kali.marcin 18.06.11, 14:46 Witam! Czy ktoś kupił mieszkanie od developera Osiedle Kuźnica Kołłątajowska? Jak oceniacie postęp budowy? Czy mieliście problem z zawarciem umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: 77.236.16.* 20.06.11, 21:43 A po co zawierać umowę notarialną na obietnicę zbudowania mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
kali.marcin Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska 21.06.11, 10:29 Przede wszystkim zabezpieczenie. Bo zawierając umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego można zawrzeć w księdze wieczystej działki na której powstaje dom/blok/mieszkanie swoje roszczenie. ot, taki błachy powód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.clubnet.pl 18.07.11, 21:50 Ja kupiłem, rzeczywiście standard wykończenia bardzo wysoki nie ma problemu z zawarciem umowy w formie aktu notarialnego. Problem w tym, że inwestor zwleka ze zgłoszeniem budynków do nadzoru budowlanego co wiąże się z oczekiwaniem na akt notarialny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaneta Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.cityconnect.pl 24.07.11, 18:12 Zastanawiamy sie z mezem nad kupnem mieszkania w bloku B3 ale troche odstrasza nas bliskosc torow kolejowych... Czy sa one w ogole jeszcze uzytkowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: 62.233.160.* 24.07.11, 18:49 > Zastanawiamy sie z mezem nad kupnem mieszkania w bloku B3 ale troche odstrasza > nas bliskosc torow kolejowych... Czy sa one w ogole jeszcze uzytkowane? Linia ta stanowi obwodnicę towarową Krakowa. Jakiś czas temu już się larum podnosiło, że przecież jest zamknięta a tu PKP wyremontowało po powodzi (z 1997 roku) i puściło ludziom pod oknami pociągi. Więc nawet jeżeli obecnie nie jest użytkowana, nawet jak developer czy ktoś z mieszkańców/forumowiczów powie Ci, że linia jest już zamknięta - to nie oznacza, że nie będzie używana w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.clubnet.pl 01.08.11, 15:14 Ja bym się zdecydowała na bud B4 jest dużo bardziej kameralny.Problem jest jednak z inwestorem, który zarówno w przypadku bud B3 długo zwlekał z uruchomieniem windy, ciekawe jak to jest na B4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaneta Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.cityconnect.pl 10.08.11, 10:36 Mysmy sie jednak zdecydowali na B3. Mieszkania sa tam bardziej ustawne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.clubnet.pl 10.08.11, 15:49 upewnijcie się czy budynek jest oddany do nadzoru budowlanego i kiedy dostaniecie akt notarialny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaneta Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.cityconnect.pl 24.08.11, 19:35 Prawde mowiac uwierzylismy inwestorowi na slowo. Powiedziano nam ze budynek b3 zostal juz oddany do uzytku, ale.. dowodu na to nie mamy. Przegladalam wlasnie umowe przedwstepna i nie mam tam zadnego zapisu o przeniesieniu wlasnosci.. Moge wiedziec w jakim budynku masz mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.clubnet.pl 31.08.11, 12:03 To radzę Pani poprosić o jakikolwiek dokument, ja już temu inwestorowi i paniom z biura sprzedaży w nic nie uwierzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.cityconnect.pl 05.09.11, 10:24 Tak też zrobimy.. Widze, ze nie tylko my mamy problemy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.play-internet.pl 24.09.11, 18:33 w umowi jest punkt o przeniesieniu własności . generalnie umowa jest dobrze sformułowana dla obu stron , owszem długa ale lepsza długa niż krótka jak u paru deweloperów w kraku . budynki jak na okolice ładnie sie prezentują , zbudowane z cegły co ja wole niż betonowe kloce , jeśli do końca inwestycji nic sie nie zmieni to powinno to jako całość nawet fajnie wyjść . akty notarialne przeniesienia własności już są , przynajmniej ja mam . Ktoś tu marudził na Panie z biura , ja tam widze że raczej sie starają załatwiać o co sie poprosi a jeśli są jakieś opóźnienia to z tego co widze bo sam byłem paroma sprawami zainteresowany wynikało z opóźnień w urzedach a nie ze złej woli , końcu do czasu jak skonczą to co teraz robią i tego ostatniego koło grudnika to jeszcze troszkę będzie jak na budowie . tak jest na etapowych inwestycjach nic sie nie poradzi . przyszły mieszkaniec bo jeszcze nie mieszkam ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 23:06 tak akty są ale bud b4 wciąż nie ma pozwolenia na użytkowanie więc nawet mając w ręku akt własności nie można się zameldować we własnym mieszkaniu. I ciągły problem mieszkańców z windą, która miała działać od czerwca mamy październik a o jej uruchomieniu nadal nikt nic nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak pozwolenie na użytkowanie , księgą wieczysta jest IP: *.66.AWIST.PL 08.12.11, 15:08 winda chodzi , pozwolenie na użytkowanie jest , ja nawet mam księgę wieczystą ..chyba sądy szybciej działaja bo tylko 1 miesiąc czekałem od złożenia ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: pozwolenie na użytkowanie , księgą wieczysta IP: *.cityconnect.pl 29.12.11, 11:36 My czekamy juz ponad 2 miesiace na ksiege, wiec nie wszyscy maja tyle 'szczescia' :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Gość portalu: Zaneta napisał(a): IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.11, 21:32 > Zastanawiamy sie z mezem nad kupnem mieszkania w bloku B3 ale troche odstrasza > nas bliskosc torow kolejowych... Czy sa one w ogole jeszcze uzytkowane? Tak jak juz ktos tu napisal, jest to towarowa obwodnica Krakowa i jest ona czynna, co prawda sporadycznie, ale jest. Zdaza sie, ze pociag raz przewozi ta trasa wegiel, raz co innego, zdazalo sie nawet, ze pociaga przewozil cysterny z chemikaliami... Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
gro21 Re: Gość portalu: Zaneta napisał(a): 30.08.11, 14:56 Witam :-) Jestem tutaj pierwszy raz.. Szukam od dłuższego czasu jakiś informacji lub forum na temat osiedla Kuźnica kołątajowska, ponieważ także jestem mocno zainteresowana zakupem mieszkania na tym osiedlu. Jednakże nigdzie nie mogę znaleźć opinii osób które kupił lub mają zamiar kupić tam mieszkanie. Z moich informacji wynika, ze bardzo dużo mieszkań jest już sprzedanych i Tych osób powinno być sporo. Jeśli Ktoś miałby chwilkę czasu i zechciałby odpowiedzieć na kilka moich pytań , to bardzo proszę o kontakt na prywatną wiadomość , mój mail gro21@o2.pl. Zastanawiam się jak procentowo wygląda negocjacja cen...może nie jest to pytanie na miejscu , ale jakże ważna informacja.. Pozdrawiam Gorąco:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkal Re: Gość portalu: Zaneta napisał(a): IP: *.ists.pl 06.09.11, 17:00 Standard wykończenia bardzo dobry, puki co nie mieliśmy problemu z developerem. Bardziej niż pociągiem, przejmowałbym się samolotami. Pociągu jeszcze nie widziałem i nie słyszałem, natomiast samoloty słychać, szczególnie wojskowe robią naprawdę dużo hałasu. Całe szczęście w środku tego nie słychać. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKA pociąg?! IP: *.ghnet.pl 20.08.12, 20:55 Kupiłam mieszkanie na osiedlu kuźnica kołłątajowska. Deweloper zapewniał mnie że żaden pociąg tamtędy nie będzie jeździł. A tu widzę że tory remontują...Po co? Czy ktoś wie??? Boję się odgłosów z tym związanych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: pociąg?! IP: *.gemini.net.pl 21.08.12, 18:37 Pociąg będzie jeździł- i to raczej nie jeden dziennie. Linia towarowa jest obecnie remontowana i do końca roku ma zostać uruchomiona. P.S. Nie wiem, jak naiwnym trzeba być, aby wierzyć w każde słowo dewelopera, którego jedynym interesem jest przecież sprzedaż mieszkań. Niestety, żyjemy w kraju, w którym 80% ludzi przed wydaniem kilkuset tysięcy złotych (lub częściej wzięciem kredytu na taką kwotę) nie przyjdzie do głowy sprawdzić, co przewiduje plan zagospodarowania przestrzennego w sąsiedztwie. Na pocieszenie- do wszystkiego- pociągów też- można się przyzwyczaić, a w niektórych rejonach miasta budynki stoją jeszcze bliżej torów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asior Re: pociąg?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 15:17 Nawiekszy problem to sasiedzi - mamy w bloku tz. zarzad czyli kilku sasiadow, ktorzy sciagaja od innych sasiadow co miesiac kase z tytulu sprawowanej funkcji (a wiadomo ze wszedzie jest przyjete pelnienie tej funkcji spolecznie przez chetne osoby ktore maja na ten temat jakies pojecie i chca pomoc). Do tego wszystkich wkurzaja, ustalili nawet kary dla sasiadow za lamanie regulaminu a sami w bezczelny sposob go lamia. Do tego udaja ze cos robia zamiast robic a problemy jak byly tak sa. Na szczescie ludzie zaczynaja sie wkurzac i mam nadzieje ze niedlugo zrobimy z nimi parzadek. Inaczej nie ma sensu kupowac tam mieszkania i sie szarpac z cwaniaczkami cale zycie i jeszcze im placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: pociąg?! IP: *.centertel.pl 16.04.14, 20:06 Witam, Mam pytanie jęsli nie jest to tajemnicą jaką udało się Państwu wynegocjować cenę za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asior Re: Osiedle Kuźnica K. - zarzad wspolnoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 15:15 Nawiekszy problem to sasiedzi - mamy w bloku tz. zarzad czyli kilku sasiadow, ktorzy sciagaja od innych sasiadow co miesiac kase z tytulu sprawowanej funkcji (a wiadomo ze wszedzie jest przyjete pelnienie tej funkcji spolecznie przez chetne osoby ktore maja na ten temat jakies pojecie i chca pomoc). Do tego wszystkich wkurzaja, ustalili nawet kary dla sasiadow za lamanie regulaminu a sami w bezczelny sposob go lamia. Do tego udaja ze cos robia zamiast robic a problemy jak byly tak sa. Na szczescie ludzie zaczynaja sie wkurzac i mam nadzieje ze niedlugo zrobimy z nimi parzadek. Inaczej nie ma sensu kupowac tam mieszkania i sie szarpac z cwaniaczkami cale zycie i jeszcze im placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKA Re: Osiedle Kuźnica K. - zarzad wspolnoty IP: 77.252.165.* 28.08.12, 19:10 Co też Pani pisze? a ile oni za te funkcję chcą? ja nie mam zamiaru nikomu płacić, dosć już ciezko zarobione pieniądze wydałam na to mieszkanie. A mam pytanie czy miał ktos problemy z odbiorem mieszkania? bo u mnie przedłuża sie to, niby poprawiaja, a tak naprawde nic nie robią, tego sie nie da, tamtego nie wiedzieli itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: follow me Re: Osiedle Kuźnica K. - zarzad wspolnoty IP: *.ists.pl 04.09.12, 16:19 Zgadzam się z sąsiadem, może kwoty niwielkie (chociaż w skali roku się uzbiera) ale nigdzie nie spotkałem się z takimi praktykami żeby "naciągać" sąsiadów, żeby chociaż były jakieś efekty tego niby "zarządzania". Teraz płacimi podwójnie - admistracji i sąsiadom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: californicat a propo Osiedla Kuźnica Kołłątajowska: mieszkaniec IP: *.ists.pl 13.09.12, 00:11 To tak podsumuję jako mieszkaniec: - miał być plac dla dzieci : nie będzie - miała być działająca brama : przez pół roku nie była, każdy wchodził, wychodził jak chciał - miały być śmietniki w garażu wyjeżdzające na platformie - są na zewnątrz przy wejściu do bloku - miało być ogrodzenie od strony torów - jest przez kilkanaście metrów, od strony torów spokojnie można sobie wejść na teren osiedla - miały być cztery bloki, są trzy skończone i jeden nieskończony bo developer nie ma już pieniędzy i nic nie zanosi się na to by go skończył : wystarczy zobaczyć, jaki piękny widok mają lokatorzy z bloku B2 na niewykończony blok bez okien i tak wymieniać można długo. biuro sprzedaży - dramat, nie da się dogadać w niczym, bezradne rozkładanie rąk wspólnota - to tylko z nazwy na witrynie w bloku generalnie - jakby ktoś się zastanawiał czy kupić, jakie są ceny, ile można utargować to śmiało. proszę pisać: californicat@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre Re: a propo Osiedla Kuźnica Kołłątajowska: mieszk IP: *.home.aster.pl 13.09.12, 14:06 a może pozwolisz deweloperowi skończyć osiedle, bo z tego co wiem upadłości jeszcze nie ogłosił? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: californicat Re: a propo Osiedla Kuźnica Kołłątajowska: mieszk IP: *.ists.pl 15.09.12, 00:27 ambergold też tak mówiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asior Re: a propo Osiedla Kuźnica Kołłątajowska: mieszk IP: *.zetosa.krakow.pl 17.09.12, 13:57 Niezakonczenie budowy paradoksalnie moze swiadczyc o tym ze deweloper ma pieniadze - chce przeczekac kilka lat zastoju w sprzedazy mieszkan a potem dostosowac oferte do aktualnego zpotzrebowania, inaczej musialby szybko konczyc i sprzedawac jak leci. Ale widocznie stac ich na zamrozenie kapitalu na dluzszy czas. Oczywiscie tak czy owak masz racje - dla mieszkancow to nie jest komfortowa sytuacja - kolejny szkieletor w Krakowie bedzie straszyl latami. A tak byloby przyjemne osiedle jako calosc. A wiadomo cos z tym szybkim tramwajem? Pewnie lata jeszcze uplyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: californicat Re: a propo Osiedla Kuźnica Kołłątajowska: mieszk IP: *.ists.pl 17.09.12, 20:08 obawiam się że tak nie jest. Na stronie kuznicy są już plany mieszkań do bloku B1. Zostawienie takich murów na zimę to chyba średni pomysł. I mała statystyka : na 184 wszystkie mieszkania, sprzedanych zostało 74, co przy zaciągniętym kredycie 35 mln na budowę (info o tym jest w akcie notarialnym) optymistycznie nie nastraja co do zamrożenia pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: a propo Osiedla Kuźnica Kołłątajowska: mieszk IP: *.bj.uj.edu.pl 05.05.16, 09:30 Z tego, co wiem skończyli już ostatni 4 budynek. Kończą sprzedaż, bo to była spółka celowa. Żeby to nie stało i nie niszczało przyłożyli się do wykończenia tego ostatniego budynku szczególnie. A co do linii szybkiego tramwaju ma być gotowa na 2018, ale ja bym raczej 2019 albo 2020 obstawiała. Ale być - będzie na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: videl Re: Osiedle Kuźnica K. - zarzad wspolnoty IP: *.eu 28.09.12, 23:19 Nie chodzi sie na zebrania i potem sie jest zaskoczonym, że coś zostało uchwalone (jak to mozliwe: BEZ NASZEJ WIEDZY!?!) Do mieszkańców, których nie było na pierwszym zebraniu: Dnia 15 listopada 2011 roku odbyło się zebranie założycielskie Wspólnoty Mieszkaniowej zorganizowane przez Dewelopera. Na zebraniu m.in. został powołany Zarząd WM. Zgłosiły sie trzy osoby - większością głosów zostały powołane do Zarządu. W trakcie zebrania jeden z mieszkańców zaproponował wynagrodzenie dla Zarządu (nie była to inicjatywa osób z Zarządu) - Wynagrodzenie zostało zaakceptowane wiekszością głosów. Jesli komuś cos nie odpowiada to ktoś tu dobrze napisał: "Co to za problem zwołać zebranie Wspólnoty i o ile będzie taka wola większości odwołać zarząd ?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asior Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 20:09 Nawiekszy problem to sasiedzi - mamy w bloku tz. zarzad czyli kilku sasiadow, ktorzy sciagaja od innych sasiadow co miesiac kase z tytulu sprawowanej funkcji (a wiadomo ze wszedzie jest przyjete pelnienie tej funkcji spolecznie przez chetne osoby ktore maja na ten temat jakies pojecie i chca pomoc). Do tego wszystkich wkurzaja, ustalili nawet kary dla sasiadow za lamanie regulaminu a sami w bezczelny sposob go lamia. Do tego udaja ze cos robia zamiast robic a problemy jak byly tak sa. Na szczescie ludzie zaczynaja sie wkurzac i mam nadzieje ze niedlugo zrobimy z nimi parzadek. Inaczej nie ma sensu kupowac tam mieszkania i sie szarpac z cwaniaczkami cale zycie i jeszcze im placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 06:11 Kilku sąsiadów w zarządzie - kilku... Współwłaścicieli kilkudziesięciu.... Co to za problem zwołać zebranie Wspólnoty i o ile będzie taka wola większości odwołać zarząd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asior Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.zetosa.krakow.pl 17.09.12, 13:39 liczymy na to że tak się stanie, jedyny problem to że deweloper ma spory udział w ogólnej liczbie głosów (niesprzedane mieszkania) a nie jest wcale pewne kto z kim np. czy "zarząd" nie reprezentuje dewelopera bo jakoś mało są skuteczni w forsowaniu interesów mieszkańców. No i na razie ludzie na wzajem słabo się znają a to konieczne żeby zaczęli mówic jednym głosem bo pewnie każdy myśli podobne ale nic nie mówi bo nie wiem z kim ma do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: californicat Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.centertel.pl 17.09.12, 14:39 asior generalnie trzeba stworzyć niezależne forum dla mieszkańców. ja chętnie to zrobię, a adres www można byłoby rozdystrybuować do skrzynek, pomijając skrzynki mieszkań niesprzedanych - co myślisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asior Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.zetosa.krakow.pl 19.09.12, 14:04 fajny pomysł z tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: 77.236.24.* 07.11.12, 10:25 Czy ktoś z nowych mieszKańców mógłby powiedzieć jakie są ceny na tym osiedlu w budynkach oddanych niedawno do użytku? Zastanawiam się nad mieszkaniami 62-63m w B3. Wyglądają świetnie i zastanawiam się czemu nadal stoją puste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.net148.okay.pl 11.11.12, 10:21 Mieszkania stoją puste ze względu na kilka felerow o jakich niewiele osób wie. Mianowicie np to że osiedle nie jest wybudowane na działce mieszkaniowej.tam kilka lat temu były mokradla , przy torach, w sposób naiwny developer otrzymał zawiła zgodę na budowę, ale teraz z tym w gminie problemy. Do tego należy zapytać mieszkańców jak z wilgocią, głównie w garażu. Mieszkania na parterze to porażka, jedynie na pietrze wyglądają jakoś. Ładne wykończenie, ale bloki widać się ruszają mocno, jak nawet na nowe, silnie pękają ściany już po kilku miesiącach, co nawet powtórzę jak na nowe budynki za szybko. Średnio rok to czas na takowe problemy. Ceny sa dobre, może nawet za dobre, stąd też pytanie, czy to kryzys i chęć sprzedania za byle co czy coś więcej. O tramwajach się ma co myśleć 8 lat już myślą. Tory sa czynne, ale o pociągi raczej bym się nie martwił w tych rejonach przy upadku huty. Niech wypowie się ktoś inny może potwierdzi lub zaprzeczy tym rewelacjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżyk Gość portalu: jacek napisał(a): IP: *.ip.netia.com.pl 13.11.12, 16:57 "O tramwajach się ma co myśleć 8 lat już myślą. Tory sa czynne, ale o pociągi raczej bym się nie martwił w tych rejonach przy upadku huty. Niech wypowie się ktoś inny może potwierdzi lub zaprze czy tym rewelacjom." O tramwaju w te rejony myslano juz od 2000 roku, narazie nie zapowiada sie, zeby cos zaczeli budowac, wszystko narazie jest na papierze. Kilka dzialek przez, ktore mial przebiegac tramwaj w okolicach Pradnika Bialego Zachod jest zabudowanych, taka sama sytuacja jest na Kuznicy. Linie kolejowa wyremontowali, zapowiada sie czestszy ruch pociagow, ale mysle, ze problemow z halasem nie bedzie. Aha to jest polnocna obwodnica towarowa, aha i Huta nie upadla, ale ta trasa kolejowy, nie ma z nia nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Gość portalu: jacek napisał(a): IP: 194.11.254.* 21.12.12, 16:32 Pociagi jezdza - nie wiem jak w dzien, wieczorem 18-24 kilka, w nocy tez. Na szczescie poza tymi o 22 i 2 jest w miare ok. Podpisuje sie pod tym co ktos juz napisal - zarzadzanie budynkiem do niczego. Praktycznie NIC nie zostalo wyegzekwowane od dewelopera, bo nie odpisuje na pisma. Przydaloby sie, zeby ktos sie w koncu tym porzadnie zajal, a nie tylko mowil ze 'tak to trzeba zrobic' i na tym koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnom Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.12, 20:49 Najłatwiej jest oceniać innych samemu nic nie robiac... Było zebranie na zwołanie zarzadu to jakos chetnych nie było. Trudno zrobic wszystko na raz zwlaszcza jak obok jest nie skonczony blok. Osiedlowy monitoring mamy z głowy, bo widze ze sa tutaj osoby ktore za niego robia wystajac calymi dniami w oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.devs.futuro.pl 08.02.13, 11:14 Płacicie zarzadowi - woow jak za komuny! Chyba nie kupie jednak tam mieszkania! Ludzie obudzcie sie! Odwolajcie tych naciagaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum ruszyło forum osiedla, zapraszam IP: *.ists.pl 17.09.12, 21:02 www.kuznica.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: ruszyło forum osiedla, zapraszam IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 22:53 pozdrowienia z sasiedniej wspolnoty "wichrowe wzgórza". Odpowiedz Link Zgłoś
gos-ia27 Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska 13.02.13, 22:17 Zamierzam kupic mieszkanie na 3 piętrze. Jaka jest akustyka w tych mieszkaniach?czy słychac sąsiadów z góry? czy to prawda o pękających ścianach i podmokłym terenie? i najważniejsze ile deweloper urywa z proponowanej ceny? proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc czestotliwosc pociagow? IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 00:14 Bardzo prosilabym o informacje o czestotliwosci kursowania pociagow. Jak jest za dnia i jak w nocy? Na chwile obecna jestem przerazona, zakupilam tam w zeszlym roku nieruchomosc (ale do chwili obecnej sie nie wprowadzilam), dopytujac przed zakupem tu i owdzie o uzytkowanie torow uslyszalam ze sa nieuzytkowane, a jesli beda, to bedzie to 1-2 pociagi dziennie - taka byla podobno ich czestotliwosc przed zamknieciem linii. Dzis bylam na miejscu mojej nieruchomosci - w przeciagu 2 godzin kiedy tam bylam przejechaly 4-5 pociagów pod moimi oknami. Czy moze ktos z mieszkancow napisac jak to wyglada na codzien - w dzien i w nocy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: czestotliwosc pociagow? IP: *.ists.pl 15.03.13, 17:28 Pociagi jezdza dosc czesto, czasami 2-3 na godzine czasami w ogole, w nocy tez. Przy zamknietych oknach jest ok, gorzej jak sa otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.ists.pl 15.03.13, 17:30 Mysle, ze akustyka w miare ok, ale niesie sie troche po wentylacji (zwlaszcza jak studenci robia imprezke...) Jezeli chodzi o pekniecia, to u nas na razie pojawilo sie 1 dosyc spore, po remoncie w mieszkaniu obok.. Odpowiedz Link Zgłoś
cziku5 Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska 06.03.13, 18:07 Witam czy mógłby mi ktoś coś powiedzieć o budynku b3, Ostatnio mocno się nim interesowałem, może ktoś ma jakieś info albo najlepiej może ktoś już kupił tam mieszkanie. Jak rozmawiać z developerem odnośnie ceny, jak wygląda okolica..... :-) Bardzo proszę o kontakt na forum lub mailowy mój mail to cziku@interia.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor n. Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.13, 23:39 a ja mam pytanie - czy kupił ktoś tam mieszkanie za swoje własne pieniądze, nie za pieniądze z kredytu? jak wygląda sprawa zwolnienia mieszkania z hipoteki przez bank? czemu bank w Krakowie nie może wydać takiego zaświadczenia, tylko bank z Warszawy? To nienormalne, że mam wpłacić pieniądze i czekać tydzień czy mi zwolnią z hipoteki, czy też nie i się okaże, że moje mieszkanie jest dalej w rękach banku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.13, 09:32 ja kupiłem za gotówkę , nie było żadnego problemu , po tygodniu przeniesienie własności , tak jest zawsze jak deweloper współpracują z bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajne Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.09.13, 01:53 A jak jest z pociągami ? Gdyż nie daleko przebiega linia kolejowa !? Jak często są pociągi i czy je słychać ? Jestem zainteresowany kupnem. Ale martwi mnie ten pociąg tuż przy osiedlu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ediks24 Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.13, 09:07 Pociagi kursują kilkanaście razy dziennie nie słychać ich w środku akustyka jest ok. Jedynie przy otwartym oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajne:) Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.09.13, 13:36 Dziękuje za informacje na temat pociągów, gdyż chciałbym zakupić tam M . A przebiegajace tam tory trochę mnie octraszyly! Jak sie mieszka na tym nowym osiedlu? I dlaczego nie jest kończony ostatni blok? Nic tam sie niedziele :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: 91.240.136.* 23.09.13, 09:56 Mieszkam po przeciwnej stronie torów, pociągi jeżdżą tam rzadko, jedynie towarowe. :) U mnie je słychać ale delikatnie jak stoję na balkonie. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu, bo póki co wynajmuję na Bociana, ale martwi mnie jedna kwestia. Znajoma wynajmowała gdzieś tam w okolicach i mówiła, że na Kuźnicy jest dużo kiboli i nie jest bezpiecznie, czy to prawda? Jak z tym ogrodzeniem osiedla? Czy jest tam jakiś ochroniarz? No i przede wszystkim jak Wam się mieszka ? Czy są w pobliżu sklepy i przystanek ? Niby na wszystkie pytania odpowiedziała mi Pani z biura, ale wolę zapytać mieszkańców. Macie może jakieś forum oficjalne? P.S. Co do szybkiego tramwaju, z informacji, których udzieliła mi Pani w biurze wynika, że miałby on znajdować się 150m od osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaromir Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.13, 22:27 Witam, Patologia jest wszedzie... Przy Kuźnicy Kołłątajowskiej mieszkamy od 2 lat i jak zarazie żadne maczety nie fruwały. Kupna mieszkania w bloku przy torach odradzam. W czasie przejazdu składu towarowego odczuwa się drgania, a zwlaszcza lezac na łóżku. Dzis, myjac gary przejezdzal sklad z lokomotywa spalinowa - drgania odczuwalem pod stopami, zona potwierdila. Reasumując..., za te pieniądze, które zada deweloper mozna kupic o wiele fajniejsze mieszkanie w ciekawszym rejonie , np. ul. siewna. Co z tego, ze prawie centrum miasta skoro np do pracy na stolarską z dojściem do i z przystanku robię w 40 min Dla przykładu do innej pracy na żywiecką dojeżdżam w 1h 10min Odradzam. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.ists.pl 18.12.13, 01:05 Byłam osobiście na miejscu upewnić się co i jak i też odradzam kupna. Te tory są bardzo blisko, wiedziałam, że blisko, ale że aż tak :O ? Poza tym pociągi nie jeżdżą tam wcale tak rzadko jak mi się wydawało. Komunikacja miejska bardzo słaba, na osiedlu znalazłam tylko Lewiatana :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pociag Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.ksi-system.net 27.03.14, 11:50 Jest Lewiatan, Biedronka, groszek piekarnie, za torami Simple do galeri krk blisko, a pociag jezdzi no i co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 15:54 Kiedy z mężem chcieliśmy kupić tam mieszkanie na pytanie o linię kolejową Deweloper odparł, że na 100% pociągi nie będą tam jeździć. Linia jest tylko po to remontowana żeby pieniądze z Unii nie przepadły, więc muszą to wyremontować :) Oczywiście nie uwierzyliśmy w tą bajkę:) Podobnie z linią tramwajową wg. dewelopera ma powstać do końca 2015 roku:) Na szczęście nie kupiliśmy tam mieszkania choć trzeba przyznać że Kamienice są ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 13:47 Lepszy pociąg niż smród z ulicy. Cisza i spokój my przed wyborem mieszkania byliśmy tran dobre 20 razy i jednak kupiliśmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kania Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.ists.pl 12.01.14, 03:14 Pociągów jeździ do kilkanastu w ciagu doby. Ci ktorzy kupili mieszkania z widokiem na tory maja przerabane, kiedys naliczylismy 50 wagonow w jednym pociagu (!!) a to zaledwie kilkanascie metrow od blokow. Blok ostatni jak mial powstac juz 2 lata temu tak straszy do dzis, zaczyna niszczec, deweloper zaczyna straszyc jakimis mieszkaniami socjalnymi ze sprzeda miastu Na zewnatrz powstala altana na 3 kontenery na smieci zabierajac miejsca parkinowego, do koszow dostaja sie kuny ktore przechodza zza ogrodzenia gdzie jest rzeczka i chaszcze. Budynek pęka, widoczne jest to na korytarzach a co dopiero w mieszkaniach Można by wymieniać tak długo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.net.cybernetwmw.com 23.04.14, 15:30 Na targach budownictwa, gdy zapytałem gościa z zarządu o niedoróbki w tych budynkach, to szczerze się zdziwił - widocznie nie byłem pierwszy, bo minę miał opracowaną perfekcyjnie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.centertel.pl 01.05.14, 13:50 w 2011 r. interesowałałem się mieszkaniem na Waszym osiedlu, były dwa bloki skończone. Z wiadomości od dewelopera dostałem informacje, że mieszkania schodzą jak '' ciepłe bułeczki'' mimo zastoju gdzie indziej. Ciekawi mnie czy jeszcze zostało jakieś wolne? Zainteresowały mnie też nieużytkowane, zarośniete chaszczami w kilkumetrowej odległości tory. Czy one zostały rozebrane a może przekształcone w torowisko pod szybki tramwaj, gdyż taką informacje i plan dostałem z biura sprzedaży od pana Andrzeja i pani Karoliny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.xdsl.centertel.pl 03.05.14, 23:17 jakie ceny tych mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.cdma.centertel.pl 07.08.14, 11:56 Moja rada dla wszystkich przyszłych mieszkańców, nie wierzcie w to co opowiada deweloper. Miało być dużo zieleni, fontanna, place zabaw dla dzieci, ogrodzenie, wysoka jakość i ponad przeciętny standard wykonania, którymi się ogłaszają na stronie a okazało się, że jakość przeciętna, brak napraw usterek ze strony dewelopera i odpowiedzi na wysłane zgłoszenia reklamacyjne. Zieleń znikoma, fontanna raczej odstrasza aniżeli zachęca, a bramki są strzelające i skrzypiące. Ogólnie jako mieszkaniec jestem zawiedziony postawą dewelopera, dużo obietnic z których niestety się nie wywiązał. Wszystko spycha na mieszkańców, twierdząc, że nie będzie ponosił kosztów.. Odnośnie pociągu, to tory obecnie są przewidziane dla pociągów towarowych a docelowo, mają być przekształcone na szybką kolej aglomeracyjną, czyli zwiększony hałas dla mieszkańców. Radzę przed zakupem, spisywać wszystkie obietnice w umowach, bo później wszystkiego się wyprą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Osiedle Kuźnica Kołłątajowska IP: *.ists.pl 09.09.14, 11:51 Potwierdzam, niczego nie naprawicie w ramach gwarancji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Czy ktoś cos wie o budynku 16c Kuźnicy Kołłątajow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.15, 23:04 Czy ktos z Paśntwa Słyszał o jakości budynku, cenach budynku 16 c na Kuźnicy Kołłątajowskiej - z tego co wiem większość mieszkań jest wynajmowana ale przez kogo ? dewelopera czy włascicieli poszczególnych? Bo coś mi tam nie gra aby cały niemal budynek był pod wynajem a necy mieszkań były albo drastycznie niskie albo tak wysokie (od 4000-5500zł/ m2) Ktoś cos wie na ten temat? Czy te budynki mają tam odbiór budowlany? Jak jest z Księgami wieczystymi tych mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś