Gość: Siostra nic dziwnego... IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.06.04, 11:41 To ja się już nie dziwię krakowskiej młodzieży, że taka nietolerancyjna, skoro tego właśnie uczą ich w szkołach :/ Ciemnogród, zacofanie tyle co mogę napisać na temat szkół w Krakowie (kolega mówił, że w jego liceum jest tak samo). Aż strach bierze o naszą przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak czy kiedys doczekamy... 11.06.04, 11:50 czy kiedys doczekamy w naszej cofnietej polsce , ze kolczyki ,tatuaze ,dredy itp nie przeszkadzaja by byc madrym ,wyksztalconym czlowiekiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noszpicak. Re: czy kiedys doczekamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:03 Ty jesteś właśnie wzorcem takiego wykształconego , mądrego człowieka, którego doczekaliśmy się "w naszej cofniętej polsce". Symbole tej mądrości i wykształcenia już z daleka są widoczne czyli : kolczyki, tatuaże dredy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.botany.gu.se 11.06.04, 11:52 "Na przynaleznosc do subkultury wskazuja TEZ..." - myslalam ze dredy jako takie od dawna nie wskazuja juz na przynaleznosc do jakiejkolwiek subkultury. Co najwyzej ze czlowiek jest troche zwarjowany. Przed i po mojej maturze kilka osob przemalowalo wlosy na rozne jadowite kolory. Tak, z radosci zycia i w celu odreagowania. Naszczescie dyrekcja szkoly i nauczyciele nawet jesli jakies opinie na ten temat mieli zachowali dla siebie. A juz kilka dobrych lat od tego czasu minelo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:23 jesli wszystkie szkoły w krakowie uczą takiej "tolerancji" to gratulacje/!/... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak. Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:08 W ramach "tolerancji" powinni wam schamiałe przygłupy zrobić lekcje zbiorowego seksu w szkole. W dupach się wam poprzewracało z nadmiaru wolności bo to jedyne miejsce które u was zamiast zamiast głowy stanowi o waszym postepowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolanie o pomste!! Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:58 Powiem tylko tyle panie Tak. swoim textem pokazales ze nie dosc nie masz kultury to jeszcze chyba nawet nie wiesz co to znaczy kultura (o ile wogole wiesz ze istnieje cos takiego jak kultura, chocby wypowiedzi). A tolerancji co do wygladu mogloby byc w tym kraju wiecej. Swoja droga - jakby sie pan czul gdyby wszyscy chodzili ubrani i wygladali tak samo?? np wszyscy ludzie bez wzgledu na wiek, plec, zawod, etc w granatowych mundurkach?? bo ja bym oszalal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jii Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: 194.146.120.* 11.06.04, 12:38 Wiadomo - Krakow Odpowiedz Link Zgłoś
pokraczny_kotek Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa 11.06.04, 12:46 obrzydliwe demonstrowanie wyższości tfu! pedagogów a kudy wam do tego, członkowie grona, w jakiej fryzurze przyszedł uczeń na rozdanie świadectw. od lat wiadomo że na zakończenie szkoły zawsze ktoś przyjdzie z niebieskimi włosami, z dredami, z półmetrowymi tipsami - i po co z tego robić szopkę z wyrzucaniem do innej sali? nie lepiej z wyrozumiałością ;) się uśmiechnąć i pomyśleć ech, młodość? jak widać nauczyciel musi wygrać do samego końca :|, postawić na kretyńskim SWOIM. zastanawiam się co by było, gdyby do tej szkoły udał się na praktykę jakiś student z mojego wydziału (polonistyka spec. nauczycielska) noszący dready - wcale ich nie tak mało - albo ortodoksyjna gotycka dziewczyna, albo facet z dziesięcioma kolczykami w uchu. :D pozdrawiam Panią Dyrektor O Bardzo Małym Rozumku. kuratorium rules :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 11.06.04, 12:55 Fantastycznie wygląda z tymi dredami! Zwłaszcza, że dredy skierowane ku górze. W epoce kompletnego braku fantazji u młodzieży takie postawy należy cenić, zwłaszcza, że mamy do czynienia z wzorowym uczniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarantula i bardzo dobrze, że go wywalili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:09 powinni go z budy wywalić na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulti15 Re: i bardzo dobrze, że go wywalili IP: *.sieradz.mediaclub.pl 11.06.04, 13:27 no przeciez skonczyl szkole kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolanie o pomste!! Re: i bardzo dobrze, że go wywalili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 03:01 wie pani co pani tarantulo?? pani poziom inteligencji jest chyba nizszy niz u ameby !!! o poziomie tolerancji nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Pani Kurator poderwała autortet Dyrekcji IP: *.golebia.clarus.com.pl 11.06.04, 13:31 Kilkanaście dni temu w jednej z krakowskich szkół uczeń, któremu nauczycielka zwróciła uwagę, bu nie trzymał nóg na stoliku, uderzył publicznie nauczycielke w twarz! Dyrekcja nie podjęła żadnych działań dyscyplinarnych, bo bała się, że Kuratorium uzna szkołę za nieprzyjazna uczniom! - To efekt działalności pani Kurator, która, jak dowiadujemy sie z artykułu podrywa autorytet kolejnemu gronu pedagogicznemu. Jeślli w szkole obowiązuje określony regulamin, to powinien być on przestrzegany, bez względu na to, co uczeń "ma w głowie". Skoro jest taki inteligentny, to powinien też rozumieć, że przestrzeganie regulaminu szkolnego jest sposobem wychowywania go na praworządnego obywatela. Jeśli ten regulamin łamie, to powinien ponieść konsekwencje, bo gdy wejdzie w dojrzałe zycie też będzie uznawał, że z jakiś przyczyn nie obowiązują go normy i prawo. Pani Kurator ten proces wychowawczy zachwiała! PS. Ten artykuł, to kolejny tekst interwencyjny pani Olgii Szpunar w niesłusznej sprawie. Może oświata, to dziedzina, od której ta pani powinna być jak najdalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Pani Kurator poderwała autortet Dyrekcji IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:41 To są dwie różne sprawy, a autorytet dyrekcja poderwała sobie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek.K. do Adama, - milosnika dyktatu. IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.04, 14:03 Gość portalu: Adam napisał(a): Skoro jest taki inteligentny, to powinien też rozumieć, że przestrzeganie regulaminu szkolnego jest sposobem wychowywania go na praworządnego obywatela. Jeśli ten regulamin łamie, to powinien ponieść konsekwencje, bo gdy wejdzie w dojrzałe zycie też będzie uznawał, że z jakiś przyczyn nie obowiązują go normy i prawo. Gdyby w Polsce wiecej bylo ludzi z takimi sposobami postrzegania swiata i rozrozniania dobra od zla, jakie ty tutaj w czystej formie zaprezentowales. to oprocz kuby i koreii, bylaby nadal przez PZPR rzadzona PRL :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pani Kurator poderwała autortet Dyrekcji IP: *.devs.futuro.pl 15.06.04, 23:00 Dyrekcja nie podjęła zadnych działań bo jest albo głupia albo leniwa albo sama nie wie co powinna zrobić = wyjaśnienie pierwsze. W zadnym wypadku nie tłumacz tego tym co powiedziała p. kurator to droga na skróty myślowe niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Toksyczni nauczyciele IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:38 Wstyd, że tacy ludzie, jak p. dyr. X-ki, mają coś wspólnego z oświatą i młodzieżą! Brak słów! Sam jestem nauczycielem i nigdy taki pomysł nie przyszedłby mi do głowy. Powinna powstać jakaś komisja, która eliminowałaby toksycznych nauczycieli! Współczuję temu uczniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielsoklasistka Kochamy pania dyrektor IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 11.06.04, 13:40 Zajefanie.... Pomysleć , że jeszcze niedawno na godzinie wychowawczej chwaliłam szkołe za to , ze nie likwiduje sie indywidualistow , korytarze nie są szare , że ludzie moga mówić co chcą i prezentować swobodnie swoje JA. To bylo coś czego tak brakowało mi w gimnazjum...a teraz co ? PORAŻKA A zdanie o statucie szkoły mnie poprostu rozbawiło...czy pani dyr nie widzi ? czy nie chce widzieć ? czy też udaje,że w jej szkole tylko jedna osoba " sugeruje swym wyglądem,iż należy do jakiejś subkultury młodzieżowej". Ludzie wcale nie chodzą w glanach , dresach , pieszczochach , kolczykach tu i tam...nie pani dyrektor...to tylko takie złudzenie... A może wprowadzimy mundurki ? Byłoby wtedy tak ...jednolicie mmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Dziś dredy, jutro kolczyki, pojutrze... IP: *.golebia.clarus.com.pl 11.06.04, 13:43 To skandal, że "Gazeta" i pani Kurator urządzili sabat czarownic nad dyrektorką szkoły! Szkoła jest po to, by wychowywać, a nie tolerować najgłusze zachowania uczniów i ma prawo wymagać nawet od swych abiturientów odpowiedniego zachowania. Fakt, że był to uczeń wzorowy i przynoszący szkole chlubę zobowiązuje go tym bardziej, by teraz nie przynosił jej wstydu. Pseudowolnośc uczniów bez wymagania od nich spełniania obowiązków juz dzis doprowadziły do tego, że nauczyciele boją się pracować w szkołach krakowskich. Jestem po stronie Pani Dyrektor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aya Re: Dziś dredy, jutro kolczyki, pojutrze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:00 > ...Szkoła jest po to, by wychowywać, a nie tolerować najgłusze zachowania > uczniów ... No faktycznie. Prawdo do indywidualnego zachowania, mysli, ubioru...taaak, strasznie jest to glupie. > ... Fakt, że był to uczeń wzorowy i przynoszący szkole chlubę > zobowiązuje go tym bardziej, by teraz nie przynosił jej wstydu. No tak, narkoman i brudas jeden, jak on smial dready sobie zrobic! To moze znow mundurki a potem juz tylko pasiaki, ogolone glowy i brak wolnego slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentxlo Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.06.04, 13:47 o mamo, nie sadzilem ze zmiana dyrektora moze tak bardzo zmienic oblicze szkoly. XLO konczylem 3 lata temu, jeszcze za czasow 'panowania' dyr. dorosza. na rozdanie swiadectw maturalnych przyszedlem wygolony na zero (choc na codzien mialem inna fryzure). moja wychowawczyni (pozdrawiam, pania profesor serdecznie) nie powiedziala zlego slowa na moja fryzure, a dyrekcja nawet jej nie zauwazyla. wydaje mi sie, ze tak wlasnie powinno sie to odbyc. chlopak chcial zaszalec - zaszalal i co w tym zlego?????? jestem tez ciekaw kto byl wychowawczynia jaska. zastanawiam sie, ktora z nauczycielek bedacych w xlo 3 lata temu mogla tak sie zachowac i nie wiem. nie pasuje mi to do zadnej z nich :| pozdrawiam wszystkich z xlo, ktorych ta sytuacja oburzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielsoklasistka śpiesze odpowiedzieć IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 11.06.04, 13:58 Z tego co wiem Jasiek byłw 4d , a jego wychowawczynia byla prof. Jagocka [ biologia] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentxlo Re: śpiesze odpowiedzieć IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.06.04, 14:09 naprawde? na szczescie nie mialem z nia lekcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielsoklasistka Re: śpiesze odpowiedzieć IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 11.06.04, 14:19 no ja z nia mam....dwa razy w tygodniu... wszyscy sie jej boja to fakt , nawet sie komus chwalila , ze lubi straszyć pierwszaczki , czasem jej odwala troche...ale zeby coś takiego...BLEEE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:05 Wychowawczynią-kochana pani profesor Jagocka...coś Ci to mówi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.ceti.pl 16.06.04, 01:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel pozdrowienia IP: *.ceti.pl 16.06.04, 01:38 Pozdrówcie Panią prof. Buczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po X LO Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 03:12 pozdrowienia dla p. Buczek, p. Gardziny, p. Szczepańskiego, p. Wilczak, ks. Ozdoby, p. Nawracaja, p. Kwacy, p. Czopek, p. Tynor, p. Białobrzeskiej, p. Kwarciak, p. Filipczak, p. Mazura i przede wszystkim dla poprzedniej dyrekcji: p. Dorosza, p. Staroń i p. Wójcik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent X LO Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:55 ta szkoła zawsze była nieprzyjazna dla uczniów,wreszcie ktoś to zauważył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROCHESTER!!!!!!!!! Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.tele2.pl 11.06.04, 15:24 Oj Jasiu Ale dałeś bobu,,ha ha ha Wyjeżdżam w Pn do Stanów i w Październiku będę w Pittsford,dlatego też już zdążyłem kupić gazetę i biorę ją ze sobą i pokażę amerykańcom jaki z ciebie kozak;-)!!!!!!!!!!!!!! Trzymaj się stary, i powiedz na co zdawałeś na studia, narazka P.S: moim skromnym zdaniem mimo wszystko trochę przegiąłeś z tymi dread'ami.Dready normalne są w porządku, ale ty wyglądasz na nich jak Jeleń lub rENIFER, wEŹ TO ZGÓL STARY BO Z TAKIM POROŻEM TO ŻADNEJ FAJNEJ NIUNI NIE WYRWIESZ;-) 3MAJ SIĘ STARY i ODEZWIJ SIĘ JAKOŚ NA jESIENI TO PÓJDZIEMY NA PIWKO kUBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:59 co ZA PALA z tej pani dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goran Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.rene.com.pl 11.06.04, 14:08 A jkaby tak przyszedł ze śmierdzącą kupą na głowie. Gdzie są granice tolerancji? Sam mam długie włosy, nawet do dzisiaj, i sam miałem z tym problemy w szkole, dawno temu. Czy akurat na centralną akademię musiał sobie zrobić ekstra fryc (ciekawe czy na egazaminie też był takim kozakiem). Myślę, że zachowując fryc, mógł przyjść aby nikogo nie zbulwersować. Na codzień można sobie manifestować co się podoba do woli, w domu i na ulicy. Ale są pewne miejsca gdzie należało by zachować pewien umiar (np. w żłobku mógłby wywołać przerażenie dzieci :), pogrzeb, świątynia. Jaki jest ten umiar i jaka powinna być granica tolereancja np. szkoły to jest pytanie. Gdyby obie strony były rozsądne spotkaliby się gdzieś pośrdoku. A tak pozostał wszytskim niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielsoklasistka wrrr IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 11.06.04, 14:13 dla Twej informacji - wczesniej też był takim kozakiem. A na egzaminie miał nie mniej extremalną fryzure.Jakoś nikomu nie przeszkadzało... Choc nie znam Jaska osobiscie zamierzam go bronic bo to jest szczyt, w szkole , w której poatarza się ciągle " tolerancja " , a ja nie lubie ludzi nadużywających tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilq Re: wrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 12:36 Hehe... A ja znam Jaska - przez te dwa lata miewal na glowie najrozniejsze i czesto dosc ekstrawaganckie fryzury, Ale jak widac to nie przeszkodzilo mu swietnie zdac liceum. A wracajac do pani dyr. Z., To nie pierwszy ciekawy wybryk w jej karierze - np. kiedys zaproszono do X LO Rzecznika Praw Obywatelskich p.prof.A.Zolla - mial prowadzic prelekcje i odpowiadac na nasze pytania. Moim pechem bylo zadanie znajdujace sie w sferze szkolnego tabu, o ktorym nie wolno rozmawiac glosno a szczegolnie nie w obecnosci Obcych. Po imprezie dowiedzialem sie iz pani dyrektor jest niezadowolona z mojej nieuczniowskiej i nieobywatelskiej postawy (pytanie do Rzecznika bylo na pewno przykladem tej nieobywatelskiej...).AAA... I gwoli przypomnienia mialem wtedy wlosy utlenione na baaaardzo jasno, nie przeszkadzalo to ani pani dyrektor ani panu Zollowi. Pani dyrektor - a ja jestem z Pni dumny. Proponuje przeprowadzic delikatne czystki... Zacznijmy od ubrania, potem przejdziemy przez religie... A jak juz sie zrobi wystarczajaco glosno a pani skompromituje sie jeszcze bardziej, moze ktos glebiej przyjzy sie tym minimalnym machlojkom finansowym Pani autorstwa i bedzie tam gdzie jej miejsce - np w cukierni albo sklepie. Pozdrawiam, Wilq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: wrrr IP: *.local.pl / *.gw-rozdroze.lama.net.pl 13.06.04, 14:54 pamietam cie wtedy na tym spotkaniu...cała aula w twoja strone... a wracajac do jaska to czemu szkola wczesniej nie zwrocila uwagi na jego fryzury, tak jakby we wtorek go po raz pierwszy zobaczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent xlo Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 16:47 to nie jest PAŁA to jest ZAPAŁA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszkaaa Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 11.06.04, 14:13 Też w tym roku skończyłam X i wcale tego nie żałuje,nasza PANI DYREKTOR M.ZAPAŁA wiadomo jaka była.Ciekawe kiedy to się skończy.Zycze powodzenia uczniom i radze nie zadzierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacor i kalisz Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.sm.pk.edu.pl 11.06.04, 14:44 oby tak dalej johnny!!!! aleś numer wykręcił stary jesteś sławny...pamiętaj jesteśmy z Tobą...co za kraj ja stąd spier.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slav Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.iglo.pl 11.06.04, 14:43 Dyrektorka i wychowawczyni powinny ponieść konsekwencje. Też jestem nauczycielką i strasznie mi wstyd za głupotę tych bab. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edoooo Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.infoland.int.pl 11.06.04, 14:44 Nawet papież przyjmuje na augiencje rużnych ludzi, a tu pani dyrektor "LO" tak sie zachowała na zakończeniu. Skandal zwolnić, i do CCCP lub klasztoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ort Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 19:02 ale dyrektor to więcej niż "papierz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolanie o pomste!! Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 03:20 ze co?? zgadza sie to - iz Papiez jest bardziej tolerancyjny niz p Zapala i pod tym wzgledem z Papieza powinna p Z a takze wielu ludzi w naszym kraju brac przyklad! PS : przyznam sie nie jestem dobrym katolikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banshi Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.plantbio.lu.se 11.06.04, 14:51 Szkoda mi tego goscia...osiagniecia niesamowite, ale dla niektorych wazniejsze jest to, co ma na glowie, a nie w glowie. Jakby nie bylo w polsce nie ma zadnej tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aloo Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 15:30 Zapałe ktoś powinien nauczyć kultury i doprowadzić do pożądku bo to nie szkoła jest dla niej tylko ona dla szkoły i uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? A jej nikt nie wyrzucił... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:12 Nie wiem jak wy, ale ja widuje mgr. M.Zapałe na codzień, i uwierzcie mi-włosy Jaśka to nic , w porównaniu z tym co ona ma na głowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sesuadra Re: A jej nikt nie wyrzucił... IP: 81.21.200.* 11.06.04, 23:14 Siwa ma niesamowite afro na glowie :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stforzenie Re: A jej nikt nie wyrzucił... IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 11:34 heh,..moj kumpel z eks klasy w pierwszej kl.bedac zostal zmuszony do zgolenia swoich odwiecznych dreadzikow.jest czlekiem spokojnym i bezkonfliktowym, wiec ze smutkiem poddal sie. a czy w naszej szkole mozna nosic afro? bo cos takiego zdaje sie nasza szanowna p.Dyrektor posiada...z calym szacunkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.smith.man.ac.uk 11.06.04, 15:32 Od kilku lat przebywam w Anglii i przyzwyczailam sie do roznorodnosci stroi i fryzur. Nauczylam sie tez tego, ze nie ma zwiazku miedzy ekstrawagancja zachowania a brakiem zasad wewnetrznych. Nie wiem jak taka baba moze byc pedagogiem, jak moze pracowac w szkole, do tego byc dyrektorem i jeszcze plesc takie androny. Sama jestem nauczycielem akademickim wiec teoretycznie powinnam zrozumiec jej argumenty ale jedynie co poczulam po przeczytaniu tego artykulu to oburzenie i obrzydzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfdhdgs Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.06.04, 15:43 Cos mi ten jasiu na pozera wygląda. Ciekawe czy inni co mieli 5,0 na swiadectwie, grali w pilke tez tak wystapili, pewnie nie. Za 10 lat sam bedzie z pracy wypieprzal takich, co nie tak bedą sie nosili, pieprzony yuppie. ...A dyrektorka - niereformowalny beton, słabo rżnięty przez starego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goran Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.rene.com.pl 11.06.04, 16:59 O stary teraz pojechałeś ostro po całości. Nic dodać nic ująć. Racja jak nic. Wielu tak kończy. "Spotkamy się" z tym bohaterem za parę lat to pogadamy, ale dajmu mu szansę. Ale co będzie jak trzebna "będzie" wyhaczyć posdadę z gażą 10 tys. euro, mam nadzieję i wierzę w to, że dzięki włosom teraz wówczas też pokarze charakter i bezkompromisowość, nie na głowie ale w sumieniu. Ja tam mam 38 i się nie mogę pozbyć tych piór, choć wyglądam coraz śmieszniej, ale ja naprawdę dostałem za nie w kość (gdyby mnie tak tylko z auli wyproszono) stąd mam sentyment. Co ciekawe ścigam syna za fryzurę syna, ale on z nią sobie nie daje rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.autocom.pl 11.06.04, 15:44 A miałam się tam wybrać!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka_Xlo Re: Johnny ;D IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 11.06.04, 15:49 hehehe no coz... nie powinni byli Go wypraszac... no bo w sumie to nie mieli za co... ale qrde... Johnny z kazdym dniem wyglada coraz gorzej;) sorry.. ale takie jest moje zdanie.. pamietam jak mial jeszcze fajowa fryzure... a potem go naszlo na fryz a la samuraj a teraz to.. ;D no coz... bywa ;) nom a poza tym wydaje mi sie, ze wypraszaniem sie zajmowala p.Kwarciak .. ale moze tylko mi sie wydaje... ;) no a z Pudlem i tak sie nie dogadasz <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPudel Re: Johnny ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:48 chcialem tylko wyrazic gleboka niechec do fryzury Za-Pały. Pudel to nic w porownianiu do tego gniazda! Mi sie wydaje ze ona nalezy do jakies sekty, organizacji terror. ale napewno do jakies subkultury. O wiem ona nalezy do gangu satrych, skamienialych, porypanych (mialem napisac staruch ale tym bym obrazil lajtowe staruszki:) Pał! Mi przeszkadza jej fryzura i domagam sie usuniecia jej ze szkoly badz rytualnego zgolenia jej na zero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.idpan.poznan.pl 11.06.04, 15:54 "Jubileusz ma być połączeniem tradycji z nowoczesnością i młodością. Ta uroczystość ma także wskazać, że w szkole najważniejszy jest uczeń, duszą szkoły jest nauczyciel ale dumą są jej absolwenci. Jubileusz jest więc po to, aby ocalić od zapomnienia cząstkę historii naszego liceum, połączyć rożne pokolenia ludzi tworzących wizerunek tej szkoły, docenić dorobek, a jednocześnie tworzyć jej nowe oblicze ..." niestety jeszcze jest: www.x-lo.krakow.pl/www/art,4 Nowoczesność ??? Jaka nowoczesność ???. Nowoczesny brak tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ ;) IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 11.06.04, 16:15 heheh przeciez nikt nie wierzy w to co mowi Pudel ;) nikt tak pieknie nie sciemnia jak Ona :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś