Gość: onufry IP: 217.96.97.* 10.06.04, 22:17 Pojawiło się w necie niedawno forum X LO.Pani dyrektor ma tam świetną opinię...o układach w Kuratorium. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: były uczeń Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 22:41 może teraz pani kurator wyprosi panią dyrektor ze szkoły, za to że ma brzydko pomalowane paznokcie i będzie kwita :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony baron szkoda czlowieka.. IP: 134.130.194.* 11.06.04, 09:21 bo dam glowe ze wyjedzie do ameryki sowicie wspomagac amerykanski system podatkowy. w ameryce to nie przeszkadza jak kto wyglada, liczy sie wydajnosc, a ta Jasiek bedzie mial wzorowa. znowu odezwa sie glosy ze nam inteligencja z kraju ucieka.. gotujmy sie we wlasnym sosie dalej rodacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony baron. Re: szkoda czlowieka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:12 Taka "yntelygencja" niech ucieka i to najdalej. Wystarczy już chamstwa i prymitywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: szkoda czlowieka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:12 jeżeli dredy są dla ciebie prymitywne to rozumiem że lepiej czujesz się wśród "godnych" gajerków lub może swojskich dresików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student po X LO Re: szkoda czlowieka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:08 Zielony Baronie - orymitywny i chamski to ty jestes ze swoja glupia wypowiedzia. Stwierdzenie ze ktos majac dredy na glowie musi byc chamem i prymitywem, to praktycznie tak jakby stwierdzic ze jak ktos ma garnitur to zachowuje sie jak ta banda idiotow ktorzy pieknie wygladaja w tv a rzadza tym panstwem w sposob powoli doprowadzajacy je do ruiny (musialem sie wygadac bo mi sie sytuacja w Polsce coraz bardziej nie podoba). A w X LO uczylem sie za Dorosza i bylo swietnie :) Skonczylem 2 lata temu i jak tam teraz bywam to slysze od kumpli, ktorzy jeszcze sie tam kisza, ze to liceum stalo sie obozem koncentracyjnym. Pani Zapala ma naprawde chore , podkreslam CHORE pomysly. Juz na poczatku jej rzadow wymyslila zeby pomontowac kamery w calej szkole - ok, swietny pomysl. Ale zeby montowac kamery rowniez w szatniach przy sali gimnastycznej, gdzie uczniowie przebieraja sie na wf?? to jest psychiczne. a pani Z miala pozniej takze o wiele bardziej idiotyczne pomysly. Az sie dziwie jak bardzo ta szkola zeszla na psy (nie obrazajac psow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 10.06.04, 22:53 Powinji ukarac dyrektorke naganę, albo niech stowrzy prywatne gimnajzum klatolickir tam pojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rastaman Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:41 Babilon to system - teraz te slowa nabieraja nowego brzmienia, czyzby pani dyrektor zapomniala o tym iz jestesmy w zjednoczonyej europie i za takie zachowanie narazie swoj (durny) wizerunek, szkoly oraz srodowiska, smieszna pani dyrektor oburzona ubiorem chyba nie widziala sie w lustrze. DOSC ponizenia przez ludzi systemu , ich macki sa zbyt duze..... A gdyby uczen mial gorsze oceny to co jest juz gorszy, scieli by mu te wlosy na sali?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.eu.org 10.06.04, 23:50 Popieram P. Dyrektor. Dość już tego rozwydrzenia. Młodzież nie szanuje niczego. Każde miejsce: teatr, szkoła, uroczystość wymagają KULTURY BYCIA, a do niej należy stosowny ubiór. Bycie przez rok w USA ukształtowało bardziej tego chłopaka, niż 18 lat życia w Polsce. O czym to świadczy? O hołdowaniu amerykanizmom, szpanie - "Ja bywałem w świecie, to mi wolno". To objaw niedorosłości. A tak na marginesie: czy w porządnej szkole w USA na coś takiego by pozwolili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 00:58 popieraj,popieraj mam nadzieję że szef Cię wyrzuci z pracy za to że masz nieodpowiedni krawat,ten chłopak się tej szkole przysłużył.....a co do kultury bycia to nie zależy ona od stroju tylko od odpowiedniego zachowania,wolę żeby on w dredach siedział obok mnie w teatrze niż Ty(pan),może mniej by było na sali zaściankowości.....amerinikanizmom,szpanie......ewidentna zazdrość....i jakiej porządnej szkole......bez żartów proszę...szkoła może jest renomowana ale nie słyszałem o publicznej ,porządnej.....pozdro panie XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi_the_lec Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.nc.rr.com 11.06.04, 03:10 hahaha! ale sie ubawilam! "A tak na marginesie: czy w porządnej szkole w USA na coś takiego by pozwolili?".... oh my god! wlasnie przebywam w stanach zjednoczonych na przyznanym mi stypendium. chodzilam tutaj do szkoly, ktora jest 7 szkola srednia w rankingu krajowym i TAK!!! tutaj tez sa ludzie z dredami! takie dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.hamberger / *.hamberger-m.Hamberger-cc.de 11.06.04, 07:42 Co z ciebie za dziwny ptaszek XYZ? Po pierwsze kryjesz sie za takim bezbarwnym pseudo. Po drugie ganisz Ameryke (tez jej nie kocham) aby zaraz na koncu wypowiedzi ja chwalic. Moj syn nosi dredy (nienawidzi Ameryke) i nie ma z tym problemow. Mieszkamy jednak poza Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikor Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:03 Czytam XYZ, i nie mogę uwierzyć. 1. Co ma pobyt w USA z wyglądem tego ucznia? 2. "Każde miejsce: teatr, szkoła, uroczystość wymagają KULTURY BYCIA, a do niej należy stosowny ubiór." Więc ten chłopak założył garnitur.(czytać bardziej dokładnie) - Rozumiem to oburzenie gdyby ten koleś zachowywał się nieodpowiednio (puszczał bąki, bekał, krzyczał, skakał itp), ale on miał TYLKO INNĄ FRYZURĘ, i z tego co widać, pod tą fryzurą całkiem dobrze poukładane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czubatek. Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 17:48 Taka fryzura w takiej sytuacji to mimo garnituru jak puszczanie bąków, bekanie i krzyczenie. Żałosne, że nie wpojono ci w domu rodzinnym elementarnych zasad kultury i pojecia o zasadach zachowania prymitywie. Ale tak to już jest ,przekazanych genów oszukać się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:11 co za debil ten czubatek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 10:06 taa do dredow sie przyczepia... nie kapuje co ma kultura bycia do fryzury .. czyli ta setka dresikow, lysoli w XLO co to lazi po korytarzach to niby kulturalna jest bo ma fryz niby to normalny.. no i przy okazji nie naleza do rzadnej subkultury (zdaniem pani dyr).. tak to jest koles pewnie spokojny jest, tylko ze dyrowa sie takiego nie boi i go potrafi wywalic z auli, ale jakby paru dresikow jej podskoczylo to by nawet palcem nie ruszyla... a podrugie jak juz do teatru slowackiego wpuszczaja w dresie to co macie do dredow??? widac jeden wniosek po cholere sie uczyc ( bo cie zjada obojetnie za co , nawet za fryzure) jak mozna sobie dresik kupic i bedzie git ... a w tej szkole zawsze sie rzucali o dziwny ubior oprocz dresow bo ich jak zwykle sie kazdy boi :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter X LO to po po prostu wiocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 00:04 ja kończylem V LO kopę lat temu i nawet wtedy wyląd nie był problemem - panią dyrektor z X LO powinni przenieść po prostu na prowincje - tam sie bedzie dobrze czuła i tyle - a zresztą jak ktos myslał że Polska sie zmnieni po wstapieniu do UE to sie myli - jestesmy po prostu zasciankiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupiter. Re: X LO to po po prostu wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:19 To nie zaścianek,jak piszesz, to skrywane u was z trudem i bólem chamstwo, teraz w czasach bezprawia wyłazi na wierzch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sav Nie wiedziałem że dredy mogą określać subkulture.. IP: *.rcb.vectranet.pl 11.06.04, 00:06 Jak to zwykle bywa w naszym kraju najmniej znaczącym elementem postrzegania człowieka jest to, co on soba reprezentuje. Ważniejsze jest to co ma na głowie. O dziwo chłopak ten nie przyszedł na rozdanie w opinaczach i bojówkach tylko w garniturze... Chyba więc miał większe poszanowanie dla zasad niż "wspaniała" pani dyrektor. Jestem ciekawy czy gdyby w tej szkole (a pewnie inne podobne też by się znalazły) któryś z uczniów przyszedł ubrany w spodnie i koszulkę moro to pani dyrektor posądziła by go o przynależność do organizacji terorystycznej :> A jeszcze ciekawszy przypadek mógłby zaistnieć, gbyby ów chłopak był dwumetrowym atletą (o posturze zbliżonej do goryla a opartej na kreatynie) i przyszedł na rozdanie w nowiutkim dresiku z komórką i kluczami na jaskrawej smyczy. Jestem bardzo ciekawy jaka wtedy byłaby reakcja grona pedagogicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
cieszka Re: Nie wiedziałem że dredy mogą określać subkult 11.06.04, 00:17 To w sumie smutne, że w takim razie zabierasz głos w tej dyskusji... Pewnie obce jest Ci także ich znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt Mysle ze nie tylko jemu IP: *.botany.gu.se 11.06.04, 12:03 No i co dredy moga oznaczac? Wywodza sie z problemow ludzi rasy afrykanskiej z uczymaniem porzadku na glowie (robia sie same). Przejete zostaly przez rozne subkultury, a od nich (jak wiele skladnikow wspolczesnego stroju i mody) przez ZWYKLYCH co najwyzej chcacych sie wyrozniac ludzi. I nie kazdy noszacy dredy do subkultury nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
cieszka Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa 11.06.04, 00:20 Już sam pomysł na wyżej wspomniany wpis do statusu szkoły budzi wzruszenie... Witamy w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:26 takie statuty ma conajmniej połowa szkół w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekz1 Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.devs.futuro.pl 11.06.04, 00:25 Autorka ma rację, krytykując panią dyrektor, ale niestety materiał przygotowany jest bardzo, ale to bardzo nieprofesjonalnie. Cała jego końcówka to czysta ocena! Pisanie, że "Na przynależność do subkultury wskazują też wygolone głowy i dresy. Takich uczniów po korytarzach kierowanego przez panią liceum kręci się wielu." jest zbliżone do poziomu brukowców. No bo każdy może tak napisać, nawet jeśli tak nie jest. Autorka powinna podać jakiś konkret, np. "Dnia 9.VI spotkałam w szkole x Ziutka i Staśka, którzy mieli wygolone głowy, którzy powiedzieli, że takich jak oni jest tam wielu." A tymczasem materiał zrobił się na koniec prywatną krytyką dyrektorki przez autorkę, która nie potrafi pohamować swoich emocji (pani Szpunar zwraca się nawet osobiście do pani dyrektor). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 00:33 ameryki nie odkryles - wybocza - a szczegolnie jej krakowski dodatek jest jak zawsze malo profesjonalny pisany na kolanie udawadniajacy z gory zalozona teze - co nie zmienia faktu ze zachowanie dyrektorki X LO jest "nie z tej epoki" i lekko mnie zszokowalo - wiec dobrze ze o tym pisza - szkoda tylko ze nie wezma mlodyh zdolnych dziennikarzy do tego tylko uprawiaja ta wyborcza amatorszczyzne - dla pocieszenia powiem ze dziennikarze w innych gazetach - np - w dzienniku polskim sa bardziej profesjonalni - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragga Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 01:04 > lekko mnie zszokowalo - wiec dobrze ze o tym pisza - szkoda tylko ze nie wezma > mlodyh zdolnych dziennikarzy do tego tylko uprawiaja ta wyborcza amatorszczyzne > - dla pocieszenia powiem ze dziennikarze w innych gazetach - np - w dzienniku > polskim sa bardziej profesjonalni Dziennik? Ta prowincjonalna gazetka dla nierozgarniętych? Nie rozśmieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.162-136-217.adsl.skynet.be 11.06.04, 00:33 nie ma co gadac, dyrektorka dala plame ale trzeba to wziac na lajcie, bo to w koncu stara historia o tym, ze "uczen ma wygladac jak czlowiek" sama dzis jestem dyrektorka, ale mimo uczuc ambiwalentnych wobec golych brzuchow, mam odczucie, ze inna rzecza jest fryzura, inna goly brzuch gdyby po swiadectwo z mojej szkoly (na "6") zglosila sie osoba "obnazona", bylabym zazenowana, dalabym swiadectwon bez dwoch zdan!, no ale "z wlosami" - biore w ogole na lajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.net.autocom.pl 11.06.04, 00:37 Gdyby przyszedł ubrany na sportowo, to rozumiem wylotkę.Statut szkoły wymaga uroczystego stroju. Ale włosy? Niektorzy po maturze obcinają się na łyso albo farbują na granat i czerowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 00:43 W szkole najważniejsze jest dobro uczniów. Dyrektor szkoły musi dbać o atmosferę sprzyjającą bezpieczeństwu i nauce. Obszarpańce i brudasy to przednia straż handlarzy narkotyków. Trzeba gonić to tałatajstwo na koniec świata. Ten maturzysta to dzieciak, mimo że posiadł sporą wiedzę i wykazał sie aktywnością. Tak jak dwulatek chce zbadać, jak dużo pozwolą mu rodzice, tak samo on chciał sprawdzić, jak daleko może posunąć się w szkole. Na szczęście przeliczył się, bo dyrektorka wykazała się kręgosłupem moralnym. Ta pani z kuratorium to kretynka, która nie widzi prostych związków przyczynowo-skutkowych: nieprzestrzeganie regulaminu -> obniżenie oceny ze sprawowania; ocena wzorowa dla rastamana -> unieważnienie regulaminu szkoły; zgoda na demonstrowanie przynależności do subkultur -> przyzwolenie na zakłócenia w pracy wychowawczej; odebranie siły wychowawcom -> przekazanie władzy w szkole lumpom. Kuratoria realizują taką wizję szkoły, gdzie uczniowie są anonimowi, a porządku pilnują nauczyciele nie mający możliwości efektywnie ukarać niesubordynowanych uczniów. Perspektywa jest taka, że do szkoły będzie co dzień wzywana policja: pobicia, kradzieże, prostytucja młodocianych, gwałty, hazard, wymuszenia. Do tego dąży polska lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragga Dresiarstwo nadaje ton IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 01:02 Gość portalu: dresiarz Kazik napisał(a): > W szkole najważniejsze jest dobro uczniów. Dyrektor szkoły musi dbać o > atmosferę sprzyjającą bezpieczeństwu i nauce. Obszarpańce i brudasy to > przednia straż handlarzy narkotyków. Trzeba gonić to tałatajstwo na koniec > świata. A najlepiej, zeby gonili ich kibole, łysi złodzieje samochodów, alfonsy plastików i inni domyci bandyci. Domyty i wygolony na zero buc to nowy standard Polaka. Tylko co taka hołota jak ty robi w liceum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampyra Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.icpnet.pl 11.06.04, 01:16 "Perspektywa jest taka, że do szkoły będzie co dzień wzywana policja: pobicia, kradzieże, prostytucja młodocianych, gwałty, hazard, wymuszenia. Do tego dąży polska lewica." - ??? Wszystko przez dredy?! Co ty jadłeś, człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atu Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: 202.175.110.* 11.06.04, 05:22 Panie KAziku Z calym szacunkiem, ale w artykule nie ma nic o nieodpowiednim stroju czy zachowaniu tego ucznia a tym bardziej o jego kontaktach z handlarzami narkotykow. Nie przesadzajmy! Poza tym wyhodowanie takich dreadow trwa miesiace jesli nie lata. Uczen na pewno uczeszczal w tym czasie do szkoly i na pewno dyrekcja wiedziala o jego fryzurze. Dlaczego wiec pani dyrektow czekala do dnia rozdania swiadectw zeby zwrocic mu uwage? Tak po prostu nagle zaczely jej te dready przeszkadzac? Taka reakcje mozna jedynie traktowac jako przyznanie sie do porazki pedagogicznej albo zaniedbania w obowiazkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.04, 00:54 glupie pipy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychl Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 11.06.04, 01:19 „Poprawka Nauczyciela” Osobiście nie popieram lub powiedzmy sobie nie przepadam za tego typu manifestacjami swojej odrębności jaką zrobił Marcin. Ale patrząc na to przez pryzmat pozostałych faktów, a mianowicie: - miało to miejsce na rozdaniu świadectw kończących szkołę, - ów uczeń, prócz fryzury, która wzbudziła oburzenie Pani Dyrektor i Wychowawczyni ucznia – był nienagannie ubrany, i jego zachowanie nie wzbudzało żadnych zastrzeżeń, - uczeń przybył na uroczystość wieńczącą uczęszczanie do tejże szkoły w stanie trzeźwym, nie był pod wpływem żadnych używek, - nie używał obraźliwych i wulgarnych słów, - co więcej, na reakcję powyżej wymienionych Pań – zastosował się z godnością, nie wszczynając awantury; chociaż zdaję sobie sprawę że wiele go to kosztowało; - Marcin to nie szara eminencja która prześlizgnęła się przez te mury szkoły czym prędzej, ale uczeń ambitny, osiągający wybitne wyniki zarówno w nauce jak i sporcie, udzielający się aktywnie na arenie międzynarodowej; - przecież to było święto przede wszystkim uczniów, a pani Dyrektor to w tak dla mnie niezrozumiały sposób zepsuła. Myślę że Pani Dyrektor jako nauczyciel i pedagog z bagażem doświadczeń w pracy z młodzieżą, mogłaby nawet w formie żartu zwrócić uwagę Marcinowi na cel i sens tak nagłej zmiany w jego fryzurze. Można to było zrobić przy wszystkich,, wręczając uczniowi agrodę za ponad przeciętne osiągnięcia. Może ukarany uczeń w trybie tak natychmiastowym miałby coś mądrego do powiedzenia. A pewnie i pozostali uczniowie czy też elita uczniów tej szkoły wyrobiła by sobie naocznie własny pogląd na tą kwestię. Pytanie, co dalej z tą sprawą, jak ją załatwić. Jak z twarzą wyjść z niej nie rujnując dokumentnie swojego autorytetu i dalszej współpracy na szczeblu nauczyciel – uczeń. Cóż, najtrudniej przyznać się do własnych błędów. Ale myślę że gdyby zrobiła to Pani Dyrektor np. podczas uroczystości rozpoczęcia nowego roku szkolnego, wobec uczniów swojej szkoły to w moich oczach pokazałaby że jest prawdziwym nauczycielem z klasą, a uczniowie byliby dumni z takiego Dyrektora. Nadmieniam, iż nie mam nic wspólnego z powyższą sprawą, ale jestem niezmiernie ciekaw jak się zakończy. Nie wspominam tutaj o jakiś super przeprosinach Marcina, nie nawołuje do srogiego osądu i ukaraniu Panią Dyrektor np. naganą przez kuratorium. Myślę że była to jeszcze jedna lekcja z życia szkolnego, której finał niezbyt udał się Pani Dyrektor. Ale można jeszcze skorzystać z poprawki, skoro uczniom to przysługuje, dajmy szansę i nauczycielowi. Kończąc, pozdrawiam przede wszystkim Marcina, życząc mu dalszych sukcesów na polu dalszej edukacji i działalności społecznej. Pozdrowienia Patrzący z boku „kiedyś również uczeń” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi_the_lec Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.nc.rr.com 11.06.04, 03:14 popieram w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 11.06.04, 10:16 mała poprawka, ten uczeń to JASIEK, a nie Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Ryczko Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: 203.162.175.* 11.06.04, 04:51 Hahaha gratuluje Pani Kurator lotnych puent : Moze go nie poznali....hahaha ucznia ze szczegolnymi osiagnieciami jak i rozrabiakow szkolnych pamieta sie latami. Ja pamietam swoje zmagania z dyrekcjami szkol do ktorych chodzilem. No coz nie zawsze dyrektorzy sa ludzmi na poziomie, a zazwyczaj sa tez fatalnymi pedagogami i raczej powinni zarzadzac sortem ziemniakow (co tez nie jest latwe) niz mlodzieza. Janek trzymaj sie i nie skarz sie za czesto do wyborczej bo Ci urozmaica zycie w szkole :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna owca kazdy winny sie tllumaczy IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 11.06.04, 07:58 moim skromnym zdaniem, nasz prowokator pokazal jaka jest prawdziwa rzeczywistosc. Sam kiedys mialem dredy, i nie bylem tolerwoany przez nauczycieli, co pogarszalo moje wyniki w nauce. POstwacie sie w mojej sytuacji kiedy odmieniec w szkole,jest wytykany palcem, pewnie jakis narkoman itd itp. Bylem soba, Chcialem walczyc z stereotypem,ale bez wyniku pozytywnego dalej bylem predatorem. i coz to zrobic, mysle ze my "odmiency" zawsze zosatniemy w pamieci... I mysle ze swiat sie zmieni a "pani od polskiego pojdzie na emeryture" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: kazdy winny sie tllumaczy IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 11.06.04, 08:00 A dredy o przynaleznosci do której subkultury świadczą??Normalna fryzura..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna owca hans czy subkultura ma tu jakies znaczenie?? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 11.06.04, 08:20 moze rasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 08:41 Stary masz jaja! Ja mature zdawalam 8 lat temu i tez zawsze stawalam wszystkim okoniem. Uwierz mi tylko tacy ludzie maja ciekawe zycie. Szanowne "TOLERANCYJNE" Panie, troche luzu nie badzcie reliktami minionej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Taka nawiedzona baba nie powinna być dyrektorem IP: *.comnet.krakow.pl 11.06.04, 09:04 Kurator powinien zwolnić ją w trybie natychmiastowym. Ta pani to symbol ciemnoty i braku tolerancji.Uczeń powinien zaskarżyc ją do Sadu i żądać odszkodowania. Proponuje utworzenie konta, na które wpłacane byłyby pieniadze potrzebne do wytoczenia procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 11.06.04, 09:12 i bardzo dobrze postąpiły te panie, jest rzeczą przerażającą i skandaliczną dopuszczanie do tego aby uczeń pojawiał się w szkole, nie mówiąc już o akadamii szkolnej, w takim stroju. To jest po prostu wynaturzenie i powinno się to tępić z całą stanowczością. Ciekawie gdzie byli rodzice tego ucznia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń oj matka,matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 09:24 szanowna matko,mam nadzieję że nie jesteś nauczycielką a tym bardziej dyrektorką.....w przeciwnym razie uczniom znowu grożą fartuszki szkolne...na szczęście dużo matek się rozwija intelektualnie nadal...brawo matka,brawo;)...popisałaś się...z wyrazami szacunku były uczeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:04 droga pani W JAKI STROJU?????jeśli chodzi o treść artykułu to wydaje mi się że ów absolwent pojawił sie na akademi w garniturze natomiast problemem okazała sie fryzura czyli dredy chwała bogu że nie wszyscy w tym moi rodzice mają pani poglądy aaaa i prosze sobie przeczytać "ode do młodości " może się pani nieco rozjaśni po co te dredy i ten wiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 09:20 Bardzo dziwię się pani kurator. W Krakowie jest niewiele szkół, w których człowiek nie czuje się jak w zoo. Pod pretekstem różnorodności i dowolności często kryje się agresja, chęć wywyższania się i traktowania innych jak śmiecie. To co, że miał same piątki? Gdyby był menelem to pani kurator by inaczej śpiewała? A tak, to chce być taka niby cool? A jak ten wzorowy pójdzie do kuratorium pracować, to będzie przyjmował rodziców z dredami? Załosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:15 kochana a myślisz że rodziców z dredami czy długimi włosami nie ma? są i niektórzy z nich to bardzo wykształceni kulturalni ludzie przypominam sobie moją klase "Zoo" to byli cudowni wspaniali ludzie pełni życia nauczyli mnie więcej niz szkoła pokazali jak życ w świecie szanując siebie nawzajem pokazali jak wspierać jak pomagać jak być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.botany.gu.se 11.06.04, 12:15 A czemu by nie mial przyjmowac rodzicow z dredami? Nie rozumiem tego. Znam pastorow noszacych dredy (porzadnych i prawych chrzescijan, bo to roznie bywa). Ps. sama dredow nie nosze, zeby bylo jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tees Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.04, 09:32 Nihil novi... 35 lat temu zdawalem mature w Polsce. Przedtem bylem laureatem wielu olimpiad itp. Odpowiednio wczesniej zadecydowana, ze za zaslugi bede reprezentowal szkole na demonstracji pierwszomajowej (obowiazkowej, jakby inaczej) niosac wraz z dwójka kolegow sztandar naszego liceum. Kiedy "zanalizowano" stan mojego uwlosienia (za dlugie) wyrzucono mnie do ostatniego rzedu, z powodu dlugosci moich wlosów ucierpiala by godnosc szkoly i jej uczniowskiej spolecznosci. Dzis uwazam, ze decyzja i dyrektora i wychowawcy i tych którzy na trybunie stali tylko dobrze mi zrobila. Tak wiec Jasiu - czuj sie wyrózniony, zrób zdjecie - bedziesz mial co wspominac! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romeo Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.04, 09:40 Stary, dzieki za slowa pociechy. A ja sie zastanawiam, gdzie szanowne cialo pedagogiczne oczy mialo do tej pory. Jak oni Jasia na te zawody, olimpiady wysylali? Z jakim uwlosieniem? Wszak dredy tak z dnia na dzien nie rosna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHRIS Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.if.uj.edu.pl 11.06.04, 10:33 Rozczulila mnie ta pyskowka. Mam 60 lat, w liceum obowiazywal mnie mundurek, wiec po zakonczeniu nauki na dodatkowe zajecia przed matura przyszlismy w swetrach. Dyrektora to oburzylo i zazadal dalszego noszenia mundurkow. Dwoch z nas przyszlo ponownie w swetrach. Dyrektor tracil watek, ile razy na nas spojrzal (a bylismy w pierwszej lawce), ale ani nas nie wyrzucil, ani nie upomnial. Efekt? Do konca chodzilismy juz w mundurkach, zeby nie robic mu przykrosci. Tak zalatwia sie konflikty, jesli obie strony maja klase... A ankieta jest kompletnie bez sensu. Podczas zajec obowiazuje regulamin i jego interpretacja przez dyrekcje, wiec szkola ma prawo ograniczyc wolnosc wyboru wygladu ucznia (argumentow o wyrownywaniu szans nie bede powtarzal, bo kazdy powinien je znac). Ale dyrektorka wyrzucila ucznia z uroczystosci zakonczenia nauki, a nie z zajec, a to juz jest zwykla glupota. chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anirado Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.wieczysta.krakow.pl / *.wieczysta.krakow.pl 11.06.04, 10:33 Ludzie!!! Jeśli wszyscy chodziliby do szkoły po swojemu to nie wiem czy nauka tam miałyby jeszcze sens! Szkoła to miesce, w którym każdy powinien stosować się do określonych zasad. Jeżeli w statucie było - nie nosić dredów - to czy tak doświadczony i obyty w świecie chłopak nie mógł poczekac jednego dnia, albo chociaż kilku godzin i wtedy stworzyć sobie to coś na głowie? Nie mam nic przeciwko dredom, ale jeśli to była kwestia kilku godzin, to naprawdę nie rozumiem. A dyrektorkę popieram - przecież w Kuratorium ne wolno nosić dredów, pani Kurator tego by nie zniosła. Szkoła to równie dobre miejsce do przestrzegania zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Panie Anirado... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:01 Mam nadzieję że jest pan co najmniej magistrem socjologii....i napisał pan pracę o wpływie dredów na poziom wykształcenia młodzieży...to mogę zrozumieć ale jak ją pan obronił??...i proszę się dowiedzieć w jaki sposób robi się dredy...to może pomóc w rozumieniu słowa "czas"...pozdrowienia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!! Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:37 chcialbym zauwazyc ze w statucie X LO nie ma (a przynajmniej do nie dawna nie bylo) nic o dredach. Jasiek przyszedl do szkoly w garniturze, a ze zostal wyrzucony za fryzure?? to tak jakby kogos innego wyrzucic za to ze ma krawat w kolorze niebieskim albo bordowym. Pani Z jest chyba z kosmosu. A do tego takim zachowaniem jak na tej uroczystosci propaguje brak tolerancji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitka Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.b.jawnet.pl 11.06.04, 10:39 Ja niemoge co za narod :|. ja tez mam dredy. chyba na szczescie zrobilem je po wyjsciu z ogolniaka. coz tak to jest, ze jak czlowiek inny to nie chca go widziec. i co ludziom to przeszkadzalo, ze ma inne wlosy? w koncu nie jest dresem i nie kradnie komorek ani nie napada na innych w wolnycj chwilach to i z sali wyprosic go latwiej. porabani :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joooptwajumac Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.iweb.pl 11.06.04, 11:00 debilizm i zacofanie! jak ktoś miał ciężkie dzieciństwo i na nic mu nie pozwalano, to się będzie wyżywał do końca życia na wszystkich. korznia trza tym babkom, bo nie dopieszczone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Kompromitacja dla Kuratorium. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:09 Jestem przekonany,że pani "kurator" powinna się po swojej wypowiedzi zająć pracą bardziej dla niej odpowiednią. Taka wypowiedż ją dyskwalifikuje na tym stanowisku. Pani "kurator" nie wie, że uczeń takim zachowaniem okazał lekceważenie dla nauczycieli i szkoły, to chamskie zachowanie dla pani "kurator" to coś normalnego i jeszcze ośmiesza się stwierdzeniem, że uczeń jutro kończy szkołę. To pani "kurator", jutro ten uczeń może chodzić nawet w obsranych kalesonach przy spotkaniu z panią , ale dopiero jutro. Do czasu pobytu w szkole ma zachowywać się jak uczeń a nie ćpun. Ciekawy jestem z jakich koneksji się ta pani "kurator" wywodzi i kto za tym stoi, że akurat tą pracę jej oferowano, jak jest tyle innych łatwiejszych i nie wymagających wysiłku umysłowego ani wiedzy o wychowywaniu młodzieży, nie mówiąc już o kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeskJET Re: Kompromitacja dla "Krakowianina"!!! IP: *.tulane.edu 11.06.04, 11:18 Krakowianinie! Przyjrzalem sie kilka razy i to co widze na fotografii owego mlodego maturzysty wcale mnie nie bulwersuje... Ani tez podobnego typu fryzury nie bulwersuja prawie nikogo tutaj gdzie obecnie mieszkam (w USA). Pisanie o "brudnych kalesonach" dowodzi tylko, iz "Krakow", czy "Krakowianin" to nadal sa symbole zatechlej dulszczyzny, smrodliwego zascianka oraz braku tolerancji! P.S. Pamietam, iz prawie trzydziesci lat temu (bylem wowczas uczniem liceum) nosilem dlugie wlosy i nie uwazalem tego za przejaw lekcewazenia dla nauczycieli. Coz... pewne rzeczy pewnie jednak nie sa w stanie dotrzec do malej "krakowskiej" glowki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Re: Kompromitacja dla DeskJet. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:34 Twój poziom kultury jak na Amerykę jest w normie. Zostań tam i zajmij się problemami swojej "ojczyzny" a wychowanie polskiej młodzieży zostaw Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolanie o pomste!! Re: Kompromitacja dla "Krakowianina"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:44 chcialbym zauwazyc ze powyzszy "Krakowianin" chyba krakowianinem nie jest, a jesli jest to rzadam wysiedlenia go z Krakowa. skad w tym miescie tylu nie tolerancyjnych debili pokroju tego pseudo-krakowianina?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeskJET Re: Ciasny umysl "Krakowianina"... IP: *.tulane.edu 11.06.04, 11:26 Powinienem jeszcze skomentowac mentalnosc "Krakowianina" zadajacego w swoim poscie wielce "inteligentne" pytanie "i kto za tym stoi?" Kiedys juz byli tacy co zadawali, np. w gazetach pytania typu "kto stoi za tymi robotniczymi protestami?" Widac mentalnosc "Krakowianina" nie odbiega daleko od mentalnosci jaka wowczas prezentowali redaktorzy komunistycznych gazet. P.S. Chyba wciaz krakowska ciasnota umyslowa niewiele odbiega od tej jaka panowala za czasow Boy'a-Zelenskiego. Wierze, iz nie dotyczy to wszystkich mieszkancow owego pieknego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin inny Re: Ciasny umysl "Krakowianina"... IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.06.04, 16:00 > P.S. Chyba wciaz krakowska ciasnota umyslowa niewiele > odbiega od tej jaka panowala za czasow Boy'a-Zelenskiego. Niestety masz rację. A panu, który podpisuje się pseudonimem Krakowianin polecam zajęcie się wychowaniem swoich dzieci, bo szkoła publiczna póki co wychowuje wszystkie, bez względu na przekonania ich, czy ich rodziców, i taka powinna pozostać. A jak się Panu nie podoba, to proszę wysłać dziecko do katolickiej szkoły - na pewno będzie Panu za to dozgonnie wdzięczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi_the_lec Re: Ciasny umysl "Krakowianina"... IP: *.nc.rr.com 11.06.04, 17:29 hej.. hej... ja tam do katolickiej chodzilam przez trzy lata i dobrze mi bylo... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Re: Ciasny umysl "Krakowianina"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 17:51 Czasy Boy`a-Żeleńskiego to czasy kultury, czasy obecne jak widać, nie szukając wnikliwie to czasy chamstwa i prymitywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolanie o pomste!! Re: Ciasny umysl "Krakowianina"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:49 czasy chamstwa, prymitywizmu i nietolerancji - wszystko to prezentuja rozni ludzie, PAN KRAKOWIANIN ROWNIEZ (i to nalezy do tych ktorzy pokazuja to bardziej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolanie o pomste!! Re: Ciasny umysl "Krakowianina"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:47 potwierdzam - nie wszyscy mieszkancy Krakowa maja taka psychicznie chora mentalnosc jak ten pseudo-Krakowianin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Kompromitacja dla Kuratorium. IP: *.itpp.pl 11.06.04, 12:29 Eejj... ale ten młody mężczyzna przyszedł w garniturze, a nie w kalesonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.P.U Re: Kompromitacja dla Kuratorium. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:57 Ale na łbie miał nocnik albo dredy, na jedno wychodzi. W szkole takie fanaberie są niedopuszczalne i swiadczą o lekceważeniu nauczycieli. Niech ten "palant" w takim wystroju chodzi na spotkanie z panią 'kurator", bedzie to dla niej nobilitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolanie o pomste!! Re: Kompromitacja dla Kuratorium. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:42 prosze nie uzywac pseudo "Krakowianin" bo az mi sie robi wstyd ze w Kraku mieszkam. "Do czasu pobytu w szkole ma zachowywać się jak uczeń a nie ćpun." - jesli dla pana ktos z dredami na glowie jest na pewno cpunem - to ja moze zadzwonie do psychiatryka, bo tylko tam sie pan nadaje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik nihil novi czyli nic novego IP: *.acn.pl 11.06.04, 11:20 w 1966 roku w drugiej klasie liceum spotkało mnie prawie dokładnie to samo: na akademii kończącej rok szkolny gdzie nagrody i świadectwa wręczano tylko prymusom ze wszystkich klas, wstrzymano wydanie mi świadectwa, bo miałem jakoby za długie włosy ... wychowawczyni postawiła mi warunek, że nie dostanę świadectwa, dopóki się nie ostrzygę ... zrobiłem to, ponieważ nie chciałem robić przykrości rodzicom i wracać ze szkoły bez "cenzurki" (do tego wzorowej...), ale miałem z tego powodu co najmniej pół wakacji zepsutych i nienawidzę tej głupiej baby do dzisiaj, a o moim liceum mam raczej marne wspomnienia (dlatego nie wymienię ani jego numeru ani nazwy - niech bedzie zapomniane ...) Lajkonik (dziś już mocno łysiejący) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeskJET Re: nihil novi czyli nic novego... IP: *.tulane.edu 11.06.04, 11:31 Tak, to prawda "Lajkoniku" - czasy sie zmieniaja ale... brak tolerancji pozostaje, a moze nawet sie zwieksza! P.S. W poprzednich postach pisalem o "krakowskiej" dulszczyznie ale - tak faktycznie - to powinienem napisac o polskiej 'dulszczyznie' i braku tolerancji. To nie jest zjawisko li tylko lokalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik Re: brak tolerancji czy ... IP: *.acn.pl 11.06.04, 16:30 ... głupota ? Pewnie i jedno i drugie - niestety ... Wystarczy poczytać posty w tym wątku ... a czy to jest zjawisko lokalne - krakowskie, czy też ogolnopolskie ? Zawsze wydawało mi się, że "krakusy" są nieco bardziej tradycyjni niz inni Polacy, ale za to nieco mądzrzejsi (uśredniając ...). PO moich ostatnich doświadczenia "biznesowych" w Krakowie, wiem na pewno, że sa gardziej tradycyjni niż inni, ale w zlym sensie "tradycyjności" (raczej zacofani ...) no i zdecydowanie nie mądrzejsi niz inni ... niestety ... kolejne rozczarowanie i przykra weryufikacja dość powszechnego mitu ... Lajkonik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolanie o pomste!! Re: brak tolerancji czy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:52 az sie zaczynam cieszyc ze choc mieszkam w krakowie, krakusem nie jestem bom urodzil sie w tatrach :) Odpowiedz Link Zgłoś