Gość: o. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.01.04, 18:06 To sie nazwywa-" Kotlet po obiedzie", tylko dla fanow B.B. Ja czekam na "Marzycielii". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marzyciel Re: Rzymska opowieść IP: *.tele2.pl 16.01.04, 10:48 Rzymska Opowiesc nie jest nowym filmem Bertolucciego, to film z 1998 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinomanka Re: Rzymska opowieść IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 18:52 Od początku filmu za mało w nim napięcia. Między bohaterami nie ma żadnego magnesu. Jednak przecież pochodzą z dwóch innych światów...Szkoda tylko, że Thandie Newton jest taka sztuczna. Rewelacyjna muzyka Skriabina, Griega i Chopina, świetne zdjęcia. Zabrakło reżyserowi pomysłu na zakończenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zack Re: Rzymska opowieść IP: *.iplan.pl 19.01.04, 21:00 Wlasnie, swietna muzyka...czy ktos moze wie czy ukazala (ukaze) sie sciezka dzwiekowa z filmu? Gdzie mozna posluchac takiej ciekawej, afrykanskiej muzy? Odpowiedz Link Zgłoś
cucciolo Re: Rzymska opowieść 20.01.04, 09:35 Muzyka: wysiedzialam do konca napisow i dotrwalam - sciezke dzwiekowa wydalo "Milano BMG records" - teraz nalezy tylko czekac, czy ukaze sie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zooza Re: Rzymska opowieść IP: *.attu.pl / *.attu.pl 19.01.04, 23:15 Mi sie bardzo podobalo takie zakonczenie niedopowiedziane. Kiedy po kinie przebiegl szmer niezadowolenia ja sie usmiechnelam, mysle ze rezyser wolal zebysmy sami dopowiedzieli koniec tej historii. Poza tym nie uwazam, zeby Thandie Newton byla sztuczna, ona nie mogla byc inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w-t-k Re: Rzymska opowieść IP: *.fortisbank.com.pl 21.01.04, 10:19 Piekna muzyka. Film zostal nakrecony dla telewizji i to cud, ze mozna go w Polsce obejrzec w kinach. I caly pomysl na film to wlasnie to niedpowiedziane, to co sie może lub mogło wydarzyc. To film o porozumiewaniu sie Zachodu i zupełnej abstrakcji, Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d-m Re: Rzymska opowieść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 21:07 film zrobił na mnie duże wrażenie. Bardzo mi się podobał. Muzyka, zdjęcia, gra aktorska . Zakończenie z początku mnie rozczarowało ale zaraz potem pomyślałam, że dobrze, że sama mogłam sobie je dopowiedzieć. Przynajmniej dla mnie skończył się tak jak sobie tego życzyłam bo sama je wymysliłam. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lindzia kiszka straszna IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 09:02 szkda pieniędzy na takie pseudointeligentne filmy. Do kamienia leżącego na drodze można dodać jakaś ideologie. Film jest porażką. Nawet nie miałam mieszanych uczuć, film nie zmusił mnie do głębokich przemysleń... Odpowiedz Link Zgłoś