Gość: narciarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.10, 10:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gazda Gubałówka znów dla narciarzy? Jest szansa na zgodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 11:11 Zakopane to przereklamowana pomyłka! Miejsce lansu biedniejszej warszawki - ta bogatsza na narty lata już od dawna w Alpy - oraz wszelkiej maści prowincjuszy i tzw. ruskich. Drogo, brudno i tłoczno. Ludzie! Omijajcie ten grajdołek góralskiej pazerności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narciarz Też mi "trasa"! IP: *.range86-149.btcentralplus.com 02.10.10, 13:49 Zakopane? To ja juz wolę Austrię, te same pieniądze a poziom o niebo wyższy. I co? Postawią tam tandetne budy z kebabami i herbatą z wódką? Będą sprzedawać tzw. "pamiątki"? A ch...uj z nimi! Niech sobie tę ziemie zeżrą, ich czas minął... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihn Nie namówicie mnie do Zakopanego, pies was awantur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 13:58 ników trącał. Never! Ostatnie 12 lat dokłądam kilka godzin i szusuję w Alpach, niewiele drożej a warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: Gubałówka znów dla narciarzy? Jest szansa na IP: *.home.aster.pl 02.10.10, 13:51 już lepiej pojechać na Słowację i wypoczywać : słowacki raj niż najpierw gnić w korku na zakopiance a potem w kilkugodzinnej kolejce na Kasprowy. niech sobie Byrcyny same gniją na tych swoich działeckach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokxik Re: Gubałówka znów dla narciarzy? Jest szansa na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 13:58 Możnowładcy od siedmiu boleści... niech sobie sami jeżdżą po tej ich własności. A - jak wszyscy tu wskazują - za porównywalne pieniądze można się naprawdę pobawić chociażby w Austrii. A Burdelowie niech się kisza w tym swoim gruncie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość co za tupet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 13:51 "To porażka obecnego burmistrza. Taka sytuacja nie może być dłużej tolerowana, bo to szkodzi wizerunkowi miasta. Ja, jeśli zostanę wybrany na nowego burmistrza, będę chciał przywrócić dobry wizerunek Zakopanego - deklaruje Zacharko" Niesamowity facet. Będzie chciał. I to ma wstarczyć, by go wybrac? Majcher nie tylko chciał, on nawet uznał to za priorytet. Tyle że chieć a móc, to dwie rózne sprawy. Panie Zacharko, jak chce Pan być lepszy od tych, których Pan krytykuje, to Pan choć przedstaw projekt rozwiazania sytuacji by ludzie mogli ocenic, czy sie kupy trzyma. Bo "bede chciał" to troche słaby argument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilam Re: co za tupet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.10, 21:51 Coś w tym jest. Dotychczas wydawało mi się, że jest to sprawa pomiędzy PKL a rodziną Byrcynów a tu proszę kandydat na Burmistrza załatwi sprawę. A co jak za kilka lat Byrcynowie wybudują sobie już te pawilony handlowe i znowu sobie przypomną, że dziadek nie lubił PKL i postawią płotki. Pozwolenia przecież miasto nie cofnie. A umowa z PKL nie ma związku z władzami samorządowymi. To PKL powinien wystąpić z jakąś sensowną propozycją, korzystając z chwilowego dobrego nastawienia Byrcynów. Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Szczerze życzę Popradowi sukcesu i turystów 02.10.10, 14:30 Te opowieści o zamkniętej trasie z Gubałówki, czy od lat nieczynnym Butorowym to naprawdę wstyd Zakopanego. Nikt z moich znajomych już tam nie jeździ, bo ceny alpejskie, a warunki ukraińskie. PKL oraz właściciele prywatnych działek i wyciągów nie są w stanie od lat stworzyć wspólnego konsorcjum ze skipasami regularnymi połączeniami skibusami. Czesi, Słowacy nie mają z tym problemu. W Zakopanem nic nie działa. Drogo, tandetnie, i ogólnie średnio przyjemnie. Wszystko stanowi problem. Wakacje w Zakopanem to zmarnowane pieniądze i czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsds Re: Szczerze życzę Popradowi sukcesu i turystów IP: *.nsystem.pl 02.10.10, 14:59 pazerne górale ! Blokują rozbudowę Zakopianki Nowy Targ-Zakopane, blokują budowy tras narciarskich, a chcieliby, żeby ludzie przyjeżdżali i im płacili krocie ! Ja od dawna omijam to przereklamowane Zakopane ... tam świat się zatrzymał z 20 lat temu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1kabat Re: Gubałówka znów dla narciarzy? Jest szansa na IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.10, 16:26 Z takim językiem i takim tekstem to raczej do szamba,a nie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Zimowa paraolimpiada w Zakopanem! 02.10.10, 19:19 Z Gubałówki zjeżdżałem jakieś 20 lat temu. Był to pierwszy i zarazem ostatni raz (wcześniejszych zjazdów z Butorowego nie liczę). Kasprowy czy Nosal mają przynajmniej jakąś symbolikę, a tu ani satysfakcji, ani niczego. Pagór do opalania się (jak jest słońce) i nic więcej. Chyba, że - jako ośla łączka - dla dzieci. Dojechać do tego całego Zakopanego nie sposób, a jak się już dojedzie, dostanie się w prywatnej kwaterze niepraną pościel (z kory) po poprzednim gościu. Za to ceny - alpejskie. Jak ponury żart wraca wspomnienie, że Igrzyska Olimpijskie chcieli tam urządzać. Niech zrobią najpierw paraolimpiadę i sami w niej wystartują. Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Re: Zimowa paraolimpiada w Zakopanem! 02.10.10, 19:28 Mądrzyłem się , mądrzyłem, aż "świeży" napisałem przez "rz". Mea culpa. Pardon. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Oj, dzieci, dzieci... 02.10.10, 21:04 Z wiekiem mija chęć zimowej zabawy w formie dziecięcej, a rośnie chęć budowania kondycji na wzór Justynowy. --- {Perski_dziadzio}: ...Mądrzyłem się[-], mądrzyłem, aż ... Hm, nic dwa razy się nie zdarza? so.pwn.pl/lista.php?co=mimo+%BFe forum.mlingua.pl/archive/index.php/t-629.html Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 nartostrada jak autostrada 02.10.10, 20:01 Gdyby konstruowano autostrade, to wlascicieli mozna byloby wywlaszczyc, dlaczego w przypadku nartostrady funkcjonuja odrebne przepisy? A co do Tatr, to mam do nich duzo sentymentu i zamierzam tam spedzac wczasy. Bardziej niz gorale (niech sobie zakladaja punkty handlowe, nic mi to nie wadzi) przeszkadzaja urzednicy i rozne "mundurowe dziwolagi", ktorzy maniakalnie pilnuja trzymania sie tras pieszych i zjazdowych. W Alpach tego nie ma, czlowiek w zasadzie chodzi gdzie chce, czuje sie wolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Gubałówka znów dla narciarzy? Jest szansa na zgodę 02.10.10, 21:44 Jedyne w Polsce góry, gdzie nie ma górali to Karkonosze. I tam właśnie co roku jeżdżę. Odpowiedz Link Zgłoś
lolopiekny Hamburgi jadą do Austrii 03.10.10, 07:32 ja tam lubię Zakopane ale jestem prawdziwym Warszawiakiem a nie tym z Tarchomina - Hamburka. Nazjeżdżały się te Chamy i Burki do Warszawy zapieprza taki chłopek jeden z drugim na kredyt za swoje M1 w Chamburgu ( Tarchominie ) przez 30 lat drugi kredyt ma na tygodniowy wyjazd do Austrii gdzie udaje panisko a szkopy i tak się śmieją z niego, że przyjechał 10 letnim Wieśwagenem. Na Słowacji to samo juro zrobili i teraz sami do Polski na narty jeżdżą bo wyciągi tańsze ale juro mają !!!! buchahaaaaaaaaaaa Z drugiej strony to może i dobrze niech burasy jadą do Austrii w Zakopcu będzie luźniej buchahaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Hamburgi jadą do Austrii IP: *.internetia.net.pl 03.10.10, 08:08 Teraz WIDAĆ kto odpoczywa w Zakopcu...a może to jeden z właścicieli pola(czytaj wieśniaków-Byrcynów)? Wolę Austrię chociażby ze względu na dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
martagawryluk Gubałówka znów dla narciarzy? Jest szansa na zgodę 03.10.10, 07:42 Teraz się obudzili gdy większość jeździ na Słowację i do Austrii? Ceny bez porównania a jakość tras narciarskich, ośrodków i kultura mieszkańców o niebo wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: Gubałówka znów dla narciarzy? Jest szansa na IP: 89.167.22.* 03.10.10, 11:49 Aj waj, aj waj a my wiymy swoje, co nase to nie wase ale pozwolenie mozemy Wom dać, a kie Wom tak dobrze w Alpach, to po co strzępicie po próżnicy tutok swoje ozory. Co fto woli, nase Tatry, nase grapy, syćko co nase, nie zamienimy na Alpy.Telo. Odpowiedz Link Zgłoś
abalysii Zakopane to jedno wielkie targowisko 04.10.10, 07:58 rządzone przez buców przebranych za klaunów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkk Gubałówka znów dla narciarzy? Jest szansa na zgodę IP: 217.153.205.* 11.10.10, 14:40 ale po co komu ta gubalowka i zakopane??? nie otwierac zadnej trasy, w europie tras jest dosyc, a o przyrode trzeba dbac Odpowiedz Link Zgłoś