Gość: greg Majchrwoski bredzi o monitoringu IP: 67.159.45.* 24.11.10, 10:57 ciekawe dlaczego go nie zrobił przez 8 lat zresztą w Nowej Hucie jest monitoring a na ostatnia bójkę tez strażnicy miejscy nie zareagowali bo przecież "bili się znajomi" faktem jest że w Krakowie jest niebezpiecznie, co 2 tygodnie dźgniecie nożem albo kolejny poszatkowany maczeta kibol - co do policji to wykrywalność np. włamań maja 4% wiec o czym tu w ogóle mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobziak Panowie dziennikarze, a może tak maly reportaż? IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 11:03 Jak działa krakowska policja, "z ukrycia"? Co nam da i dziesięć tysięcy dodatkowych etatów, jeśli stróże prawa będą bardziej zajęci ściganiem małych wykroczeń niż zapewnianiem bezpieczeństwa? Bardzo często spaceruję późnym wieczorem po Starym Mieście. Nieraz widziałem jak patrol policji zawracał, bo z naprzeciwka szła grupka agresywnych "kiboli" albo obracał głowy, by nie widzieć oddalonej przepychanki. I nawet ich rozumiem - co ma zrobić dwóch krawężników, jeśli po wezwaniu pomocy będą czekać na wsparcie pół godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxx dominiko maciejasz IP: *.nsystem.pl 24.11.10, 11:04 a gdzie ty jesteś jak codzieniie udaremnia się inne przestepstwa duzo grozniejsze niz bitka dwoch wrogo nastawionych do siebie ekip? gdzie jestes jak zatrzymywani sa sprawcy rozbojów? zacznij moze od dobrego wychowania swojego dziecka,zeby w przyszłosci uniknąc tego typu incydentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Turysty z Anglii/Irlandi mieli rozrywkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 11:35 przynajmniej bomby nie wybuchały i w metrze nie było terrorystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja i ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 11:53 Dno i ścierwo, do utylizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badziewiak66 Oni mogli zbić policję !! Każdy ma prawo się bać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 11:59 Wcale się nie dziwię policjantom ,że wolą łapać babcie i znalazców cudzych telefonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: któś Emancypacja na całego IP: 109.243.51.* 24.11.10, 12:06 "Co, kuźwa, faceci mogom a my nie możemy?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Straż biznesowo-miejska to tchórze IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 12:06 Zostałem parę dni temu zaczepiony przez żądnego dymu dresiarza. Dopiął swego - faktycznie spojrzałem się na niego, nie mogę zaprzeczyć. Akurat w momencie gdy stałem już cały we krwi, a obok sprawę próbowali "ratować" moi koledzy (przepychanka, po ziemi turlanka i generlanie nieprzyjemnie) zauważyłem straż miejską. Kierowca zwolnił, popatrzył na mnie, na walczących kolegów i... pojechał dalej. Zapewne zakładać blokady. Pozostawię to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUNKracy Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja i ... IP: *.ghnet.pl 24.11.10, 12:24 Wiem,że Policji jest za mało;wiem że maja stary sprzęt i braki na paliwo...Rozumiem to i ubolewam nad tym.To nie ich wina,lecz nieudaczników wszelakiej maści "rządzących" od 1989r krajem... Ale szlag mnie trafia jak widzę byczków wygodnie rozpartych w autkach z napisem Policja bądź Straż Miejska i udających,że nic nie widzą ,nic nie slyszą.Oczywiście ich przełożeni tego nie widzą i są z siebie zadowoleni,a pan prezydent bredzi coś o programach "Bezpieczny Kraków" itp. To po co komu taka Policja i Straż??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja i ... IP: 91.209.116.* 24.11.10, 12:41 Super filmik :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja i ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 12:42 Nie rozumiem zdziwienia autora tego artykułu na temat braku obecnosci policji . Przecież ta sytuacja trwa juz kilka dobrych lat. Po prostu tam nigdy nie było żadnych patroli policyjnych czy strazy miejskiej. Dopiero jakieś tragicznie wydarzenie. zabójstwo itp, otworzy oczy policji i władz zarówno miast a jak i województwa. Oczywiscie bedzie to niezwłocznie nagłosnione w mediach całego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobziak Niestety policja jest, ale zajmuje się czym innym IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 14:16 Patrole w obrębie Plant są bardzo częste w nocy, szczególnie w weekendy. Tylko, że policja skupia się na podbijaniu statystyk łapaniem pijających piwo, a nie zapewnianiem faktycznego bezpieczeństwa. Sytuacja sprzed trzech miesięcy: druga w nocy, Plant, dwóch chłopaków ostro się kłóci, zaczynają się przepychanki, radiowóz zatrzymuje się na chwilę przy nich, po czym szybko na sygnale podjeżdża do kilku spokojnych lumpów koczujących na ławce kilkadziesiąt metrów dalej i zaczyna ich spisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopelost Bijatyka na Floriańskiej. BURAKI IP: *.215.33.134.getinternet.no 24.11.10, 12:42 Kij z tym gzie byla policj ... ci mezczyzni powinni zdjac koszule a koszule a kobiet szpilki bo tylko to ich rozni od bydla..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elo dlatego nie chodzę na Rynek i na Kazimierz... IP: 213.241.28.* 24.11.10, 12:47 można dostać do zapijaczonego wieśniaka w papę za nic - Szewska, Floriańska, Plac Nowy. Policja jest słaba, a nasz syfiarski rząd forsy nie daje na Policję. Strażników Miejskich też brakuje, więc jest "rupta do chceta". ps. ale PełO wygrywa każde wybory i mamy sie kochać "zdala od polityki". Do kogo ten szajs? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobziak Bez przesady, chodzę czasem codziennie na spacery IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 14:10 Ani razu nie zostałem zaczepiony. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling a gdzie byli ich rodzice? 24.11.10, 13:15 i gdzie byli rodzice policjantów? Ja się pytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypis Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja i ... IP: *.policja.gov.pl 24.11.10, 13:24 A co wy myślicie? Ze policjanci maja być wszędzie? Skad mają wziąśc tyle ludzi do pracy? Niech im jescze ukrócą z emeryturami to zobaczycie, wtedy ich juz nigdzie nie będzie bo nie bedzie chętnych do pracy w tym syfie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropiciel IP powyżej przykład co policja robi w czasie pracy IP: *.chello.pl 24.11.10, 13:53 siedzi na forach zamiast łapać gangsterów to jak następnym razem wsadzą wam kosę w brzuch, bo policji nie ma na ulicach, pamiętajcie, żeby nie pisać źle na forach o policji bo pan policjant się zdenerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 do roboty a nie siedziec na forum IP: 67.159.45.* 24.11.10, 14:31 nie po to społeczeństwo wam funduje emerytury po 15 latach nieroby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja i ... IP: *.143.136.95.spray.net.pl 24.11.10, 14:07 Patrząc na te lejące się dziewuchy pomyślałem: "....ach, damą być, damą być". Oto współczesne DAMY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emFM Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja i ... IP: *.76.classcom.pl 24.11.10, 14:16 no cóż. a ja odkąd mi zajechano w bezczelny sposób drogę i kupiłem sobie 60cm maczetę oznaczam się wielką siłą spokoju. I sobie wożę w aucie. i polecam, mina "startujących" w czasie kiedy się wychodzi z maczetą - bezcenna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja IP: *.opera-mini.net 24.11.10, 14:48 kwestia czasu, aż trafisz na kozaka z pistoletem... Odpowiedz Link Zgłoś
1mitet Re: Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja 24.11.10, 15:05 Policja i Straż Miejska była na ul. Turonia i pilnowała żeby nie łamać zakazów parkowania i zatrzymywania się. Dlatego możemy szybko i bez problemów przejeżdżać. Radni nam to swoim sposobem załatwili u Wojewody. Nie narzekajcie tylko kombinujcie bo za darmo, bez koneksji i załatwiania tylko garści na twarz można nałapać. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cos 4.23- Arkadiusz Głowacki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 15:12 ? Odpowiedz Link Zgłoś
aborygen1 Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja i ... 24.11.10, 15:24 rok temu widzialem bojke kilkunastu Czechow i Anglikow w czeskiej Pradze. Po doslownie 5 minutach przyjechaly 4 radiowozy i jedna "buda". Policjanci otoczyli bijacych sie, potraktowali ich gazem po czym zaladowali do budy i odjechali. Cala akcja trwala niecale 5 minut. Oto jak dba sie o wizerunek miasta. Praga jest bezpiecznym i przyjaznym turystom miastem Krakow natomiast to jedno wielkie pole walki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h. Re: Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 24.11.10, 20:16 u mnie tez ost. dwoch klientow w mojej poletatowej pracy sie tluklo. jak wezwalismy policje, po doslownie 5 minutach przyjechaly 4 radiowozy i dwie karetki pogotowia po poszkodowanego. do tego wszystko oczywiscie nagrane na monitoringu jak na dloni, wiec nawet zeznan nie trzeba bylo specjalnie spisywac. tu sie takie akcje za bardzo nie oplacaja, bo wszedzie jest CCTV, czesto juz z bardzo dobra jakoscia obrazu, wiec o wizerunek sprawcy potem nietrudno. pozostaje juz tylko jego zlapanie, co nie zawsze jednak moze byc latwe, zwazywszy na wielkosc miasta. z reguly jednak policja dziala ostro i nie ma zbyt wiele przypadkowych incydentow, raczej bojki - rowniez z uzyciem nozy - ale miedzy grupami nastolatkow znanych sobie z tego samego osiedla czy dzielnicy. mnie, szczesliwie, jeszcze nikt groznie nie zaatakowal ani tez nie mialem okazji widziec akcji, o jakich w Krakowie srednio z regularnoscia do tygodnia czytam. coz to sie porobilo z moim miastem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buenabuelo Re: Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 00:32 Bo Polska to jedne, wielkie gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenomen Re: Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja IP: *.182.44.49.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 10:41 jestes chyba jedynym czlowiekiem ktory widzial bijacych sie czechow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefek Re: Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja IP: 89.231.187.* 25.11.10, 22:37 Miales wyjatkowe sezczescie zeby zobaczyc bijatyke w PRADZE!!!Jako polak ktory tam przezyl dosc dlugo musze stwierdzic ze taka bijatyka jak w Krakowie to w Pradze jest zadkoscia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watchman 0:28 ta scena IP: 106.0.16.* 24.11.10, 15:36 wymiata;-) kino akcji aż miło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Bijatyka na Floriańskiej. Gdzie była policja i ... IP: *.hgi-krakow.pl 24.11.10, 15:43 to nie floriańska tylko szewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw polska policja = najwieksza zorganizowana grupa IP: 213.16.86.* 24.11.10, 15:55 przestepcza miala wtedy wlasnie wazne inne zadania, po za tym liczyli dni do emerytury, to takie meczace! Odpowiedz Link Zgłoś
sarka.farka Kiedy ten film został nagrany? 24.11.10, 16:32 Wszyscy jakoś tak letnio ubrani są... Może jest tak ciepło teraz... Albo Gazeta manipuluje i wyciąga takie obrazki przed wyborami? Bo to, że nie jest to Floriańska tylko Szewska widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Kiedy ten film został nagrany? IP: 212.160.172.* 24.11.10, 16:43 to floriańska pod lokalem respekt..... więc nie filozofuj.... Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui kampanii wyborczej gadzinówki ciąg dalszy 24.11.10, 16:58 no niby po co wyciągać filmik sprzed pół roku? przed pierwszą turą mieliśmy jeszcze wysyp "listów czytelników". żeby przebić te fantazje proponuję tym razem pozmyślać coś na miarę Fucktu, albo Superexpressu, np: www.se.pl/archiwum/zgwaci-ukochana-pianka-montazowa_83419.html może coś a`la : "agresywny wyborca Majchrowskiego zgwałcił Kracika pianką do golenia" ? popuśćcie wodze fantazji ! spuśćcie swoich praktykantów-gimnazjalistów ze smyczy ! może coś ciekawego wymyślą, oby przed drugą turą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blip Re: kampanii wyborczej gadzinówki ciąg dalszy IP: *.n4u.abpl.pl 24.11.10, 18:59 Jakiś praktykant z GwK chciał się wykazać w dowalaniu Majchrowskiemu,nie wie biedaczyna jednak,że Policja jest państwowa i przedstawiciel rządu czyli wojewoda (niejaki Kracik)jest odpowiedzialny za jej prawidłowe funkcjonowanie. Zatem żale w sprawie bezpieczeństwa, do b.sołtysa.Chociaż on może nie wiedzieć,że to jego działka.(w czasie powodzi tez nie wiedział za co odpowiada) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Kiedy ten film został nagrany? IP: 195.150.83.* 24.11.10, 19:24 to chyab nigdy nie byłes na Floriańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na raki Re: Kiedy ten film został nagrany? IP: *.ghnet.pl 30.11.10, 10:27 w dupie byles i gowno widziales... a juz z pewnoscia nie bylo cie w krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sspoko ah IP: *.net.autocom.pl 24.11.10, 17:05 na sprzęt brakuje, i na etaty, jak widać nawet i nowiutkimi hondami nie zdążyli.. lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,8712340,Policjanci_beda_jezdzili_nowymi_Hondami__Nawet_230.html Odpowiedz Link Zgłoś