Dodaj do ulubionych

Kolejarze gotowi do protestów

IP: *.ghnet.pl 02.02.11, 21:40
A gdzie jest pan Staś z PLK z wydziału Geodezji? Czemu o nim nie piszecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: krakauer Kolejarze gotowi do protestów IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 21:41
      Kolejowi związkowcy załatwili już kolej :) tym panom i paniom dziękujemy.
      • Gość: kolejorz Re: Kolejarze gotowi do protestów IP: *.ghnet.pl 02.02.11, 21:42
        Nie panu Stasiowi, niech on zostanie!
        • Gość: Maciek Re: Kolejarze gotowi do protestów IP: 94.42.115.* 02.02.11, 21:44
          Ja mam nadzieje ze jednak PKP padnie całkowicie i IC i PR wszytko powinno pojsc pod mlotek nawet za symboliczna zlotowke - plk niech zostanie w rekach panstwa a cala reszta won na bruk.

NIECH KTOS DO CHOLERY ZMIENI USTAWE O ZWIAZKACH ZAWODOWYCH TO JEST KULA U NOGI CALEJ POLSKIEJ GOSPODARKI.
          • Gość: kolejorz Re: Kolejarze gotowi do protestów IP: *.ghnet.pl 02.02.11, 21:48
            Tylko pan Staś da sobie rade z tym wszystkim, on potrafi zmienić nawet samego siebie!!!
          • Gość: HOOHO Re: Kolejarze gotowi do protestów IP: *.aster.pl 02.02.11, 22:24
            Ja też mam taka nadzieję że kolej zostanie zreformowana przez upadłość . Tak jak to się dzieje w innych firmach . Majatek pod młotek ,pracownicy wypowiedzenia a nowy przedsiebiorca ,który kupi będzie świadczył usługi w inny sposób i bez bagażu zobowiązań wobec kolejarzy i ich rodzin .Część kolejarzy przyjmie z najniższą pensję a reszta pójdzie na bezrobocie czy zasiłek . Tak jak to się codziennie odn\bywa w innych zakłądach . Nie rozumiem jakim prawem kolejarze uzurpują sonbie prawo do innego traktowania .Dosyć już tego pasozytnictwa kosztem całego społeczeństwa. Nie może być tak ,że gdy grupa zawodowa ma związki to ma ochronę a jak nie są zrzeszeni to nie mają .Każdy ma być jednakowo traktowany przez władzę publiczną mówi przepis konstytucji RP .Jak to się ma wobec tego do wiecznych żadań przywilejów przez kolejarz. A jacy łaskawi , nie chcą podwyżek tylko pieniądze na własne miejsca pracy i pewnie dożywotnie zatrudnienie . To absurd i czas z tym skończyć . Kazdy rząd się boi bo to z rodzinami miliony wyborców ale nie dajmy się zwariować ,żeby wciąz dopłacać do koleii ,którą jeździ cooraz mniej ludzi. Opamiętajcie się w końcu.
            • Gość: mr 2008 Re: Kolejarze gotowi do protestów IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 17:15
              Może gościu wrócisz do kapitalizmu z 18 wieku i wtedy będzie ci dobrze. Związki zawodowe w dużych firmach przeginają ale pracodawcy w Polsce nie są barankami i jeśli mogą to wykorzystują pracownika jak się da mi gdzie się da. Z każdym rokiem Kodeks Pracy jest coraz bardziej niekorzystny dla pracownika. I jeszcze jedno jeśli czerpiesz wiedzę o PKP z gazet to najpierw tam się zatrudnij, a dopiero wyrażaj opinie o ciężko pracujących za niewielkie pieniądze kolejarzach. Oceniacie wszystkich pracowników kolei winiąc ich za b....el skierujcie tą krytykę pod właściwy adres tych co decydują i tyle w tym temacie.
              • Gość: Edek Re: Kolejarze gotowi do protestów IP: *.play-internet.pl 03.02.11, 22:17
                Co za bełkot. Jak można kogoś wykorzystać? Niewolnikiem jesteś, na siłę Cię ktoś trzyma? Umawiasz się z pracodawcą że będziesz pracował za miskę ryżu albo za 1000 na godzinę (to jest do dogadania miedzy wami), podpisujesz umowę i pracujesz. Jak Ci nie pasuje to szukasz innej pracy albo sam zakładasz działalność. Jak pracodawca złamał umowę do pozywasz go do sądu wygrywasz zaległą pensję + odszkodowanie. Po co do tego związki, jakieś pierdy w kodesie itd.? PKP oczywiście do prywatyzacji. Nie godzę się by moje podatki szły na kolej. Ma być prywatna i kto chce ten sobie płaci za bilet.
                • pogromca_mrowek Myślałem że kolej już strajkuje 04.02.11, 07:46
                  ...od jakichs kilku lat - co najmniej strajk włoski. To teraz będzie gorzej?
                  Czy to możliwe?
      • Gość: teo Re: Kolejarze gotowi do protestów IP: *.internetunion.pl 04.02.11, 06:52
        ja nie wiem kto teraz uczy jezyka polskiego w szkole i na studiach, ale chociaz forma "w czwartek" jest poprawna, to powinno sie pisac "we czwartek" bo przynajmniej lepiej sie czyta.
    • Gość: kolejorz Re: Kolejarze gotowi do protestów IP: *.ghnet.pl 02.02.11, 21:51
      Bądźcie gotowi, Stasiowi bojownicy
      • Gość: strakowanie to biz Re: Kolejarze gotowi do protestów IP: *.gdynia.mm.pl 04.02.11, 07:41
        Wąsiate parówy mogą strajkować, nawet rzucać śrubami czy innym gufnem. Ale w zamian można do wąsiatych parów strzelać. Ostrą.
    • brykant Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk 02.02.11, 22:57
      A do roboty się weźcie, ...wa mać, nieroby! Strajki i strajki, tylko to umiecie robić. Gie mnie obchodzi czyja będzie kolej, czyje tory i czyje dworce. Chcę się przemieścić z punktu A do punktu B. Nie musi być bardzo szybko, bardzo komfortowo ale niech chociaż kibel w pociągu będzie czysty.
      • ludwik_7125 Re: Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem st 03.02.11, 09:22
        Jak jesteś taki agresywny i chcesz spokojnie przemieścić się z punktu A do punktu B,
        spowoduj zablokowanie, przesunięcia pieniędzy do autostrad. Będziesz miał możliwość
        poprawy istniejącej infrastruktury i szansę jazdy nowym taborem.
        Nie jestem fanem wszelkich związków.
        • brykant Re: Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem st 03.02.11, 09:58
          Jestem zmęczony ciągłym, związkowym skowytem o to jak im źle i w jak złym stanie jest kolej. Ale jak PKP (albo PKL, tudzież inne coś, sam już nie wiem) kolejny raz pączkowało (ostatnio w grudniu), to była cisza. Wiadomo, nowa spółka to nowe związkowe "stanowiska".
          • ludwik_7125 Re: Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem st 03.02.11, 12:56
            No i zgadza się. To przeważnie związkowa wierchuszka pierwsza zaczyna płakać.
            A dlaczego? Normalnie dbają o swoje stołki. Związki powinny natychmiast "wyjść"
            ze struktur zakładowych. Ciekawe czy panowie przewodniczący tak by się garneli
            i przez lata okupowali swoje stanowiska, gdyby byli tylko na garnuszku związkowym?
            Identyczna sprawa w górnictwie.
    • Gość: Łobziak Jakim prawem znowu chcecie moich pieniędzy?! IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 23:08
      Nie korzystam z usług waszej firmy od 6 lat, a rok rocznie z moich podatków opłacane są wasze związkowe fuchy. I jeszcze bezczelnie żądacie, że mamy znowu was oddłużać? Jest kryzys, zbankrutowały setki firm, ludzie zgodzili się ma mniejsze zarobki, a wy jesteście inni? Jak zwykle wam się należy?! KOMUNA SIĘ SKOŃCZYŁA MOŚCI PANOWIE!
    • Gość: apt73 Normalnie?Tzn.przeładowane i pospóźniane? IP: *.76.classcom.pl 02.02.11, 23:15
    • Gość: prywatyzacjaLOL Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk IP: *.ghnet.pl 03.02.11, 00:01
      Nie zrozumiałem... kolejarze są ZA prywatyzacją a chcą: pieniędzy, które wyłoży przedsiębiorca (czyli państwo ma oddać koleje za darmo), nowy tabor zakupiony przez państwo dla przedsiębiorcy prywatnego i jeszcze więcej pieniędzy. Mhm. Spoko.
      • Gość: g Re: Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem st IP: *.legnica.vectranet.pl 03.02.11, 09:28
        Faktycznie, nie zrozumiałeś...
    • Gość: Krzysztof K. Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk IP: *.fema.krakow.pl 03.02.11, 01:53
      Gazeto! Zaproście jakichś fachowców, którzy wyjaśnią nam w jaki sposób doprowadzono polskie koleje do ruiny. I ewentualnie jakie są drogi wyjścia z impasu.
      Sprawa kolei jest też przestrogą przed pochopnym, nieprzemyślanym przeprowadzaniem reform. Reforma autorstwa bodajże ministra Syryjczyka okazała się kompletnym niewypałem. Należy o tym pamiętać przy kolejnych reformach, przeprowadzając stosowne symulacje, analizy, nawet nieco przesuwając czas owych reform.
      Uzdrawiając kolej, należy z kolei pamiętać o zapewnieniu ciągłości w ruchu. Ogromna ilość ludzi codziennie, albo raz w tygodniu, albo jeszcze inaczej dojeżdża do pracy przy pomocy kolei. Nie wolno dopuszczać do sytuacji, która wydarzyła się w zeszłym roku, wstrzymywania ruchu części pociągów - konkretnie TLK - dlatego, że nie zostały przelane jakieś pieniądze!
      Możemy w ostateczności zgodzić się na jazdę w zardzewiałych wagonach, nawet na niewielkie opóźnienia, ale nie na czasowe wyłączanie części pociągów. Zwłaszcza, że skromniutki plan budowy trzech autostrad (w tak dużym kraju!) realizowany jest wyjątkowo nieudolnie, w iście żółwim tempie.
      Na zakończenie - coś się jednak zmienia na lepsze. Na krakowskim dworcu zaczęto podstawiać pociągi 20 minut, albo nawet wcześniej przed odjazdem. (Chodzi o pociągi rozpoczynając bieg na dworcu Kraków Gł.) Takie drobne udogodnienia naprawdę są bardzo istotne dla podróżnych, którzy nie muszą w ostatnim momencie "szturmować" pociągu, walcząc o miejsca do siedzenia.
    • faolitaruna Myślałby kto, że to jakość pracy będą protestować 03.02.11, 09:52
      Bidulki się boją, żeby ktoś ich nie pozwalniał albo, o zgrozo, zaczął wymagać lepszych wyników w pracy.
      • ludwik_7125 Re: Myślałby kto, że to jakość pracy będą protest 03.02.11, 13:05
        Uważasz, że szeregowy pracownik śpi, wypoczywa i tylko myśli jak tu dopiec pasażerowi?
        Gratuluję wyobraźni.
    • Gość: niepowiem co wy wiecie IP: *.pk.edu.pl 03.02.11, 10:29
      Co wy drodzy internauci wiecie o sytuacji na kolei. 20% burdelu na kolei jest widoczne dla pasażerów, z resztą muszą walczyć najniżsi w hierarchii pracownicy, który są ciągle mobbowani przez niekompetentne, nadane politycznie kierownictwo. Często jedyną obroną jest siła w ilości, to znaczy te wielce złe, straszne, poPRLowskie związki zawodowe.
    • Gość: m-sta.el.poj.trak Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk IP: *.ip.netia.com.pl 03.02.11, 10:33
      NIEMA TO JAK KOLEJARZOM NIC NIE ROBIĄ TYLKO ŁAŻĄ .
    • Gość: kolejarz Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 13:05
      rano w radio Kraków kolejny raz uzdrawiał kolej slynny związkowiec,robi to "skutecznie" już od kilkunastu lat,może jemu i kolesiom prezesom się uda jeszcze trochę dobrze pożyć z tej biednej, rozszarpanej kolei.Jak myślicie dlaczego w tych spółkach niektórym tak dobrze się pracuje że nawet zapomnieli o odejściu na zasłużoną emeryturę? tacy świetni menadzerowie? "Chodzi o to żeby nie wpaść w błoto" "się nie narobić a zarobić"reszta się nie liczy, Przecież ci co tam pikietują ,to zwykli pracownicy,wystawieni naiwniacy, Oni i tak nic z tego nie będą mieli, ale niech powalczą,stara "czapa" jeszcze kilka lat pojedzie na tym zdechłym wózku aż się to całkiem rozleci ale wtedy niech się martwią młodzi.
      • Gość: miś najwyższy czas zlikwidować PKP IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 18:29
        mieli 20 lat na zmiany, a jest gorzej niż było. Zagraniczne spółki przewozowe, też bedą musiały zatrudnić polskich pracowników, tyle ,ze nie będzie tam miejsca dla prezesów nierobów , kogucianych zwiazkowców związkowców , kapelanów , pociągów papieskich itp.
        Zamiast naprawiać tory, to oni kupują nowoczesne pociagi, które jadą wolniej niż te za komuny ciągniete przez parowozy. Wydają miliony na reklamy , które kłamią , a w dodatku
        napychają kieszenie prezesom spółek za działki od zleceń
        • Gość: aron Re: najwyższy czas zlikwidować PKP IP: *.paradowski.pl 03.02.11, 21:48
          oj tam niech strajkują
          www.angelfire.com/jazz/mlawa/busy/krakow.htm
    • Gość: piotr Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 21:45
      do roboty lenie
    • valana Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk 03.02.11, 21:49
      Ciekawie te związkowe chłopaki rozumują, nie powiem. Zastanawia mnie tylko, czy oni są tacy durni z natury, czy to tylko wyrachowanie? Bo idzie mi o jedną wyłącznie rzecz - o to domaganie się zainwestowania wpływów z ewentualnej prywatyzacji z powrotem w sprzedane spółki. Czy zatem taki związkowiec, kiedy sprzedaje swoje coś (rower, samochód, mieszkanie - cokolwiek), otrzymaną kwotę natychmiast przeznacza na gruntowną renowację tego czegoś, by nabywcy było lepiej? Jeżeli tak, to zwracam honor, to już materiał dla odpowiednio wykwalifikowanego psychiatry. A jeżeli jednak nie, to dlaczego żądają tego od innych?
    • bronimir Na czy ma polegać strajk? Będą jeździć punktualnie 03.02.11, 22:17
      Bo mnie się widzi że na PKP trwa nieustanny strajk. Jeśli będą jeździć zgodnie z rozkładem jazdy (czyli inaczej) to niech strajkują nam jak najdłużej.
      • Gość: gugcia0 wszyscy tu na forum dokladnie powariowali IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 23:08
        nie jestem kolejarzem,jestem tlumaczem i wszedzie jade autem na rope,od 30 lat, nawet do Paryza,ale chce Wam drodzy mlodzi z forum wytlumaczyc,ze mylicie sie majac pretensje do kolejarzy lub ich zwiazkow.Winien jest rzad,rzad,ktory za zlotego,swietego cielca uznal od kilku lat pilke nozna i tkzw.Euro 2012 i laczace stadiony autostrady,olewajac glowny srodek transportu w tym kraju -kolej.Siedzicie przed laptopem w cieplym mieszkaniu, ale wegiel do waszej cieplowni dowiozla kolej,nie TIRy i busy,wielki transport dobr i ludzi(bez aut) to kolej.I to nie jest chwala dla XIX wieku,najnowoczesniejsze panstwa jak RFN,Francja,Japonia,USA,itd maja znakomita kolej,Spedzilem 30 lat zycia w RFN i wiem jak rzad RFN doklada do DB.U nas rzad,nie tylko ten,zawsze zyl zaczadzony pieknem auta i autostrady, jak na te slepa milosc to i tak malo w te 20 lat na drogach zrobiono,np.wiekszosc A4 wybudowano na niemieckich trasach i trzeba bylo tylko dac nowy asfalt,inne drogi sa fragmentami jakiegos szalonego snu,oprocz A4 i trasy E.Gierka z Katowic do W-wy nie ma jednej dlugiej drogi w kraju o tym samym standardzie.No, ale dla tych wysnionych drog dla kultowych aut poswiecono od 20 lat kolej.Kolej ma takie zaniedbania,sluchalem kiedys p.Furgalskiego w radiu,ze nie podniesie sie z tego 20 lat,jezdzi po 20 kmh na wielu szynach,a w pln Polsce jedzie w 2011 roku na okreslonych odcinakch o 30% wolniej niz niemieckie pociagi w latach 30 i 40 ciagnione przez mocne parowozy.Tajemnica tkwi w torach i znaiedbaniu koleji przez nasze wladze od ok.30 lat.Gdzie sie nie ruszy u nas:kolej,drogi,energetyka,porty,stocznie,mieszkania,regulacja rzek,itd. to ostatni ,ktory cos robil to Edward Gierek,potem czolgi,stol okragly i 20 lat kolesiowego kapitalizmu dla znajomych krolika.I tak jest na koleji,miejcie, mlodzi,pretensje do waszych idoli w W-wie,nie do pracownikow PKP.Za chwile, dzieki waszemu zaslepieniu ta wladza,nie bedzie PKP,nie bedzie gdzie isc z legitymacja NFZ do lekarza,nie bedzie bezplatnych studiow, nie bedzie ochrony pracownika, bedzie za to 14 godzinna praca dla corporation(obok mnie w Krakowie jest takie Cap Gemini,pracuja tam do 2 w nocy!),lekarz za banknoty NBP,te najwyzsze,VAT 25%,benzyna po 6 zl,euro= 5 zl,brak PKP i PKS, za to oferta aut u dilera i oferta paliw w BP( w cenach wyzszych niz w RFN!),kredyty na 30m2 mieszkanko na 40 lat i wiek emerytalny 70 lat dla obu plci,zero socjalu,zero pomocy panstwa,emeryturka zabrana z OFE i zapisana na wirtualnym koncie w ZUS,platna w cash za 40 lat, jak sie uda, jak sie nie uda to zebranie pod mostem.Zycze wam, mlodzi, dalszej ufnosci dla wladz i szukania winnych w prostych kolejarzach.Dobrze juz wam wyplukali mozgi.I za 10,20 czy 40 lat miejcie pretensje do siebie,dobrze.My,starzy,na szczescie,juz nie bedziemy ogladac tego Las Vegas czy Las Palmas,ktore wtedy tu bedzie.Bogu niech beda dzieki,ze oszczedzi nam tego raju i tej wiecznie zielonej wyspy.
        • Gość: aron Re: wszyscy tu na forum dokladnie powariowali IP: *.paradowski.pl 04.02.11, 06:50
          no tak, w Polsce sa najlepsze drogi w UE, a w Niemczech wszystkie pieniadze ida w kolej, a w drogach dziura na dziurze no i ciezarowki w Niemcech nie uswiadczysz tak tak tak
    • robert.sedzielewski Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk 03.02.11, 22:32
      Jak nazywa ię podwyżka cen biletów kolejowych od połowy lutego? Korekta opłat za przejazdy jednorazowe! Źródło - intercity.pl
    • makova_panenka Czy ktoś rozprawi się z tymi komuchami? 03.02.11, 22:41
      Innej metody jak prywatyzacja na nich nie ma.
    • Gość: acomitam Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.02.11, 22:52
      A co tu komentować!" Nima jak to kolejarzom nic nie robią tylko łażom." Za taką pracę, jak oni to robią, młój szef dawno wyrzuciłby mnie na zbity pysk.
      • Gość: c Re: Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem st IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 23:17
        Za ortografię na pewno.
    • Gość: Baterby Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk IP: *.szczecin.mm.pl 03.02.11, 23:35
      Jeszcze im k***a mało? Pier***onym nierobom!
      A jak się pójdzie na kolej, to widać, jak się jednemu z drugim chce pracować. Nie chcę generalizować ale część z tych pseudo protestujących powinno się wyj***ć na ryj, to by dopiero uzdrowiło kolej. Głęboka komuna tam panuje!!!
    • Gość: ciesiol Kolejarze, niech wymyja i odrobacza pociagi IP: *.home.aster.pl 03.02.11, 23:43
      Dosc dyktatu nierobow zwiazkowych, ktorzy polozyli niejedna w Polsce firme, przypominam wrzod na d... z Wrzodaka i upadek Ursusa.
      Jechalem brudnym, zaniedbanym smierdzacym nowym pociagiem z kierownikiem ,ktory operdalal wszystkich i wylaczal ogrzewanie bo mu bylo za goraco, a wobec inerwencji klamal, ze to automat a ni mechani na jego polecenie dziala. Dosc nierobstwai smrodu.
    • Gość: mmx166 Kultury niech się nauczą IP: *.sikornik.net 03.02.11, 23:49
      A potem niech się czegoś domagają. Chamstwo, brud i smród.
      Wagon może być stary, ale musi być czysty. Konduktor czy rewizor może być w niemodnym mundurze, ale musi być kulturalny i umyty. Kontrolerzy z zewnętrznych firm muszą się zachowywać jak PRACOWNICY a nie jak bramkarze z mafii pod byle dyskoteką.
      Jak tak będzie to się zastanowię czy znowu jeździć koleją....
      A jak więcej nas zacznie jeździć, to kolejarze zarobią....
      Najpierw do roboty panowie
    • ulanzalasem Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem strajk 04.02.11, 02:19
      Tusk nie robi nic z KRUSem.
      Tusk nie robi nic z emeryturami mundurowych.
      Tusk nic nie robi...
      POza kradzieżą składek z OFE
      udawaniem, że nie było afery hazardowej
      próbą kontroli internetu poprzez zakazane strony i kontrolę przelewów bankowych (hazard jest zły wg PO - ale nie ten w kasynie u Sobiesiaka i od Totalizatora Sportowego).
      Tusk ma co roku wybory do wygrania i nie ma czasu na ukrócenie przywilejów, reformy ;)
      • ludwik_7125 Re: Kolejarze będą protestować. Pikiety, potem st 04.02.11, 10:05
        Dopóki opozycja będzie z siebie robić idiotów, może być spokojny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka