Gość: as IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 15:19 on sprząta te bobki , prawda? bo inaczej mandatoren Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Acb Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 15:34 Kolejny znak, że ludzie stają się bardziej wrażliwi na krzywdę zwierząt. To jest dobre, bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 15:36 Z jednej strony arogancja władzy - samochód marszałka (na jego miejscu spaliłbym się ze wstydu) Z drugiej strony banda prześcigających się urzędasów od Straży Miejskiej po Sanepidy i Towarzystwa Opieki w tym kto więcej mandatów wlepi. I nie wiadomo czy pies pasterski ma być uwiązany bo wtedy interweniuje Towarzystwo Opieki czy może spuszczony luzem będzie mógł pilnować owiec - wtedy do roboty ruszą Strażnicy Miejscy że nie ma kagańca i smyczy. Do tego wszystkiego kulejąca owca - Odebrać prawa rodzicielskie Bacy!!! Jak tak można?!?! :)) Totalne Wariatkowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakuska Re: Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty IP: *.interkom.pl 18.09.11, 22:19 A dlaczego niby nie ma mieć kagańca? Na Słowacji wszystkie pasterskie psy pracują w kagańcach - tylko baca musiałby wyłożyć 50zł na kaganiec fizjologiczny, by pies mógł w nim pracować i pić bez utraty zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samosia Jedna wielka psl-owska ściema! IP: 93.159.163.* 17.09.11, 16:14 Mister Rolnictwa z PSL bierze udział w konferencji organizowanej przez psl, oraz odwiedza psl'owskiego kandydata na senatora podczas organizwanej przez niego farsy pod nazwą "redyk na błoniach" gdzie wypasają się owce oraz sprzedawane są oscypki innego pslo'wskiego działacza- Gazdy, Kazimierza Furczonia. Wszystko pod czujnym okiem (stoiskiem promocyjnym Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa zarządzanej przez PSL- która to po pierwszym grudnia tego roku wypłaci Panu kandydatowi na senatora dopłaty bezpośrednie do gruntów rolnych na 20 ha błoń. Odpowiedz Link Zgłoś
cbk-kbc Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty 17.09.11, 17:30 "Pilnujący owiec juhasi narzekali na nękające ich ciągle kontrole - a to z Sanepidu, a to z Towarzystwa Opieki nad Zwierzątami. Powodem były skargi na to, że pasterski pies jest uwiązany lub że jedna z owiec kuleje." "Nękające" powiadacie, "nękające"... Toć to wszystko to jakaś paranoja! Upiorny sen pijanego schizofrenika! A niby dlaczego na Błoniach nie zakotwiczył MS Batory? Pies pasterski uwiązany? Bzdura. Spuszczony - wykroczenie. Psie kupy należy zbierać, a bobki podhalańskich gości? Też mandatem ich? O samochodach wstyd w ogóle wspominać. Aż się prosi autora pomysłu, jako Jagusię, na furze z gnojem... i to jak najdalej od Błoń! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.obserwator123 Re: Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty 17.09.11, 22:18 Spece od przyznawania dopłat za użytkowanie PUBLICZNEJ własności, jaką są Błonia ochoczą przyznają niemałe pieniążki oszołomowi i cwaniakowi Sosce! Za wydzierżawienie, jak ten bezczelny typ sam podaje we wniosku o dopłatę zapłacił miastu 3200 zł. Ciekawe, ile dostanie dotacji za użytkowanie PUBLICZNEJ własności, no i niewątpliwie konkretną "dolę" od baców. To jakaś kompletna paranoja! Ciekawe też, jak Soska "uzgodnił" z przychylnymi jego fantastycznemu pomysłowi promowania samego siebie, kwestię posprzątania po tej "imprezie". Czy też wielkoduszni włodarze miejscy pokryją koszt uprzątnięcia i rekultywacji terenu z kasy miejskiej (czyli publicznej!). Myślę też, że i mandaty dla "władz" za wjazd na teren Błoń zostaną "jakoś" anulowane. Wszak, co wolno wojewodzie... P.S. W czasie następnej kampanii wyborczej pomysłowy Soska kto wie, czy nie "załatwi" sobie jakiejś podobnej "imprezy" na dziedzińcu wawelskim! I nie zdziwię się, jeśli dostanie zgodę! Przecież prezydent Majchrowski i cała reszta są tak przychylni takiej formie promowania Polski i Krakowa! Głupi Wrocław, który usiłuje promować się, organizując różnorakie imprezy kulturalne! Nie wiedzą, co jest cool!!! Barany są cool!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Aniele, stróżu nasz... IP: *.ists.pl 17.09.11, 17:31 czas na opłacenie mandatu jest jaki? 2 tygodnie? Czekamy na forum na skan z dowody wpłaty za ten mandat marsołka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd owce rulez IP: 77.236.24.* 17.09.11, 17:53 fajnie! wreszcie coś się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: owce rulez IP: *.ip.netia.com.pl 20.09.11, 21:37 odczepcie się od soski rzucił kraków na łąke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty IP: *.aster.pl 17.09.11, 19:07 Totalny cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty IP: *.net.autocom.pl 17.09.11, 19:49 Grzybki halucynogenne może będą rosły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty IP: *.fema.krakow.pl 17.09.11, 20:27 Odczepcie się od tych owiec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi.krk Owce górą IP: *.ghnet.pl 17.09.11, 21:46 Mam 1,5 roczną córeczkę i jestem szczęśliwy i Ona jeszcze bardziej, przynajmniej można pokazać dziecku baranki, a to co się dzieje w około to zamieszanie po za nami w du... to mam. Mi to pasuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Owce górą IP: *.markom.krakow.pl 18.09.11, 09:37 rusz pupsko za miasto i pokaż córce owce, krowy, kozy i inne nadprzyrodzone zjawiska. Robienie z miasta wiochy z bydłem i kramikami to totalny obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
ian54 Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty 17.09.11, 22:38 zawsze mówiłem że Krakuf to wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty IP: *.2-0.pl 18.09.11, 08:05 w tm przypadku wiocha w sensie pozytywnym, ale zeby autem na Blonia wjechac to kieroffcy sa buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.11, 20:21 O tym czy jakaś miejscowość jest "wiochą" czy nie, nie świadczy obecność baranów czy krów a kultura mieszkańców - lub jej brak. I muszę się zgodzić - Kraków ostatnio pod naporem napływających mas co to gospodarstwa porzucili i chcą być teraz nagle "miastowi" staje się coraz większą wiochą :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal doope ściska europejskie miasto z wypasem rogacizny w centrum IP: *.home.aster.pl 17.09.11, 23:38 to właśnie wizytówka krakowa. ja %^&*%ole...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morwitan Milczenie owiec IP: *.205.112.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.09.11, 00:36 .................................................... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Milczenie owiec IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.11, 20:23 ??? przechodziłem dziś w pobliżu i te owce na błoniach wcale nie milczą:) Słychać ich donośne beeeeee na drugim końcu błoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbpPolka Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty IP: *.markom.krakow.pl 18.09.11, 09:42 proponuję na pozostałą część Błoń, niezajętej przez nierogaciznę, zaprosic producentów łąckiej i zrobic pokazy pędzenia bimbru. Też będzie to "wielki" wklad w kulture europejską! Przeszkadzający widok na jakis tam Wawel zasłonic gustownym widoczkiem jelenia na rykowisku. Bawta sie barany dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jejku czyżby marszałka z PO? IP: *.nsystem.pl 18.09.11, 10:21 jakoś nie napisała GW no właśnie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
ojej24 Re: czyżby marszałka z PO? 18.09.11, 20:08 Oto samo sedno sprawy: "mandat dla marszałka z PO". W kwestii formalnej - mandat za parkowanie na Błoniach absolutnie słuszny i oby został wyegzekwowany. Ale przecież autorowi wpisu chodzi o to, by przy okazji sprawy owiec na Błoniach (o czym traktuje artykuł) uświadomić mieszkańcom, że gdy wybory (oczywiście, bez wątpienia) wygra PiS - zapanuje (nie tylko w Krakowie) PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ - każdy będzie miał, jak należy swoją teczkę, będzie wiadomo who is who i wszelkie "nieprawe i niesprawiedliwe" myślenie (nie mówiąc o wpisach na forach) zostaną "sprawiedliwie osądzone"! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Niech żyje! Niech żyje! Niech żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vacare Ehhh! Krakowie mój ukochany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 07:28 ...schodzisz przez matołów na barany :( Widok żałosny! Kulejące zestresowane owce, psy na łańcuchach, jakieś ciule w biołych portkach i stado baranów z rowerami, wózkami z dzieckami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ehhh! Krakowie mój ukochany IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 07:55 Jeśli sądzicie ze SM wypisała mandat marszałkowi albo ministrowi to chyba was pogięło ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Przywiązać tego całego Soskę do palika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 11:19 na środku Błoń. Postronek powinien być krótki, żeby daleko nie odszedł. Nałożyć kaganiec, żeby nie wygadywał bzdur. I zostawić jako okaz wyjątkowej głupoty. Krakowianie mieliby co "podziwiać" Takich okazów nawet w ZOO nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banjo Błonia: owce, konie, ciągniki i mandaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 20:13 w niedzielę na wyścigach (nielegalnych, bo Polski Związek Wyścigów Konnych nie ma z tym nic wspólnego, a tylko on moze organizowac takie imprezy) obowiazkowo mają się pojawić konie ze stadnin ANR podległej PSL-owskiemu ministrowi rolnictwa (tez nielegalnie, bo dlaczego państwowe konie i pracownicy mają robic prywatną impreze wyborczą posła Soski ?). chytry pomysł żeby pod płaszczykiem fałszywej troski o hodowlę koni i sport w dniu wyborów zrobić sobie niezłą reklamę. co na to Państwowa Komisja Wyborcza? Odpowiedz Link Zgłoś