Dodaj do ulubionych

Komorowski przywróci odwołanych członków SKOZK-u?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 09:19
17 stycznia Bronislaw Komorowski będzie w Krakowie , gdzie min. weźmie udział w posiedzeniu Społecznego Komitetu Ochrony Zabytków Krakowa .
Przywozi piękny prezent dla mieszkańców Krakowa : w tym roku SKOZK dostanie od kancelarii prezydenta 30% mniej pieniędzy :
w projekcie budżetu kancelarii prezydenta Komorowskiego na 2011 dotacja na zabytki Krakowa maleje o 12 mln w stosunku do 2010 : z 42 do 30 mln zł ( czyli o 30%) . A przecież ubiegłoroczny budżet , który zatwierdzał Lech Kaczyński powstawał w czasie ogólnoświatowego kryzysu !
Za to wydatki właściwe kancelarii , czyli na samą siebie, rosną w roku 2011 ze 116.5 do 139.8 mln - o 23.3 mln zł , tzn. o 21%. Dwukrotnie , czyli z 5 do 10 milionów wzrosną też wydatki na odznaczenia .
To jest tanie państwo w wydaniu Komorowskiego ?
Kraków dziękuje panu Prezydentowi Bronisławowi Komorowskiemu !
smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-p ... 5-2010.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Komorowski przywróci odwołanych członków SKOZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.11, 09:54
      Gdyby te pieniądze były porządnie i uczciwie wykorzystywane to znacznie mniejsza suma by wystarczyła. To co dzieję się w "światku" konserwatorów to dramat.
    • Gość: Zajadły pisior Muppet Show - reaktywacja IP: 149.156.127.* 17.01.11, 10:11
      Takie informację pokazują czarno na białym, jak działa koteria wykształciuchów, oparta na chowie wsobnym.
      A za 4 lata, muppet show odwzajemni się Komorowskiemu udziałem w jakimś kolejnym, groteskowym komitecie poparcia. he, he, he...
    • 1normalnycz.lowiek Kapuś prosi bolszewika o powrót kumpli ... 17.01.11, 10:13
      Gość portalu: kolo napisał(a): Komorowski przywróci odwołanych członków SKOZK-u?

---> Jaki może być efekt? Niestety, jest możliwe, że bolszewicy, agenci i kapusie zmyją plamę na swoim tym czymś, co normalni ludzie nazywają honorem ...
      • Gość: Zajadły pisior Re: Kapuś prosi bolszewika o powrót kumpli ... IP: 149.156.127.* 17.01.11, 10:17
        > ---> Jaki może być efekt? Niestety, jest możliwe, że bolszewicy, agenci i k
        > apusie zmyją plamę na swoim tym czymś, co normalni ludzie nazywają honorem ...

Lekka korekta z mojej strony:
        zmyją plamę w miejscu, w którym normalni ludzie mają honor ...
        • 1normalnycz.lowiek Lekko,to wam się włazi w to miejsce,które zmywacie 17.01.11, 10:45
          Gość portalu: Zajadły pisior napisał(a): Lekka korekta z mojej strony: zmyją plamę w miejscu, w którym normalni ludzie mają honor ...

---> nieustannie, od kiedy dostaliście klapsa od prezydenta Kaczyńskiego, przez co POpuściliście ...

PS. Każdy normalny człowiek nosi honor w sercu - tylko wam się udaje przenieść go sobie nieco niżej ... by łatwiej mógł być formowany (uklepywany).
        • 1normalnycz.lowiek Chyba nie wyczułem puenty i stąd użyłem słowa 17.01.11, 12:02
          Gość portalu: Zajadły pisior napisał(a): zmyją plamę w miejscu, w którym normalni ludzie mają honor ...

---> "wam" w złym kontekście: Przepraszam!
    • Gość: ? Komorowski przywróci odwołanych członków SKOZK-u? IP: *.intercity.pl / 10.209.45.* 17.01.11, 11:13
      Funkcjonariuszka GW

pisze coś o "plamie na honorze"

hmmm....

może Vanish by pomógł Pani Skowrońska ????
    • mn7 Proste pytanie, dlaczego tego jeszcze nie zrobił? 17.01.11, 11:27
      Proste pytanie, dlaczego tego jeszcze nie zrobił?
      Nie miał mu kto przypomnieć?
      • Gość: ? Re: Proste pytanie, dlaczego tego jeszcze nie zro IP: *.intercity.pl / 10.209.45.* 17.01.11, 11:34
        Bo będzie jubel show Gajowego

Będzie Orzeł Biały dla autorki "Wstępującemu do partii"

Będą nominacje do Komitetu dla ałtorytetów

Ciekawe czy pochwali się ograniczeniem dotacji dla Komitetu
        • Gość: Zajadły Pisior Re: Proste pytanie, dlaczego tego jeszcze nie zro IP: 149.156.127.* 17.01.11, 11:38
          Będzie jubel, będzie.
          Oczywiście nie zabraknie prof. Franciszka Poszłem-Ziejki, szczęśliwego z powodu udanej akcji odzyskiwania krypty w kościele śś.Piotra i Pawła (vide casus pochówku śp. prof. Kurtyki), gdzie już się miejsce grzeje w panteonie.
    • Gość: żarosław gołę Andrzej Kuz :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.11, 11:59
      Jaki Kuz, chodzi pani redaktór zapewne o Andrzeja KuRZa. To może od razu Kazimierz Kuz :-))) To juz nie są literówki tylko niechlujstwo albo niewiedza.
    • anteas Komorowski przywróci odwołanych członków SKOZK-u? 17.01.11, 13:04
      "on występuje za pośrednictwem Rady Ministrów do Sejmu RP o dotację dla SKOZK z Narodowego Funduszu Rewaloryzacji Zabytków Krakowa" - To znaczy że Narodowy fundusz Rewaloryzacji Zabytków Krakowa nie może rewaloryzować zabytków? Trzeba powołać dziesięć instytucji zajmujących się jedną sprawą, żeby sobie na wzajem pieniądzie przekazywały? A potem mówi się o potrzebie walki z biurokracją.
      • Gość: imd Re: Komorowski przywróci odwołanych członków SKOZ IP: 82.177.125.* 17.01.11, 17:42
        SKOZK jest komitetem działającym SPOŁECZNIE więc nie wypisuj głupot o biurokracji.
    • Gość: wewe K. Kutz IP: 77.236.28.* 17.01.11, 21:36
      A ja mam takie pytanie: w jakim celu i przez kogo K. Kutz został powołany do rady? Co on ma wspólnego z Krakowem i zabytkami? A może to też była nominacja polityczna?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka