Dodaj do ulubionych

radio taxi Barbakan inwigiluje klientow

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 17:53
Czesto jezdze taksówkami. Zwykle korzystalem z radio taxi Barbakan.
Niestety siec ta sprzedala informacje o moich podrozach tj. wykaz miejsc, z
ktorych zamawialem taksowkę wraz z terminami. Posluzylo to mojej malzonce do
sledzenia mnie. Ciekawe, czy wszystkie sieci zapisuja nasze jazdy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jack Re: radio taxi Barbakan inwigiluje klientow IP: 2.5.2.* / 212.50.186.* 26.04.04, 18:18
      to jest faktycznie kurestwo
      zmien siec
      • peteen talibowie w klewkach też... 26.04.04, 19:21
        ech, te żony, te żony... kupują wykazy tras, całe rozkłady jazdy...
        współczuję ci połowicy, ale widać miała jakis powód, żeby cię inwicostam...
        ;c)
        • krakowiak16 Re: talibowie w klewkach też... 27.04.04, 13:15
          Jezdzij samochodem i wywal gps! Ja polecam Mega-taxi.. !!
        • hm_tak To nie jest takie śmieszne, jak wygląda... 27.04.04, 14:22
          ...a Radio -Taxi Barbakan to lewa firma. Po pierwsze gromadzi byłych "koni",
          po drugie przygarnia jako pierwsza "kolesiów" spod Dworca, bo im się na
          ubowskich fotelikach kasa kończy i kopary już nadchodzą. Po trzecie Barbakan
          jeździ tak, że zdradza pochodzenie etatowe swoich kierowców. Zwróćcie uwagę, że
          liniowi goście przeważnie się pilnują,w stosunku do czasów, kiedy "Złotówa" to
          zawsze był cham. Niestety "Barbakanu" to nie dotyczy. Ich kurierzy na
          skuterkach i Cinquecento także zajechali mi już parę razy drogę.
          Popatrzcie także, jakie linie urządzają sobie spotkania w miejscach odludnych-
          nieodludnych (miasto ma takie nisze) i tam sobie konferują. Koledzy z branży
          nazywają ich "Celowniki", bo celują w lepszych klientów a nie stoją na
          postojach. Popatrzcie na te pysia: toż to dawny Pewex! Popatrzcie sobie na
          panów, którzy stoją oparci o szybkę kolegi na ruchliwych ulicach,a jak
          zatrąbisz, to zdziwieni, że stoją na jezdni. To niestety bardzo często dotyczy
          Panów z "Barbakanu". Nie mam do nich żadnej urazy i od zawsze jeżdżę inną
          linią - ale niestety wpadli mi w oko.

peteen napisał:

> ech, te żony, te żony... kupują wykazy tras, całe rozkłady jazdy...
          > współczuję ci połowicy, ale widać miała jakis powód, żeby cię inwicostam...
          > ;c)
          • rychu_z_przemysla Barbakan najtańszy? 27.04.04, 14:36
            Barbakan najtańszy?
            Oni biorą po 1,20 zł/km
            Jest jakś tańśza sieć lub w tej samej cenie ale sprawniejsza?
            Mega Taxi?
            • Gość: mizogin Re: Barbakan najtańszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 22:36
              W Barbakanie jest jeszcze gorzej bo jeżdżą jako kierowcy poprzebierane żony :-(
          • peteen a cóż ty ich tak dobrze znasz ? 27.04.04, 14:58
            ja tym byłych koni nie rozpoznaję, jeżdżę z barbakanem od lat, są tani i dla
            mnie solidni, zaś cały wątek traktuję w kategorii prowokacji konkurencyjnej...
            • hm_tak Na moje nieszczęście pamięc mi dopisuje 27.04.04, 23:26

...i stąd całe nieszczęście. Zdania nie zmieniam. Mam powody - i podstawy też
              mam.

peteen napisał:

> ja tym byłych koni nie rozpoznaję, jeżdżę z barbakanem od lat, są tani i dla
              > mnie solidni, zaś cały wątek traktuję w kategorii prowokacji konkurencyjnej...
    • Gość: cosmo Re: radio taxi Barbakan inwigiluje klientow IP: 195.150.64.* 27.04.04, 16:48
      ha ha ha ha.... żonka cwana a ty djupek :)
    • iberka Re: radio taxi Barbakan inwigiluje klientow 27.04.04, 22:35
      barbakanem pojechalam raz ,majac 19 lat razem z kolezanka w bialy dzien <kolo
      13h> taxowkarz dowiozl nas do Liceum<gdzies o tylu nagle zwolnil zatrzymal sie
      i zlozyl niedwuznaczna propozycje>.bylam przerazona,ona tez i jak wysiadlam to
      obiecalam sobie,ze wiecej z nimi nie pojade.przez kilka lat jezdzilam tylko
      City-taxi,bo czysto,szybko i kulturalnie.ale ostatnio mnie zawiedli,bo nie bylo
      nikogo gdzie potrzebowalam.
      kiedys pod carrefou'rem na zakopiance w dzien kiedy ulewa byla,zimno a ja z
      malym dzieckiem i zakupami pan kierowca z nr 919 򔵚- nie wiem jaka to
      siec,zabral kogos innego a ja z malym dzieckiem zostalam na deszczu jak
      glupia.a wiedzial kogo ma brac,bo mowilam.Zadzw jeszcze raz i mowie,co sie
      stalo nie zostalam przeproszona nawet,nie dostalam ani grosika rabatu wiecej,no
      nic po prostu,wrrrrr.
      I ostatania przygoda,wracam z NH na kurdwanow<wiec tarsa spora>godz 23,z malym
      dzieckiem spiacym na reku,zabraklo mi 1,73 i musialam z tym spaicym dzieckiem
      biec na gore po pieniadze i zniesc na dol,bo pan taxowkarz pow,ze nie moge
      dostac takie "duzego "rabatu.
      Czy tylko ja mam takiego pecha?teraz to boje sie jezdzic taxowkami nie mowiac o
      tym,ze zadna korporacja nie ma fotelika dla dziecka
      iza
    • mama007 :( 28.04.04, 16:24
      Z mojego rozeznania Barbakan jest najtańszy, trasy i klientów zapisują
      niewątpliwie, tak samo numery telefonów - ja korzystam z taksówki raz na
      tydzień o tej samej porze, panie pytają czy "taksówka ma podjechać jak
      najbliżej?" i czy "hasło Aga?". Odpowiedź więc jest jednoznaczna.

O foteliku w samochodzie nawet nie marzę... Targam swój razem z 9-kg Aśką w
      środku :) Wystarczyłyby mi, szczerze mówiąc, na tyle długie pasy na tylnym
      siedzeniu, żebym mogła ten fotelik przypiąć... :/

I jeszcze jedno - jest jakaś korporacja taksówkowa, w której można zamówić
      taksówkę dzwoniąc pod DARMOWY numer z telefonu komórkowego?? Nie mamy w domu
      stacjonarnego, a dzwoniąc pod 0800400400 dodzwaniam się częściej do Łodzi niż
      do Krakowa... :/
      pozdrawiam
      Agnieszka
      • peteen liczyłem raczej... 28.04.04, 16:55
        na fotki mamy...
        ;c)
        • mama007 Re: liczyłem raczej... 30.04.04, 22:07
          to ty umiesz liczyć...?
          ;-)
      • peeteen Re: :( 28.04.04, 17:09
        mama007 napisała:

> I jeszcze jedno - jest jakaś korporacja taksówkowa, w której można zamówić
        > taksówkę dzwoniąc pod DARMOWY numer z telefonu komórkowego?? Nie mamy w domu
        > stacjonarnego, a dzwoniąc pod 0800400400 dodzwaniam się częściej do Łodzi niż
        > do Krakowa... :/

Boś gupia!
      • Gość: krak-d Re: :( IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 20:00
        Z komórki nie ma darmowego numeru. Ja też jeżdze z nimi ( wcześniej było Mega,
        ale cena robi swoje, no i jakość, zbyt często też nie było samochodu w
        pobliżu). Polecam ci stronkę, którą znalazłam przypadkowo
        www.barbakan.krakow.pl ( wtedy zamawiasz np.przez net).
        • mama007 dzieki :) 30.04.04, 22:06
          dziękuję ślicznie, na pewno skorzystam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka