Dodaj do ulubionych

Więcej ekologii w tatrzańskich schroniskach

IP: *.cdma.centertel.pl 12.08.11, 11:42
Nareszcie zaczęli coś remontować , szkoda że nie w Sudetach bo tu czuc jeszcze Hitlera.
Obserwuj wątek
    • anesta Murowaniec??? 12.08.11, 11:58
      Wypraszam sobie nazywanie Murosrańca "schroniskiem". W normalnych tego typu obiektach można spędzić noc na glebie a nie zostać wywalonym na zewnątrz przez obsługę z cynicznymi życzeniami "miłej drogi do innego miejsca". To kpina. To pod żadnym pozorem nie jest schronisko i emblemat PTTK powinien zniknąć z ich ścian. To hotel.
      • kukulat Re: Murowaniec??? 12.08.11, 12:29
        Słyszałem podobne opinie o kilku schroniskach. Uważam, że to skandal.
        Schroniska są po to aby można się schronić.
        Dla odmiany w mniej popularnych przez "turystyczną stonkę" miejscach jest znacznie lepiej - bo tam trzeba dbać o turystę, który jest gościem a nie klientem.

Beskid Wyspowy - polecam!
    • Gość: TW Roztoka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 15:00
      W tatrzańskiej Roztoce panele są już od wielu lat! Byli pierwsi - i nie wypraszają, jak w Mutowańcu. Polecam!!!
      • archie100 Re: Roztoka! 12.08.11, 15:49
        Podoba mi sie literówka określajaca nazwę obiektu w Dolinie Gąsienicowej: Mutowaniec. Tak powinno się nazywać schronisko z którego cię wieczorem wypiep*ą zamiast dac matę...
        • Gość: salewa Re: Roztoka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 09:03
          To sobie wcześniej zarezerwujcie noclegi zamiast wypisywać głupoty. Każdy turysta tak robi. A wy to właśnie ta stonka, która tylko robi tłok i awanturuje się o byle co. Chodzę po górach od 30 lat i zawsze mam rezerwację na miesiąc wcześniej. A w awaryjnych sytuacjach / załamanie pogody/ , nigdy w żadnym schronisku nie spotkałem się z "wyproszeniem".
          • anesta Re: Roztoka! 16.08.11, 13:40
            Tak? To spróbuj waćpan dostać nocleg na glebie w Murosrańcu. Inne schroniska pozwalają na tę formę "zakwaterowania", chociaż czasem też kręcą nosem, chociażby zimą na Rysiance - po dlugich negocjacjach z Szefostwem udalo się dostać kawałek podłogi w jadalni. A na Lipowskiej też nie było miejsca i też nie chcieli glebiarzy.
    • Gość: marta Murosrrraniec nie schronisko! IP: *.usr.onet.pl 17.08.11, 12:16
      prawdziwe schronisko nie wywala przemoczonych ludzi po zmroku na zbity pysk!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka