Dodaj do ulubionych

zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ

• longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 30.05.04, 10:55
      ups!!
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 31.05.04, 05:28
      Minął kolejny tydzień i nic!!:((.Już wiem co leżało u podstaw powstania
      terroryzmu!!.
      • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 31.05.04, 15:31
        Drogie zwierzaki,ci luddzie nie zasługują nawet na obsikanie im przez Was
        nogawek!!!:))).
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 01.06.04, 07:54
      Wam drogie zwierzaki ,też wypadałoby ustanowić święto !!:))).Może wtedy jakiś
      dygnitarz przed kamerami rozdawałby kiełbaskę "wyborczą" i mleko "Teraz Polska".
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 01.06.04, 18:19
      bęc....
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 02.06.04, 05:33
      Drogie zwierzaczki,zmieni się prezydent ,to może i wam się odmieni!!
    • pierr_zoncy Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 02.06.04, 20:23
      ups.............
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 03.06.04, 04:05
      Jeszcze chwilkę ,wytrzymajcie kochane zwierzaczki.Na złych ludzi Nasz Bóg ześle
      Armageddon!!!.A jeśli przeżyją,ześle na nich trąd,syfilis,uczyni ich i ich
      dzieci bezpłodnymi!!!.Czego im wspólnie musimy życzyć!!!.
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 03.06.04, 17:58

• longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 03.06.04, 21:45
      Sorry, że Macie budy w Ciemnogrodzie !!!.
    • mama007 do mar.gajko 03.06.04, 21:45
      czy ktokolwiek zainteresował się tymi zwierzaczkami...?? jakikolwiek odzew...?
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 04.06.04, 05:02
      Kolejny dzień bez odszczekania!!.
      • Gość: brruno rybna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 05:11
        W dużym skrócie - schronisko na Rybnej to jest skandal i chryja. Gówno wierzę,
        że kasa z podatków, którą pakujemy w KPTZ, idzie na tamtejsze psy i koty.
        Bywałam w tym koszmarnym miejscu wielokrotnie i mam dziwne wrażenie, że
        pracownicy robili wszystko, byle tylko zniechęcić odwiedzających do kolejnych
        odwiedzin i adopcji. Przykłady, sztuk trzy:
        1) kilka lat temu wybrałam się po psa. Okazało się, że psa wziąć nie mogę,
        ponieważ nie jestem zameldowana w Krakowie. Nieszczęściem zeznałam, że
        wynajmuję mieszkanie; pracownik schroniska zażyczył sobie a) okazania umowy
        najmu (okazałam) & b) zgody właściciela kamienicy na piśmie (ze najemca bierze
        psa). Właściciel się spłoszył, był tylko reprezentantem iluś tam właścicieli
        właściwych, nie chciał nic poza dwuletnią umowa podpisywać, szlus. Dwa miesiące
        później wzięłam szczeniaka (aktualnego Fafika) od znajomych;
        2) koleżance zginął ośmiomiesięczny szczeniak, brat mojego Fafika. Dwa tygodnie
        szukania, ogłoszenia, kundel bury i kocury w TV Kraków, w końcu cynk, ze trafił
        na Rybną. Koleżanka łapie taxi, jedzie w środku nocy, wpuszczają ją (też cud) i
        prowadzą do klatki, w której siedzi nie jej pies. Jej pies wyje z klatki kilka
        metrów dalej, koleżanka biegnie, czuła scena powitania przez siatkę, i guzik:
        zdaniem pracownika schroniska TO NIE PANI PIES. Następuje sprawdzanie blaszki z
        numerem (tej, którą dostajemy opłacając podatek), dane się nie zgadzają, proszę
        przyjść jutro, może to jakoś wyjaśnimy Koleżanka wczepia się w kraty, pies też,
        sądny dzień (noc właściwie), krótko mówiąc, w końcu pracownik (z łaski) otwiera
        boks i prowadzi psa do gabinetu weta. Tu okazuje się, że koleżanka nie ma
        ważnego szczepienia p. wściekliźnie – nie ma, bo do roku można go nie robić,
        jeśli szczeniak w międzyczasie choruje (a chorował), takie są przepisy
        weterynaryjne. Ale przepisy na Rybnej zabraniają wydawania psa bez szczepienia
        p. wść., koniec dyskusji, do boksu. Awantura, błagania itd., w końcu kol.
        podpisuje oświadczenie, że następnego dnia dostarczy świadectwo szczepienia,
        niby zapomniała. I wszyscy doskonale wiedzą, że to pic na wodę. Pytanie: jakim
        cudem Rybna ma inne przepisy niż reszta weterynaryjnej Polski?
        3) kwarantanna – niejednokrotnie widywałam ludzi, którzy całymi dniami
        wystawali pod klatką „kwarantanna”, dzień w dzień od rana do końca odwiedzin,
        wpatrzeni w wymarzonego psa. Który to pies musiał odsiedzieć swoje bodaj 30
        dni. Bardzo jestem ciekawa, czym schronisko uzasadnia tę procedurę. Psy nie są
        w tym czasie ani szczepione, ani leczone, ani nawet obserwowane. Leżą w brudnej
        klatce, którą od pozostałych boksów dzieli raptem kawałek betonu i siatka.
        Wyglądają zwykle na zdrowsze niż reszta rezydentów. W każdym razie na początku,
        bo po miesiącu już mają schroniskowego schiza, zlepioną sierść, grzybicę i Bóg
        raczy wiedzieć, co jeszcze. I dopiero wtedy można je zabrać do nowego domu.
        Sweet, co?
        Schronisko na Rybnej ma cudnie wykafelkowane korytarze, bardzo dużo wiecznie
        zamkniętych gabinetów z czadowymi tabliczkami i niezły trawnik od frontu. Z
        tyłu rzędy całymi dniami niesprzątanych , zasranych, przepełnionych klatek, w
        których psy najwyraźniej siedzą, byle siedziały. Znalezienie obsługi graniczy z
        cudem, szczególnie obsługi, która jest w stanie wydobyć info nt. konkretnego
        psa („teraz nie ma pani od kartoteki, może innym razem”). Weterynarz zbywa
        szczęśliwego nowego właściciela dowcipami w rodzaju „wyjdzie w praniu” (na
        pytanie, czy psu coś dolega), a o obowiązkowej sterylizacji burków w ogóle
        szkoda marzyć („to już we własnym zakresie”).
        Cholernie mi żal tych psów, ale noga moja więcej na Rybnej nie postanie.
        Jak ktoś ma na oku bezdomnego burasa pod oknem, niech go zostawi w spokoju i
        nie dzwoni po krakowskich hycli. Gorzej może dopiero być.
        Howgh.
        • brruno dołoj Towarzystwo Przyjaciół Zwierząt! 04.06.04, 05:41
          A tak nawiasem mówiąc, to już kilkakrotnie pisałam do TPZ maile nt., hmm,
          statusu mojej just new, od lutego, miniaturowej świni (wietnamskiej
          zwisłobrzuchej, Podgórze) – czy świnia jest świnią opodatkowaną, czy winna
          posiadać jaką Kartę Szczepień Świni i w ogóle jaki jest jej status ontologiczny
          w III RP. I co? – i dupa, towariszczi, TPZ skrzętnie zagarnia pod siebie
          podatki za Fafika, a inne formy istnienia białka nie mieszczą się mu w statucie.
        • longwehicle Re: rybna 06.06.04, 04:39
          Wyrazy szacunku !! ;c{)).Twoje posty są tu potrzebne!!
        • Gość: melasa Re: rybna IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:10
          do bruno z 04.06.2004
          najezdzanie na schronisko jest jak w najlepszym porzadku , ale co tam bruno
          pier...li o przepisach i warunkach schroniskowych to chyba jest zaczerpniete
          z "FAKT-gazeta codzienna(sluchacza radia maryja". buchacha
          • Gość: brruno ę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:43
            Możesz się wyrażać ciut jaśniej? Co mają Fakt & organ ojca dyrektora do
            warunków panujących w krakowskim schronisku i idiotycznych tamtejszych
            przepisów??
        • longwehicle Re: rybna 08.06.04, 05:24
          bęc....
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 04.06.04, 11:02
      bum.........
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 04.06.04, 20:27
      Bęc.......
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 05.06.04, 06:49
      -wypieprzymy radę i rząd,
      Drogie pieski.
      Świat znowu będzie wesoły
      i niebieski!!! ;c{)).
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 05.06.04, 16:39
      ...........
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 06.06.04, 15:11
      .......
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 06.06.04, 20:53
      ups.....
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 07.06.04, 04:49
      Gorąco!!.....
      • Gość: H56 a może jeszcze to warto zobaczyć IP: *.comnet.krakow.pl 07.06.04, 09:16
        www.themeatrix.com/polish/
        • Gość: Warto, a warto [...] IP: *.la-04.cvx.algx.net 02.01.06, 21:39
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • azzw Re: a może jeszcze to warto zobaczyć 02.01.06, 23:44
            na razie jeszcze jestem....
            Wszystkigo Najlepszego w Nowy Roku!!!
    • garg_ul -- 07.06.04, 19:11
      hopsa

Wirusy - bo gdzieś się muszę
      reklamować ;o
      • longwehicle Re: -- 08.06.04, 19:33
        Hopsa po dropsa!!!
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 08.06.04, 12:50
      ups.....
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 09.06.04, 00:59
      ups.......
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 09.06.04, 06:58

• longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 09.06.04, 17:44
      jazda...........
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 09.06.04, 23:48
      Drogie pieski, już niedługo wybiorą wam świeże mięsko!!
    • longwehicle Re: zAWSZE WARTO WIEDZIEC I OBEJRZEĆ 10.06.04, 13:31
      ups...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka