Dodaj do ulubionych

ORANGE-IDEA-"cudowna" praca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:15
Witam!!
Chciałam przestrzec wszystkich chętnych do pracy w ORANGE/IDEA w alejach, otóż
prosze nie wierzyć w ośmiogodzinny wymiar pracy. niestety jest to totalną
nieprawdą. Oczywiście podczas rozmowy kwalifikacyjnej łysy-gburowaty
kierowniczek zapewnia, że "czasem" dzień może się troszkę przedłużyć ze
względu na obecność klienta i jest to jak najbardziej zrozumiałe.Natomiast nie
powiedział, że jak przychodzi koniec zmiany wymyśla super ważne
zadania,związane z papierkami i nie tylko,albo kilka razy trzeba drukować ceny
pod aparatami bo mu nieodpowiadają. Jeżeli ktoś przychodzi na planową godzinę
11 to bankowo wychodzi nie o 19 lecz o 21 lub 22!!!!...bo...jeszcze
coś.Podobnie jest przychodząc na 9, wychodzi się .... dosłownie wg. humoru
pana kierownika(łysy gburek).Oczywiście pojęcie nadgodziny nie
funkcjonuje!!!!podobnie jak brak zwykłych
słów-prosze,dziekuje,przepraszam...zastąpiły je słowa: masz, powinieneś.
Jest to przykre, że tak fajna na zewnątrz firma ma taki bałagan w swojej
kuchni i warto podkreślić że wprowadza to jedna osobo(łysy/gburek)
Pozdrawiam/przestrzegam szczególnie młode osoby szukające fajnej "czystej" pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 14:38
      Gdzie w alejach jest orange.Jeśli tam jak jedzie sie w strone Jasnej Góry a
      tobie sie to nie podobało a są przyjęcia to chętnie za Ciebie pójde.Pewno
      powiesz,że mało kasy dostawałeś.Tak ciężko o prace że 10 za Ciebie przyjdzie.
      • Gość: ktos Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.10.05, 15:11
        Chodzi o salon firmowy Orange w II Alei.
      • Gość: ergkhjg Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 23:52
        miłej pracy z kretynem... on jeździ po ludziach, a potem dziwne, że 30-latkowie
        mają zawały... efekty ciągłego stresu
    • Gość: mrzezyno252 Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.prenet.pl 05.10.05, 14:56
      Takich "gburków" powinno się piętnować, a osoba która odpowiedziała przedemną
      chyba jest mało doświadczoną osobą i jeżeli takie warunki ci odpowiadają to
      prosze bardzo. Niech cie gnoją i mają za nic szczerze ci tego życze. Też bym
      rzucił prace jak bym miał takiego kretyna za przełożonego,pozdrawiam.
      • Gość: były bezrobotny Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:19
        A później sie dziwić,że w Częstochowie bezrobotni na własne zyczenie.Dzisiaj nie
        ma głaskania po główce.Trzeba zachrzaniać.To nie komuna,że czy sie stoi czy sie
        leży to każdemu sie należy.
        • Gość: ww Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: 195.116.81.* 08.10.05, 17:13
          Nikt nie mowi o glaskaniu po glowach, ale godnym traktowaniu czlowieka.
          Kierownicy, czy wlasciciele niestety bardzo czesto o tym zapominaja traktujac
          ludzi jak smiecie. Okreslenie ze "na twoje miejsce jest dziesieci innych",
          lub "ciesz sie ze masz prace" jest ponizej krytyki. Chyba nie tak miala wygladac
          ta demokracja.
      • Gość: bryg Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:21
        Państwowa Inspekcja Pracy napewno Cię wysłucha, tylko nie wiem czy pomoże.
        Walcz o zapłatę za pracę w nadgodzinach.
        • Gość: były pracownik Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:47
          To nie o to chodzi,że narzekam i kręcę nosem, bo prace szanuje i wiem jak ją się
          zdobywa!!! NAtomiast podkreślam, że trzeba się szanować, bo właśnie mięczaki-jak
          poprzedni przedmówcy boją się odezwać o swoje i reszta jak te mróweczki odwala
          robotę-bo "przecież na Twoje miejsce jest 10 chętnych osób" i taki kierowniczek
          śmieje się z Ciebie jak się odezwiesz.
          I gratuluje podejścia, że to normalne pracować po 10 - 12 godzin dziennie przez
          6 dni i dostać za to 700zł na rękę !!!
          Podkreślam, że podczas rozmowy kwalifikacyjnej warunki 5 dni w tygodniu po 8
          godzin dziennie i "czasem" sobota - ja tylko WAS przestrzegam-że warunki jak w
          markecie tylko że w II alei.
          • ja_corka Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca 05.10.05, 22:44
            BRAWo BRAWO BRAWO były pracowniku

Takich kierowniczkow powinno sie pietnowac.
            To ze na Twoje miejsce jest 10 innych nie swiadczy o tym, ze "chory"
            kierowniczek ma tyranizowac podleglych pracownikow.

Takie postepowanie swiadczy o umyslowym ograniczeniu i jakims psychicznym
            niezrownowazeniu. Powinien sie poddac leczeniu.
            Jego stan psychiczny nie nadaje sie do kierowania ludzmi.

• Gość: Managerpewien totalny brak checi do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 00:17
              Nie popieram szykanowania podwładnych,ale wierzcie mi ze wątpie juz w ludzi
              chetnych do pracy,zaangażowanych i...uczciwych.Moja praca to 12 godzin na
              nogach..na kierowniczym stnowisku i gdy przychodza mi do pracy sierotki,ktorym
              trzeba powtarzac po 10 razy co trzeba robić ,a na dzien dobry pytaja sie moich
              ludzi:"gdzie tu sie siedzi?gdzie masz krzeselko?" zaczynam popierac projekt
              klonowania ludzi i juz oddaje swoja komórke.
              • Gość: ja Re: totalny brak checi do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:55
                A są tam przyjęcia.Ja z chęcia tam pójde.Będe pracował za tyle.
              • Gość: lunch Re: totalny brak checi do pracy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.05, 10:19
                No widzisz, a teraz drugi biegun: administracja rządowa (finansowana z naszych
                pieniędzy). Moja dziewczyna właśnie poszła na staż po studiach do Urzędu
                Wojewódzkiego. Praca jest za darmo (bo jak inaczej nazwać kwotę 489 zł, z
                której pracodawca daje... 0 zł, bo płaci za to urząd pracy). Ale ile ona tam
                zobaczyła, to wystarczy, żeby z tego kraju spieprzać. Siedzą sobie trzy osoby i
                się gapią w okno, bo nie ma nic do roboty (w końcu po decentralizacji władzy
                urzędy wojewódzkie nie mają co robić), a kierownik jest tak tępy, że każe jej
                liczyć na kalkulatorze 2+2. Do tego nikt tam nie ma wykształcenia w dziedzinie,
                jaką się formalnie zajmują.
                • Gość: Paweł Re: totalny brak checi do pracy IP: *.21.pl / *.21.pl 07.10.05, 10:31
                  Taka niestety jest prawda, a winna jak już nieraz pisałem jest większa część
                  polskiego społeczeństwa z powodu swojej głupoty(nie będę tu tego rozwijał, bo
                  mam robotę). Oczywiście zostałem wyzwany od przemądrzałym i zjadających
                  wszystkie rozumy. Ot Polska.
      • Gość: lunch Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.05, 10:14
        O, i właśnie w ten sposób Polacy stali się niewolnikami pieprzonych żabojadów.
        Najpierw się wykupuje firmy, zamyka, robi bezrobocie, a potem - sami widzicie.
        Więcej zakupów w Auchanie, Geancie i Carrefourze! Nie przegapcie promocji.
        Tylko nie próbujcie w Paryżu kibli naprawiać! Po najeździe na Polskę stać ich,
        żeby sobie nowy kupić.
      • Gość: adwi Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:18
        dzięki takim jak ten gość ja, mamy w tym cholernym kraju to co mamy. Idź ty "ja"
        do tego gbura i mu jajka wylisz. Popieram.
    • Gość: pisak i czym ty się przejmujesz ... przeczytaj IP: 82.160.8.* 06.10.05, 20:40
      Z tego co piszesz wnioskuję, iż zatrudniony byłeś na podstawie umowy o pracę,
      na pełny etat czyli 8/40, a zatem średnio powinieneś pracować 5 dni w tygodniu,
      jeśli potrafisz udowodnić popierając to np. dowodami lista obecności
      podpisywana, lub zeznaniami świadków (kolegów współpracowników) nie zwlekałbym
      na Twoim miejscu a wystosował do byłego pracodawcy wezwanie do zapłąty kwoty
      tytułem pracy w godzinach nadliczbowych, a następnie (bo gwarantuję, iż nie
      zapłaci) pozew do sądu (zasadniczo nie poniesiesz kosztów jeśli dobrze wszystko
      opiszesz i poprzesz dowodami, albowiem postepowanie w spr. pracowniczych wolne
      jest od opłąt i kosztów sądowych).

Więc zastanów się nad tym w jakich dniach pracowałeś, oraz jak długo, czy
      potrafisz do udowodnić i działaj bo takich spraw jest mnóstwo i ludzie nie
      wygrywają tylko dlatego, że nie walczą. A pracodawca może wreszcie się nauczy
      co to 8 godzinny dzień pracy i co to polecenie pracy w godzinach nadliczbowych
      i jakie są tego konsekwencje.
    • Gość: Marek Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 06.10.05, 22:12
      niestety szanse na znalezienie pracy takiej jak byś chciał są w tej branży równe
      zeru. musisz się bracie godzić na wyzysk do granic wytrzymałości. to dlatego że
      ty tyrasz za 600 zł, klienci mogą sobie kupić telefon w promocji i dostać 500
      esemesów gratis.
      Dodatkowo firma musi wyje.. miliony na kampanię reklamową i zapłacić do Francji
      haracz ileś tam procent od obrotu. jak myślisz z czego to zapłacą?

Widzisz ile jest ogłoszeń do takich firm, średnia przeżywalność to 2 miesiące.

Do Auchana co tydzień szukają personelu na całe działy, nawet nikt tam nie chce
      być kierownikiem działu "elektronarzędzia" czy "mięso". Jak sądzisz dlaczego?

A co się dzieje w bankach?
      Znowu nie sprzedali ani jednej platynowej karty w CZęstochowie, pan menedźer
      będzie niezadowolony bo nie zrobili targetu. I znowu zjeba....

Na pocieszenie możesz mieć świadomość że twój łysy gburek trzęsie się i moczy na
      myśl o rozmowie z innym , tym razem już eleganckim i pysznie odzianym gburkiem
      który przybędzie z Wawki za pomocą Volva V80 albo Paska TDI jak co tydxień żeby
      go rozliczyć. to co ty słyszysz to nic w porównaniu do tego co będzie słysał
      twój łysolek.
      Jego zamyślona i zbolała mina świadczą że już szykuje się na tą rozmowę, co on
      mu powie, znowu brak wzrostu sprzedaży....

Pozdrawiam i doradzam wyjazd do Anglii na obieranie kurczaków czy coś w tym
      rodzaju, robota mniej stresująca a zarobek lepszy.
      • Gość: lunch Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.05, 10:22
        A co haraczu. Podobno francuskie knajpy podupadały, bo żabojady mało kasy miały
        z polskiej kolonii. Jednocześnie zdali sobie sprawę, że Polacy to tępota i
        wcale nie trzeba przed nimi udawać, że firma jest polska, bo im to (w
        przeciwieństwie do Niemców i żabojadów właśnie) totalnie zwisa. No to
        wymyślili, że niby Idea połączyła się z Orange (czyli sama z sobą) i teraz mogą
        wysyłać kupę kasy do domciu za korzystanie z logo. Zajebiście.
      • Gość: diwo Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.10.05, 11:12
        600 zł? To chyba lekka przesada...
    • Gość: lunch Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.05, 10:11
      A cóż jest fajnego w tej firmie?
      Nawpuszczali zagraniczniaków, to jesteśmy teraz niewolnikami we własnym kraju.
      A Polak dalej głupi.
      Żabojady won!
    • Gość: klijent Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.man.czest.pl 07.10.05, 23:40
      Ja niestety byłem obsługiwany przez tego łysego i wcale nie naleało to do
      przyjemności.Łysy jest strasznie zabiegany obsługując klijenta ciągle gada
      przez telefon i siedziałem tam chyba przez godzine,(wyszedłem i dalej nic nie
      wiedziałem),a pozatym to w mojej obecnoci zle zwracał się do swoich
      pracownikłów co chyba nie jest na miejscu.
    • std20045 Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca 08.10.05, 00:08
      Jesli chodzi o salon Orange w drugiej Alei i o tą samą osobę to jest obecnie
      szykowana skarga do Centertela albowiem ten czlowiek nie tylko traktuje zle
      pracownikow ale klientow rowniez ....wiec chyba centrala powinna o tym
      wiedziec !!!!!!!!!!
      • Gość: Gosc Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:08
        Facet łyka sterydy i dlatego w jego głowie zachodzą nieodwracalne zmiany
        neurologiczne.Niedługo zacznie bić klientów za to ze weszli do salonu!!!!!!!
        MIEJCIE SIĘ NA BACZNOŚCI
        • Gość: diwo Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.10.05, 12:19
          Bo to nie jest w ogóle salon. To hipermarket. Jak się stanie na środku trzeba
          uważać żeby cię nie stratowali... :-)
          • Gość: yaro Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 17:27
            Idzcie do telepunktu przy kinie wolnosc tam kobieta sama jedna pracuje od rana
            do wieczora.pytam sie gdzie jest PIP.
    • Gość: ja Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 19:03
      bo O jak Orange, O jak obóz pracy- tam nie jest normalnie i to odbija sie na
      pracownikach ze są nieuprzejmi dla kientow. Natomiast w plusie zakupy to czysta
      przyjemnosc. Czemu tak bardzo roznia sie te salony??
      • Gość: klientka Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 20:08
        Co do "lysego gbura" to rowniez mialam "przyjemnosc" byc obslugiwana przez
        Niego:)
        To sfrustrowany czlowiek , ktory chyba nie radzi sobie w zyciu osobistym i
        przenosi niepowodzenia do pracy.
        Przupuszczam , ze salon juz niejednego klienta stracil dzieki
        temu "kierowniczynie".
        Wlasciciele ,zastanowcie sie poki nie jest za pozno....
        • Gość: ja Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.man.czest.pl 09.10.05, 17:44
          Przełożeni to pewnie siedzą sobie w Warszawce i o niczym nie wiedzą. Bo chyba
          tak duża firma nie pozwoliłaby sobie na takie zachowania kierowniczka.
          • Gość: prawie_szef Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 08:34
            czyżby mobbing ??
    • Gość: klient Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 17:51
      Ciekawe czy ten, "kierowniczyna" czytał to forum, bo przeglądając posty raczej
      nie widziałem jakiejś odpowiedzi??
      czyżby strach????
      a może prawda kole w oczy kierowniczku ??
      • malarz2 Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca 22.10.05, 17:58
        Spokojnie ty dostawałeś 700 na rękę. A ja za 8h 5dni w tygodniu dostawałem
        niecale 600. I co ty na to.
    • Gość: gaga Re: ORANGE-IDEA-"cudowna" praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 18:26
      Załóz własną działalność
      włóz własne i pożyczone pieniadze
      i bedziesz widział jak sie zapieprza 10-12 godzin i jak sie płaci ZUS.
      A jak ci nie pasuje to
      nie narzekaj -idź i pracuj na wyniki firmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka