Gość: tragedia językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 07:11 a p[ani Chojnowsa po polsku pisać nie umie?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Igor Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie wys... IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 19.08.11, 08:19 Ubezpieczenie ubezpieczeniem ale 14 tyś to lekkie przegięcie po prostu. Ciekawe jakie naprawdę ma koszty firma transportowa. Za tą kwotę można by z Turcji ściągnąć kilka tirów a nie jedne zwłoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w IP: 195.205.194.* 19.08.11, 16:01 Transport chorego z Chorwacji kosztował 19 tys zł 2 lata temu polską karetką. Myślę, że te 14 tys to niewygórowana cena, bo specjalna trumna do transportu międzynarodowego w tym kosztuje ok 7 tys. Zgadzam się z pomysłem kremacji, ale nie wiem jak wygląda transport lotniczy-w bagażu podręcznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Skąd taka pewność, że choroba była przewlekła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 17:03 Może było po prostu za gorąco i to był wypadek? Jeśli gość się nie leczył to znaczy, że nie miał 'przewlekłej choroby'. Jak ubezpieczyciel nie chce płacić, to powinien żądać zaświadczenia od lekarza PRZED wyjazdem. Niestety ubezpieczyciele to czasem złodzieje wykorzystujący chaotyczne polskie prawo. Ta pani powinna się z tymi cwaniakami sądzić Odpowiedz Link Zgłoś
mapokl Re: Skąd taka pewność, że choroba była przewlekła 19.08.11, 18:17 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Może było po prostu za gorąco i to był wypadek? Jeśli gość się nie leczył to zn > aczy, że nie miał 'przewlekłej choroby'. Nie na wszystkie przewlekłe choroby się leczysz, bo często nie ma na tyle wyraźnych objawów i ludzie ich nie zauważają lub lekarze te objawy ignorują. Przykładem może być nadciśnienie które jest chorobą przewleką chociaż zazwyczaj nie jest leczone do pierwszego zawału. A często za leczenie wystarcza odpowiednia dieta i środowisko. Osoby starsze po 55 roku życia mogą od razu zakładać, że jakieś "choroby przewlekłe" mają i lepiej się ubezpieczyć, gdzie koszt tego ubezpieczenia to jakieś 50-150zł(jak osoba na nic się nie leczy) co nie jest wygórowaną kwotą. > Jak ubezpieczyciel nie chce płacić, to > powinien żądać zaświadczenia od lekarza PRZED wyjazdem. Do czego? Szpital wydał opinię o powodzie śmierci która oznaczała czy umarł na chorobę przewlekłą czy w wypadku. No chyba, że nie uznajemy kompetencji tureckich lekarzy, Ale to zupełnie co innego.. > Niestety ubezpieczycie > le to czasem złodzieje wykorzystujący chaotyczne polskie prawo. Ta pani powinna > się z tymi cwaniakami sądzić Nie ubezpieczyciele tylko biura podróży które z obowiązkowych ubezpieczeń wywalają co się da by mieć jak najtańszą ofertę. Podobnie akwizytorzy ubezpieczeniowi(bo na miano agentów nie zasługują) którzy wciskają ludziom kit. Często też sami ludzi chcą oszczędzić i tak wychodzić. Osobiście spotkałem się z sytuacją gdzie osoba która odmówiła dodatkowej opcji do ubezpieczenia(15 zł więcej), wybrała najtańszy(a chciała jeździć na nartach które są traktowane jako podwyższonego ryzyka) i musiała płacić kilkadziesiąt tysięcy za helikopter ratowniczy i pobyt w szpitalu bo złamała nogę na nartach, czego najtańsza oferta nie obejmuje. Ale 15 zł oszczędziła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzyk Re: Skąd taka pewność, że choroba była przewlekła IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 18:51 Przekręt polega na tym, że w rozumieniu ubezpieczyciela wszystko co nie jest wypadkiem jest chorobą przewlekłą i nie ma tu żadnych wyjątków. OWU są tak formułowane (niezależnie od firmy), że ubezpieczyciel tak na prawdę za niewiele odpowiada. Również analizowanie listy wyłączeń nie daje gwarancji wypłaty, bo te są celowo i świadome formułowane bardzo nieprecyzyjnie. W obecnej sytuacji najlepszą gwarancję daje tzw. lista włączeń, tzn podczas spisywania umowy należy zażądać wpisana do niej konkretnych schorzeń np. jeśli jedziesz na południe europy obowiązkowo zażądaj wpisania do umowy chorób serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmk Panstwo bezprawia! IP: *.fbx.proxad.net 19.08.11, 23:25 Gdzie byla POLSKA AMBASADA, ktorej OBOWIAZKIEM jest opiekowanie sie swoimi obywatelami w takich sytuacjach???? Jak pomogla tej kobiecie? Po drugie: tak sformuowane PRAWO POZWALA robic w bamboko wszystkich, bo pod "choroby przewlekle nieleczone" dla sie podciagnac wszystko! Brawo darmozjady z Sejmu! Mamy prawo ktore ubezpiecza firme ubezpieczeniowa przed wyplaceniem odszkodowania i ponoszeniem kosztow! W ten sposob ubezpieczalnie sa maszynkami do robienia pieniedzy. A Sejm i polscy poslowe maja w d... swoich obywateli - barany do glosowania, zastanawiaja sie tylko kogo wsadzic do rad nazdzorczych i na stolki w tych ubezpieczalniach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALTAVITAE Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w IP: *.dsl.bell.ca 19.08.11, 18:56 W wypadku przewozu przez osoby fizyczne....Tak..w bagazu podrecznym z odpowiednia dokumentacja wystawiana z reguly przez dom pogrzebowy. Prochy zmarlych nie moga w rozumieniu prawa byc " bagazem w luku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Zła Hestia IP: *.ite.waw.pl 19.08.11, 10:46 Przestrzegam czytelników przed ubezpieczaniem sie w firmie STU ERGO Hestia S.A. To moim zdaniem najgorsza firma ubezpieczeniowa w kraju. Najgorsza wśród bardzo kiepskich. W Polsce rynek ubezpieczeń jest poza kontrolą UOKiK. Jak ktoś napisał na innym forum : polskie firmy ubzepieczeniowe składaja się z dwóch departamentów - (1) dept. "wyłudzania składek" i (2) dept. "odmowy wypłaty odszkodowań". Coś w tym jest. Praktyka jest taka, że wszystko jest pięknie i miło kiedy płaci sie składki. Usmiechnięty agent obieca nam wszystko. A jak nastąpi szkoda ... to szkoda gadać. Jeszcze raz przestrzegam wszystkich przed STU ERGO Hestia S.A. Tej firmie serdecznie życzę szybkiej i bolesnej plajty, jej włascicielom popadnięcia w nędzę, a pracownikom długiego bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mo Re: Zła Hestia IP: *.lodz.msk.pl 19.08.11, 15:14 Zgadzam się całkowicie ze stwierdzeniem, że Ergo Hestia to najgorsza firma ubezpieczeniowa. Sądzę się z nią o odszkodowanie od dwóch lat, bo miałam pecha, że wjechał we mnie pan ubezpieczony w tej "firmie" i mimo bezsprzecznej jego winy, potwierdzonej przez policję, pieniędzy jak nie było tak nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna Mądralińska Re: Zła Hestia IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.11, 10:42 No to witamy w klubie. Też "kocham" tę firmę. Co do instytucji Rzecznika Ubezpieczonych, to proponuję dodać mu jeszcze w nazwie Bezradnego a zamiast słowa Rzecznika - nadać mu miano Pośrednika. Krotko mówiąc: Bezradnego Pośrednika Ubezpieczonych. Bo poza przesyłaniem naszych argumentów Ubezpieczycielowi i odsyłaniem nam argumentów Ubezpieczyciela nie może zrobić nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie wys... IP: *.ghnet.pl 19.08.11, 13:03 Bzdury babka pisze że wykupienie opcji choroby przewlekłe kosztuje grosze. W Ergo Hestia za taki pakiet na 17 dni trzeba zapłacić 300 zł a bez chorób przewlekłych 73 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Na co sie nie ubezpieczycie, to i tak was IP: *.200.51.120.fls.vectant.ne.jp 19.08.11, 13:32 ubezpieczyciel wydyma. Tu nie chodzi o to by wam pomoc w razie czego. Tu chodzi o to by na was zarobic. Kilkukrotnie wydymany, nie ubezpieczajacy sie juz w zlodziejskich polskich ubezpieczalniach. Kowalski Odpowiedz Link Zgłoś
mapokl Re: Na co sie nie ubezpieczycie, to i tak was 19.08.11, 18:21 Gość portalu: kowalski napisał(a): > ubezpieczyciel wydyma. Tu nie chodzi o to by wam pomoc w razie czego. Tu chodzi > o to by na was zarobic. Dokładnie. Firmy ubezpieczeniowe to nie organizacje charytatywne mają swoich właścicieli i akcjonariuszy którzy chcą zarobić. Choć nie podobają mi się metody polskich ubezpieczycieli np. nagradzanie likwidatorów którym udało się odrzucić i opóźnić jak najwięcej wypłat, to same ubezpieczenia i ograniczanie ryzyka jest potrzebne. A nikt do tego nie chce dokładać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w IP: *.ite.waw.pl 19.08.11, 13:34 Jest stosunkowo mało ważne ile kosztuje pakiet w STU ERGO Hestia S.A. Czy 300pln/17dni, czy 400pln/17 dni, ... ? Ważne jest to, co jest zagwarantowane przez ubezpieczyciela w razie zaistnienia szkody. A z tym sa problemy. W OWU jest mnóstwo kruczków prawnych i wyłączeń odpowiedzialności. Jak zaistnieje szkoda na wakacjach, to nie ma sie do kogo zwrócic o pomoc i instrukcje. Szkoda przeważnie jest zaskoczeniem, w dodatku z dala od kraju, przy nieznajomosci lokalnego jezyka, przepisow zwyczajow, braku dostepu do mediow, informacji. Opisywana w publikacji sytuacja kobiety, której ubezpieczony mąż zmarł zagranicą pokazuje bezradność klientki. No bo w takiej sytuacji klient zawsze jest bezradny i jest gotow podpisac kazdy podsuniety dokument. Byleby sprawa zostala zalatwiona. A ubezpieczyciel ... on po powrocie klienta do kraju wyciaga swoje papiery, tabele, przeliczniki i wyplaca minimalne stawki. Tak jakby ta kobieta miala czas na ogloszenie przetargu i wybranie najtanszej oferty. Jest dla mnie bardzo ciekawe, ka traktowani sa klienci np. z Niemiec i Francji w podobnej sytuacji ? Ile placa za pakiety, jaka maja opiekę ubezpieczyciela i jak liczone sa odszkodowania ? Zdecydowanie odradzam ubezpieczanie siebie i swego mienia w STU ERGO Hestia S.A. !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: premte Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w IP: *.pool.mediaWays.net 19.08.11, 15:55 W Niemczech koszty leczenia za granicą pokrywa rodzima kasa chorych. Wyjątkiem jest transport chorego, z krau w ktorym spędzał urlop, do rodzimego szpitala w Niemczech. Te koszy, które mogą nawet 100000 Euro sięgać, z regóły wymagają dodatkowego ubezpieczenia w wzsokości 8-10 Euro za 2 tyg. urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w IP: *.scansafe.net 19.08.11, 16:48 nie wiem jak sa traktowani klienci firm ubezpieczeniowych we francji i w niemczech ale w wielkiej brytani - nie ma zadnego problemu. Podczas pobytu w brazyli musialam isc do lekarza - podczas lotu zablokowaly mi sie uszy i prawie nic nie slyszalam. Zadzwonilam do mojego ubezpieczyciela z prosba o pomoc. Nastepnego dnia bylam u laryngologa z tlumaczem (ktorego tez zalatwil ubezpieczycie) - jedyne co musialam zrobic to pojsc do gabinetu. I po sprawie - oni zajeli sie wszystkim, zadzwonili tego samego dnia zeby sie zapytac czy w czyms jeszcze moga pomoc. Ubezpieczenie nie kosztowalo majatku - ok 200zl za rok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko_uk Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w IP: *.bethere.co.uk 19.08.11, 17:11 Mogę opisać trochę mniej drastyczną przygodę - w czerwcu 2008 roku odwołano lot Bydgosz-Londyn z powodu pogody. O pierwszej w nocy musiałem na szybko znaleźć hotel i na własną rękę szukać innego transportu (znalazłem za dwa dni z Poznania). Mam ubezpieczenie przypisane do konta bankowego w Barclaysie. Okazało się, że nawet odwołanie lotu było ubezpieczone. Zadzwoniłem do Barclaysa następnego dnia rano (jeszcze z Polski). Po 5 minutowej rozmowie wszystko było załatwione, zanim doleciałem do UK na moim koncie miałem już 40 funtów od ubezpieczyciela za opóźniony wylot. Przynajmniej w części pokryło to koszt hotelu i transportu do Poznania. (O cenie na inny lot nie wspominam - tym się zajął Ryanair, choć nie do końca uczciwie, ale to inna historia). Odpowiedz Link Zgłoś
m.gawka Nienawistny ubezpieczyciel... 19.08.11, 15:13 Wiedzą powszechną jest przekonanie, że firmy ubezpieczeniowe są nadzwyczajnymi oszustami. - Jeżeli nie musisz, nie ubezpieczaj się, bo i tak zostaniesz wykiwany. - Jeżeli musisz, to płać i pisz skargę do rzecznika praw obywatelskich, na nałożoną opresję państwa. - Radź sobie sam, bo rządzący i tak zedrą z ciebie haracz. Czy to anarchia? Trochę tak, lecz właściwe urzędy publiczne powinny zając się praktykami firm ubezpieczeniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk_origo Re: Polski sposob myslenia... 19.08.11, 15:30 A czy ta pani nie mogla po prostu skremowac na miejscu wspolmalzonka i zabrac urne ze soba ? Po jaka cholere ciagnac zwloki z Turcji do kraju? by zlozyc je w trumnie na polskim cmentarzu ? Trzeba myslec - bezmyslnosc zawsze byla i jest kosztowna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Polski sposob myslenia... IP: *.play-internet.pl 19.08.11, 16:15 co za debilizm i znieczulice tutaj prezentujesz, masz szczescie ze tobie sie cos takiego nie przytrafilo, ciekawe czy gdybys ty doswiadczyl takiej sytuacji tez bys biednej bezradnej kobiecie ktora spotkala tragedia zarzucal bezmyslnosc i dziwiloby cie ze ktos chce miec cialo najblizszej osoby pochowane na cmentarzu kolo domu. a przewoz urny z prochami bez specjalnych pozwolen oplat i procedur rowniez jest zakazany, to nie takie proste jak cie sie wydaje, wziac urne pod pache i wrocic do polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALTAVITAE Re: Polski sposob myslenia... IP: *.dsl.bell.ca 19.08.11, 19:52 ..."..a przewoz urny z prochami bez specjalnych pozwolen oplat i procedur rowniez jest zakazany, to nie takie proste jak cie sie wydaje, wziac urne pod pache i wrocic do polski..." ________________________________________________________________________________ Chyba jednak nie masz zupelnej racji. Nic nie wiem o zadnych oplatach.Dostalam dokumentacje z domu pogrzebowego na wypadek przekroczenia granicy bo celnicy musza miec wglad i potwierdzenie zawartosci bagazu podrecznego na przewoz prochow . Waga z reguly nie przekracza norm maximum dla bagazu podrecznego. Nie jestem pewna jak do tego podchodza " wladze" w Polsce...ale mam NADZIEJE.., ZE SKURWYSYNSTWO NIE BEDZIE MIALO MIEJSCA , gdy przywioze prochy malzonka do kraju. A jak beda utrudniac...hahahahaha....to caly swiat sie dowie ...a Bruksela w pierwszej kolejnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: Polski sposob myslenia...kremacja na miejscu. IP: *.ip.netia.com.pl 19.08.11, 16:36 -cymbale jeden, a jak miała to zrobić ? - w popielniczce ? Głupoty wypisujesz i kpisz z nieszczęścia. Nie znając języka trudno cokolwiek załatwić. Nawet przewiezienie popiołów wymaga drogi służbowej. Nieszczęściem tego kraju jest dziadowski system ubezpieczeniowy, zła informacja towarzystwa turystycznego no i brak szerokopojętego nadzoru nad ubezpieczycielami i organizatorami wyjazdów. To państwo polskie powinno uregulować wszystkie przepisy dla organizatotów i ubezpieczycieli różnego rodzaju wyjazdów aby w razie nieszczęścia rodzina w sposób jasny mogła spokojnie wszystko pozałatwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALTAVITAE Re: Polski sposob myslenia...kremacja na miejscu. IP: *.dsl.bell.ca 19.08.11, 19:55 Co ty wypisujesz !? Co ma piernik do wiatraka!? Konsulat polski powinien byc zawiadomiony ...i pomoc tej kobiecie we WSZYSTKIM.! Od tego tam sa oplacani z podatkow miedzy innymi rowniez tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzyk Re: Polski sposob myslenia... IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 19:21 Odpowiedział człowiek dla którego zdaje się jedyną wartością jest kont, a właściwie jego stan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzyk Re: Polski sposob myslenia... IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 19:26 Sam wiozłem ciało bliskiej mi osoby z Francji (12000zł) i to tylko po to by odprawić nabożeństwo żałobne przy zwłokach i zraz potem zabrać je do spopielarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidelis Re: Nienawistny ubezpieczyciel... IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 18:05 Święta racja. Firmy ubezpieczeniowe są tylko od pobierania składek, czytaj, wyciągania od ludzi pieniędzy. O wypłacaniu odszkodowania lepiej nie marzyć. Cwaniackie formułki , które zawsze będą interpretowane na korzyść darmozjadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsgah whys rt Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w IP: *.tpnet.pl 19.08.11, 15:16 A jakąż to chorobę przewlekłą stwierdził ubezpieczyciel na czego podstawie ? No włąsnie na podstawie czego ? Dokumentacji medycznej po turecku ? Może była tam przeprowadzona sekcja zwłok na miejscu ? Nic nie wiadomo bo pismak nic nie napisał. Ubezpieczyciel nie odmawia wypłaty ubezpieczenia z byle powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bl ubezpieczyciel odmawia wypłaty ubezpieczenia IP: 195.117.188.* 19.08.11, 15:57 ubezpieczyciel odmawia wypłaty ubezpieczenia pod byle pretekstem i próbuje zrzucić to na "choroby przewlekłe", albo "uprawianie sportów" poszkodowana powinna iść do sądu a cały ten artykuł to poemat na cześć ubezpieczycieli i guzik prawda: bo zawał/wylew może spotkać zdrowego człowieka, niech ubezpieczyciel udowodni kobiecie, że się z mężem leczyli na cokolwiek, to wtedy dopiero będzie miała problem, a tak, powinna uprzejmie odpisać, że prosi firmę transportową o kontakt z ubezpieczycielem. Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w 19.08.11, 16:11 Kochani,ja jak mam napisane ,ze koszty mojego ewentualnego powrotu w trumnie/co na pewno dla nikogo nie jest przyjemnościa za zycia/to nikt nie ma prawa podważać,ze nie nalezy mi się transport w ramach ubezpieczenia.Jeżeli istnieją takie firmy które w ten sposób ludzi "dutkają",to sporządzic specjalną stronę w internecie o tych "fantastycznych"firmach ubezpieczeniowych.Jest jedno zrozumiałe,że nikt nie chce wracać skądkolwiek jako zmarły,w tym przypadku ta firma powinna bez jakiejkolwiek dyskusji udzielić pomocy-gwarantuje w umowie przewóz tzw.zwłok do miejsca zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzyk Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 19:28 Otóż właśnie ubezpieczyciel odmawia wypłaty z byle powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol przeciez ten człowiek nie był w turcji leczony 19.08.11, 15:55 na jakakolwiek chorobe. miał tylko nieskuteczna reanimacje. to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie wys... IP: *.scansafe.net 19.08.11, 16:27 ale przeciez w tym przypadku nie ma mowy o zadnym leczeniu. Nastapil zgon i ubezpieczenie na wypadek utraty zycia powiino pokryc koszty transportu itp. Powod zgonu tu chyba nie jest istotny! Odpowiedz Link Zgłoś
schaffhausen Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie wys... 19.08.11, 17:17 a co tam takiego w tej Turcjii jest,ze trzeba w ten upal tam jechac? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy-trend Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w 19.08.11, 17:52 Kolego widać, że nie byłeś w tym zachwycającym kraju (po ośmiu pobytach) mogę coś takiego napisać. Moja rada raz zrób tam sobie wakacje i napisz o swoich doświadczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy-trend Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w 19.08.11, 17:48 Ty nie jesteś tragedia językowa lecz rozumowa- przeczytaj ten artykuł parę razy i nic nie pisz bo za głupi jesteś panie "oberlehrer". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie w IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 18:23 Pewnie w polisie był wliczony transport zwłok. Jakie znaczenie ma to na co człowiek umarł?! Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 To jest ubezpieczeniowa lipa. Wystarczyłoby.... 19.08.11, 18:39 ...generalnie, o parę złotych, podnieść wszystkie stawki ubezpieczeniowe wszystkim, żeby nie ciągnąć za nos ludzi dotkniętych tragedią. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: To jest ubezpieczeniowa lipa. Wystarczyłoby.. 19.08.11, 20:02 O parę złotych? Ubezpieczenie od następstw chorób przewlekłych to zwyżka o 300%. Czterokrotnie więcej. A może nie każdy zdrowy dwudziestolatek chce dzielić koszty ryzyka podróży w tropiki emeryta po zawale i z przewlekłą chorobą płuc. Mówię to zupełnie bezstronnie - ja sama od ok. 2 lat przy podróżach poza Unię wykupuję ubezpieczenie z tą zwyżką, chociaż jedyną moją chorobą przewlekłą jest nadciśnienie tętnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carpe diem zawsze tak było IP: *.play-internet.pl 19.08.11, 21:03 umowa przypuszczam ma ze 30 stron, sformułowania są wieloznaczne, wszystko bełkotem prawniczym, i oczywiście nawet jak się przeczyta, to kruczki prawne spowodują że nic się nie należy. Najlepiej nie podpisywać żadnych umów, bo nie dają praw za to liczne obowiązki i zobowiązania. Na miejscu tej Pani skontaktował bym się z konsulem, ewentualnie z adwokatem w polsce poprzez telefon, jeszcze podczas bytności w Turcji. Niestety Pani popełniła wszystkie klasyczne błędy. Firmy turystyczne powinny mieć obowiązek organizowania wszystkiego, szczególnie w takich sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo "Pani Wanda" - nastepna analfabetka IP: *.dclient.hispeed.ch 20.08.11, 00:44 Pani Wando, zanim wydaje sie na urlop, trzeba zaoszczedzic na nieszczesliwy wypadek (jeszcze lepiej sie ubezpieczyc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscgosc Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie wys... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 08:52 PIU i ubezpieczyciele to też udzka spółdzielnia czy też mafia jak niejakiego wacha i grabarczyka. Poczytajcie ich życiorysy. Niektóre widzę skasowano!!! Bo wiele mówiły o prawdziwym obliczu tych instytucji i czyje interesy prezentował! Nie twoje frajerze od obowiązkowego OC i innych składek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Śmierć na urlopie. Zwykłe ubezpieczenie nie wys... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.12, 20:05 ja miałam podobną sytuację.Firma która sprowadzała ciało mojego męża[35lat] z Egiptu odezwała się do mnie po ponad roku i zażądali zapłaty 17000tys. za sprowadzenie zwłok.nie wiem co robić.Prędzej nie dostałam żadnego listu ani telefonu od ubezpieczyciela,nawet że odmawia kosztów przewozu zwlok Odpowiedz Link Zgłoś