Gość: Imk IP: *.play-internet.pl 07.05.11, 14:34 Studencie nie wchodź pijany po schodach. Równie dobrze mogliby złożyć kwiaty przed pod dachem, z którego zleciał jakiś studenciak parę tygodni temu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agent Lolek Re: Kłamstwa ipnowskiego ciąg dalszy IP: 77.236.26.* 07.05.11, 15:47 Przecież napisane jest w poście czarno na białym, że ipnowcy kłamią, czyli że to że umarł w wyniku wypadku to była prawda - tak w 1977 jak i teraz. Może popracuj nad czytaniem ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Kłamstwa ipnowskiego ciąg dalszy 07.05.11, 16:34 Więc kajam się ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Lolek Re: Kłamstwa ipnowskiego ciąg dalszy IP: 77.236.26.* 08.05.11, 00:03 niepotrzebnie - jak widzisz wszystkie komentarze niezgodne z jedynie słuszną linią partii zniknęły - oni tylko mają gęby pełne frazesów o prawdzie i wolności ale gdyby mogli to by wieszali - są gorsi od dzierżyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
oldtime Jak umarł to już nie ważne 07.05.11, 17:04 Ważne, że stał się symbolem. I to symbolem zwycięstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrog cwaniakow bohater sonik IP: *.play-internet.pl 07.05.11, 20:01 pobiera diety,nie uczestniczac w obradach europarlamentu.jego braciszek jest najgorszym radnym wg Krakowskiej i nieleganie probowal remontowac zabytkowy budynek.powstrzymali go internauci,ktorzy poskarzyli sie wojewodzkiemu konserwatorowi.wiec kochani bohaterowie-nie zyjcie bohatersko tyko uczciwie,bo dzis to jest wlasnie nieznane wam bohaterstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sitka Pamiętali o Pyjasie. To mógł być każdy z nas... IP: *.hsd1.mn.comcast.net 07.05.11, 18:55 Niech europosel Boguslaw Sonik i jego zona Liliana Sonik "w odruchu obowiazku i serca" zwroca zagrabione z mieszkania przy ul. Grodzkiej 27 w Krakowie mienie i przeprosza wlascicieli lokalu za krzywdy moralne i materialne o co pokrzywdzeni prosza juz od lat 11-tu. W mieszkaniu tym zakladano Studencki Komitet Solidarnosci. Uprzejmie prosze GW o nieusuwanie mojego zapisu. To nie jest szkalowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_gadu Zleciał po pijaku ? 07.05.11, 20:05 Wygląda że zleciał ze schodów po pijaku, i został bohaterem narodowym ! Nie on jeden zresztą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Pyjas - spadł ze schodów IP: *.nsystem.pl 07.05.11, 20:54 a co na to Pan Maleszka? i jeszcze: Kiszczak - człowiek honoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoob Re: Pamiętali o Pyjasie. To mógł być każdy z nas. IP: *.skawsoft.com.pl 07.05.11, 21:25 idiota z ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Jeden z "was" , a nie jeden z nas! IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.11, 22:49 Wy - to beneficjenci systemu, który wpędził w ubóstwo miliony Polaków. Nie salutowałem przed pomnikami Świerczewskiego - bożka komuny. Waszemu bożkowi - Pyjasowi też kadzić nie zamierzam. Obydwaj byli alkoholikami - to ich, zdaje się, łączy. Ponieważ oddalacie się od społeczeństwa, mówcie, proszę: "my", czyli redakcja GW, czyli ludzie siedzący przy żłobie dłużej niż Gierek i Gomułka razem wzięci i "oni", czyli Polacy zadłużeni, wyjeżdżający masowo za granicę, zwykli ludzie. Z ulicy. Nie z gazety. Nie z papieru. I za to im chwała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borewicz Czy ta tablica zostala przeniesiona na lewa IP: 77.236.26.* 07.05.11, 23:33 strone ? w "grach ulicznych" jest po prawej stronie tuz obok takiego arkadowego wejscia do sklepu, ktory teraz jest zamkniety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugo Re: Czy ta tablica zostala przeniesiona na lewa IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.11, 14:43 być może - parę lat temu była przebudowa tej kamienicy gdzie jest gorączka i chyba nie ma już tej klatki schodowej w której znaleziono Pyjasa dlatego te obchody są na zewnątrz. Myślę że nie tyle jest bohaterem co straszakiem - jak to źle wtedy było. Pytanie gdzie leży prawda i czy rzeczywiście tak źle było? A dzisiaj to ludzie nie giną? Powinni dać spokój Pyjasowi wszyscy Ci którzy chcą się na nim przejechać i robić karierę. Tym bardziej po śledztwie IPN. Natomiast ci co kapowali to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borewicz Re: Czy ta tablica zostala przeniesiona na lewa IP: 77.236.26.* 08.05.11, 21:07 troche to dziwne - zlikwidowali klatke schodowa ??? to jak mozna wejsc na gore ??? i gdzie byla ta brama do klatki ??? czy to ta z lukowym wejsciem ??? w tym filmie jest w niej sklep ale pokazuja jakby to bylo to wejscie Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Prawde piszecie, to moglem byc rowniez ja. 08.05.11, 16:20 Tez studiowalem w tym pieknym miescie, tez bralem udzial w imprezach z okazji Juwenaliow, tez za kolnierz nie wylewalem. Przyznaje szczerze, sdarzylo mi sie wracac w stanie wskazujacym do akademika, zdarzylo mi sie zabladzic w stanie pomrocznosci jasnej, zdarzylo mi sie spasc ze schodow i bolesnie stluc kolano. Moglem miec mniej szczescia od Pyjasa, moglem sobie zrobic krzywde smiertelna. Niestety nikt nie postawilby mi za to pomnika, bo czas moich studiow wypadl w czasach mniej nieslusznych. Jednakze Pyjas zdecydowanie zasluguje na miano meczennika - MECZENNIKA W WALCE Z GRAWITACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Pamiętali o Pyjasie. To mógł być każdy z nas... IP: 4.53.125.* 16.02.12, 14:00 pamietam jak by to bylo wczoraj bylam nastolatka i niedlugo po tym wyjechalam z polski do stanow i jestem tutaj do dzisiaj to bylo dla mnie straszne bardzo dobrze ze ma kto pamietac o staszku jestej mile wzruszona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzech kumpli Trzech kumpli IP: *.cela.pl 15.04.12, 10:56 Obejrzyjcie sobie film www.youtube.com/watch?v=iOpLHSQ1OWI Tu jest prawda o Pyjasie. Zresztą osobiście - jak się okazało po latach - znam mózg tego morderstwa. Od 17 lat ma emeryturę z MSWiA, w 99 roku to było 3000 złotych Byłem w szoku. A buta? Niesamowite. Także przestańcie pieprzyć, że spadł ze schodów po pijaku. Są świadkowie, do dziś boją się mówić. Co ciekawe, wszyscy, którzy są bohaterami SB tego filmu to dyrektorzy przeróżnych firm. Zastanawiające. Włącznie z tym moim bliskim znajomym. To tak się robiło fortuny, uwłaszczyło się przy okrągłym stole razem z solidaruchami. Czyli to rzeczywiście była ściema. Sb niech sobie daruje i przestanie tu wypisywać bzdury, od razu widać, które posty są wasze, pisane w charakterystycznym stylu z charakterystycznym słownictwem - chlać, po pijaku itp. Już was ludzie przejrzeli. Zadziwia mnie jeszcze w tym postawa wyborczej, do jakiego stopnia Michnik bronił Maleszki. Przecież to było jak współsprawstwo, zdaje się, że chronienie przestępcy jest karalne? Ale to tylko świadczy, czym jest wyborcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzech kumpli Re: Trzech kumpli IP: *.cela.pl 15.04.12, 11:23 Przy okazji, szacun dla dr Jarosława Reszczyńskiego, jako jedyny żałuje i ma odwagę się przyznać. Uważam, że to centralna postać tego filmu, to on obnaża prawdę. Reszta z sb-ckiej strony to tchórze... Odpowiedz Link Zgłoś