51
          W tym roku na studia dzienne podostawali sie tylko absolwenci,ktorzy preferuja
          scisle przedmioty(na szczescie moge sie do nich zaliczyc),a humanisci siedza i
          kwicza na zaocznych i prywatnych. Drodzy nauczyciele prosze zrobcie cos z tym!!!
          • odyseusz Re: APEL 31.08.04, 20:36
            Heheheh Orfeusz, dobre dobre
          • odyseusz Re: APEL 31.08.04, 20:38
            Postaramy sie z humanistycznych poszalec w tym roku, pozdrawiam Was
            wszystklich, jestescie super (wypada tak powiedziec hehhee), ale naprawde
            procent ludzi wrednych wsórd uczniów jest tu niski, choc jak ktos mnie zna to
            na pewno wie, kogo uwazam za wrednego wsród uczniów
      • Gość: absolwentka2 Re: IV LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.08.04, 10:43
        Raptem kilka, na palcach dwoch rak spokojnie zmiesci, a moze i na jednej. Osobiscie, z perspektywy czasu dla siebie widzialabym tylko jeden lepszy wybor, ale to kwestia specyfiki tej drugiej szkoly. Nie kazdy jest takim geniuszem zeby chodzic do V czy I. Sa tez ludzie dobrzy lub bardzo dobrzy i dla nich IV jest chyba dobrym wyborem.. Szkola, choc nie idealna ma swoje zalety i z pewnoscia nie ma w Krakowie tak znowu wielu od niej lepszych. Wyobraz sobie, ze sa ludzie, ktorzy do IV sie nie dostali, choc bardzo chcieli. Ze sa dziesiatki gorszych od niej szkol. Niemozliwe, co? Choc nie jestem do konca zadowolona bede IV bronic. Znam wielu jej absolwentow i po latach nie mozna im nic zarzucic. Ot, mlodzi, kreatywni ludzie po dobrym liceum i dobrych studiach. Czego chceic wiecej?
      • Gość: 4 absolwent Re: IV LO w Krakowie IP: *.play-internet.pl 17.09.14, 07:14
        Ten post mnie ubawil autor nie zna znaczenia slow ktorych uzywa...slabeuszu do slownika wyarazow obcych co znaczy prowincjonalny buchachacha....ty na Pewno Nie masz Szans Aspirowac do 4 :)
    • Gość: duch Re: IV LO w Krakowie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 31.08.04, 13:25
      Czy ktoś z byłych czwórkowiczów wie co słychać u prof. Paleja, tego od
      historii, a nie jego żony? Czy Zdradowa jeszcze uczy w IV?
      • Gość: absolwentka Re: IV LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.09.04, 14:52
        Czyzby 1988-1992? Zdradowa juz nie uczy, a prof. Palej ma synka w IV ;-))
    • amadeusz5 Re: IV LO w Krakowie 31.08.04, 13:39
      Jesli ktos mysli ze jest to szkola jak kazda inna to grubo sie myli. Panuje tu
      wyjatkowa atmosfera. Skonczylem ja w tym roku i mam same mile wspomnienia.
      Super imprezy, niezapomniane wyjazdy zagraniczne itd. Bardzo zaluje ze poziom z
      roku na rok coraz bardziej spada (drodzy nauczyciele ratujcie nasza szkole).
      Szczegolne podziekowania dla M.Paciorek B.Kozlowskiej i S.Kaznowskiego.
      Pozdrawiam wszystkich czworkowiczow!!!
      • Gość: amanda Re: IV LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 16:42
        szkola jest ok.moim zdaniem uczyć się trzeba i to jest plus.mysle, że to szkoła
        z renomą.nauczyciele różni ale nauczyć potrafią.ja zdałam bez problemu mature i
        dostłam się na studia.pozdrawiam profesora Odyseusza.uwielbiałam pana lekcje
        historii.
        • odyseusz Re: IV LO w Krakowie 02.09.04, 20:36
          Oj bardzo Ci dziekuje, jestem wzruszony, kiss
          • Gość: ;-)) Re: IV LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.09.04, 12:43
            Oj, ja tez uwielbialam... Ale tylko przez rok... Na szczescie trafilismy w rece (pani) prof. M. (prosze pozdrowic :)) i nawet w 4 klasie udalo mi sie ten przedmiot polubic :)))

byla czworkowiczka. chlip!

P.S. Nie planujecie stworzyc 5 klasy dla tych co sie na studia nie dostali?? ;-)))
            • odyseusz Re: IV LO w Krakowie 04.09.04, 21:48
              Dzieki dzieki kissssssssssssssss!
              • Gość: ;-)) Re: IV LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.09.04, 00:44
                No nie poznaje Pana Profesora...

Ja z ta 5 klasa nie zartuje, uzbieraloby sie nas moze nawet na 2.. :/
                No dobra, i tak Was tam jeszcze odwiedze, drzyjcie :P

nadal niepocieszona czworkowiczka w nie wiedziec czemu bardzo dobrym humorze :D
    • elman_pl Re: IV LO w Krakowie 07.09.04, 21:52
      Drugiej takiej szkoły na tym podłym Świecie nie znajdziecie. To co robią z
      uczniami niektórzy na nauczyciele woła o pomstę do Wszechmogącego (tu pragnę
      pozdrowić serdecznie prof. Odyseusz - Oby Żył Wiecznie :)), ale zapewniam, że
      tego co wyryja w niektórych pustych czerepach szybko się nie zapomni, a nigdy
      nie wiadomo co będzie w życiu potrzebane. Pozdrawiam wszystkich humanów :) MAT -
      INF sux :P
      • Gość: eloli wrzesien IP: *.boreknet.com 07.09.04, 22:20
        spostrzezenia wrzesniowe ;P
        - koty sa nadwyraz bezposrednie i wyrosniete, gdzie sie podzialy te zblakane i
        niesmiale istoty?! :)))
        - trzecie klasy nie zachowuja sie jak przyszli maturzysci, trwaja zatraceni
        jeszcze w wakacjach- otrzezwiec natychmiast!:)
        - nauczyciele wpadli w manie jakiejs wielkosci, niewyjasnionej jak narazie...
        - bufet stracil na znaczeniu
        - starsze dziewczyny ogladaja sie za malolatami - co sie dzieje? swiat
        szaleje!:)
        - malolaty ogladaja sie za starszymi kolegami - i tak ma byc! hehehe
        i jak narazie tyle a moze wy cos zanotowaliscie w spostrzezeniach??:)
        • Gość: no racja Re: wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:24
          hahaha, spoztrzeżenia dokładnie takie same, z tym że pierwsze klasy za bardzo
          zlewają się z drugimi :) a co do tego, że starsze dziewczyny oglądają się za
          młodszymi chłopakami to się zgodzę, doświadczam tego pośrednio na co dzień :)
          no ale cóż mają zrobić? czy mają jakieś inne wyjście?
          • Gość: kkk Re: wrzesien IP: *.boreknet.com 08.09.04, 15:24
            haha czy mają inne wyjście? no mają- zwesze moga się zająć rówieśnikami i nie
            patrzeć na młodszych;) A tak swoją drogą to się zastanawiam jak środowisko
            odbierało by taką parę: ona starsza 2 lata a on (oczywiście) młodszy... hmmm
            czy jej/jemu by to nie przeszkadzało(?) bo w sumie jeśli nam się ktoś podoba,
            czujemy tzw. miętę :):):) to nie ma na co czekać :)... i chyba warto ryzykowć!:)
            • eeriska Re: wrzesień wrzesień co przeplata:) 09.09.04, 19:16
              ludziska skoro mówimy o wrześniu...to kiedy jest półmetek??!!
              hehe...w tamtym roku w rotundzie zabawa była przednia i licze na powtórzenie
              tego typu zabawy;) wiem że niektórym sie nie podobało ale to nie moja wina ze
              żygali po kątach ...

oj...maturzyści weźcie sie do roboty bo lenicie się jak ślimaki bez skorupek! a
              znaki czasu pojawiaja sie na waszych twarzach....
              ...prosze absolwentów żeby nie straszyli biednych humanistów!!! ja mysle że
              prof M. i prof P...doskonale przygotują humanków do maturki..a co do studiów to
              zawsze mozna pojechać do innego miasta, chUJot to nie wszystko(sama aspiruje do
              zagrzania tam miejsca ale zobaczymy co z tego będzie)

ah chłopcy... koty zlewają się w jedną całość z ludźmi z maturalnych...takie to
              wyrośniete ludziki że aż nie oddycham!:) no ale cóż sama niewiem czy wypada
              obracać się za młodszymi....hmmm
        • elman_pl Re: wrzesien 10.09.04, 12:31
          Nie wszystkie koty są ta pewne siebie. Jak moje koleżanki przysiadły się do
          jednego na korytarzu i zaczęły wypytywać o jego nauczyciei, to chłopak nie
          wiedział gdzie ma się patrzyć, biegał wzrokiem po cały otoczeniu. :) Aż mi go
          żal było :P Jakby na to nie patrzeć to koty są przyszłością tej szoły(:P), a
          okres bycia kotem to ponad jedna trzecia czasu nauki więc trzeba się szybko
          zaaklimatyzować.
          • Gość: hahaha Re: wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:44
            no cóż.. właśnie, jak chodze po tej szkole, to nie moge sie odnalezc, wszedzie
            pelno ludzi, chyba jeszcze wiecej niz w tamtym roku, a przeciez są dwie zmiany!
            ach.. jesli oni mają być przyszłością tej szkoły :/
            no ok... może jedni są w porządku... ale :/
            ta szkoła już nie jest taka jak przedtem :(
            cicho sza!
            koniec pazdziernika :)
            • Gość: myszka:D Re: wrzesien IP: *.boreknet.com 10.09.04, 14:52
              każdego roku ta szkoła jest inna i nie ma co mówić ,,że to nie to samo co
              kiedyś"-Ci co odeszli mieli już swoje ,,5 minut". Każdy następny rocznik kreuje
              4-ke na własny sposób. Każdego roku panuje tu inna niepowtarzalna atmosfera.
              To fakt... ludzi co niemiara! ale to fajnie, bo przyszło dużo ciekawych męskich
              kotków... kici kici... hahaha
              • Gość: hahaha Re: wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 14:15
                nooo, atmosfera jaka teraz panuje, bedzie FAKtycznie niepowtarzalna :) hehe,
                nie wiem, co zescie sie tak wszyscy uwzieli na te koty?!
                • Gość: miauuu Re: wrzesien IP: *.boreknet.com 12.09.04, 23:13
                  bo koty są swietne! ale tylko te męskie!:) są tacy niekoci:) haha...boscy!
                  starsi chłopcy mają duuużą konkurencję! poważnie! miauuuu...kotecki! :D
                  • eeriska Re: wrzesien 13.09.04, 14:50
                    rzeczywiście nic ostatnio się w szkółce nie dzieje może stąd takie
                    zainteresowanie kotami...;)
                    szczerze mówiąc myśle że juz sie zaklimatyzowali bo nie widać ich
                    przestraszonych oczek!!:) i dobrze...tak ma być...

• Gość: hahaha Re: wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:02
                      tak chłopcy, ja bym na waszym miejscu jakąś manifestację urządziła, albo
                      strajk, skoro dziewczyny was tak traktują :D hehe, przynajmniej by się zaczeło
                      coś dziać :D
                      • eeriska Re: wrzesien 14.09.04, 16:28
                        ja proponuje - przykucie się łańcuchami do lady w bufecie - kto dłużej
                        wytrzyma,bez zatykania noska,obecność unoszących się z kuchni oparów
                        obiadowych...ten wygrywa sto całusów od najładniejsze dziewczyny w LO (do wyboru
                        do koloru) i wieczny spokój...:))

hmm..ciekawe czy jeszcze na to forum luka pan prof.P! ostatnio na przerwach
                        prezentuje swój wypaśny laptopik...no qrcze profesorek na topie!:)
                        • Gość: hahaha Re: wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 16:43
                          no a jak... takiego sprzętu to tylko pozazdrościć, panie profesorze :)
                          • eeriska półmetek...itp 16.09.04, 18:35
                            hmm...i wszystko jasne...jak zwykle cena biletu powala, ale licze na to że było
                            warto wydać te pare zeta!!!:P
                            taaaa, tylko gdzie ta impreza sie odbywa to nie mam pojęcia...heh..

mam pytanie do ludzi...zastanawia mnie gdzie sie zwykle bawią typowe uczniaki z
                            czwórki? na techniawkach-zajawkach czy raczej na rockotekach (tak jak
                            prof.W****r)?? a może jeszcze gdzie indziej?? jak sądzicie..?

ps.
                            uwaga!!!
                            granie w zośke - zośką lub kamieniem - staje się popularne w IV LO:)
                          • odyseusz Re: wrzesien 16.09.04, 20:48
                            Gość portalu: hahaha napisał(a):

> no a jak... takiego sprzętu to tylko pozazdrościć, panie profesorze :)
                            Dzieki, kocham Was
                        • odyseusz Re: wrzesien 16.09.04, 20:46
                          Mój laptop wcale nie jest wypasny, przestsaraszły
                          • odyseusz Re: wrzesien 16.09.04, 20:51
                            przestarzały
                            • odyseusz Re: wrzesien 17.09.04, 22:11
                              Miłego weeka zycze
                              • Gość: hahaha Re: wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:15
                                no ba, nas nie można nie kochać!
                                a uczniowie czwórki to sie chyba w ogole nie umieją bawić :)
                                predzej rockoteki (chociaż teraz, to juz zaczynam w to poważnie watpić)

rotunda

(PS: panie profesorze, jak weekend może być miły, skoro nam tyle zadają?!)
                                • restea Re: wrzesien 18.09.04, 14:11
                                  no i jeszcze CK Browar :P

tam nawet Pan Profesor bywa :)
                                  pozdrawiam !!!
                                  • eeriska Re: wrzesien 18.09.04, 15:56
                                    dobrze że ktoś nie napisał że czwórka bawi się w skorpionie..;P

ja widuje czwórkowiczów w bardzo różnych miejscach... ale przeważnie na rockotekach.
                                    ale czuje że rzeczywiście ta nasza młodzież jakaś taka nie-rozrywkowa, chyba
                                    naprawde za dużo zadają na weekend!;)

• eeriska Re: wrzesien 18.09.04, 16:04
                                      sorki dwa razy to samo się wysłało....no zaśmiecam tak ważne forum...
                                      przy okazji mam (znowu) pytanie:
                                      co się stało z czwórkową stroną internetową???
                                      najpierw zamiesznie na czwórkowym forum (prof.PO) a potem zawieszenie działalności??
                                      • Gość: anka Re: wrzesien IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.09.04, 10:35
                                        Jakie zamieszanie? Chyba o czyms nie wiem... No a stroka rzeczywiscie moglaby ruszuc... No i mogliby umiescic absolwentow 2004 :D
                                        • Gość: hahaha Re: wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 16:52
                                          właśnie, jakie zamieszanie? no fakt, stronka moglaby ruszyc :)
                                          uczniowie w scorpionie bywają, nieraz widziałam, ale nie tylko :P (i tych
                                          widuje czesciej)

pozdrawiam!
                                          (moze jakis maly strajk w zwiazku z tymi zadaniami?)
                                          • eeriska Re: wrzesien 19.09.04, 19:49
                                            jestem jak najbardziej za strajkiem!!!!
                                            choć zapewne to i tak nic nie da - nasza kadra jest zbyt konserwatywna!
                                            i lepiej nie fikać bo już przecież zmniejszyli ilość nepów maturzystom!:/

ps. co do zamieszania to spowodowało ono zamknięcie forum! poprostu - uczniaki
                                            przegieły...i tyle!:(

ps.2. skorpion = dramat nie wypowiadajmy już tej nazwy...naszczęście są jeszcze
                                            inne miejsca na ziemi gdzie bywa "nasza młodzieź"!!!
                                            pare propozycji padło: rockoteka(rotunda), ck browar...ja dorzucam carpe diem 2
                                            bo tam ostatnio widziałam "naszych":)
                                            ....co jeszcze proponujecie?
                                            • Gość: anka Re: wrzesien IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.09.04, 23:37
                                              To ze zamkneli forum to juz wiemy. Ale z czym uczniaki przegiely? :)
                                              • Gość: efka Re: wrzesien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 02:00
                                                spytaj PANA PROFESORA
                                                bo to On wlasnie mial w tym najwiekszy udzial
                                                napisali troche glupot
                                                ale az tak zle nie bylo
                                                tzn jeden iceman przegiol no i sie zdenerwowalo towarzystwo nauczycieli
                                                a inteligetny to on nie byl za bardzo i wszyscy wiedza kto to oprocz
                                                najbardziej zainteresowanego obecnego tu Pana Profesora

pozdrawiam
                                                • Gość: hahaha Re: wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:20
                                                  egh... było mineło, ważne, że tego forum nam nikt nie zabierze :)

• eeriska Re: wrzesien. 18.09.04, 15:59
                                    dobrze że ktoś nie napisał że czwórka bawi się w skorpionie..;P

ja widuje czwórkowiczów w bardzo różnych miejscach... ale przeważnie na rockotekach.
                                    ale czuje że rzeczywiście ta nasza młodzież jakaś taka nie-rozrywkowa, chyba
                                    naprawde za dużo zadają na weekend!;)

• odyseusz Re: wrzesien. 20.09.04, 20:44
                                      Czesc, wiecie, że mam spore poczucie humoru, ale wtedy to Iceman przegiął, a
                                      forum dalej istnieje, no i na wszelkie pytania związane z tą afera moge
                                      odpowiedziec by mail... p[zdrw
                                      • Gość: hahaha Re: wrzesien. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:47
                                        było mineło
                                      • Gość: Tomeyk Re: wrzesien. IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 21.09.04, 16:31
                                        Forum istnieje? Nie moglem go znalezc, stronka IVki sie nie zglasza :( Moze
                                        jakis link?
                                        • Gość: anka Re: wrzesien. IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.09.04, 16:59
                                          No wlasnie, stronka lezy i kwiczy. Moze by tak belferjk pogonil adminow, zeby sie wzieli do roboty? :) Bo chetnie bym zajrzala na forum, co tam noewgo slychac... moze mnie ktos jeszcze uswiadomic z czym konkretnie przegial iceman?
                                          • odyseusz Re: wrzesien. 21.09.04, 22:48

> ... moze mnie ktos jeszcze uswiadomic z czym konkretnie przegial iceman?
                                            napisz do mnie maila to powiem
                                          • Gość: frankis Re: wrzesien. IP: *.net / 80.48.244.* 23.09.04, 16:20
                                            Belfer JK adminów już pogonił. Jako że mam przyjemność odbywać praktykę w
                                            czwórce u pana profesora spytałem o stronę liceum a tu się okazało że nie działa
                                            w pracowni mimo że serwer za scianą :)

przy okazji pozdrowienia dla 1a i 1c z którymi mi się udało poprowadzić kilka
                                            lekcji informatyki w poniedziałki :) hehe
                                            • Gość: hahaha Re: wrzesien. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:04
                                              ano, w klasie 1c są fajne... kociaki :)
                                              heh, ciekawe, kiedy ta stronka ruszy? właściwie mogliby nad nią trochę
                                              popracować; spójrzcie chociażby na stronę V LO, wszystko jasne i przejrzyste,
                                              ładna szata graficzna, aż miło wpadać bez zapowiedzi...
                                              • Gość: hahaha Re: wrzesien. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:02
                                                radziłabym czasem spojrzeć na ścianę pamięci...
                                                ile tam jest wyznań miłosnych do belfrów...
                                                mamo!
                                                • odyseusz Re: wrzesien. 25.09.04, 01:05
                                                  Gość portalu: hahaha napisał(a):

> radziłabym czasem spojrzeć na ścianę pamięci...
                                                  > ile tam jest wyznań miłosnych do belfrów...
                                                  > mamo!
                                                  ?????????
                                                  • Gość: hahaha Re: wrzesien. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 12:20
                                                    tak? :>
                                                  • odyseusz Re: wrzesien. 26.09.04, 15:27
                                                    a gdzie jest ta sciana pamieci?\
                                                  • elman_pl Re: wrzesien. 30.09.04, 19:07
                                                    Ściana pamięci znajduje się ok. 30cm po lewej stojąc przodem do Jaskini
                                                    Pierwotnego Zła (czyt. pokoju nauczycielskiego :P). A co do wyznań, to spora
                                                    częśc z nich jest autorstwa znudzonych dyżurnych z pewnej klasy, do której mam
                                                    przyjemność uczęszczać :). Konkurs - zgadnijcie z jakiej :)? Jeśli jakiś
                                                    nauczyciel wziął któreś z nich na serio, to się niestety rozczaruje ;)

Pozdrowienia dla teatru Krynologów, jeśli im nie pójdzie w piątek , to niech
                                                    Bóg ma ich w opiece :) Pani D. się zemści :D
                                                  • Gość: El Re: wrzesien. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 21:56
                                                    Dlaczego znudzonych?
                                                    Czyż dyżury nie są pasjonującymi momentami na zawieranie nowych znajomości i
                                                    wyśmiewanie się ze śmiesznych ludzików?
                                                    Ileż czasu by rozmyślać nad problemami egzystencjalnymi...
                                                    A odnośnie konkursu to....hmmmm poddaje się
                                                    A FAUST TO DEBIL....
    • ziomek_z_iv Re: IV LO w Krakowie 30.09.04, 19:37
      Ta szkoła jest po prostu super!!! Jak tam ktoś nie chodzi to wiele traci z
      życia. Najlepszymi nauczycielami sa oczywiście Pani Dorotka i Pan Profesor P
      (znany jako odyseusz), a tak apropo jak Panu smakowała Pepsi?? czy juz cała
      wypita??
      • Gość: hahaha Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:01
        tak właśnie... 30 cm od Jaskini Lwów... powoli rozpracowywuję, która to klasa,
        hehe... a motyw z pepsi był boski; schodzę sobie kulturalnie po schodach, a tu
        jakieś 30 osób, każda z puszką pepsi w ręku... cóż, nie będe ukrywać, że
        wtajemniczono mnie w zamysł tego działania :) towarzysze, jestem z Was Dumna :D

lalala... znów tyle do domu na weekend... :/

a na jak długo odchodzi pan prof. S. ??? buuu, ja nie chcę :(
      • Gość: odys Re: IV LO w Krakowie IP: *.bj.uj.edu.pl 02.10.04, 10:56
        Alexz Wy macie super informacje, CIA wysiada
        • Gość: tatatata tadam Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 17:25
          cóż... nie da się ukryć

a czy w bibliotece jagiellońskiej można korzystać z internetu? :>
        • odyseusz Re: IV LO w Krakowie 03.10.04, 22:59
          Można, ale tylko w celach naukowych
          • Gość: hahaha Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 09:21
            to jak, na długo odchodzi pan prof S???
            bo my nie chcemy! :(

wpisał sprawdzian i sie ulotnił :(
            • Gość: m Re: IV LO w Krakowie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.10.04, 14:49
              czego uczy prof. S.? Bo jakos nie bardzo moge go zidentyfikowac :D Chyba, ze mowicie o prof. od fizyki...
              • Gość: hahaha Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 21:04
                no niestety :(
                • elman_pl Re: IV LO w Krakowie 08.10.04, 12:41
                  Ha, z tym Pepsi to była niezła akcja :) chociaż nie do końca wyszło tak jak
                  miało wyjść. Ale pomysł niezły.
                  • Gość: hahaha Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 22:18
                    aż mi się odechciało pisać ...
                    FAŁSZ! FAŁSZ! FAŁSZ!
                    • Gość: hahaha Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 14:41
                      ach tak, zapomniałam dodać, że dyżury są bardzo pasjonujące, zwłaszcza jak
                      wchodzisz do klasy pierwszej z ogłoszeniem, a tu klasa pierwsza wstaje z
                      krzeseł, bo myśli, że to jakiś nauczyciel... przecież ja tak nie wyglądam :(
                      buuu
                  • Gość: El Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 15:08
                    No troche, tak srednio wypadło...
                    I najgorsze ze nie ma zdjec....BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUAAE
                    • Gość: hahaha Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:27
                      hahaha
                      • elman_pl Re: IV LO w Krakowie 11.10.04, 21:33
                        rOMANTYZM
                      • elman_pl Re: IV LO w Krakowie 11.10.04, 21:35
                        rOMANTYZM śmierdzi...
                        • Gość: hahaha Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:41
                          no ja rozumiem, że jesteście aktualnie pod wpływem ... sprawdzianu :D no ale
                          nie można tak od razu :)
                          dla mnie jeszcze nie śmierdzi ;)
                          • elman_pl Re: IV LO w Krakowie 14.10.04, 11:16
                            Tylko żebyś niewykrakała :D
                            • Gość: hahaha Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:54
                              no zaręczam ci, że po dzisiejszym dniu, już nic dla mnie niestraszne :D
                              opracowałam temat na maturę ustną w 3 godziny :)
                              • elman_pl Re: IV LO w Krakowie 16.10.04, 14:48
                                Wiecie kto to jest BUC?? Były Uczeń Czwórki :D
                                • Gość: ADMIN Re: IV LO w Krakowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 23.10.04, 21:43
                                  zapraszam na www.4forum.tk jest to nowe forum uczniów czwórki dziłajace od jakiegos czasu...

POZDRAWIAM

ps. PROF. P. równiez mile widziany ;-)
                                  • odyseusz Re: IV LO w Krakowie 25.10.04, 18:41
                                    Gość portalu: ADMIN napisał(a):

>
                                    > ps. PROF. P. równiez mile widziany ;-)
                                    Na razie moja kandydatura jest weryfikowana, mam nadzieje, ż eprzejde proces
                                    lustracji pomyślnie
                                    • odyseusz Re: IV LO w Krakowie 03.11.04, 22:19
                                      Jak tam?
                                      • Gość: gertzu Re: IV LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:56
                                        a żyje ;)
                                      • Gość: Werter Re: IV LO w Krakowie IP: *.blich.krakow.pl 07.11.04, 00:25
                                        U mnie ciągle ta proza zycia,żadnych wzlotów ani powaznych upadków. Czasami
                                        wracam myslami do tego liceum. Ze szczególnym rozrzewnieniem wspominam
                                        przeuroczą i ujmującą prof.Millan.Bardzo chciałbym znowu ujrzeć jej sliczne
                                        oblicze,dlatego byc moze juz niebawem zajrze do starej,dobrej budy. A co
                                        wy,obecni i byli uczniowie,myslicie o prof.Millan?
                                        Jesli chodzi o innych naucycieli,to ubolewam bardzo z powodu odejścia
                                        prof.Kowal,która zamierzałem niebawem odwiedzić : - ( Nie smiałbym także nie
                                        wspomniec o prof.Odyseuszu,który uczył mnie w pierwszej ( niestety tylko)
                                        klasie.To od pana dostałem pierwszą w liceum ocenę - dostateczny +. Gorąco
                                        pozdrawiam!!! W mojej pamięci nigdy pan nie zginie!!!

Pozdrawiam równiez wszystkich obecnych uczniów czwórki!

Tegoroczny absolwent - Werter
                                        • Gość: ja Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 08:06
                                          a co teraz robisz? tzn czy studiujesz coś?
                                        • Gość: aa bbb cccc Re: IV LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 01:13
                                          a co teraz porabiasz Werterze :)

bo ja takze w tym roku skonczylam czworeczke :)

pozdrawiam

i specjalne gorace pozdrowienia dla Pana Profesora :)
                                          • Gość: Werter Re: IV LO w Krakowie IP: *.blich.krakow.pl 13.11.04, 01:41
                                            Obecnie studiuje na Akademii Ekonomicznej,niestety zaocznie. Nie zdałem na
                                            studia dzienne,poniewaz miałem pecha złożyc papiery na najbardziej oblegany w
                                            tym roku kierunek ( zarządzanie w turystyce na Uj,34 os/miejsce).
                                            • dzieffczyneczka Re: IV LO w Krakowie 01.12.04, 15:10
                                              Specjalne pozdrówka dla profesora P. :)
                                              Zbliżają się Mikołajki i trzeba znowu zaopatrzyć całą klasę w PEPSI.Profesora
                                              oczywiście też :)
                                              • Gość: jam! Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:10
                                                a co a propos nowego samorządu?
                                                nie podoba mi się!
                                                • odyseusz Re: IV LO w Krakowie 19.12.04, 20:16
                                                  a tam, nie jest taki zły
                                                  • Gość: ale... Re: IV LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 10:52
                                                    nie ma odpowiednich krawatów :P
    • odyseusz Re: IV LO w Krakowie 16.01.05, 10:37
      Gość portalu: ziomal:d napisał(a):

> A co powiecie o tym LO?? Czy wogole warto skladac tam dokumenty?? Jaki
      > poziom, atmosfera, nauczyciele, uczniowie??
      wARTO WARTO 100 SĄ SUPER.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka