Dodaj do ulubionych

Parkowanie przy US

21.04.04, 08:39
wydaje mi się że napuszczanie strażników miejskich kierowców parkujących pod
us na krowoderskich zuchów to nazwyklejsze wykonywanie planu karania jak
najmniejszym kosztem. jeżeli w jednym budynku umieszczono trzy urzędy to
należy się spodziewać ze liczba petentów będzie wysoka. zauwazyłem ze w
ostatnich kilku dniach codsziennie straż tam jest. czyżby prowadzili
zorganizaowaną akcję na tych którzy w pośpiechu będą składać pity?
urząd powinien zattroszczyć się o klientów i stworzyć im jakieś warunki do
parkowania.
Obserwuj wątek
    • skks Re: Parkowanie przy US 21.04.04, 09:29
      jest ogromny parking po śp. Gigancie!!
      A jeżeli skretyniali kierowcy nie rozróżniają trawnika od parkingu to służby
      mieski powinny zdwoić wysokość mandatów.
      Oczywiście kierowca-podatnik najchętniej by wjechał do okienka samochodem.
      I przyrzekam:)) nie jestem miłośnikiem "urzędasów' co ma "URZĄD" do
      ORGANIZOWANIA miejsc postoju?
      • Gość: H56 Re: Parkowanie przy US IP: *.comnet.krakow.pl 21.04.04, 11:09
        Skks ma rację.Ale jest jeszcze możliwość wybudowania parkingu pomiędzy torami
        tramwajowymi a Urzedem Skarbowym. Z tego co wiem, to właściciel terenu chce
        sprzedać ten teren ,a mieszka po sąsiedzku z US. Parking po byłym Gigancie
        wkrótce stanie się terenem budowy nowego obiektu i co wtedy.Urząd Skarbowy
        wzywa Straż Miejską do karania kierowców którzy parkuja na przystanku
        MPK,zieleńcach, chodnikach na ul.Krowoderskich Zuchów i Wybickiego. To świństwo
        aby tak traktować swych petentów. Ta sytuacja denerwuje nas mieszkańców
        oś.Krowodrza Górka bo US ogrodził budynek blokując dojazd na swoje parkingi,a
        problem parkowania uważa za nieistniejący.
        • annb to wtedy 21.04.04, 11:12
          ludzie będą parkować przy kauflandzie a w drodze powrotnej zrobią zakupy..."dla
          przyzwoitości "
        • skks Re: Parkowanie przy US 21.04.04, 11:16
          "...Z tego co wiem, to właściciel terenu chce sprzedać ten teren ,a mieszka po
          sąsiedzku z US..."
          Kto ma kupić? Urząd? Za moja pieniądze? WAŁA!!!!
          Kup Ty i zorganizuj parking, pobieraj opłaty!!
          A zieleńce nie są od parkowania, rozjeżdżania i obsrywania przez krakowskie
          psy!!!!
          Jak ktoś MUSI do urzędu zajechać "bryką" i zaparkować na trawniku to niech się
          liczy z mandatem!!!
          • johnny_tomala Re: Parkowanie przy US 21.04.04, 11:27
            nie rozumiem dlaczego mam płacić za parkowanie pod urzędem. to w końcu oni są
            dla mnie a nie ja dla nich - tak powinno przynajmniej być. gigant został
            ogrodzony już wcześniej bo na parkingu parkowali urzędnicy od 7.00 i zajmowali
            miejsca postojowe klientów sklepu. ten parking nie jest parkingiem urzędu,
            jeżeli wybuduja nowy sklep to na pewno właściciele nie będą chcieli aby
            parkowali tam klienci us. nie chodzi mi o budowę prakingu dla 300 samochodów
            ale takiego w miarę przyzwoitego. administracja państwowa i tak marnotrawi
            naszą kasę to może wybudują za nią coś użytecznego. przed urzędem koło sądów
            dało się wydzielić pas zieleni i zrobić prakingi. tu wszyscy mają w nosie gdzie
            kto parkuje. a straż ma eldorado.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka