Gość: mb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 23:39 Co za debilstwo. gdyby nie wyborcza to pies z kulawa noga by nie wiedzial kto to malik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reckless_sleeper Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotów! 06.02.11, 00:18 no nie, proszę państwa, lauretami plebiscytu są Radiofonia, Cecylia Malik i Krakowski Szlak Kobiet. a już kogo wybrała szanowna komisja dziennikarzy GW, to żaden plebiscyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruti Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 10:05 Urocze jak żadne z wyborow komisji nie pokrywa się z wyborami czytelników. GW wie lepiej co dobre dla Krakowiaków od nich samych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkoniQlajlaj Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 11:31 a nie przyszło ci do głowy, że to świadome działanie, bo dzięki temu jest sześcioro laureatów, a nie na przykład troje? a jury pewnie głosowało znając już winiki plebiscytu lajkoniQlajlaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tinky-Winky Oszuści z nagrodami IP: 77.236.28.* 06.02.11, 11:04 ecylia Malik to najlepszy przykład oszusta, który może wygrać. Może i weszła na 365 drzew, ale nie codziennie!!! Przyłapałem ją wraz z innymi forumowiczami. Zzipowaną dawno stronę Cecylii wysłałem na kilka serwerów, dowody świadczą o opuszczeniu kilku dni i nadrabianiu dwoma drzewami dziennie!!! Oszustka i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Tinky-Winky laureat nagrody Nobla IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 08:43 Słyszałem że Tinky-Winky jest nominowany do nagrody Nobla w dziedzinie nauk ścisłych za to odkrycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carramba Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotów! IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 12:45 Plebiscyt byl tylko jeden - czytelników. Nagrody od redakcji kulturalnej GW KRK to nie plebiscyt. Nie podoba mi sie taki komunikat od Wyborczej Krakow, ktory umniejsza wage glosowania czytelnikow, wszak do niego Wybo namawiala przez tych kilka tygodni najbardziej. A teraz pisze, ze to i tak glos redakcji kulturalnej liczy sie najbardziej. To nie fair, redakcjo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsa Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotów! IP: *.pools.arcor-ip.net 06.02.11, 13:34 dzienninakrze GW wiedza na szczescie lepiej kogo mianowac niz czytelnicy i przedewszystkim wielce swiatli bywalcy forum! hm.. ciekawe kogo by mianowali do kulturalnych odlotow? Super odlotowa cecylia wygrala i serdecznie jej gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Jaka była liczba głosów? IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 13:41 Co racja to racja. Powinno się te nagrody traktować co najmniej równorzędnie, a nie określać głównym "plebiscyt" redakcji! A poza tym podajcie liczbę głosów w ogóle i na poszczególnych kandydatów. Ciekawe ile tego było i jak liczne były drużyny kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotów! IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 16:35 Chyba nie ufają wyborom czytelników.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.ghnet.pl 06.02.11, 18:13 Proponuję taką akcję: codziennie będę wchodziła do innego mieszkania i wyjadała lokatorom z lodówki marchewkę - czy za rok będę nominowana do Kulturalnych Odlotów? Przypadek Malik to dla mnie upadek sztuki i rozumienia jej pojęcia, sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.ists.pl 06.02.11, 19:08 Zrób to. I udokumentuj na zdjęciach. A następnie wrzucaj je do netu. Codziennie. Ciekawe kiedy wymiękniesz. Po dwóch dniach? Po tygodniu? Bo brzuszek zaboli albo sprzed telewizora nie będzie się chciało ruszyć? Gość portalu: monik napisał(a): > Proponuję taką akcję: codziennie będę wchodziła do innego mieszkania i wyjadała > lokatorom z lodówki marchewkę - czy za rok będę nominowana do Kulturalnych Odl > otów? Przypadek Malik to dla mnie upadek sztuki i rozumienia jej pojęcia, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tinky-Winky Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: 77.236.28.* 06.02.11, 20:14 Polecam też przy okazji przez kilka dni nie wejść do domu i nadrobić kiedy indziej tak jak Cecylia M., znana już oszustka. Jeśli Twoja słynna rodzina ma też znajomości w prasie to Ci też pomoże. Tak więc, powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.pools.arcor-ip.net 06.02.11, 20:36 co ty masz z tym nadrabianiem? cecylia byla codziennie na jednym drzewie, nieraz na kilku codziennie, jednakze jak kazdemu zdaza sie czasem dzien lub kilna dni, bez dojscia do internetu.. np, jak sie wyjedzie w gory na wycieczke,( mozliwe prawda?) w takich sytuacjach cecylia wrzucale w jeden dzien kilka fotek- tych zaleglych.. oto caly trik i twoje absurdalne podejrzenia o " wielkie oszustwo"!!!! to chyba nie takie trodne do pojecia.. zazdrosniku! a pomysl wchodzenia do ludzi i wyjadania marchewki z lodowki bardzo mi sie podoba.. mysle tylko ze nie dasz rady!!!! sproboj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tinky-Winky Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: 77.236.28.* 06.02.11, 20:53 Pani Cecylia M. zaczęła się wspinać 25 września, naturalnie powinna skończyć 24 września kolejnego roku (365-y dzień). Ta akcja trwała więc 366 dni, bo skończyła 25. Dodatkowo dnia 16 grudnia 2009 oraz 20, 21 i 23 września 2010 nie ma zdjęć. Jest za to zdjęcie w nocy z 24/25 września, kiedy nadganiała i ten 25, że niby nikt nie zauważy, że to nie przestępny rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.ghnet.pl 06.02.11, 20:56 A ja myślalam, ze w sztuce chodzi o sztuke, a nie o to, zeby byc pilnym i systematycznym w lazeniu po drzewach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tinky-Winky Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: 77.236.28.* 06.02.11, 21:04 Nie chodzi mi o pilność i systematyczność, ale o fakt okłamywania ludzi stwierdzeniami "365 dni" oraz "codziennie"!!! Jest to skandal jakich mało. Niech Pani Cecylia wchodzi gdzie chce, mi nic do tego. Ale niech ona i GW nie okłamują ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.ghnet.pl 06.02.11, 23:09 Moja uwaga o "systematycznosci" byla skierowana do An :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.ists.pl 07.02.11, 20:18 Jeśli masz na myśli sztukę dla sztuki, to i owszem :) Ale tak się chyba składa, że sztuka współczesna już dawno opuściła ramy obrazu. O co chodzi Hirstowi? O co Banksy'emu? Każdy ma jakiś swój powód. A systematyczność i realizowanie marzeń, nawet tych najbardziej pokręconych, to już są wartości same w sobie, dla których warto włazić na drzewa i ogłaszać to na fejsie. A później choćby zgarniać za to nagrody Gość portalu: monik napisał(a): > Moja uwaga o "systematycznosci" byla skierowana do An :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotka Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.ksi-system.net 07.02.11, 17:44 A słuszałeś może o sztuce fotografii? A o happeningu i performance? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 08:45 i ciekawe ile osób będzie na ciebie głosowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirkomikro Malik- żenada IP: *.ghnet.pl 06.02.11, 18:40 Artystka roku? nosz qrrr. Czyli wystarczy wejść na parę drzew i już jest się artystką roku. Żenada. Szkoda mi Maciejowskiego, który powinien namalować obraz pt." jak zostać artystą roku" a na nim dziewczyna wdrapująca się na drzewo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artysta ? Re: Malik- żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 10:02 Oczywiście że żenada.Jeszcze niedawno jako chłopiec wchodziłem dziennie nie na jedno a na kilka drzew w miejskim parku,i nikt nie nazwał mnie Artystą lecz przeciwnie chuliganem a i nie raz oberwałem za to od rodziców po tym jak straż miejska przyprowadziła mnie do domu. PS Może zrozumie jeśli koś mi wytłumaczy jakie było przesłanie tego czynu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzak Re: Malik- żenada IP: *.ksi-system.net 07.02.11, 17:49 Nie chodzi o zwykłe włażenie na drzewa. Chodzi o to, by zauważać piękno codzienności, rzeczywistości, natury. Chodzi o to, by zwrócić uwagę na to, jak bardzo potrzebne są rośliny, drzewa w mieście, i nie po to, by na nie "włazić", ale po to, byśmy się nie podusili z braku tlenu i zieleni. Chodzi o naszą nierozerwalną jedność z naturą, bo przecież częścią jej jesteśmy. Chodzi o to, byś się zastanowił, lub nawet zaczął myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławomir Ostrowski Kulturalne Odloty: Nagrody w plebiscycie rozdane IP: *.ghnet.pl 07.02.11, 16:38 Było super. Poniżej link do mojej fotorelacji z tegorocznych odlotów: Kulturalne Odloty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Debil Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.ksi-system.net 07.02.11, 17:40 A Ty czym się możesz pochwalić durniu? Na szczęście Twój iloraz inteligencji nie ogarnia nawet Ciebie, toteż wypowiedź mówi wszystko. A może akcja zwraca uwagę na potrzebę posiadania drzew w mieście? Tlenu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artystka TAK Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 22:57 A nie przyszło Ci do głowy Debilu że było to świadome działanie.Nie jestem młodym chłopakiem lecz 50 letinm mężczyzną posiadającym od 25 lat wykształcenie wyższe .Nigdy straż miejska nie przyprowadzała mnie do domu choćby tylko z tej przyczyny że za moich młodych lat takiej instytucji nie było. Moja wypowiedz była przewrotna, kontrowersyjna-lecz celowa.Celem mojej wypowiedzi było sprowokowanie zwolenników pani Cecylii do rzeczowych i konkretnych wypowiedzi w obronie ARTYZMU pani Malik przed takimi wpisami jak mb, Tinky Winky, monik,mirkomikro i mojej .Powiem strzeże że spodziewałem się większej burzy (przecież na panią Cecylie głosowało podobno ponad 3000 tys osób)Dostałem tylko dwie odpowiedzi w tym jedna konkretna,a druga obrażliwa . Odpowiedz Link Zgłoś
messalina2.dwa Re: Oto laureaci tegorocznych Kulturalnych Odlotó 11.02.11, 10:23 Gratulacje! Pani Cecylio. Spóźnione, ale szczere. Za pomysł na siebie, na życie, na krytykę. P.S. Jak na "Odloty" przystało "odlotowa" sukienka. Odpowiedz Link Zgłoś