Gość: .... IP: *.nsystem.pl 05.04.11, 08:17 gonić taksówkarską hołotę !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zenek Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 05.04.11, 08:19 może i icar jest tani ale niezbyt profesjonalny. Raz zamówiłem to musiałem dymać do gościa który mówił mi gdzie jest i żebym go znalazł :) Gdyby takie ceny miały normalne taksówki to oczywiście nie trzeba byłoby się zastanawiać co wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 08:36 > może i icar jest tani ale niezbyt profesjonalny. Raz zamówiłem to musiałem dymać do gościa > który mówił mi gdzie jest i żebym go znalazł :) Taksówkarzom też się to zdarza. Jeden przypadek o niczym nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.60.citypartner.pl 05.04.11, 13:29 Oczywiście, że się zdarza. Długo będę oamiętać taksówkarza z jednej z korporacji, który stanął tak (na Basztowej) , że zasłaniały go inne samochody i poprostu nie byłam w stanie go zobaczyć. Ja czekałam i on. Gdy w końcu udało mi się go namierzyć, jaśnie "pon" taksiarz wydarł mordę na mnie tak, że miałam ochotę trzasnąć drzwiami (a jego w gębę) i powiedzieć pocałuj mnie w ..... . Na moje nieszczęście bardzo mi się spieszyło i niestety chcąc , niechcąc , musiałam z tym typkiem pojechać :(( Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 05.04.11, 22:33 Jaka to była sieć? Bo pasuje mi do jednej znajomej... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 05.04.11, 22:31 Dokładnie, pamiętam jak Pan taksówkarz z Barbakanu był oburzony, że nie wiem gdzie jest numer ulicy takiej a takiej bo jechałam tam po raz pierwszy. Inny Pan (też z sieci Barbakan) nie wiedział od której strony podjechać na daną ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 05.04.11, 22:32 Poza tym kierowcy Barbakanu chyba niezbyt dobrze zarabiają gdyż oszczędzają nawet na mydle i proszku do prania. Osobom o wrażliwym zmyśle powonienia odradzam kurs taksówką tej sieci gdyż dość dużo prawdopodobieństwo trafienia na osobnika któremu nie starczyło na mydło. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 05.04.11, 10:04 Gość portalu: Zenek napisał(a): > Gdyby takie ceny mi > ały normalne taksówki to oczywiście nie trzeba byłoby się zastanawiać co wybrać > . na krótkich odcinkach zwykłe taxi wychodzi taniej od przewoźników (krótkie odcinki np krowodrza-dworzec gł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Gonić tych oszustów taksówkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 08:58 Szlag ich trafia bo możemy jezdzic duzo taniej i wybieramy tansze usługi. Zamiast robic awantury obnizcie ceny, inaczej bedziecie tylko stac na postojach i szukac jeleni:) A icar rozwinal sie tylko dzieki waszym zlodziejskim metodom,sami jestescie sobie winni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motoguru Re: Gonić tych oszustów taksówkarzy IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 12:30 W tym roku byliśmy z znajomymi w krakowie - wyjazd totalnie wypoczynkowy - szukaliśmy taxi, żeby dostać się na stary rynek. Wlazłem z google - i co ? 3 czy 4ry korporacje od góry do dołu identyczne ceny. Na szczęście 5ta firma miała nieco taniej - reklamowali się jako najstarsza sieć w krakowie. W 6 osób wbiliśmy się do dużej taksówki - spod hotelu system na stary rynek wziął 19pln a jak wracaliśmy 21. Ogólnie baardzo tanio ( spodziewaliśmy się przynajmniej 30pln w optymistycznej wersji ) Olałem tych co mają zmowę cenową, i super na tym wyszedłem ( i moi znajomi ) A z jakiś przewoźników bym nie skorzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Gonić tych oszustów taksówkarzy IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 19:51 A jak icar liczy za kurs z Cegielnianej na Wadowicką pod US 40 zł to jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Gonić tych oszustów taksówkarzy 05.04.11, 22:37 Raczej mało prawdopodobne, w odróżnieniu od innych sieci każdorazowo przed odjechaniem z klientem (czasem aż do znudzenia, chyba taki mają regulamin bo nie zdarzyło się żeby pominięto) informują po wstukaniu danej trasy do GPS że kurs kosztuje tyle a tyle, od razu z góry przed uruchomieniem silnika, więc mało prawdopodobne to co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksówkarz Re: Gonić tych oszustów taksówkarzy IP: *.gemini.net.pl 08.04.11, 07:10 Czy jak ktoś jeżdzi zgodnie z obowiązującym cennikiem to dla ciebie jest złodziejem!? To że ponosimy wielkie opłaty ,a iCar żadnych i podbiera klientów to jestesmy złodziejami? TO TY JESTES IDIOTA i jezdzij rowerwem! Tępaku Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Gonić tych oszustów taksówkarzy 08.04.11, 13:50 A może zamiast skupiać się tylko na samym Icarze zacząć od siebie? Na początek może zakup mydła i dezodorantu i chociaż raz w tygodniu myjnia dla samochodu. Klient woli jechać z czystym kierowcą czystym samochodem (niezależnie od sieci). Skupcie się jak zachęcić do siebie klientów (stałych i potencjalnych) zamiast skupiać się na Icarze. Nie będzie Icara wejdzie na rynek ktoś inny, zatem zamiast skupiać się na konkurencji polecam Wam zachęcenie czymś do siebie klienta. Może czystsza odzież na początek? Samochód nie zasmrodzony Waszymi papierosami i w miarę czysty? Kultura osobista wobec klienta? Milsze Panie dyspozytorki (zwłaszcza sieć Barbakan)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalmar1967 Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: 195.205.237.* 05.04.11, 09:33 Bitka na postoju przy Bosackiej? Nic dziwnego, przecież to postój taksówkarskiej mafii. Tam nie ma prawa stać żadna taksówka oprócz mafijnych, bo przebijają opony, biją, itp. To nie chodzi o przwóz osób, tylko o najdroższe taksówki w Krakowie - nie lubią konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fysztof Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.kt.agh.edu.pl 05.04.11, 09:34 Taxi Centrum Bosacka to jedna z najgorszych sieci taksówkarskich, roszcząca sobie wyłączne prawa do obsługi okolic dworca - więc powoływanie się na nią w artykule to jeszcze bardziej żenujące świadectwo ich dokonań (bandy pseudo-taksiarzy nie widzących nic poza końcem własnego nosa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.fortisbank.com.pl 05.04.11, 15:05 taksówkarska mac, boi się konkurencji i tyle w temacie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piraboy Taxi Centrum Bosacka tzw taxi z pod dworca IP: *.ghnet.pl 05.04.11, 15:12 Taxi Centrum Bosacka zwykłe betony z pod dworca przejdzcie sie z nimi to przekonacie się dlaczegotak bronią tego słupka ..... a kto broni jeździc w przewozach wolna polska ... Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 05.04.11, 16:24 Bardzo rzadko jeżdżę taksówkami ale zabiorę głos. Na całym świecie (tym cywilizowanym) jak wsiadam do taksówki to wiem co mnie czeka: licencjonowany kierowca, taksówka, taksometr itp. Żadne tam "i-cary", "przewozy osób" czy inne zagadkowe firmy. Tak narzekając na nasze sprawy, chwalimy "zagranicę" (szczególnie zachodnią) ale u nas to być zorganizowane nie może, bo ... No, własnie, dlaczego ? Tzw. luki w prawie, nisza rynkowa i inne pierdoły są argumentem na jakies dziwne ruchy, podchody czy gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: 140.101.16.* 05.04.11, 16:50 stasieczek5 Przestan gadac glupoty, po co mi licencja - wystarczy darmowy rejestr w urzedzie oraz maksymalna cena by debilie z 90pln/km nie wyskakiwali. Po cholere jest limit taksówek - ktos sie zastanowił tylko po to aby nabijac kase taksówkarzom, Po co pieprzony egazmin skoro mozna zrobic obowiązek posiadania GPSu i sprawa załatwiona. Zadne wpisywanie Taksówek do dowodu rejstracyjnego to też jest jakas aberacja. jeżdże bardzo czesto taksówkami i iCarami i jak mieszkam w Skawinie i uzywam Icar aby dojeach z imprezy do domu o 4 rano to nie płace 130 PLN tylko 35 to chyba jest wystarczający powód aby pokazać wała taksiarzom, do tego Icar nie ma możliwosci cię oszukac bo wiesz z góry ile zapłacisz u taksiarza nigdy nie wiadomo gdzie cie wywiezie i ile razy ten sam kawałek miasta zobaczysz. koniec socjalizmem - dbajmy o klinetów taksówke a nie o kierowców jak im sie nie podoba niech zmienią prace Odpowiedz Link Zgłoś
caddri Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 06.04.11, 04:04 Nie wiem, co masz na myśli mówiąc cały świat, Bo w jakim kraju nie jestem, to wszędzie występuje jakaś tańsza forma taksówki, w postaci przewozu osób. Tak jest w Berlinie, Londynie, Nowym Jorku, Paryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Limuzyny 06.04.11, 13:38 caddri napisał: > Nie wiem, co masz na myśli mówiąc cały świat, Bo w jakim kraju nie jestem, to w > szędzie występuje jakaś tańsza forma taksówki, w postaci przewozu osób. Tak jes > t w Berlinie, Londynie, Nowym Jorku, Paryżu. Mieszkam na Wschodnim Wybrzeżu ale nie używam przewozu osób bo limuzyny są zwykle droższe. Chyba, że Pan ma na myśli nielegalne "gypsy cabs" ale nie mieszkam w dzielnicy gdzie takie jeżdżą, zresztą bym się bał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.tktelekom.pl 06.04.12, 19:52 a ty to tam g.... wiesz. Teraz niczym się nie różni taksówkarz "stary" od nowego "i-car" licencja na przewóz osób kosztowała 1000zł,a taxi tylko 300. Przewoźnik rozliczał się na KPiR, czyli 1000zł podatku miesięcznie jeśli by zarobił 7000zł na czysto, a taxi może na karte podatkową się rozliczaćok 260miesięcznie. Najbardziej wkurzają mnie komentarze, że przewóz nie musiał mieć badań lekarskich, kasy fiskalnej... Nic podobnego. Nie dość, że przewóz był droższy w utrzymaniu, to jeszcze nie mógł w dzień poruszać się po rynku i jeździć pasem dla busów. A gatka, że taxi musi mieć specjalny przegląd to śmieszne koszty 100zł rocznie. Lepiej przerysować było mi samochód dwa razy calusieńki i 3 razy poprzebijać komplet opon, rzucić petardą, czy jajkami? Nie mówiąc o wyzwiskach i groźbach! Tacy właśnie przestępcy jeżdżą taxi, wkońcu do licencji jest potrzebne tylko oświiadczenie o niekaraniu, a przewóz wymagał zaświadczenia z sądu.To teraz "starzy" taxi macie coście chcieli- większą konkurencje, a przewóz więcej przywilejów i niższe koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona taksówkarza Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.multi-play.net.pl 05.04.11, 16:24 Zarobki taksówkarzy, to mit. Może parę lat temu dobrze zarabiali. Gdyby nie to ,że ja pracuję i często płacę mężowi ZUS, daję na paliwo i naprawy samochodu - poległby. Dochody są nieregularne. Jest taki dzień, że po 10 godzinach pracy (a raczej stania na słupku) przywozi 30 TRZYDZIEŚCI złotych. I nie wydaje na piwo i panienki. Od stycznia prowadzimy ewidencję przychodów i wyszło, że średnio miesięcznie ma przychód 1.400 do 1.600 złotych. Brutto. Zapomniałam, jeszcze należy wliczyć mandaty, które halabardnicy (Straż Miejska) wręczają za stanie poza postojem i mandaty za spaloną żarówkę w samochodzie (Policja). Tak więc sam miód. Można powiedzieć - idź chłopie do porządnej roboty. Łatwo powiedzieć - kto przyjmie do pracy 60- latka ??????. Czekam na propozycje. Na nowszy (nie nowy) samochód nie ma z czego odłożyć. Tak więc starość nasza: "ciemność widzę, ciemność". Nie łudźcie się: panowie z przewozów też podniosą ceny. Dlaczego mają jeździć po kosztach własnych ?. Licencja, podatki, amortyzacja samochodu, i wpłata na rzecz korporacji. Przecież pracuje się po to żeby zarabiać. Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Boję się tylko, że zanim się to wszystko unormuje często będziemy czytać o złośliwościach, bójkach i awanturach pomiędzy korporacjami. Pewnie wsadziłam kij w mrowisko, ale wiele żon taksówkarzy jest w takiej sytuacji i zgodzą się ze mną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.noc.fibertech.net.pl 05.04.11, 17:39 to dlaczego mąż nie zatrudni się w icar, maxi driver, 4 cars itp? Jeżeli ma własny samochód to nie ma problemu. Chyba, że woli być wierny taksówkowej mafii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 17:47 Do żony taksówkarza: Ma pani rację- po odliczeniu wszystkich kosztów średni miesięczny zarobek waha się w okolicach 1500 złotych- za pracę najczęściej po 10 godzin na dobę 6- 7 dni w tygodniu. Do tego dochodzi ryzyko choroby- nie pracujesz nie zarabiasz, brak płatnego urlopu, koszty związane z naprawą samochodu... Narzeczony jest w takiej sytuacji, że teraz nie może zmienić pracy, jest jednym z najuczciwszych ludzi jakich znam- nigdy nie naciągnąłby klienta w żaden sposób. A GPS bardzo często pokazuje bzdury, mój przyszły mąż ma mapę Krakowa w głowie... Rzadko się zdarza żeby nie znał jakiejś ulicy. Pozdrawiam uczciwie i ciężko pracujących :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 05.04.11, 22:44 Ale praca w cieple, na miejscu i nie wymagająca praktycznie żadnych umiejętności i kwalifikacji ani wykształcenia (nawet matury), jedynie posiadane prawo jazdy i znajomość topografii Krakowa. Trudno aby pensja zawodu w którym nie wymagane są (oprócz prawa jazdy) praktycznie żadne dodatkowe umiejętności, znajomości języków obcych, kwalifikacje była płatna na poziomie wysokiej klasy specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 05.04.11, 22:46 Co ja piszę, chyba zmęczona już jestem... Przecież w tym zawodzie nie tylko nie wymagane jest wykształcenie (z tego co widzę i czuję), ale nawet podstawy kultury osobistej czy podstawowej higieny osobistej. Więc dla takich osób 1500 zł to wręcz spora nadpłata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.60.citypartner.pl 06.04.11, 20:09 Bo oni za mało zarabiają, i ich na mydło nie stać :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.nsystem.pl 05.04.11, 18:13 No to stary(mąż)cie nieźle wałuje,bo mój teściu w 919 ma dochód ok 6000 brutto miesięcznie,akolejna sprawa to co piszesz o policji to jakiś mit wymyślony przez ciebie dla wyolbrzymienia sprawy,bo nie ma opcji że za spaloną żarówkę będa wyrywac kwita,a jeśli tak to cycek z tego twojego starego,bo wystarczy powiedzieć,że"jak wsiadałem to wszystkie sie świeciły,musiała się teraz przepalić" i nie ma opcji żeby dostać kwita,bo każdy sąd grodzki to umoży... Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek 6000 brutto? 05.04.11, 20:08 Gość portalu: rocco napisał(a): > mój teściu w 919 ma dochód ok 6000 brutto > miesięcznie A ile netto (po odliczeniu wszystkich kosztów włączając amortyzację samochodu)? Ile dni/godzin na tydzień pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 17:35 Sam jesteś hołota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 18:31 kraj dla cwaniaków i kombinatorów, niech lepiej właściciele icara wytłumaczą się w jaki sposób w ekspresowy sposób dostali tak szybki zezwolenie na wjazd do centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omko Dajcie spokój. Co to za filozofia kogoś przewieźć IP: *.fdk.abpl.pl 05.04.11, 20:40 Dajcie spokój. Co to za filozofia kogoś przewieźć z jednego miejsca w drugie w mieście. Od topografii jest teraz GPS. A co do jazdy liczy się tylko doświadczenie. Jak traficie na kogoś kto jeździ pierwszy tydzień to pewnie że może być jakiś nie bardzo, ale jak ktoś jeździ codziennie od paru miesięcy, czy lat, to jakie to ma znaczenie czy to taksówkarz czy przewoźnik... liczy się cena i wolny rynek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autokracja Taksówki krakowskie to wstyd. IP: *.247.221.87.dynamic.jazztel.es 05.04.11, 20:53 Poziom krakowskich taksówek to dno. Samochody chyba przynajmniej 15-20 letnie, brudne i wysłużone, a kierowcy: stare nieuprzejme dziadki, ale po starówce pędzą jak szaleni. Byłem w Krakowie ostatnio z grupą Hiszpanów i korzystaliśmy kilkakrotnie z tego środka transportu. Taksówki zamawiały nam hotele i restauracje gdzie jedliśmy. Ale na postojach jest podobnie. Wstyd mi było wobec moich gości. Chyba można wprowadzić jakiś limit wieku pojazów albo przejechanych kilometrów? Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo nigdy nie wsiądę do taxi sieci Centrum 05.04.11, 21:06 nikomu też nie polecam tych taksówkarzy , to te cwaniaczki co kiedyś nie wpuszczali pod dworzec innych taksówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art taxi? w polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 21:38 jak można zrobić 100zł obrotu i zapłacić panstwu wszystkie haracze i inne koszty, zarobić i kupić nowe auto? daleko byście zajechali za 30 zł [7 euro] w berlinie, paryżu czy londynie, a przecież koszty: zakup samochodu, paliwo itd. są podobne u nas co u nich...... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Taksówki krakowskie to wstyd. 05.04.11, 22:39 >Gość portalu: autokracja napisał(a): > Poziom krakowskich taksówek to dno. Samochody chyba przynajmniej 15-20 letnie, > brudne i wysłużone, a kierowcy: stare nieuprzejme dziadki, ale po starówce pędz > ą jak szaleni. To prawda, z Icara jeszcze mają w miarę nowe wozy, ale cała reszta to różnie, aż strach wsiąść do niektórych taksówkarskich trupów, wiek wiekiem, ale mogliby chociaż porządnie wyszorować, czasem śmierdzi jak nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika taxi po starówce w Krakowie???? IP: *.60.citypartner.pl 06.04.11, 19:54 Skąd przejechałeś kolesiu, z jakiej to pipidówki , hę ?? W jednym zdaniu dwa nonsensy: w Krakowie NIE MA starówki - raz, a jeżeli miałeś na myśli Rynek Główny w Krakowie, to tam taxi NIE MOŻE wjeżdżać - dwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksiarz Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: 81.219.144.* 06.04.11, 02:30 ale się czepiliście i obrażacie taksówkarzy znam wielu z matura a nawet po studiach a robią to bo lubią a szkoły nie mają nic do tego wielu zna język przynajmniej angielski a wy tutaj jesteście odważni ale jak popijecie sobie na rynku to skamlecie żeby was zawieżć do domu jesteście obłudni ale to tylko świadczy o was nie o mnie jestem taksówkarzem bardzo długo i nie wstydze się tego lubię to chociarz mam dobry zawód i maturę ale każdy mierzy według siebie zresztą widzę was co noc jak sie upadlacie a tu jestescie paniska żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 06.04.11, 20:33 A może Pan zwrócić uwagę swoim kolegom po fachu ( Pana jako kolegi prędzej posłuchają ) aby przed pracą wzięli szybki prysznic i użyli mydła a ciuchy prali chociaż raz na tydzień? Nie pracują fizycznie a zapach czasem gorszy niż robotnika prosto z budowy. To wpływa na wizerunek sieci i zawodu. >ale jak popijecie sobie na rynku to > skamlecie żeby was zawieżć do domu. Nie skamlemy tylko zamawiamy konkretną usługę za którą często niemało płacimy. Nie robicie to przecież w ramach wolontariatu, prawda? I miło by było aby usługodawca dla którego jesteśmy klientem był przynajmniej nieśmierdzący, napisałabym jeszcze żeby taksówka była względnie czysta i względnie nie śmierdząca, ale to byłyby już zbyt wysokie wymagania jak na krakowski rynek taksówkarski (pomijaj Icara i sieć 919 gdzie jest względnie czysto), więc to odpuszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icarus Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.kraknet.net 07.04.11, 03:26 nikt cie nie zmusza do jazdy brudna taksówka bywaja tez czyste twoj wybor proste wybieram czysta taksówke i milego taksowkarza a nie narzekam a i jest w czym wybierac a jak to nazwac mam 15 zl i chce jechac do huty ja biedny student taksowka czysta pachnaca a kierowca mily ok a klient brudny bo sobie drzemal gdzies przy murku a teraz z kebabem laduje sie do taksowki dobrze ze chociarz nie obrzygany bo taksowka to nie auto mozna nagnoic a taksowkarz to cham wiec wiez mnie chamie do senatu Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 07.04.11, 20:26 Problem w tym że trafienie na czystą taksówkę z czystym i nieśmierdzącym kierowcą w Krakowie jest dość trudne. Średnio na 10 taksówek trafi się raptem jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icar Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.183.228.185.dsl.dynamic.eranet.pl 06.04.11, 14:27 Jak ktoś pisze artykuł to powinien się do tego rzetelnie przygotować . Po pierwsze osoby które chcą jeździć jako taksówkarze w icarze muszą zrobić szkolenie,zdać egzamin z topografii i zdobyć licencje. Po drugie jest dokładny przepis który mówi jak ma wyglądać kogut i jak ma być umieszczony . Po trzecie i najważniejsze czasówki w icarze niestety są. Kierowca w momencie gdy stoi w korku lub stoi czekając na klienta przełącza taksometr na czasówkę. Po czwarte,powyższy artykuł jest jak zwykle nieudolną próbą reklamowania biednego icara. Znowu zaczyna się granie icara na biednego misia i szukanie nowych naiwnych bo dawni klienci icara nabici w butelkę rzekomo niskimi cenami wrócili do korporacji taksówkarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icarek Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.kraknet.net 06.04.11, 15:21 brawo w koncu rzetelny komentarz a icary to od samego jeden wielki wal nawet jako taxi dalej kombunyja np kguty niezgodne z przepisami ale oni maja we krwi kombinowanie gorsi niz zlotowy Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 06.04.11, 20:35 Zamawiając w sieci Icar tuż po wejściu do taksówki (każdorazowo) a czasem nawet już na etapie zamawiania (nie zawsze ale dość często) zostaję poinformowana o pełnej kwocie za przejazd, nie wiem gdzie tu kombinatoryka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icar Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.183.224.54.dsl.dynamic.eranet.pl 07.04.11, 08:18 dowiesz się jak wsiądziesz do icar taxi bo na razie to jeździłaś przewozem icar.A żeby było weselej to jako icar taxi jeżdżą ci znienawidzeni przez ciebie taksówkarze którzy przeszli do icara z innych sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 07.04.11, 20:20 Być może, jeśli to prawda co piszesz widać po przejściu do nowej firmy zaczęli używać wody i mydła, bo kierowcy Icara nieśmierdzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icar Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.183.228.185.dsl.dynamic.eranet.pl 06.04.11, 15:28 A klienci icara się wycwanili . Icar nie przyjmuje kursów których koszt szacunkowy jest niższy niż 20 złotych. Czyli trasy krótkie poniżej 5 km odpadają. Oczywiście na centrali nie usłyszymy prawdy ,że takich kursów nie przyjmują tylko panienka oświadcza,ze nie ma nikogo w pobliżu. Więc znakomita większość studentów oraz babć i dziadków jeżdżących na wizyty do pobliskiej przychodni wycwaniła się i dzwoniąc zamawiają kurs bardzo daleki np.czasówkę na lotnisko .Na taki kurs nabiera się jakiś icarek i łapie się na niego jak mucha na lep. Babcia lub dziadek wsiada i mówi :wie pan co rozmyśliłem się nie pojedziemy na lotnisko tylko w prawo, teraz w lewo i pan się tu zatrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędas Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.centrume.krakow.pl 06.04.11, 20:14 A ja uważam, że jak ktoś komentuje artykuł, to powinien go rzetelnie przeczytać i tyle razy aby go zrozumieć, a także przygotować się i podać podstawy prawne na swoje "tezy": ad. 1. w artykule jest napisane, że to byli taksówkarze, którzy uzyskali licecncję taxi przed przewozem osób, i że jej nie utracili, a więc nie obowiązują ich szkolenia, egzaminy i zdobycie drugiej licencji, ad. 2. problem w tym, że właśnie przepisy dot. kogutów są bardzo lakoniczne, dlatego też można pozwolić sobie na ich odmieny wygląd (przepisy nie mówią jak ma wyglądać kogut i jak ma być umieszczony, a brzmią właśnie tak, jak to przedstawiła Pani Redaktor), ad. 3. taksometr nie posiada ręcznego ustawienia czasowego, można stosować tylko oplaty taryfowe (taryfa 1, 2, 3 lub 4), w ramach których w czasie postoju urządzenie to automatycznie przechodzi w tryb naliczania tzw. oplaty czasowej, pod warunkiem, że taka opcia jest zaprogramowana podczas legalizacji, a taksometry taksówek iCar tę opcje mają wyłączoną, ad .4. Reasumując, powyższy komentarz jest jak zwykle nieudolną próbą ratowania własnej d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icarus Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: 81.219.144.* 07.04.11, 03:12 kogut taxi zgodnie z przepisami o których nie wiesz ma być wyrażnie widoczny napis taxi z odleglosci min 50m na icarze to raczej z takiej odleglosci tego nie odczytamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icar Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.183.224.54.dsl.dynamic.eranet.pl 07.04.11, 08:30 Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.centrume.krakow.pl Gość: urzędas 06.04.11, 20:14 Odpowiedz A ja uważam, że jak ktoś komentuje artykuł, to powinien go rzetelnie przeczytać i tyle razy aby go zrozumieć, a także przygotować się i podać podstawy prawne na swoje "tezy": ad. 1. w artykule jest napisane, że to byli taksówkarze, którzy uzyskali licecncję taxi przed przewozem osób, i że jej nie utracili, a więc nie obowiązują ich szkolenia, egzaminy i zdobycie drugiej licencji, ad. 2. problem w tym, że właśnie przepisy dot. kogutów są bardzo lakoniczne, dlatego też można pozwolić sobie na ich odmieny wygląd (przepisy nie mówią jak ma wyglądać kogut i jak ma być umieszczony, a brzmią właśnie tak, jak to przedstawiła Pani Redaktor), ad. 3. taksometr nie posiada ręcznego ustawienia czasowego, można stosować tylko oplaty taryfowe (taryfa 1, 2, 3 lub 4), w ramach których w czasie postoju urządzenie to automatycznie przechodzi w tryb naliczania tzw. oplaty czasowej, pod warunkiem, że taka opcia jest zaprogramowana podczas legalizacji, a taksometry taksówek iCar tę opcje mają wyłączoną, ad .4. Reasumując, powyższy komentarz jest jak zwykle nieudolną próbą ratowania własnej d... ad ad.1 Zwracam honor, rzeczywiście nie doczytałem w art.jest mowa o taksówkarzach. ad.ad 2 Przepis dot.koguta oraz innych oznaczeń taxi nie jest lakoniczny ....§ 24. 1. Taksówkę wyposaża się w: 1) taksometr z ważnym dowodem legalizacji; 2) co najmniej dwa miejsca dla pasażerów, a taksówkę bagażową – co najmniej w jedno miejsce dla pasażera; 3) co najmniej dwoje drzwi z każdego boku nadwozia lub dwoje drzwi z prawej strony, jedne z lewej strony i jedne z tyłu nadwozia; przepisu nie stosuje się do taksówki bagażowej; 4) pomieszczenie na podręczny bagaż pasażerów taksówki osobowej; 5) gaśnicę umieszczoną w miejscu łatwo dostępnym w razie potrzeby jej użycia; 6) apteczkę doraźnej pomocy; 7) ogumione koło zapasowe; 8) dodatkowe światło z napisem „TAXI”, odpowiadające następującym warunkom: a) rozmieszczenie: na dachu, b) barwa: biała lub żółta samochodowa z czarnymi napisami widocznymi z przodu i z tyłu pojazdu; w taksówce bagażowej napis może być widoczny tylko z przodu pojazdu, c) połączenia elektryczne: światło może być włączone wówczas, gdy taksometr jest wyłączony, niezależnie od włączenia innych świateł i położenia urządzenia umożliwiającego pracę silnika; włączenie lub wyłączenie taksometru powinno powodować równoczesne odpowiednio wyłączenie lub włączenie światła, d) powinno być widoczne po zapadnięciu zmroku z odległości co najmniej 50 m przy dobrej przejrzystości powietrza. 2. Dopuszcza się uzupełnienie światła, o którym mowa w ust. 1 pkt 8, o dwa światła migające barwy żółtej samochodowej, umieszczone po obu stronach lampy we wspólnej obudowie. Światła te mogą być włączane i wyłączane odrębnym wyłącznikiem przez kierowcę taksówki w razie zagrożenia jego bezpieczeństwa. 3. Dopuszcza się stosowanie dodatkowych lamp z napisami określającymi firmę, jej telefon lub inne dane dodatkowo identyfikujące taksówkę, odpowiadających następującym warunkom: 1) rozmieszczenie: na dachu, symetrycznie z lewej i z prawej strony światła z napisem „TAXI”; 2) barwa: biała lub żółta samochodowa; 3) nie mogą one utrudniać czytelności i widoczności napisu „TAXI”. 4. Dopuszcza się stosowanie dodatkowych oznaczeń zawierających nazwę miejscowości, herb miejscowości, numer boczny oraz inne oznaczenia identyfikujące miejscową taksówkę, pod warunkiem że są one zgodne z ustaleniami obowiązującymi na obszarze danych gmin lub związku komunalnego. ad.ad3 Icary będą stosować określone modele, osobo taksometru umieszczonego na szybie i kasy fiskalnej i w tych akurat modelach taksometru da się to zrobić.Ze zrozumiałych względów nie mogę podać nazwy. a na resztę twojego komentarza spuszczę zasłonę milczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.kraknet.net 07.04.11, 15:16 sam sobie odpowiedziales koguty icara nie spelniaja wymogu i wszystko znowu kombinuja nie moga bez tego zyc Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 07.04.11, 20:17 A co nam klientom mają przeszkadzać te koguty? Liczą się niższe ceny i rzetelność. Widać gołym okiem że te teksty o kombinatorstwie piszą taksówkarze, klientom wszystko jedno czy koguty Icara spełniają wymogi czy też nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icar Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.152.143.6.dsl.dynamic.eranet.pl 10.04.11, 20:14 nie sobie odpowiedziałem tylko koledze urzędasowi jeśli już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.pl 07.04.11, 17:17 Ad.4 W zalegalizowanych taksometrach nie da się wyłączyć czasówki bo to nie opcja a element stały przewidziany odpowiednią ustawą - co najwyżej da się ją ustawić na 0zł ( będzie się załączać ale nie będzie generować dodatkowych kosztów dla klienta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icar Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.152.143.6.dsl.dynamic.eranet.pl 10.04.11, 20:28 Jest jeden taksometr w którym można to ustawić.Polecam jazdę z icar taxi ,podjedz po sklep każ na siebie poczekać a zobaczysz na własnym portfelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tksa Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.kraknet.net 07.04.11, 15:23 jest ustawa sa przepisy dlaczego tak trudno icarowi się dostosować wszyscy mogą a oni zawsze na przekór to takie proste ale jak ktoś ma we krwi kombinatorstwo to juz mu tak zostanie i na czarne będzie mówił że białe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Obniżka cen w korporacjach taxi IP: *.60.citypartner.pl 07.04.11, 19:24 Jechałam dzisiaj taxi i zostałam poinformowana, że od poniedziałku obniżają ceny...... Zobaczymy , zobaczymy ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taksówkarz! Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.gemini.net.pl 07.04.11, 23:47 Być może nie wszyscy wiedzą dlaczego tak szybkie są reakcje na jakiekolwiek działania nas taksówkarzy przeciw iCarowi! Otóz firmę założył razem z panem Czerwcem pan Raś.Brat pana Rasia to nie ktoś inny tylko Ireneusz Raś szef Platformy Obywatelskiej w Małopolsce A Najstarszy Raś jest sekretarzem w Kurii Biskupiej u Kardynała Dziwisza! Trzeba więcej?? Dlatego dostają pozwolenia na wjazd tam gdzie im wjechać nie wolno i są zapraszani do Prasy Radia Telewizji!! I mają dzięki temu reklamę! Ale BONA też atakowała Kraków i jako Radio Taxi pobyła niedługo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.60.citypartner.pl 08.04.11, 14:31 A Dziwisz ile za to bierze .... "na tacę" ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 09.04.11, 16:46 A co mnie to obchodzi czy Icara założył Pan Raś czy Pan Nowak. Myjcie się częściej, sprzątajcie czasem zasyfione siedzenia w Waszych wozach to klienci nie mając powodów do narzekania będą się Was trzymać a nie wybierać konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icar Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.152.143.6.dsl.dynamic.eranet.pl 10.04.11, 20:12 Mam wątpliwości co do twojej czystości. Ileż to razy trzeba było wietrzyć auto po klientkach z wielkimi pretensjami które myślą,ze jak pokropią się chanel 5 to smrodu niemytego ciała i nieświeżej bielizny czuć nie będzie.Tipsy na łapkach a po nimi brud i grzybica.Oko na maroko ,tapeta na twarzy,a buty na szpili mają tak brudne jakby po polu nimi orały a nie po ulicy chodziły i od nowości wody,mydła i pasty do nich nie używały. Niejeden taksówkarz ma skarpetki czystsze niż u takich obrus na stole. I to by było na tyle.bo dyskusja z tobą to jak przelewanie z pustego w próżne,zawsze chcesz mieć ostatnie słowo ,czepiasz się byle czego a prawdy nie jesteś w stanie dostrzec nawet gdyby z ziemi wykazała i tyłek cie ugryzła. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty 10.04.11, 20:50 Akurat nie ma czegoś takiego ( i nie może być ) jak tipsy z grzybicą, bowiem w przypadku paznokci z grzybicą nie można przyklejać tipsów na zmienioną chorobowo płytkę (takie tipsy nie utrzymałyby się żadnym cudem na chorej płytce), widać od razu że koloryzujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icar Re: Kłótnie na postojach taxi. Poszło o koguty IP: *.152.143.6.dsl.dynamic.eranet.pl 10.04.11, 19:59 Z tego co mi wiadomo to pan poseł Raś nie ma nic wspólnego z założycielem icara. Odpowiedz Link Zgłoś