Dodaj do ulubionych

Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu

• ukos Chyba nikt nie lubi tej baby 22.03.12, 13:44
      Nie znalazłem pozytywnego wpisu.
      • nessuno Re: Chyba nikt nie lubi tej baby 22.03.12, 19:10
        ukos napisał:

> Nie znalazłem pozytywnego wpisu.

I raczej nie znajdziesz,przynajmniej tutaj. O urodzie tej pani się nie wypowiem,bo nie wypada a ja staram się być gentlemanem. Natomiast o poziomie jej chamstwa, jak najbardziej bo uważam,ze swoim zachowaniem a i często rynsztokowym słownictwem wystawia sobie,jak najgorszą laurkę. Upodabnia się tym do innej znanej chamki,ciechanowskiej wieśniary zwanej doda.
    • jorn Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu 22.03.12, 13:53
      Jeżeli wejście Gesslerów da jakikolwiek impuls do zmian, to będą to zmiany na gorsze.
    • Gość: q Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.12, 13:55
      Rece precz od krakowskich restauracji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • komarrek Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu 22.03.12, 14:01
      Ludzie zamiast gadać bzdury i uprzedzać się do miejsca gdzie nie byliście i nie jedliście poczekajcie i przekonajcie się sami. Otwarcie już niedługo. Ceny nie będą warszawskie.
      • Gość: mama jasia Re: Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wen IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 10:37
        jasne...kolejna pizzeria w Rynku...żenada...a przepraszam, na piętrze będzie gęęś i dzik...a na dole pizza i pasta...czy ja czegoś nie rozumiem, czy ta pani jest dziwna???
    • oldtime To nie problem, że Warszawiacy będą gotować 22.03.12, 14:12
      w Krakowie. Problemem jest to, że Krakowskie restauracje jadą już tylko na renomie. Wenzl to kolejna po Cyrano de Bergerac reprezentacyjna restauracja, która zmienia właściciela. Krakowskie knajpy robią się coraz bardziej "warszawski" a ich właściciele przyjmując pozy światowców, tak naprawdę niewiele wiedzą o tym biznesie, o serwisie kelnerskim, o jakości potraw. Wiedzą za to jak się podnosi ceny. Kiedy ostatnio zapłaciłem 25 zł za penne a la matriciana przyrządzone na ketchupie, zwątpiłem zupełnie w ideę stołowania się "na mieście". Warszawscy celebryci nie zrobią tu porządku, bo sami nie mają dobrego modelu restauracyjnego. Fajnie byłoby powrócić do starych galicyjskich korzeni.
    • Gość: Yupi Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.03.12, 14:17
      Ludkowie kochani!!!
      Połóżcie tamę tej promocji celebrytki znanej z tego że jest wyłącznie znana z TV.
      Skutecznie odstrasza!!!
      Może tak więcej negatywnych wpisów i zakończyć tę masakrę z promocją osoby.
      Dzieciska boją się telewizorni otworzyć,no bo ciągle straszy.
      Dotychczas wystarczyło powiedzieć przykładowo,że w TV będzie facjata Rydzyka,Laty czy Kręciny.Rozumiem czego uciekali.
      Teraz wymienić tylko celebrytkę i wieją gdzie pieprz rośnie.
      Straszne!Jakie argumenty były, aby stacja strzeliła sobie w stopę z takim programem i personą.
    • b.nahlik Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu 22.03.12, 15:39
      Ja się przyłączam - też chciałbym poznać cennik artykułów sponsorowanych takich jak ten.
    • aretha04 Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu 22.03.12, 17:11
      ło Matko Boska - patrzysz i nie grzmisz!!!

kiedyś było krakowskie powiedzenie:
      "...w mieście najlepiej trąbi się w dwóch miejscach, na Wieży Mariackiej nad obrazem i u Wentzla pod obrazem"

teraz to drugie trzeba będzie zmienić ...
      • szanowna_altorka Re: Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wen 25.03.12, 17:18
        W Krakowie trudno w ogóle zjeść dobrze, wszystko co jadalne, to z importu... lokalsi zachwycają się takimi glutami, że aż strach. Więc wiele schrzanić się nie da...
        • kissmygrass Re: Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wen 25.03.12, 18:47
          szanowna_altorka napisała:

> W Krakowie trudno w ogóle zjeść dobrze, wszystko co jadalne, to z importu... lo
          > kalsi zachwycają się takimi glutami, że aż strach. Więc wiele schrzanić się nie
          > da...

Bzdury piszesz, jestem w stanie wskazać co najmniej jedno miejsce „jadalne” i nie z importu, a to już rozkłada tezę.
    • michnikowski A skąd w tym tekście Rusinek? 22.03.12, 20:03
      Co wy tak ciągle tego Rusinka wszędzie tkacie? Na kuchni też się zna? A w dodatku "pisarz" Rusinek? Parę głupawych książeczek z wierszykami to jeszcze nie pisarstwo, na szczęście. Już prędzej "tłumacz" - zresztą kiepski, bo chyba nie za bardzo rozumie biedaczek, co tłumaczy...
      • Gość: duduś Re: A skąd w tym tekście Rusinek? IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 11:39
        Jesli 20 zł za zestaw Lunchowy u Gesslera we Francuzie to jest duzo i dla snobów to ja nie wiem co macie zamiast mózgu. Nikt z was tam pewnie nie zajrzy ale pitolić w koło to potraficie.
    • Gość: adam123 Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu IP: *.29.119.125.threembb.co.uk 27.03.12, 02:45
      Ogolnie to napisze tak ...Mianowicie tyle ze pracownicy na zmywaku zarabiaja gowniane pieniadze czyli leja na robote tym samym . ... Zatem jecie z niedomytych z ostrej chemii talezykow i takimi samymi gownianymi sztuccami ..itp . To jak sie pracuje na zapleczu knajpy przyprawilo by o mdlosci i zawal serca kazda normalna osobe potrafiaca korzystac z wlasnej kuchnii. . Absolutnie odradzam wszelkie tego typu przybytki....Rzygac mi sie chce jak slysze slowo restauracja . /Pracownik "eksluzywnej knajpy" w Londynie .
    • anna-888 Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu 30.03.12, 13:26

Przeciez liczy sie tylko kasa i zysk nic wiecej !!
    • Gość: Segafredo Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu IP: *.centertel.pl 05.04.12, 13:15
      Byłem 01.04.2012 u Wentzla w restauracji Polskiej Pani Gessler w Krakowie.
      Nie wiem czy to był żart Prima Aprilisowy ale czuje sie do dziś okradziony.
      Zamówiem za 66PLN "kotleciki jegnięce z czerwoną cebulą" i dostałem tyle na tym talerzu, że miałem ochote zawołać Kucharza i przywalić mu tymi "kosteczkami" wraz z całą dekoracją w łeb. To co znajdowało sie na talerzu za 66 PLN to byla jakaś kpina.
      5 kosteczek zakończonych mięsem o objętości ok 1.5cm3 każda.
      Nie było na tym nawet pół gryza, prędzej bym sobie pojadł jednym skrzydełkiem z najbardziej wychudzonego kurczaka niż tym daniem za 66PLN - (bez dodatków) Jeszcze jest to w karcie na stronie DANIA GŁÓWNE.
      Wali mnie ze to jagnięcina, danie ma byc takie zebym czuł się pojedzony, niech podniesie cene skoro to drogie mięso, a nie robi ludzi w balona. Na talerzu było troche kaszy oraz pół cebuli nieobranej i połowa główki czosnku (jako dekoracja)- nie wiem chyba miałem sobie tym przegryźć w razie gdyby mięsa było za mało???. Dobrze, że zamówiłem sobie jeszcze warzywa na parze za 11PLN, ale tego też nie było za wiele nawet na tym oszczedza Pani Madzia. Dostałem: jedną gałązeczkę kalafiorka , jedną gałązeczkę brokuła, dwa plasterki marchewki, i 5 fasolek szparagowych. Kpina. Niech Ona sie przestanie wydurniać w TV.
      Podsumowując chciałem Pani Madzi podziękować za chleb ze smalcem podanym przed "obiadem" bo tym sobie troche pojadłem, choć też nie bardzo, bo stwierdziłem w oczekiwaniu na "obiad" że nie będę sie napychał tym chlebem ze smalcem, bo zachwile dostane danie za 66PLN + warzywa za 11PLN to nie będę w stanie go zjeść, troszkę sie rozczarowałem.
      A na koniec niespodzianka dodatek do rachunku chyba 18PLN za obsługę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka