Dodaj do ulubionych

Pomóżcie znaleźć sprawcę!!!

14.03.12, 21:28
który skatował bullka:

www.facebook.com/media/set/?set=a.415533731795465.118186.167663849915789&type=3
Obserwuj wątek
    • patrykkiwaczek Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 15.03.12, 10:09
      wiesz wczoraj miałem ochotę zrobić to samo podobnemu bydlęciu które rzuciło się bez powodu na mnie pod drzwiami do mojego bloku. Oczywiście właściciela nie było. Mam już dość pseudo-miłości polaków do zwierząt.
      • szto_tawariszczi Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 15.03.12, 11:24

aj waj

ja tam nie widzę śladów katowania
        dostał jednego dobrego strzała tępym narzędziem...

bulek miał pecha

natknął się na kogoś z jajami

a powinien zaatakować np 4 letnia dziewczynkę....
        • xagona Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 16.03.12, 00:03
          Takich jak wy też się powinno karać...za debilizm. Tak jak nic nie usprawiedliwia właścicieli puszczających na ulicy psa luzem, tak nie ma też usprawiedliwienia na katowanie psa. Tym bardziej, że jak zauważyły osoby opiekujące się skatowanym psem, bullek jest łagodny i nie przejawia agresji. Poza tym nie wiem skąd twoja teoria, że kogoś zaatakował i to była niby obrona własna? Przypalanie, nacinanie nożem ciała psa to dla ciebie coś fajnego, że ktoś ma niby "jaja"? idź się leczyć, obyś ty kiedyś tego kogoś z jajami spotkał i żebyś ty też miał pecha.
      • stefan26 Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 16.03.12, 01:14
        W 150 % Cie popieram! Właściciele dużych psów powinni mieć zezwolenie na ich posiadanie i powinni być rejestrowani, podobnie jak właściciele broni.

A teraz pojeździjcie sobie po mnie, miłośnicy zwierząt. Im większych i groźniejszych zwierząt.
    • nnike Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 16.03.12, 00:52
      patrykkiwaczek, szto_tawariszczi a może to wasza sprawka???

Wasza reakcja na to co się stało, na niewyobrażalne cierpienia żywego stworzenia jest tak nieoczekiwana i wręcz groźna, że powinno się sprawdzić wasze IP...
      • szto_tawariszczi Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 16.03.12, 05:37

aj waj

pracownicy Ministerstwa Miłości na forum :-)
        • skks Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 16.03.12, 08:21
          Zastanawiam się jak bardzo trzeba być złym człowiekiem /człowiekiem? człowiek to podobno brzmi dumnie.../ by pisać takie słowa.
          Zwierze jest winne? Czemukolwiek?
          To tacy jak Wy, nieodpowiedzialne indywidua, bezmuzgi, kupujecie groźne psy i i nie umiecie nimi się zajmować...
          Znudził się psiak - zrozumiem - oddać do azylu, uśpić, zrozumiem.
          Ale by to zrobić to jednak trzeba nieć dużo odwagi cywilnej by spojrzeć w oczy weterynarzowi albo wolontariuszowi w azylu.....
          Lepiej złapać bejzbola i walić w zwierzaka....
          A twój, człowieku, syn złapie ten kij i kiedyś walnie ciebie w zakuty łeb.

Ehhh, szkoda słów i tak nie zrozumiecie.
          • szto_tawariszczi Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 16.03.12, 09:26
            ja jestem dobrym człowiekiem :-)

ale jak mnie ktoś zaczepi wdeptuję go w ziemię bez jakichś skrupułów....
      • patrykkiwaczek Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 16.03.12, 16:04
        witam :-)
        tak może jestem złym człowiem i nawet debilem :-) ale ja nie stwarzam niebezpieczeństwa na ulicy, łące i parku. Obcy ludzie, dzieci i zwierzęta mogą czuć się w moim otoczeniu bezpiecznie. Tylko, że ja nie czuje się bezpiecznie zwłaszcza jako ociec 3 i 5 latków. Mieszkam w Pychowicach i niestety każdy spacer wiąze się ze spotkaniem psów luzem biegających - miłem już wiele sytuacji groźnych i dzięki temu że umiem radzić sobie w takich sytuacjach nie skończyło się to tragedią. Najlepsza w tym wszystkim jest reakcja idiotów którzy nazywają się właścicielami i miłośnikami psów - Przecierz on taki łagodny. Ku.. chętnie bym takiemu/takiej zdrowo przy... . To co według was miłośnicy psów mamy nasze dzieci trzymać w kagańcach i strojach ochronnych bo wasze psy muszą się wybiegać :-).
        Jeżeli chcesz podać moje namiary na policje to napisz maila login znasz dalej jest @gazeta.pl podam ci mój telefo i adres i do dzieła :-)
        Nie pozdrawiam :-)
        • skks Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 16.03.12, 17:35
          Ani zły człowiek, ani debil:)

Tylko człowiek, który myli skutek z przyczyną.
          Co jest winny pies, że ma właściciela kretyna?
          Czy jakikolwiek psiak rodzi się agresywny?
          Czy jakikolwiek psiak sam siebie wypuszcza bez kagańca na spacer?
          Czy jakikolwiek psiak .... tak można bez końca:((((

Są odpowiednie służby, których zadaniem jest wyłapywanie wałęsających się burków, są odpowiednie służby, które mają karać debilnych właścicieli....

I nawet jak bejsbola połamiesz na łbie kretyna, który doprowadza do niebezpiecznych sytuacji....to masz u mnie browara.
          Natomiast jak będziesz maltretował NIC nie winne zwierzęta....zabawki dla kretynów - to...to będziesz takim samym ....
        • koko.pl Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 16.03.12, 17:54
          Można nie lubić psów, można się ich obawiać, należy domagać się aby nie stanowiły zagrożenia, aby były wyprowadzane na smyczy i pilnowane, ale nie znaczy to, że należy je bestialsko maltretować tak jak tego ze zdjęć!!! Jako "ociec" 3 i 5 latków masz pewność, że osoba która dla przyjemności traktuje tak żywe zwierzę, które przecież czuje, pewnego dnia z nudów nie potraktuje tak przypadkowo spotkanych Twoich dzieci? Ja osobiście będąc na spacerze z własnymi dziećmi bardziej bałybym się spotkania nie z tym psem tylko z jego właścicielem czy też osobą która tak go zmaltretowała.Czytając niektóre Wasze wypowiedzi można odczuć pewne przyzwolenie na takie traktowanie zwierząt, bo to "tylko" zwierzęta ale to nie one są winne tylko przeważnie ich właściciele i dlaczego to one mają być ofiarami?
          • patrykkiwaczek Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 16.03.12, 19:00
            ale ja lubię psy i się ich nie boję i także uważam że miejsce ludzi którzy skatowali tego psa jest w pierdlu - ale chciałem zwrócić uwagę na pewien na rosnący problem tych zwierząt w społeczeństwie. Brak wyobraźni, odpowiedzialności a wręcz głupota ludzi którzy trzymają psy w miastach w mieszkaniach 50 metrowych jest porażająca. I nie dziwie się że psu po całym dniu spędzonym samotnie w mieszkaniu po prostu odwala. Psy są to zwierzęta domomowe a nie mieszkaniowe powinny mieć swój teren gdzie spokojnie mogą się wybiegać i którego mogą strzec. Niestety ludzie pod pozorem pseudomiłości tak naprawdę robią im wielką krzywdę.
            • kocinos Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 17.03.12, 18:15
              Teraz Cię rozumiem. Fakt, że problem jest "dwubiegunowy". Ale dywagacje, że "pies się nadział na kogoś z jajami" aż mnie skręciły, bo sugerują, ze to skatowanie jest efektem obrony przed atakującym psem. A najczęściej działanie tych "twardzieli" wygląda tak, że najpierw wykorzystują "łatwowierność" zwierzaka, bezpiecznie go przywiązują i dopiero potem wykazują się "twardością swoich jaj" używając pały, drąga albo innego narzędzia. Chciałbym zobaczyć jak taki "gieroj" poradziłby sobie z atakującym go dużym psem gołymi rękami. To mają być "jaja"? To są kompleksy, a nie jaja ...
              Ale co do odpowiedzialności właścicieli za swoich podopiecznych, to zgoda całkowita.
              • szto_tawariszczi Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 17.03.12, 20:21
                kocinos, ale dlaczego miałbym sobie radzić gołymi rękami

pies to drapieżnik, ma do tego przystosowaną budowę, bardzo mocną konstrukcję ciała
                i uzbrojenie - zęby...

człowiek jako raczej nie-drapieżnik tylko bananożerca

aby sobie poradzić musi użyć narzędzia

np wrzucić psa pod samochód /bardzo skuteczne/
                albo walić go w łeb stalową rurą
                albo np w zwarciu starać się powalić na ziemię i rozbić głowę kamieniem/kostką chodnikową...

przy walce o zdrowie/życie są żywi albo martwi, nie ma dżentelmenów :-0
                • net.kielonek Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 17.03.12, 23:47
                  Zwyrodnialca do pierdla to oczywiste, ale zakaz hodowania takich bydlątek też powinien
                  być oczywisty.
                  Zdrówko!
                • kocinos Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 29.03.12, 22:15
                  "przy walce o zdrowie/życie są żywi albo martwi, nie ma dżentelmenów " - oczywiście. Tylko, że ja pisałem a propos twierdzenia, że "trzeba mieć jaja" by skatować psa. Jak się MUSISZ bronić = nie masz wyjścia, to rób to tak, by wyeliminować atakującego i nie ma "zmiłuj się". JAK MUSISZ. Ale jak chcesz coś ("jaja") udowodnić, to zrób to na równych prawach. Inaczej to zwykłe sk...wysyństwo.
                  • szto_tawariszczi Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 03.04.12, 06:14

aha Kocinosie na równych prawach

aha mam się gryźć z dobermanem...

aha wybacz, wybiorę jednak na narzędzie walki nie moje zęby, ale siekierę :-)

jako pozwany rycerz mam chyba prawo do wyboru broni...
                    • kocinos Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 03.04.12, 14:37
                      Nie przeczytawszy, czy nie "poniawszy"?
                      I jaki rycerz? Zamiast smoka jakiś szlajający się bezpańsko pies? To może lepiej glistę jakąś wykopać, na pewno nie ugryzie "rycerskiego" towariszcza ...
                    • skks Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 04.04.12, 08:56
                      ten pies też miał?
                      prawo wyboru, oczywiście...

Ciekawy jestem gdyby miał, ten pies, prawo wyboru to czy wybrałby bejsbolem w łeb, czy pieczenie żywcem na rożnie...
                      Przez człowieka, oczywiście /człowiek, to podobno, brzmi dumnie/
                      • skks Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 04.04.12, 08:59
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11475845,Upiekli_psa_zywcem__Trwa_poszukiwanie_zwyrodnialcow.html?lokale=krakow
                        ten pies też miał?
                        prawo wyboru, oczywiście...

Ciekawy jestem gdyby miał, ten pies, prawo wyboru to czy wybrałby bejsbolem w łeb, czy pieczenie żywcem na rożnie...
                        Przez człowieka, oczywiście /człowiek, to podobno, brzmi dumnie/

Dzienkuję za pozwolenie usionść.
                        I za zostańcie państwo z namy!
                        I za pienkny bloczek z lekramamy.
                        A teraz wychodze.
                        • szto_tawariszczi Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 04.04.12, 15:58

aj waj

idę upiec kurę

rozcięta już jest, teraz ją nabiję na kijek /mam taką specjalne urządzenie

i do piekarnika...

czy napiszą o mnie w GW ? na pierwszej stronie ???
                          • skks Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 04.04.12, 19:34
                            I po co natura tworzy takich debili jak ty?
                            Nie potrafię zrozumieć....

I w sumie nie chcę, zrozumieć.
                            • peteen Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 04.04.12, 20:47
                              to proste:
                              natura tworzy takich debili, żeby można było odróżnić mądrość od głupoty

a ponieważ rzecz tu traktuje o psach, napiszę krótko: pies go trącał...
                              • nnike Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 15.04.12, 16:25
                                peteen napisał:

> to proste:
                                > natura tworzy takich debili, żeby można było odróżnić mądrość od głupoty
                                >
                                > a ponieważ rzecz tu traktuje o psach, napiszę krótko: pies go trącał...

Ten pies niestety już sobie nie poradzi...

www.facebook.com/photo.php?fbid=337092586352372&set=a.165500930178206.39677.157008474360785&type=1&ref=nf
                                Co się, k.... z tymi ludźmi dzieje?!!!
                        • debrulen24 Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 04.04.12, 19:21
                          Coz za zwyrodnilcy, chyba w zadym kraju europejskim nie takich jak w Polsce takich zdziczalych chmow. Nawet sie nie przyznaje ze mam polskie pochodzenie! Ludzie zrobcie cos z tym tacy zwyrodnialcy powinni byc napietnowani, kto wie niech powiadomi kogo trzeba! Dzisiaj piesek jutro sasiad
                          • szto_tawariszczi Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 04.04.12, 20:35
                            gratuluję obywatelom/kom? SKKS i debrulen

inteligentnych, iskrzących się od dowcipu i kulturalnych wypowiedzi

ob. debrulen gratuluję nadto postępów w nauce języka polskiego
                            /polska jezyk trudna jezyk....
                            • drzewiczka5 Re: Pomóżcie znaleźć sprawcę!!! 28.04.12, 02:12
                              szto_tawariszczi,
                              Ty się orientuj, bo za chwilę możesz być też tak potraktowany przez podobnych tobie jak ta psina....
                              Każdy kij ma dwa końce zeschizowany rycerzyku....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka