Gość: kolo z dzielni Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa IP: 77.236.26.* 13.08.11, 19:50 "Christopher, Michael i Sebastian - Amerykanie polskiego pochodzenia w wieku od 19 do 21 lat - przyjechali w lipcu do Krakowa na kurs Kultury i Języka Polskiego na Uniwersytecie Jagiellońskim". No to zapoznali się na wylot z polską kulturą. Może jak do kasy miejskiej i kieszeni właścicieli wpłynie jeszcze mniej pieniędzy z turystyki, niż w zeszłym roku, ktoś w tym zadufanym, wpatrzonym we własną autocudowność turystyczną mieście pójdzie po rozum do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Trzy dni leżeli-dziwne. 13.08.11, 20:28 Bawili się dobrze do momentu, gdy przez przypadek jeden z nich potrącił na parkiecie 30-letnią kobietę. Ta zaczęła krzyczeć, po czym wdała się w szarpaninę z młodym mężczyzną. Nie przeprosił jankes to co się dziwi że dostał po dziobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 21:07 Niech się goście z USa zorientują że za bezpieczeńśtwo w Polsce nie odpowiada City mayor ale Wojewoda on ma pod sobą inspekcje policje i straże, pisanie do Majchrowskiego mija się z celem - nie jest adresatem w sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
fals-ter Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa 13.08.11, 21:42 mieszkam na zachodzie, znam ludzi z wielu roznych stron PL, od nikogo nigdy nic zlego nie slyszalem tylko od tych moich "kolegow" z Krakowa, maja zawsze cos do powiedzenia na temat mojego miejsca urodzenia, i zawsze im cos nie odpowiada. mysle ze to ta slynna bieda Galicyjska i brak witamim ma cos z tym wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa 13.08.11, 21:58 zenujace posty. Widac nauka Partii: "a w Stanach Murzynow bija" nie poszla w las. Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac "Śledzimy to, co się ukazuje w amerykańskich 13.08.11, 22:34 mediach i będziemy reagować." Moeze jednak pora zaczac sledzic co sie dzieje we wlasnym miescie i reagowac? Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Polska zaprasza na intensywny kurs jez.polskiego 14.08.11, 00:13 i kulturoznawstwa.... Juz po raz drugi cenzor GW usunal wpis o tej tresci i wszystkie wpisy forumowiczow, ktorzy nan odpowiedzieli... A ja myslalem,ze tylko totalitaryzmy spod znakow krzyzy i czerwonych gwiazd nie maja poczucia humoru a.... raczej ironii... Odpowiedz Link Zgłoś
truevirginian Imbecyle krakowskie.... 14.08.11, 00:14 Renoma i opinia jest podstawa biznesu. Wiesc o pobiciach zmniejszy zainteresowanie klubem, chyba ze ktos lubi mordobicie. Mam nadzieje ze wlasciciel pomysli i szybko przeprosi ofiary i zaproponuje oplate za wszelkie koszta lekarskie. Inaczej jego ubezpieczenie wzrosnie bo podejrzewam ze juz adwokaci rozmawiali z chlopakami. A swoja droga to mialem lepsze zdanie o krakusach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Imbecyle krakowskie.... IP: *.washdc.fios.verizon.net 14.08.11, 09:56 Niestety , z punktu widzenia turysty z U.S.A. Polska to dziki kraj . Ekspedientka w sklepie spozywczym nigdy nie spakuje zakupow, tylko rzuca je ze zloscia. W toaletach, nawet w drogich restauracjach , nie ma recznikow, tylko dmuchawy - jak taka dmucawa wytrzec twarz ? , ubikacja platne 2 albo 5 zlotych - trudno wymagac od ludzi , aby pracowali godzine, aby zaplacic za zrobienie kupy, dlatego miasta smierdza moczem i kalem , wulgarna obsluga w restauracjach - zadanie w barach zaplaty przed spozyciem piwa , mimo ze w barze nie ma wielu ludzi , nagminne uzywanie slowa ku@wa , zarowno w barach , gdzie piwo kosztuje 5 zlotych , jak i w restauracjach , gdzie obiad kosztuje ponad 100 zlotych , wszechobecnosc mezczyzn z wygolonymi glowami i grubymi karkami , ubranymi w odziez sportowa , drogie hotele , palwo, kawa, odziez , stan drog jak na Haiti , przejechanie w Polsce 500 km jest bardziej meczace , niz przejechanie w U.S.A. 600 mil , tj prawie 1000 km (i zajmuje wiecej czasu). Sredniej klasy hotel , jak Hampton Inn jest uwazany w Polsce jako cos luksusowego. Ludzie w Polsce nie maja zadnego poczucia prywatnej przestrzeni, w barach czy dyskotekach zawsze pozostaje wrazenie , ze ktos, kto kladzie sie na twoich plecach chce ukrasc portfel , w U.S.A. kazdy ma wokol siebie prywatna przestrzen , ktorej nie mozna naruszyc ( get in someone's face ) A jezeli chodzi otych studentow , ktorzy dostali po ryju , to powinni sie liczyc z ryzykiem, zanim poszli do rynsztoku. Czy nie widzieli facetow z wygolonymi glowami , grubymi karkami i ubranych w dresy ? Polacy sa bardzo zakompleksieni , jezeli polski czy niemiecki turysta by dostal po ryju (a czesto dostaja) , to nie ma o tym wzmianki nawet w lokalnych gazetach . A Polacy prtosza o pomoc FBI...Co za cyrk ! Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata Re: Imbecyle hamerykańskie 14.08.11, 13:15 Gość portalu: Ezekiel 25 : 17 napisał(a):Ludzie w Polsce nie maja zadnego poczucia prywatnej przestrzeni, w barach czy dyskotekach zawsze pozostaje wrazenie , ze ktos, kto kladzie sie na twoich plecach chce ukrasc portfel , w U.S.A. kazdy ma wokol siebie prywatna przestrzen , ktorej nie mozna naruszyc ( get in someone's face ) jankesi naruszyli prywatną przestrzeń kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: Imbecyle krakowskie.... 15.08.11, 18:20 Chyba najlepszy wpis ze wszystkich tutaj. Widac sa jeszcze ludzie, ktorym nie sa obce cywilizowane standardy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary krakus Re: Imbecyle krakowskie.... IP: *.146.172.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.08.11, 12:01 Obawiam się że właściciel nie wyciągnie żadnych wniosków. Nie od dziś wiadomo, że TE kluby to przykrywka dla mafii, handlarzy prochami, nakoksowanych agresywnych bezmózgów i ich płatnych qrewek z polichlorku winylu. Oczywiście wszyscy wszystko wiedzą, tylko po co się wychylać ? Mafia musi robić interesy, policja dostawać kasę z układu, a przy okazji jak się komuś zalezie za skórę (czasem bezwiednie, potrącając kogoś czy za zbyt szeroki uśmiech) można stracić zdrowie, a nawet życie. To cięzki wstyd dla Krakowa, że w ścisłym centrum toleruje się od lat taki gnój i burdel. Ciekaw jestem, czy 'decydenci' raczą czytać i wysnuwać wnioski z komentarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa IP: 188.175.188.* 14.08.11, 17:17 O biedactwa! Nie wiem, czemu "Wyborcza" to w tak jednostronny sposób opisuje. Widać, że chamy grały mocnych w starciu z trzydziestolatką, a teraz jeszcze próbują grać pokrzywdzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatewka Re: Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 13:13 Gość portalu: gosc napisał(a): > O biedactwa! Nie wiem, czemu "Wyborcza" to w tak jednostronny sposób opisuje. W > idać, że chamy grały mocnych w starciu z trzydziestolatką, a teraz jeszcze prób > ują grać pokrzywdzonych. Trzeba się przyjrzeć nosom tych "studentów", wtedy będziemy mogli dać sobie odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt0_1 Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa 14.08.11, 20:05 Myśleli że jak są z Ameryki to im wszystko wolno. Tak należy durnych Amerykanów uczyć szacunku do Polski. Jak Amerykanie traktują Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
franz.joseph Re: Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa 15.08.11, 09:48 Czerwiec 2009 Amerykanin i Szwed, uczestnicy Światowego Kongresu Tłumaczy Literatury Polskiej, zostali napadnięci przed klubem na Kazimierzu. Obaj nie kryli swego homoseksualizmu, co miało wywołać agresję. Lipiec 2011 Reżyser teatralny Krzysztof Garbaczewski został pobity i spryskany gazem pieprzowym przy ul. Sławkowskiej. Powód? Pokazał środkowy palec mężczyznom, którzy szydzili z jego ubioru. Napastników nie mam oczywiście zamiaru pochwalać ani usprawiedliwiać, ale coś mi się wydaje, że w tych dwóch przypadkach to ktoś po prostu chciał dostać w mordę... Pozdrawiam serdecznie, FJ Odpowiedz Link Zgłoś
polonski No a teraz niech ktoś napisze.... 15.08.11, 15:20 Jak bezczelnie zachowują sie tzw. polonusi w stosunku do lokalnej ludności. Kto dał im glejt na lamanie prawa w kraju w ktorym ludzie staraja sie byc goscinni dla obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: proste wyjście 15.08.11, 17:56 Ciesze sie, ze sa jeszcze ludzie, ktorzy tak mysla - balem sie, ze jestem sam w dzungli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa IP: *.emitel.pl 17.08.11, 11:56 My "Polacy" nie jesteśmy święci ale proponuje aby Panowie z Ambasad pochodzili trochę po knajpach i zobaczą i ocenią zachowania swoich obywateli. Straż Miejska nie robi nic na widok pijących i wymiotujących sikających np pod k. Mariackim turystów i studentów z innych krajów. Od lat chodze po klubach i pabach i w 95% bramka reagowała adekwatnie do zagrożenia. Nigdy nie widziałem jak zlali kogoś bez powodu, wręcz przeciwnie widziałem sytuacje gdzie pomagali przypadkowym ofiarom. Najprościej zwalic wine na Ochronę- a jakby Ci "studenci" kogoś okaleczyli lub zabili to wtedy byłby to nieszczęśliwy wypadek a nie skandaliczne zachowanie obcokrajowców. PARANOJA ŻEBY W TYM KRAJU TAK SIĘ DZIAŁO. TO ŻE JAKIŚ STUDENT-MURZYN POGRYZŁ "KANARA" TO SPRAWA UCICHŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa IP: *.cable.net-inotel.pl 18.08.11, 15:42 Zgadzam sie z przedmowca ze powinni zamiescic informacje obu stron. To ze wlasciciel klubu nie odbieral telfonu o niczym jeszcze nie przesadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bxb Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa IP: *.hsd1.il.comcast.net 21.08.11, 10:25 Haha, zwiększenie patroli. Żal mi tych polonusów, domyślam się że chłopaki się rozczarowali i się jeszcze rozczarują tym co spotkało i spotka ich ze strony polskiej. Pamiętam kiedy po fakcie jak ochroniarz w klubie Kitsch na ul. Wielopole w Krakowie, niesprowokowany oraz nie w obronie własnej zastosował wobec mnie przemoc fizyczną tylko dlatego że 5 minut przed zamknięciem wyraziłem pragnienie przeszukania lokalu w celu odnalezienia zgubionej lub ukradzionej kurtki należącej do mojej hiszpańskiej towarzyszki tego wieczoru, policjanci nie potrafili nawet poinstruować mnie o procedurze spisania raportu (zdaje się że to słowo nie funkcjonuje w ich świadomości tak samo jak w mojej) z zajścia, jednocześnie potem demotywując mnie i bagatelizując sprawę. W innym ustroju policja pomogłaby mi w konfrontacji z atakującym, przyjełaby raport. Najprawdopodobniej właściciel lub atakujący beknęliby zdrowe odszkodowanie, mieli odnotowaną porządną krechę na życiorysie. No cóż, co kraj to obyczaj. Powodzenia w budowaniu swojego image przed światem, Polsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz z Krakowa Pobici studenci z USA i czarny PR Krakowa IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 11:30 takie sytuacje zdarzają sie na całym świecie, a Kraków nie leży na Księżycu. a że byli z USA? a jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś