Dodaj do ulubionych

Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :))))

11.03.02, 20:36
Skoro w naszym województwie pojawiają się ruchy odśrodkowe, to proponuję
utworzyć Kraków Wolnym Miastem Forumowiczów i tak :

1.Zbigniew będzie odpowiadał za sprawy Nowego Miasta
2.Konik.maly zostanie specem od metra w Krakowie
3.Hektor, Kuba i Mtq zostaną specjalistami ds. komunikacji
4.Mikołaj7 zorganizuje bojówki przeciw dresiarzom i dostanie jako dzielnicę
senioralną Zwierzyniec
5.Skks zostanie przewodniczącym Bractwa Centusiów, a jako lenno przejmie
Kazimierz
6. Ja siebie widzę w roli człowieka powiększającego zasięg państwa - miasta
forumowiczów na całą Małopolskę :)
Co Wy na to ?
Obserwuj wątek
    • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 20:38
      iiii wszystkie browary, gorzelnie i meliny
      :-)))skks
    • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 20:41
      iiiii jeszcze będzie można mnie korumpować.
      :-))) skks
      • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 20:43
        No, no, żeby Kazimierz Wielki nie upomniał się o miasto, które założył :)
    • malopolanin Przepraszam jeśli kogoś przeoczyłem :) 11.03.02, 20:44
      Lista chętnych do rządzenia w naszym mieście jest otwarta, czekam na propozycje.
    • Gość: Zbigniew Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 20:52
      malopolanin napisał(a):

> Skoro w naszym województwie pojawiają się ruchy odśrodkowe, to proponuję
      > utworzyć Kraków Wolnym Miastem Forumowiczów i tak :
      >
      > 1.Zbigniew będzie odpowiadał za sprawy Nowego Miasta

Zgadzam się ale przecież Lajkonik został za to doceniony przez gazetę:)) Mogę
      walczyć razem z nim.
      • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 20:56
        Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> malopolanin napisał(a):
        >
        > > Skoro w naszym województwie pojawiają się ruchy odśrodkowe, to proponuję
        > > utworzyć Kraków Wolnym Miastem Forumowiczów i tak :
        > >
        > > 1.Zbigniew będzie odpowiadał za sprawy Nowego Miasta
        >
        > Zgadzam się ale przecież Lajkonik został za to doceniony przez gazetę:)) Mogę
        > walczyć razem z nim.

mnie tez sie wydaje, ze zapomnielismy o Lajkoniku, a Piter
        moglby odpowiadac za warunki pracy i w ogole walczylby z
        bezrobociem...
        • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 20:57

>
          > mnie tez sie wydaje, ze zapomnielismy o Lajkoniku, a Piter
          > moglby odpowiadac za warunki pracy i w ogole walczylby z
          > bezrobociem...

No to dlatego proszę o nowe zgłoszenmia, nie wszystkim potrafię wyliczyć z
          pamięci :)

• Gość: Zbigniew Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 21:15
          mikolaj7 napisał(a):

> Gość portalu: Zbigniew napisał(a):
          >
          > > malopolanin napisał(a):
          > >
          > > > Skoro w naszym województwie pojawiają się ruchy odśrodkowe, to propon
          > uję
          > > > utworzyć Kraków Wolnym Miastem Forumowiczów i tak :
          > > >
          > > > 1.Zbigniew będzie odpowiadał za sprawy Nowego Miasta
          > >
          > > Zgadzam się ale przecież Lajkonik został za to doceniony przez gazetę:)) M
          > ogę
          > > walczyć razem z nim.
          >
          > mnie tez sie wydaje, ze zapomnielismy o Lajkoniku, a Piter
          > moglby odpowiadac za warunki pracy i w ogole walczylby z
          > bezrobociem...

Zgłaszam się do urzędu walki z bezroboiciem i rozwoju biznesu w naszym mieście
          (oczywiście poza Starym Miastem):))
      • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 20:56
        Dobra, to niech Lajkonik ( a propos - szkoda, że tak rzadko się pojawia)
        odpowiada za Nowe Miasto, a Ty za rozwój komunikacji samochodowej :)
        Będziesz się musiał spotkać z silnym oporem lobby komunikacji miejskiej w
        postaci Hektora, Kuby i Mtq. Dasz radę ? :)
        • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:00
          malopolanin napisał(a):

> Dobra, to niech Lajkonik ( a propos - szkoda, że tak rzadko się pojawia)
          > odpowiada za Nowe Miasto, a Ty za rozwój komunikacji samochodowej :)
          > Będziesz się musiał spotkać z silnym oporem lobby komunikacji miejskiej w
          > postaci Hektora, Kuby i Mtq. Dasz radę ? :)

a jakies kobiety? rita moglaby walczyc z hipermarketami
          ;-)))
        • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:04
          Wczoraj pojawił sie MYSTERIC.
          Mógłby nas rozśmieszać. Co?

A kto będzie rzecznikiem prasowym?
          • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:06
            skks napisał(a):

> Wczoraj pojawił sie MYSTERIC.
            > Mógłby nas rozśmieszać. Co?
            >
            > A kto będzie rzecznikiem prasowym?
            > :-))) skks

Nie, Mysteric będzie doradcą ds walki z resztkami komunizmu :)

• skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:07
            Elka może być ambasadorem w Kangurowni.
            • Gość: Elka Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 13.03.02, 09:56
              skks napisał(a):

> Elka może być ambasadorem w Kangurowni.
              Dzieki Skksie ze nie zapomiales o mnie. Zgadzam sie na ambasadora Kangurowni juz
              przywdziewam wyprawiona skorke z kangura, wymachujac boomerangiem. Elkangur.)))))
          • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:07
            skks napisał(a):

> Wczoraj pojawił sie MYSTERIC.
            > Mógłby nas rozśmieszać. Co?
            >
            > A kto będzie rzecznikiem prasowym?

na pewno nie on. wlasnie malopolanin? bo rozszerzanie
            krakowa to lekkie zajecie... nie to, co bezpieczenstwo na
            ulicach i porzadek na placu na stawach :-)))
            • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:12
              mikolaj7 napisał(a):

> skks napisał(a):
              >
              > > Wczoraj pojawił sie MYSTERIC.
              > > Mógłby nas rozśmieszać. Co?
              > >
              > > A kto będzie rzecznikiem prasowym?
              >
              > na pewno nie on. wlasnie malopolanin? bo rozszerzanie
              > krakowa to lekkie zajecie... nie to, co bezpieczenstwo na
              > ulicach i porzadek na placu na stawach :-)))

Nie chcecie w naszej Forumolandii kolegów z Żywca ( z browarem ) i Bielska ( z
              samochodami)? :)
              Wiecie - przekonanie ich do przyłączenia się to wystarczająco wyczerpujące
              zadanie :)

• skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:16
                browary to moja działka, mają w Forumolandii Krakowskiej poczesne miejsce.
                i misję do spełnienia.
                • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:19
                  skks napisał(a):

> browary to moja działka, mają w Forumolandii Krakowskiej poczesne miejsce.
                  > i misję do spełnienia.

Ale gdzie główna siedziba ?

• skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:12
              Forumowicze, wirtualność, wirtualnością a siedziba to gdzie?
              • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:16
                skks napisał(a):

> Forumowicze, wirtualność, wirtualnością a siedziba to gdzie?
                Może prowokacyjnie na obszarach zdobytych ? :)
                Może w browarze w Żywcu ? Wszyscy będą wtedy zadowoleni. Oczywiście ludziebędą
                musieli podporządkować się zasadą centusiostwa .
                Właśnie - kto na Naczelnego Centusia ?

• skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:20
                  Nie, nie mój drogi nie mogę zapomniec o Okocimiu. Tyż szlachetny "tronek".
                  a i Tymbark, Tenczynek ze swoimi winami siarkowymi mogły by chcieć takich
                  przywilejów.
                  • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:23
                    skks napisał(a):

> Nie, nie mój drogi nie mogę zapomniec o Okocimiu. Tyż szlachetny "tronek".
                    > a i Tymbark, Tenczynek ze swoimi winami siarkowymi mogły by chcieć takich
                    > przywilejów.

Nie zapomnij więc i o browarze Grybów z piwem: " Cicha moc", piłeś ? :)

• skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:26
                      moja wina , moja wina
                      ale ten tronek nie jest mi znany, a szkoda.
                      :-((( skks
                      • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:27
                        skks napisał(a):

> moja wina , moja wina
                        > ale ten tronek nie jest mi znany, a szkoda.
                        > :-((( skks

Masz czego żałować. A piwo o prostej nazwie Grybów znasz ? :)

• skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:30
                          Smutek mnie opanował wielki.
                          Myślałem, ze już wszystkim się schlewałem, ale jak wnoszę głupi jestem i głupi
                          umrę. Lecz przed smiercią wypiję nektar GRYBOWSKI.
                          • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:32
                            A piłeś ukraińskie nektary ?
                            • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:37
                              W tem "temacie" jestem patriota, nawet szowinista.
                              • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:38
                                Lokalny patriota, czy polski patriota ?
                                • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:45
                                  Z przykrością donoszę, że ten ogólny.
                                  Ale mi szkoda , ze załapipie się to miastko w srodku polski.
                                  PS. dobrze, że tam nie ma browarka, bo warka to nie to.
                                  • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:53
                                    Miasto w środku Poslki, o czym Ty mówisz ? :)
            • Gość: Tomaszek Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: 192.168.2.* 11.03.02, 21:23
              Należy też stworzyć posadę Ministra Spraw Zagranicznych. Będzie miał za
              zadanie tworzyć pozytywny wizerunek nowego, acz z tradycjami, państwa na
              przychylnych nam forach np.poznańskim i nie szczędził wysiłków w likwidacji
              uprzedzeń płynących z szczególnie jednego, przemilczę lokalizację,"fora"
              • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:26
                Gość portalu: Tomaszek napisał(a):

> Należy też stworzyć posadę Ministra Spraw Zagranicznych. Będzie miał za
                > zadanie tworzyć pozytywny wizerunek nowego, acz z tradycjami, państwa na
                > przychylnych nam forach np.poznańskim i nie szczędził wysiłków w likwidacji
                > uprzedzeń płynących z szczególnie jednego, przemilczę lokalizację,"fora"

Tomaszek - Ty zawsze byłeś dyplomatą więc... :)

• mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:27

> Należy też stworzyć posadę Ministra Spraw Zagranicznych. Będzie miał za
                > zadanie tworzyć pozytywny wizerunek nowego, acz z tradycjami, państwa na
                > przychylnych nam forach np.poznańskim i nie szczędził wysiłków w likwidacji
                > uprzedzeń płynących z ...

... Limanowej!
                • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:33
                  A co z forum tym takim ze srodka Polski?
                  Tomaszku co masz do powiedzenia o tym Mieście , którego nazwa przez moje
                  przepite usteczka nie może przejść, ha?
        • Gość: Zbigniew Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 21:21
          malopolanin napisał(a):

> Dobra, to niech Lajkonik ( a propos - szkoda, że tak rzadko się pojawia)
          > odpowiada za Nowe Miasto, a Ty za rozwój komunikacji samochodowej :)
          > Będziesz się musiał spotkać z silnym oporem lobby komunikacji miejskiej w
          > postaci Hektora, Kuby i Mtq. Dasz radę ? :)

Może być rozwój komunikacji samochodowej ale Nowe Miasto też może być no i
          biznes:))
          Chyba dam radę ale szukam jakiejś fajnej i mądrej asystentki.
          • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:23
            Zbysiu od CENTUSIOSTWA to ja jestem.
            • Gość: Zbigniew Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 21:27
              skks napisał(a):

> Zbysiu od CENTUSIOSTWA to ja jestem.

Wiem wiem ale asystentkę dostanę:)
              • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:31

> skks napisał(a):
                >
                > > Zbysiu od CENTUSIOSTWA to ja jestem.
                > > :-))) skks
                >
                > Wiem wiem ale asystentkę dostanę:)

no to chyba kazdy dostanie taki przydzial, no nie?
                • Gość: Zbigniew Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 21:32
                  mikolaj7 napisał(a):

>
                  > > skks napisał(a):
                  > >
                  > > > Zbysiu od CENTUSIOSTWA to ja jestem.
                  > > > :-))) skks
                  > >
                  > > Wiem wiem ale asystentkę dostanę:)
                  >
                  > no to chyba kazdy dostanie taki przydzial, no nie?

Rita dostanie asystenta.
              • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 21:35
                Dobra, taką z dużymi oczamy, może być?
              • Gość: Tomaszek Limanowa? IP: 192.168.2.* 11.03.02, 21:36
                Limanowa? To sprawa dla tajniaków z MSW !!!
                • skks 14000 pękło 11.03.02, 21:40
                  stawiam piwo w wincentym trąbce na Józefa 25 jutro o 18.00 na hasło skks
                  • Gość: Tomaszek Re: 14000 pękło IP: 192.168.2.* 11.03.02, 21:45
                    Cholera, akurat wyjeżdżam z wizytą przyjaźni do grodu nad Brdą! Ale
                    wieczorkiem w Mózgu, taki super bydgoski pub (klub?)wzniosę toast!
                    • skks Re: 14000 pękło 11.03.02, 21:47
                      Wlej dwa.
                  • malopolanin Re: 14000 pękło 11.03.02, 21:46
                    skks napisał(a):

> stawiam piwo w wincentym trąbce na Józefa 25 jutro o 18.00 na hasło skks

Mówisz poważnie w tym niepoważnym wątku ? :)

• skks Re: 14000 pękło 11.03.02, 21:47
                      Piwo to rzecz nad wyraz powazna
                      • malopolanin Re: 14000 pękło 11.03.02, 21:56
                        No i tak forumolandia zamieniła się w piwolandię :)
                        SKKS polecem wątek Zupy na forum Jasło. Tam znajdziesz wiele cennych
                        spostrzeżeń:
                        www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
                        dzial=0511&forum=226&wid=886802&aut=malopolanin&aid=886802
                        • skks Re: 14000 pękło 11.03.02, 22:21
                          smaczny wątek.
                          • kriss.forum Re: 14000 pękło 11.03.02, 22:49
                            A ja kim mogę być? Interesowała by mnie posada związana z fajnymi samochodami,
                            ewentualnie (dorywczo) rzucanie kłód pod nogi Urbanowi, Polowi i zarządowi PKP.
                            Z przyjemnością założę GKFKLNPUZPKPIIJUWJWDKJJLBNM, czyli Globalny Krakowski
                            Forumowy Klub Ludzi Nieznoszących Pola, Urbana, Zarządu PKP I Innych Jednostek
                            Utrudniających Wybudowania Jakże Ważnej Dzielnicy Krakowa Jaką Jest Lub Będzie
                            Nowe Miasto.

Zadaniem GKFKLNPUZPKPIIJUWJWDKJJLBNM będzie lobbowanie Krakowa w Warszawie i
                            strącanie ze stołków takich biednych umysłowo ludzi jak Pol itp.
                            Co wy na to? Może by zmienić nazwę? Czekam na nowe propozycje!

Pozdrawiam,
                            Kriss.
                            • skks Re: 14000 pękło 11.03.02, 23:03
                              Krissie Twoja czci godna organizacja GKFKLNPUZPKPIIJUWJWDKJJLBNM winna
                              prowadzic owocną działalność.
                              jednakze zwracam sie z uprzejmą prośbą o nie wymienianie nazwy /w tym wątku/
                              tej mieściny zalegającej w środku Polski niestety nad Wisłą.
                              Mam allllergię o już sie jąkkkam.
    • Gość: rita Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 22:28
      Ale sobie jaja robicie ze mnie. Mam propozycję, by skks dał do licytacji swój
      kubek i zobaczymy co forumowicze będą proponować.
      Za kubek mogę postawić piwo pusz. Warka strong i dla zony pusz.Redds
      zgoda
    • kriss.forum Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 22:52
      A ja kim mogę być? Interesowała by mnie posada związana z fajnymi samochodami,
      ewentualnie (dorywczo) rzucanie kłód pod nogi Urbanowi, Polowi i zarządowi PKP.
      Z przyjemnością założę GKFKLNPUZPKPIIJUWJWDKJJLBNM, czyli Globalny Krakowski
      Forumowy Klub Ludzi Nieznoszących Pola, Urbana, Zarządu PKP I Innych Jednostek
      Utrudniających Wybudowania Jakże Ważnej Dzielnicy Krakowa Jaką Jest Lub Będzie
      Nowe Miasto.

Zadaniem GKFKLNPUZPKPIIJUWJWDKJJLBNM będzie lobbowanie Krakowa w Warszawie i
      strącanie ze stołków takich biednych umysłowo ludzi jak Pol itp.
      Co wy na to? Może by zmienić nazwę? Czekam na nowe propozycje!

Pozdrawiam,
      Kriss.
      • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 23:04
        o kurcze zapomnielismy o Tobie zupelnie... myslalem, ze
        pelnisz jakas istotna funkcje... a jest jeszcze tEq i peteen,
        chyba jeszcze trzy stolki sie znajda?!

no i ktos jeszcze musi zarzadzac szkolnictwem i knajpami/
        restauracjami, kto?
        • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 23:06
          A mają dddddoświadczenie?/ale mnie jąkkkka/
          • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 23:11
            skks napisał(a):

> A mają dddddoświadczenie?/ale mnie jąkkkka/

chyba sami najlepiej sie dopasuja... kriss juz sie zrobil
            ministrem wojny ;-)))

bedzie tam gdzies w centrum polski prowadzil kampanie
            czystek posad kierowniczych ;-)))
            • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 11.03.02, 23:32
              Niech walczy, ma na drogę beczke służbowego Żywca albo Okocimia - do wyboru.
              • kriss.forum Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 12.03.02, 12:39
                skks napisał(a):

> Niech walczy, ma na drogę beczke służbowego Żywca albo Okocimia - do wyboru.

hihihi Okocim czarny :)))

PS ja chcę zostać w Krakowie! Nie chcę migrować do Wawy! Mogę być szefem
                GKFKLNPUZPKPIIJUWJWDKJJLBNM z siedzibą w Krakowie, miałbym "ludzi" w Warszawie
                którzy wykonywaliby moje polecenia. Tak by było najlepiej :)))

Pozdrawiam,
                Kriss.
      • Gość: mm Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 02:50
        kriss.forum napisał(a):

> A ja kim mogę być?

Gołasiem.

> Interesowała by mnie posada związana z fajnymi samochodami,
        > ewentualnie (dorywczo) rzucanie kłód pod nogi Urbanowi, Polowi i zarządowi PKP.
        > Z przyjemnością założę GKFKLNPUZPKPIIJUWJWDKJJLBNM, czyli Globalny Krakowski
        > Forumowy Klub Ludzi Nieznoszących Pola, Urbana, Zarządu PKP I Innych Jednostek
        > Utrudniających Wybudowania Jakże Ważnej Dzielnicy Krakowa Jaką Jest Lub Będzie
        > Nowe Miasto.

W zasadzie już jestes gołasiem.
        • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 12.03.02, 13:44
          Gość portalu: mm napisał(a):

> kriss.forum napisał(a):
          >
          > > A ja kim mogę być?
          >
          > Gołasiem.
          >
          > > Interesowała by mnie posada związana z fajnymi samochodami,
          > > ewentualnie (dorywczo) rzucanie kłód pod nogi Urbanowi, Polowi i zarządowi
          > PKP.
          > > Z przyjemnością założę GKFKLNPUZPKPIIJUWJWDKJJLBNM, czyli Globalny Krakows
          > ki
          > > Forumowy Klub Ludzi Nieznoszących Pola, Urbana, Zarządu PKP I Innych Jedno
          > stek
          > > Utrudniających Wybudowania Jakże Ważnej Dzielnicy Krakowa Jaką Jest Lub Bę
          > dzie
          > > Nowe Miasto.
          >
          > W zasadzie już jestes gołasiem.

a Ty bedziesz robil za leppera, co? po co psujesz watek?
          najelpeij juz sie na nim nie wypowiadaj.
          • Gość: mm Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 14:04
            mikolaj7 napisał(a):

> a Ty bedziesz robil za leppera, co? po co psujesz watek?
            > najelpeij juz sie na nim nie wypowiadaj.

Nie ma sprawy, moge byc lepperem - cos zablokować? Telefon, fakturka, nie ma sprawy... ;-) Tyle tylko,ze jak
            krisforum sie zajmie Nowym Miastem zwalajac cala wine na pola i reszte komuchów z warszawy, to nic z Nowego
            Miasta przez najbliższe 4, a może i 12 lat nie będzie, podobnie jak przez ostatnie cztery lata ;-) Ot, tak mi sie skojarzyło
            z miłosciwie nam panujacym prezydentem blokadowiczem zza biurka, też andrzejem zreszta.
      • istota Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 12.03.02, 11:52
        kriss.forum napisał(a):

> Z przyjemnością założę GKFKLNPUZPKPIIJUWJWDKJJLBNM, czyli Globalny Krakowski
        > Forumowy Klub Ludzi Nieznoszących Pola
        >
        muszę zaprotestować, gdyż pole jest jednym z Galicyjskich Symboli i zdecydowanie
        z pola nie można zrezygnować, zwaszcza na rzecz chodzenia na dwór
        • malopolanin Opatentować POLE 12.03.02, 16:20
          Skoro mają opatentować oscypka i inne rzeczy to proponuję opatentować słowo
          pole. Nie może być tak, że po wejściu do UE ktoś w Warszawie powie : "idę na
          pole". Na tym zwrocie Kraków może nieźle zarobić.
          • kuba203 Re: Opatentować POLE 12.03.02, 17:17
            malopolanin napisał(a):

> Skoro mają opatentować oscypka i inne rzeczy to proponuję opatentować słowo
            > pole. Nie może być tak, że po wejściu do UE ktoś w Warszawie powie : "idę na
            > pole". Na tym zwrocie Kraków może nieźle zarobić.

O tak! Proponuję zbierać symboliczną opłatę od każdego przyjezdnego, który będzie
            chciał tak powiedzieć!!! Tylko nie wiem, czy byliby chętni...
          • Gość: Elka Re: Opatentować POLE IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 13.03.02, 10:09
            Doskonaly pomysl! opatentowac "idziemy na pole" ten zwrot jest nawet znany w
            zacofanej Kangurowni.Elkangur
    • peteen Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 12.03.02, 19:07
      cholerka, ledwie ruszę wjakieś miejsce, gdzie telefon tylko na korbkę, a już
      zaczyna się nowy świetny wątek...
      no to JA, na ochotnika do objęcia funkcji rzecznika ( jakieś tam doświadczenie
      dziennikarsko-aktorskie mam ) i walki z oszołomami za pomocą kopa słownego, a
      jak trzeba to i dosłownego
      przyjmujecie ?
      • malopolanin Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 12.03.02, 20:05
        Przyjmujemy :)
        Test: jak dyplomatycznie wyjaśnisz nasze przeszłe podpoje Małopolski ? :)))
        • peteen Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 12.03.02, 23:56
          najmocniej przepraszam ( no, już wpadam w odpowiedni ton ), chodzi o podpoje,
          czy podboje ? tych pierwszych nie da się wyjaśnić, co najwyżej zapić, te drugie
          wyjaśnię bardzo prosto: już w legendzie panońskiej występował pogański książę
          silny wielce na wiele, wiele lat przed importem chrześcijaństwa; ergo wracamy
          do ziem naszych praojców...
          PS. ja wychowałem się w Hucie, wiem o niej dużo i nigdy nie potępiałem w
          czambuł, gdybym zatem i tu mógł się przydać...
    • mikolaj7 propozycja 12.03.02, 20:12
      moze kazdy z nas dostalby w posiadnie jakas dzielnice?
      to by bylo wtedy wszystko jeszcze lepij zorganizowane...

np. skks kazimierz, ja zwierzyniec, a reszta?
      • malopolanin Re: propozycja 12.03.02, 20:22
        Zbysiu Prądnik Czerwony
        Hektor z Kubą Bieżanów...
        • mikolaj7 Re: propozycja 12.03.02, 20:31
          malopolanin napisał(a):

> Zbysiu Prądnik Czerwony
          > Hektor z Kubą Bieżanów...

malopolanin pol nowej huty, prawda? bo chyba stamtad
          jestes...
          • malopolanin Re: propozycja 12.03.02, 20:35
            Właściwie jestem na granicy dzielnic, ale to już NH
            • mikolaj7 Re: propozycja 12.03.02, 20:37
              malopolanin napisał(a):

> Właściwie jestem na granicy dzielnic, ale to już NH

to bierz dwie od razu ;-)))
              • malopolanin Re: propozycja 12.03.02, 20:40
                EEEE nie, bo wkroczyłbym na teren Zbysia :)))
                • mikolaj7 Re: propozycja 12.03.02, 20:42
                  malopolanin napisał(a):

> EEEE nie, bo wkroczyłbym na teren Zbysia :)))

hehe, ale chyba daloby sie tak Krakow podzielic? chyba
                  kazdy jest z innej dzielnicy...
                  • malopolanin Re: propozycja 12.03.02, 20:48
                    mikolaj7 napisał(a):

>
                    > hehe, ale chyba daloby sie tak Krakow podzielic? chyba
                    > kazdy jest z innej dzielnicy...

Najpierw trzeba ustalić kto jest skąd. I czy nierzemy pod uwagę dawne cztery duże
                    dzielnice, czy dzisiejsze mniejsze.

• mikolaj7 Re: propozycja 12.03.02, 21:04
                      malopolanin napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                      >
                      >
                      > >
                      > > hehe, ale chyba daloby sie tak Krakow podzielic? chyba
                      > > kazdy jest z innej dzielnicy...
                      >
                      > Najpierw trzeba ustalić kto jest skąd. I czy nierzemy pod uwagę dawne cztery du
                      > że
                      > dzielnice, czy dzisiejsze mniejsze.
                      >

lepiej mniejsze, bo np. ja wiem, co sie dzieje na zwierzyncu,
                      a o salwatorze (to pare metrow obok) to juz prawie nic...
                      • malopolanin Re: propozycja 12.03.02, 21:09
                        mikolaj7 napisał(a):

> malopolanin napisał(a):
                        >
                        > > mikolaj7 napisał(a):
                        > >
                        > >
                        > > >
                        > > > hehe, ale chyba daloby sie tak Krakow podzielic? chyba
                        > > > kazdy jest z innej dzielnicy...
                        > >
                        > > Najpierw trzeba ustalić kto jest skąd. I czy nierzemy pod uwagę dawne czte
                        > ry du
                        > > że
                        > > dzielnice, czy dzisiejsze mniejsze.
                        > >
                        >
                        > lepiej mniejsze, bo np. ja wiem, co sie dzieje na zwierzyncu,
                        > a o salwatorze (to pare metrow obok) to juz prawie nic...

Ok, ciekawe co myślą inni.
                    • Gość: Zbigniew Re: propozycja IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 21:11
                      malopolanin napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                      >
                      >
                      > >
                      > > hehe, ale chyba daloby sie tak Krakow podzielic? chyba
                      > > kazdy jest z innej dzielnicy...
                      >
                      > Najpierw trzeba ustalić kto jest skąd. I czy nierzemy pod uwagę dawne cztery du
                      > że
                      > dzielnice, czy dzisiejsze mniejsze.
                      >

Jak malopolanin zauważył mieszkam na Czerwonym Prądniku jak w dużej to
                      Śródmieście chociaż do granicy Krakowa mam bliżej niż do Plant:))
                      • malopolanin Prądnik Czerwony 12.03.02, 21:14

Zbysiu - z tym Prądnikiem to faktycznie - jedyne tak oddalone osiedle dawnego
                        Śródmieścia.
                        Nie wiesz czemu go kiedyś zakwalifikowano do Śródmieścia ( gdy były 4 dzielnice),
                        względy historyczne)?
                        • Gość: Zbigniew Re: Prądnik Czerwony IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 21:28
                          malopolanin napisał(a):

>
                          > Zbysiu - z tym Prądnikiem to faktycznie - jedyne tak oddalone osiedle dawnego
                          > Śródmieścia.
                          > Nie wiesz czemu go kiedyś zakwalifikowano do Śródmieścia ( gdy były 4 dzielnice
                          > ),
                          > względy historyczne)?

Ja nie wiem tego wypadałoby się spytać "jmaws" on parę razy się rozp[isywał na
                          temat dzielnic historycznych tylko nie wiem czy jeszcze nas czyta.
                          Kiedyś krótko po studiach mieszkałem na tysiąclecia w "puchatku", a Ty gdzie
                          konkretnie mieszkasz?

• malopolanin Re: Prądnik Czerwony 12.03.02, 21:34
                            W okolicach al. Pokoju, przy jej końcu ( no prawie).
                            A swoją drogą masz rację : gdzie jest "jmaws"? Dużo rzeczy się od niego
                            dowiedziałem.
                            • Gość: Zbigniew Re: Prądnik Czerwony IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 21:46
                              malopolanin napisał(a):

> W okolicach al. Pokoju, przy jej końcu ( no prawie).
                              > A swoją drogą masz rację : gdzie jest "jmaws"? Dużo rzeczy się od niego
                              > dowiedziałem.

Czyli koło ronda czyżyńskiego. Będziesz miał blisko do Carrefoura:)) (tylko żeby
                              rita nie słyszała).
                              Mam tam zanjomych w tym budynku z wieżyczkami z papierosów.
                              • malopolanin Re: Prądnik Czerwony 12.03.02, 21:51
                                Do wieżowca z tytoniowych mam jeszcze kawałeczek. Wiesz al. Pokoju ma z 4- 5 km
                                długości:)
                                • kropka. Re: Prądnik Czerwony 12.03.02, 23:00
                                  To ja zajmę się turystyką. Będę przyjeżdżać do Krakowa i sprawdzać hotele,
                                  knajpki i takie tam różne turystyczne atrakcje. Jakby ktoś chciał mnie
                                  przekupić - to preferuję żywiec z sokiem malinowym.
                                  I chciałam zameldować, że małopolanin to już lata po miastach i macki w co
                                  ciekawsze miejsca zapuszcza. Jak nic, ani się obejrzę i będę w kraju
                                  Małopolskim mieszkać. Więc chciałabym już teraz, na wszelki wypadek, zaklepać
                                  sobie jakieś miejsce na tej ziemi. A do turystki nadaję się jak mało kto.
                                  pozdrawiam
        • kuba203 . 13.03.02, 16:57
          malopolanin napisał(a):

> Zbysiu Prądnik Czerwony
          > Hektor z Kubą Bieżanów...

Ja może oprócz tego jeszcze Prokocim, bo blisko jest :))
    • Gość: rita Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 22:45
      Oj słyszę, słysze , słuchu jeszcz nie straciłam.
      Pytanie czy to jest fundacja czy stowarzyszenie, zapomieliście o zarządzie i
      sponsorach.
      Głównym sponsorem może być skks, on lubi stawiać piwo.
      • Gość: skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.chello.pl 13.03.02, 07:25
        DFhdhGJrtb!!!!! HGFhgHYhgfhGF!!!!
        Człowiek? się stara zaprasza forumowiczów na 18,00. Zatoczył beczkę piwa.
        I dobrze, że przyszło paru opojów kumpli bo by się beczka zmarnowała.
        Forumowicze zawiedli. ABSTYNENCI, czy co? I musieliśmy beczułkę tego złota sami
        zniszczyć. A wiecie jaki jest kacur po 5 dużych. Jak wiecie to pozostańcie ze
        mną w bólu nieutuleni.
        A poza tym to dzielicie ten postaw czerwonego sukna, Krakowem zwanym,
        nieprzymierzając jak jaki Radziwiłł.
        TYKO demokracja; parlament, komisję, lobbing, stanowiska, synekury, korupcja.
        Pozdrawiam z ciężką głową.
        • Gość: Elka Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 13.03.02, 10:20
          No to jak tak to co ja dostane oprocz Kangurowni? Tu nie ma centusiow ale sa
          szkocko-angielsko-irlandzkie cholerne dusigrosze. Nie da sie wydusic ani
          centusia.Moze Krowodrza z krowami? Elkangur..
    • Gość: janus Pytanie IP: *.krak.gazeta.pl 13.03.02, 14:46
      Pięknie, pięknie! Tylko w Krakowie mógł powstać taki wątek. Napawacie mnie dumą :))
      Co byście powiedzieli na nowy, specjalny serwis krakowskiego portalu Gazety pod hasłem
      �Kraków państwem-miastem forumowiczów :)� ? Nazwa może być oczywiście inna. Zajrzę tu jutro. Już jestem
      ciekaw, co znajdę.
      janus vel Gazeta
      • Gość: skks Re: Pytanie IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 14:57
        HO, HO!!!
        Małopolaninie czy nie potrzebujesz girlsa do wachlowania.
        Teraz jak masz TAAAAAAKI WĄTEK to czy będziesz chciał z nami szaraczkami
        współpisać?
        Gratuluje.
        • malopolanin Re: Pytanie 13.03.02, 15:07
          Gość portalu: skks napisał(a):

> HO, HO!!!
          > Małopolaninie czy nie potrzebujesz girlsa do wachlowania.
          > Teraz jak masz TAAAAAAKI WĄTEK to czy będziesz chciał z nami szaraczkami
          > współpisać?
          > Gratuluje.

skks - nie żartuj - my wszyscy tworzymy ten wątek, wszyscy jesteśmy jego
          autorami :)
          P.S. Daj znać jak będziesz następny raz toczył bekę :)

• malopolanin Re: Pytanie 13.03.02, 15:06
        Gość portalu: janus napisał(a):

> Pięknie, pięknie! Tylko w Krakowie mógł powstać taki wątek. Napawacie mnie dumą
        > :))
        > Co byście powiedzieli na nowy, specjalny serwis krakowskiego portalu Gazety pod
        > hasłem
        > �Kraków państwem-miastem forumowiczów :)� ? Nazwa może być oczywiście inna. Za
        > jrzę tu jutro. Już jestem
        > ciekaw, co znajdę.
        > janus vel Gazeta

Jestem oczywiście za, ale czego dokładnie ma dotyczyć ten serwis ?
        Bo jeśli tego o czym dotychczas rozmawiamy, to tytuł wydaje mi się ok.
        Jeśli natomiast zakres tematyczny ( :) ) miałby się rozszerzyć na inne sprawy (
        typu metro w Krakowie), to nazwa serwisu musiałaby ulec zmianie :)))
        • skks Re: Pytanie 13.03.02, 15:24
          Małopolaninie !!!!
          Tylko zarządzisz : "Beczka wystąp", to może nie cała/ bo moje wczorajsze
          doświadczenia są bolesne/ ale pare, lub parenaście kufelków stoi.
          Oczywiście jako zaczyn dobrej imprezy.
          Traktuj to oczywiście jako przekupstwo bo nauczony przez życie/dłuuuugie/
          stwierzdam: tylko korupcja.
          W forumokrakolandzie mam nadzieję uzyskać jakieś mało eksponowane stanowisko
          byle przy pieniądzach.
          • Gość: mm Re: Pytanie IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 16:21
            skks napisał(a):

> stwierzdam: tylko korupcja.
            > W forumokrakolandzie mam nadzieję uzyskać jakieś mało eksponowane stanowisko
            > byle przy pieniądzach.

To może Wydział Architektury i Nadoru Budowlanego Forum Krakow? Albo jakis przytulny katafalk w zarządzie
            cmentarzy internetowych? A może wydawanie domen i hostingów zastępczych? To ostatnie zajecie daje jedynie
            _obietnice_ pieniedzy i mozesz sie szpetnie naciać ;-)

Dalibóg - bierz wszystko, tylko po cichu i bez przesady i nie wymysl przypadkiem, ze Forum Kraków ma goscić na
            przykład igrzyska olimpijskie quake'a.
        • Gość: janus O serwisie cd. IP: *.krak.gazeta.pl 14.03.02, 08:52
          Jestem, zgodnie z obietnicą. Myślę, że �specserwis� powinien się zasadniczo odróżniać od innych �poważnych�
          serwisów portalowych; krótko mówiąc musiałby być tak odjazdowy jak ten wątek. Jak miałby wyglądać, co
          byście w nim publikowali, kto miałby dostarczać materiałów i pomysłów - to już zależy od Was drodzy
          forumowicze. Czekam na Wasze propozycje: otwratym tekstem - w tym wątku, a jak ktoś jest nieśmiały -
          mailem (forum@krakow.agora.pl). Pozdrawiam!
          janus
          PS. Kolor i kropki przy tytule wątku to moja robota. Tak żeby się rzucał w oczy. A moja czerwona barwa nie jest
          wyrazem przekonań politycznych :)) (jakiekolwiek by były, tutaj muszę zachować bezstronność).
          Jestem �czerwony�, żeby było wiadomo, że ja to ja, a nie jakiś fałszywy �gazetowiec�.
          • malopolanin Re: O serwisie cd. 14.03.02, 11:57

> Jestem, zgodnie z obietnicą. Myślę, że �specserwis� powinien się zasadniczo odr
            > óżniać od innych �poważnych�
            > serwisów portalowych; krótko mówiąc musiałby być tak odjazdowy jak ten wątek. J
            > ak miałby wyglądać, co
            > byście w nim publikowali, kto miałby dostarczać materiałów i pomysłów - to już
            > zależy od Was drodzy
            > forumowicze. Czekam na Wasze propozycje: otwratym tekstem - w tym wątku, a jak
            > ktoś jest nieśmiały -
            > mailem (forum@krakow.agora.pl). Pozdrawiam!
            > janus
            > PS. Kolor i kropki przy tytule wątku to moja robota. Tak żeby się rzucał w oczy
            > . A moja czerwona barwa nie jest
            > wyrazem przekonań politycznych :)) (jakiekolwiek by były, tutaj muszę zachować
            > bezstronność).
            > Jestem �czerwony�, żeby było wiadomo, że ja to ja, a nie jakiś fałszywy �gazeto
            > wiec�.

Może coś z tradycji C.K.monarchi ? Tematy galicyjskie zawsze budzą sentyment, a
            przy tym można się nieźle uśmiać.
            • Gość: mikolaj7 Re: O serwisie cd. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 15:36
              moze mape dzialalnosci osobnikow w dresach? hehe...
            • Gość: peteen Re: O serwisie cd. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 15:43
              choć w CK armii nie byłbym nawet feldfeblem i nie wiem w związku z tym , czy
              mam prawo sie odzywać - popieram zdecydowanie !
              :))peteen
              • malopolanin Propozycja 14.03.02, 16:58
                Skoro tu się przewija tak często temat piwa, to może coś o małopolskich
                browarach w Żywcu i Okocimiu i dylemacie, które piwo w C.K Monarchii lepsze:
                Żywiec czy Okocim :)
                • Gość: peteen Re: Propozycja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 17:14
                  żołądek za Żywcem ( choć był czas za prezesa Loewe, że był nie do picia ),
                  pitym przeze mnie nawet po drugiej stronie oceanu ( a drogi tam niemożebnie ),
                  serce za Okocimiem ( najchetniej tym starym, juz nie produkowanym ), ale gdy
                  byłem rzeczywiście młody,a w sklepach piwa nie sprzedawano ( lubo rzadko
                  niezmiernie ), to pijałem napój piwopodobny systemu Barbakan ( zwany też zemstą
                  smoka ), tudzież Podwawelskie ( oba z Lubicza )
                  obawiam się, że po tych ostatnich wynalazkach w środku jestem mutantem...
                  • skks Re: Propozycja 14.03.02, 17:44
                    Peteenie!!! słowa Twoje zostawiły w moim sercu żal, przykrość. Jak możesz
                    postponować wyroby Lubiczowe, bączki Barbakanu to historia piwa krakowskiego i
                    nawet jeżeli rdze rozpuszczało to winno być czczone i wspominane rzewnie.
                    Jak dziś pamiętam jak na juwenalia ZAŁATWILIŚMY beczkę Barbakana i, że nie
                    mieliśmy już kasy na auto to przez Rynek toczyliśmy do akademików na Reymonta.
                    • peteen Re: Propozycja 14.03.02, 19:41
                      moja maksymalna kulpa ! posypuję głowę popiołem, bom i ja wprawiał sie w stan
                      upojenia tym napojem, nie wiedziałem jednak wtedy, że gdzieś na świecie
                      istnieje prawdziwe piwo... dziś, gdy chcę wspomnieć stary, niemal nieznany
                      smak, próbuję "wyrobów" Strzelca, Piasta, Górnośląskiego i innych śmiesznych
                      browarów...
                      obyśmy się spotkali przy kufelku i to rychło
                      :)) peteen
                      • malopolanin Re: Propozycja 14.03.02, 20:04
                        Peteen - tylko nie górnośląskiego :)
                        • skks Re: Propozycja 14.03.02, 20:13
                          od kilku dni nad tym pracuję , mam nawet wyniki:
                          ........DFhdhGJrtb!!!!! HGFhgHYhgfhGF!!!!
                          Człowiek? się stara zaprasza forumowiczów na 18,00. Zatoczył beczkę piwa.
                          I dobrze, że przyszło paru opojów kumpli bo by się beczka zmarnowała.
                          Forumowicze zawiedli. ABSTYNENCI, czy co? I musieliśmy beczułkę tego złota sami
                          zniszczyć. A wiecie jaki jest kacur po 5 dużych. Jak wiecie to pozostańcie ze
                          mną w bólu nieutuleni.......
                          a Forumokrakolandowicze nic!!!!!!!!!!
                          :-)))) skks
                        • Gość: peteen Re: Propozycja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 22:13
                          to może oznaczać, że albo nie lubisz hanysów, albo nie słyszałeś ( i słusznie )
                          o piwie z Zabrza ( jak na dobrego globtrotuara przystało, z niejednego browaru
                          kufel piłem... )
                          :))
      • Gość: good son Re: Pytanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 22:50

> Pięknie, pięknie! Tylko w Krakowie mógł powstać taki wątek. Napawacie mnie dumą

czy własny portal jest dla "Gazety" zbyt wielkim labiryntem, czy też janus jest świeżo upieczonym (i chrupiącym)
        pracownikiem?
        na najbardziej zasłużonym forum (Wrocław) taki wątek powstał już dawno ("forum przejmuje władzę we Wrocławiu",
        o ile się nie mylę)
        • mikolaj7 Re: Pytanie 15.03.02, 23:03
          Gość portalu: good son napisał(a):

> Gość portalu: janus napisał(a):
          >
          > > Pięknie, pięknie! Tylko w Krakowie mógł powstać taki wątek. Napawacie mnie
          > dumą
          >
          > czy własny portal jest dla "Gazety" zbyt wielkim labiryntem, czy też janus jest
          > świeżo upieczonym (i chrupiącym)
          > pracownikiem?
          > na najbardziej zasłużonym forum (Wrocław) taki wątek powstał już dawno ("forum
          > przejmuje władzę we Wrocławiu",
          > o ile się nie mylę)

jesli dla Ciebie wroclaw jest zasluzony to naprawde dziwny
          jestes. zasluzeni sa Ci, ktorzy majaj duzy licznik, czy Ci,
          ktorzy maja ciekawe wypowiedzi? widzialem
          krasnoarmistow? i co? dalej taki zasluzony ten wroclaw?
    • Gość: rita Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 20:00
      Funkcja sekretarki mnie nie satysfakcjonuje, nie jestem blondynką o niebieskich
      oczach, oprócz tego rozlewam kawę. Ogłaszam się ministrem z nieograniczoną
      odpowiedzialnością w forumlandzie.
      • Gość: mtq Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 22:28
        A co z Muzaaa? Kim ona mogłaby być?!?

Mnie osobiście funkcja związana z komunikacją pasuje, choć mógłbym się chętnie zająć rozwojem
        kultury (że też nikt nie pomyślał!!!). A w posiadanie chciałbym zająć Salwator mój kochany...jeśli
        pozwolicie. Będę toczył wielkie boje o Las Wolski i podbiję niewierne Balice, zrobię ogromny port
        lotniczy i zbuduję 6-pasmową obwodnicę.
        dziekuję
        mtq
        • Gość: rita Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 22:44
          Gość portalu: mtq napisał(a):

> A co z Muzaaa? Kim ona mogłaby być?!?
          >
          > Mnie osobiście funkcja związana z komunikacją pasuje, choć mógłbym się chętnie
          > zająć rozwojem
          > kultury (że też nikt nie pomyślał!!!). A w posiadanie chciałbym zająć Salwator
          > mój kochany...jeśli
          > pozwolicie. Będę toczył wielkie boje o Las Wolski i podbiję niewierne Balice, z
          > robię ogromny port
          > lotniczy i zbuduję 6-pasmową obwodnicę.
          > dziekuję
          > mtq

Jeżeli Muzaaa jest blondynką i ma niebieskie oczy może być sekretarką skks-a
          • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 13.03.02, 22:51
            Rito droga!!!
            Brunetki tylko brunetki, nawet fałszywe, fakt oczy są ważne najlepiej takie
            średnie/B75?/.
            Ponieważ wzrostu jestem raczej nikczemnego/170/, to nie wysokie.
            PS. dziękuję za pamięć
      • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 14.03.02, 23:26
        Gość portalu: rita napisał(a):

> Funkcja sekretarki mnie nie satysfakcjonuje, nie jestem blondynką o niebieskich
        >
        > oczach, oprócz tego rozlewam kawę. Ogłaszam się ministrem z nieograniczoną
        > odpowiedzialnością w forumlandzie.

przeciez nikt nie smialby Ci wcisnac posady sekretarki, dla
        zasluzonych forumowiczek sa specjalne stolki :-))))

i wlasny sekretarz (meska sekretarka?)...

btw. czy mi sie zdwalo, czy gdzies pisalas, ze masz sklep?
        taki maly, co to wlaczy z carefurami i geantami? gdzie on
        jest?
    • Gość: mtq Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 23:00
      Dlaczego podpis w pierwszym poscie malopolanina jest na czerwono?
      (Czy my znowu o czyms nie wiemy ;-)?
      • Gość: mtq Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 23:01
        I dlaczego są kropki na stronie glownej forum_krakow?

ps. to przez przypadek byl 100 post w tym watku. malopolaninie - gratulacje.
        • kriss.forum Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 14.03.02, 19:04
          Gość portalu: mtq napisał(a):

> I dlaczego są kropki na stronie glownej forum_krakow?

Dlatego, żeby sie bardziej rzucał w oczy - patrz wypowiedź janusa z Gazety.

Pozdrawiam,
          Kriss.
          • Gość: bonzaj Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.pl 14.03.02, 21:15
            Tak sobie czytam i czytam no i chyba mógłbym się zająć reprezantacją w Rządzie
            Krakowskiego Forum dzielnicy Płaszów no i może jakaś cicha posadka pana
            Ministra Sportu tak zaniedbywanego w naszym szacownym C.K Krakowie .

PS.Franc Jozef się w grobie przewraca czytając co poniektóre posty :)
    • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 14.03.02, 23:20
      ja jeszcze moglbym walczyc z malymi sklepami i wszelkimi
      kleparzami i placami na stawach. nienawidze ich. jak
      potzrebuje cos kupic to albo na rynek albo do carefura.
      wstyd (i dziadostwo).
      • Gość: peteen Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 23:34
        no toś gościu sobie zagrabił... a co powiedzą ci, którzy jak ja lubią rydze z
        patelni ? gdzie je kupią, w jakiejś tam Furze ? nie, na Kleparzu ! a po
        półchleba i litr mleka zasuwasz zawsze do hipera ? są prawdy generalne - w
        marketach jest dużo i w miarę tanio, ale są i imponderabilia, jak kontakt z
        żywym człowiekiem, prawdziwy zapach, przyjemność targowania i takie tam...
        w życiu nie byłem szczęśliwszy, jak podczas tych 100 razy, gdy targowałem się o
        ceny nabiału z prawdziwymi haziajkami ( czy u nas, czy w Zakopcu )
        • Gość: Tomaszek Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: 192.168.2.* 14.03.02, 23:48
          No i wróciłem z wizyty przyjaźni do grodu nad Brdą, grodu Kopernika i tego
          jeszcze jednego, którego tu nazwy nie wymienię, bo niektórzy z Was gęsiej
          skórki dostaną. Nasze krakowskie obyczaje z trudem mi będzie szerzyć. W
          Toruniu, wyobraźcie sobie, wyszedłem na pole i spacerując staromiejskimi
          uliczkami, aż dwa razy na mnie trąbiono! Tam pieszy nie jest święty!!! Za to w
          bydgoskim Sfinksie ryż do karkówki ugotowali znakomicie, nawet dwa ziarnka z
          talerza wziąłem ze sobą i jako wzorzec pokażę kucharzowi w carefurowym
          Sfinksie do naśladowania. Podróże kształcą!
          • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 15.03.02, 00:21

> No i wróciłem z wizyty przyjaźni do grodu nad Brdą, grodu Kopernika i tego
            > jeszcze jednego, którego tu nazwy nie wymienię, bo niektórzy z Was gęsiej
            > skórki dostaną. Nasze krakowskie obyczaje z trudem mi będzie szerzyć. W
            > Toruniu, wyobraźcie sobie, wyszedłem na pole i spacerując staromiejskimi
            > uliczkami, aż dwa razy na mnie trąbiono! Tam pieszy nie jest święty!!! Za to w
            > bydgoskim Sfinksie ryż do karkówki ugotowali znakomicie, nawet dwa ziarnka z
            > talerza wziąłem ze sobą i jako wzorzec pokażę kucharzowi w carefurowym
            > Sfinksie do naśladowania. Podróże kształcą!

w carefurze jest sfinks, czy ja juz zle kojarze?
            • Gość: Zbigniew Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 11:05
              mikolaj7 napisał(a):

> Gość portalu: Tomaszek napisał(a):
              >
              > > No i wróciłem z wizyty przyjaźni do grodu nad Brdą, grodu Kopernika i tego
              >
              > > jeszcze jednego, którego tu nazwy nie wymienię, bo niektórzy z Was gęsiej
              > > skórki dostaną. Nasze krakowskie obyczaje z trudem mi będzie szerzyć. W
              > > Toruniu, wyobraźcie sobie, wyszedłem na pole i spacerując staromiejskimi
              > > uliczkami, aż dwa razy na mnie trąbiono! Tam pieszy nie jest święty!!! Za
              > to w
              > > bydgoskim Sfinksie ryż do karkówki ugotowali znakomicie, nawet dwa ziarnka
              > z
              > > talerza wziąłem ze sobą i jako wzorzec pokażę kucharzowi w carefurowym
              > > Sfinksie do naśladowania. Podróże kształcą!
              >
              > w carefurze jest sfinks, czy ja juz zle kojarze?

Jest jest raz tam jadłem i nie było tak źle. Zawsze to lepsze niż KFC tuż obok.
              • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 15.03.02, 21:00

> mikolaj7 napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Tomaszek napisał(a):
                > >
                > > > No i wróciłem z wizyty przyjaźni do grodu nad Brdą, grodu Kopernika i
                > tego
                > >
                > > > jeszcze jednego, którego tu nazwy nie wymienię, bo niektórzy z Was gę
                > siej
                > > > skórki dostaną. Nasze krakowskie obyczaje z trudem mi będzie szerzyć.
                > W
                > > > Toruniu, wyobraźcie sobie, wyszedłem na pole i spacerując staromiejsk
                > imi
                > > > uliczkami, aż dwa razy na mnie trąbiono! Tam pieszy nie jest święty!!
                > ! Za
                > > to w
                > > > bydgoskim Sfinksie ryż do karkówki ugotowali znakomicie, nawet dwa zi
                > arnka
                > > z
                > > > talerza wziąłem ze sobą i jako wzorzec pokażę kucharzowi w carefurowy
                > m
                > > > Sfinksie do naśladowania. Podróże kształcą!
                > >
                > > w carefurze jest sfinks, czy ja juz zle kojarze?
                >
                > Jest jest raz tam jadłem i nie było tak źle. Zawsze to lepsze niż KFC tuż obok.

to kfc jes niezle, mama kiedys trafila w salatce karalucha...

a co do sfinksa, to ceny sa tam takie jak na rynku? lepiej/
                gorzej?
        • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 15.03.02, 00:20
          Gość portalu: peteen napisał(a):

> no toś gościu sobie zagrabił...

wiedzialem, ze sie na mnie rzucicie...

a co powiedzą ci, którzy jak ja lubią rydze z
          > patelni ? gdzie je kupią, w jakiejś tam Furze ? nie, na Kleparzu ! a po
          > półchleba i litr mleka zasuwasz zawsze do hipera ?

dzisiaj niemal tak sie stalo! ale kupilismy wiecej przy
          okazji. a jak chcialem kupic na placu t znalazlem tylko sol!

są prawdy generalne - w
          > marketach jest dużo i w miarę tanio, ale są i imponderabilia, jak kontakt z
          > żywym człowiekiem, prawdziwy zapach, przyjemność targowania i takie tam...

brud, syf, zgnile wiekszosc rzeczy i jak nie znasz
          sprzedawcy to Ci wciska co ma najgorszego.

> w życiu nie byłem szczęśliwszy, jak podczas tych 100 razy, gdy targowałem się o
          >
          > ceny nabiału z prawdziwymi haziajkami ( czy u nas, czy w Zakopcu )

taak, mojego ojca tez to cieszy, ale ja jestem jakis inny pod
          tym wzgledem.

wlasciwie moj post mial nie tyle chwalic hipermarkety, ile
          ganic te male sklepy, bo w nich naprawde jest malo rzeczy i
          zwykle jest tam straszny syf. a co do placu - jakby tylko
          tam bylo w maire czysto i by nie okradali to bym sie nie
          rzucal.
          • Gość: peteen Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 08:12
            jak to "rzucicie", może i mam parę lat na karku, ale żeby już do mnie z takim
            szacunkiem ? mikolaju7, docenisz małe sklepiki, gdy się choć z jednym
            zaprzyjaźnisz, tylko że ciebie pewnie rodzice nie wysyłają po takie prozaiczne
            zakupy, jak chleb i mleko ( o oscypku na targu w Zakopanem nie wspomnę )
            buta i oszukaństwo jest charakterystyczne właśnie dla hipermarketów
            • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 15.03.02, 20:59

> jak to "rzucicie", może i mam parę lat na karku, ale żeby już do mnie z takim
              > szacunkiem ? mikolaju7, docenisz małe sklepiki, gdy się choć z jednym
              > zaprzyjaźnisz, tylko że ciebie pewnie rodzice nie wysyłają po takie prozaiczne
              > zakupy, jak chleb i mleko ( o oscypku na targu w Zakopanem nie wspomnę )
              > buta i oszukaństwo jest charakterystyczne właśnie dla hipermarketów

hie hie, wtedy bylem bardzo wsciekly na te sklepiki... ale
              teraz juz mi przeszlo... rodzice mnie nie ganiaja narazie
              nigdzie, ale kto wie... to znaczy teraz od tego jest moj brat
              :P inna sprawa, ze takich sklepikow naprawde porzadnych
              jest nieduzo, wiekszosc to takie samo dziadostwo, co
              hipery, tylko, ze jest mniejszy, wiec robi gorsze wrazenie,
              nie mam racji?
              • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 15.03.02, 23:13
                Moja córka też lata do kareifury i ma w d.. osiedlowce, poprostu inne pokolenie.
                Peteen i ja, mamy przyjemność w kupowaniu, smakowaniu kupowania, targowaniu,
                nie tylko w szybkim wkładaniu towaru do koszyka czy wózka, to przychodzi z
                wiekiem. Nawet mniej mi chodzi o to czy posiądę towar taniej, lepszy ale
                go KUPIĘ a nie włoże do koszyka. Do karejfury lecę tylko dla adrenaliny gdy mam
                nastrój podpie.... np paczkę maszynek do golenia. Ostatnio wywiozłem 6 butelek
                Nałączowianki niegazowanej zresztą.
                • Gość: peteen Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 00:14
                  bomba, podobno oszołom koło Częstejchowy już ledwo zipie, za chwilę nasycimy
                  sie w Krakowie i...
                  drżyjcie hipery, wasz czas powoli sie kończy
                  • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 16.03.02, 00:17
                    a któren to zdycha, słusznie czyniąc?
                    • peteen Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 16.03.02, 00:46
                      toż rzekłem, oszołom ( u nas nie spotykany, chwała Bogu ), czy jakis tam inny
                      Auchan
                      • skks Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) 16.03.02, 00:52
                        moję niedouczenie we francskim jazykie winno być przykładnie ukarane, zabraniem
                        ostatniego piwa.
                        • Gość: peteen Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 01:22
                          a i u nas pewnie nie zdierży hypernova ( oby ! )
    • Gość: PROKOCIM Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 15:04
      malopolanin napisał(a):

> Skoro w naszym województwie pojawiają się ruchy odśrodkowe, to proponuję
      > utworzyć Kraków Wolnym Miastem Forumowiczów i tak :
      >
      > 1.Zbigniew będzie odpowiadał za sprawy Nowego Miasta
      > 2.Konik.maly zostanie specem od metra w Krakowie
      > 3.Hektor, Kuba i Mtq zostaną specjalistami ds. komunikacji
      > 4.Mikołaj7 zorganizuje bojówki przeciw dresiarzom i dostanie jako dzielnicę
      > senioralną Zwierzyniec
      > 5.Skks zostanie przewodniczącym Bractwa Centusiów, a jako lenno przejmie
      > Kazimierz
      > 6. Ja siebie widzę w roli człowieka powiększającego zasięg państwa - miasta
      > forumowiczów na całą Małopolskę :)
      > Co Wy na to ?

Tylko Prokocimia nie ruszaj hehe
      • Gość: Master Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 20:00
        Burmistrz Limanowej na szefa sztabu kryzysowego przy prezydencie....
        • Gość: PROKOCIM Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? :)))) IP: *.proxy.aol.com 23.03.02, 05:05
          Gość portalu: Master napisał(a):

> Burmistrz Limanowej na szefa sztabu kryzysowego przy prezydencie....

GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • mikolaj7 Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? 01.09.02, 11:43
      szukalem paru wpisow (czasem tak mam, ze bawie sie ta
      glupia wyszukiwarka..) i tak trafilem tutaj... super watek, a
      co najciekawsze jeszcze przed pierwszym spotkaniem i..
      milo sie czyta po prostu, moze nie powinienem odswierzac,
      ale juz trudno. warto popatrzec na to, co bylo tak dawno
      temu!! :-))
      • faciu Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? 01.09.02, 13:24
        To i ja wpiszę ni z gruszki ni z pietruszki:

Wstałem dopiero - jestem po hucznym weselu..!!
        :))
        • Gość: peteen Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 13:31
          i tak miki odkrył pierwszego świadomego peteena...
          łza się w oku kręci
          :c)
          • mtq Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? 02.09.02, 10:28

> i tak miki odkrył pierwszego świadomego peteena...
            > łza się w oku kręci

no wlasnie... mnie tez sie zakrecila i ciesze sie, ze
            komus tez :-))

mikolaj7
      • tosia_ Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? 01.09.02, 13:42
        Super wątek, dzięki Mikołaju za wyciągnięcie!
        Ale czemu ta piękna idea upadła?
        • mtq Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? 02.09.02, 10:32
          tosia_ napisała:

> Super wątek, dzięki Mikołaju za wyciągnięcie!

takich jest wiecej :-))

> Ale czemu ta piękna idea upadła?

nie oparla sie probie czasu... jak na tamte warunki to
          bardzo dlugi watek
    • kriss.forum Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? 01.09.02, 14:04
      Przeczytałem cały wątek - fajny, stary jak świat.
      Mikołaj, zmieniłeś zdanie o hiperach, czy nie? :-)
      Może wyjadz do hipermarketu traktujecie jako rozrywkę i zatopienie się
      w "pięknym" kolorowym świecie w którym nie ma (prawie) żadnych ograniczeń?
      Niektórzy coś takiego podobno mają, zamiast iść np. z rodziną lub znajomymi do
      teatru czy kina idą właśnie do geanta czy tesko.

--
      Kriss.
      • mtq Re: Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? 02.09.02, 10:31
        kriss.forum napisał:

> Przeczytałem cały wątek - fajny, stary jak świat.
        > Mikołaj, zmieniłeś zdanie o hiperach, czy nie? :-)
        > Może wyjadz do hipermarketu traktujecie jako rozrywkę i zatopienie się
        > w "pięknym" kolorowym świecie w którym nie ma (prawie) żadnych ograniczeń?
        > Niektórzy coś takiego podobno mają, zamiast iść np. z rodziną lub znajomymi do
        > teatru czy kina idą właśnie do geanta czy tesko.

Kriss, nie traktuje tego jako rozrywki.. raczej jako
        zaopatrzenie sie na weekend. czas wole spedzac inaczej :-)

to, co wtedy napisalem dalej jest prawda - wole robic
        zakupy raz w tygodniu w kerfurze niz codziennie na placu
        obok
        • mtq Może Kraków państwem -miastem forumowiczów? / ps 02.09.02, 10:36
          mtq napisał:

> kriss.forum napisał:
          >
          > > Przeczytałem cały wątek - fajny, stary jak świat.
          > > Mikołaj, zmieniłeś zdanie o hiperach, czy nie? :-)
          > > Może wyjadz do hipermarketu traktujecie jako rozrywkę i zatopienie się
          > > w "pięknym" kolorowym świecie w którym nie ma (prawie) żadnych ograniczeń?
          >
          > > Niektórzy coś takiego podobno mają, zamiast iść np. z rodziną lub znajomym
          > i do
          > > teatru czy kina idą właśnie do geanta czy tesko.
          >
          > Kriss, nie traktuje tego jako rozrywki.. raczej jako
          > zaopatrzenie sie na weekend. czas wole spedzac inaczej :-)
          >
          > to, co wtedy napisalem dalej jest prawda - wole robic
          > zakupy raz w tygodniu w kerfurze niz codziennie na placu
          > obok

to pisze caly czas ja, mikolaj
    • kathy38 A dlaczego malopolanin jest na czerwono? 02.09.02, 08:46
      Jak w temacie. Czyżby błogosławieństwo redakcji?
      • Gość: tomCrac Re: A dlaczego malopolanin jest na czerwono? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 08:52
        mam dwie wersje wydarzen:
        1) godzina nie byla wczesna, wiec mozliwym jest, ze wlamal sie do redakcji GW
        2) malopolanin mogl pracowac w redakcji i komus nie spodobal sie jego watek :)))
        • mtq Re: A dlaczego malopolanin jest na czerwono? 02.09.02, 10:34
          Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> mam dwie wersje wydarzen:
          > 1) godzina nie byla wczesna, wiec mozliwym jest, ze wlamal sie do redakcji GW
          > 2) malopolanin mogl pracowac w redakcji i komus nie spodobal sie jego watek :))
          > )

wybacz... ale nie rozumiem

m7
      • kathy38 Re: A dlaczego malopolanin jest na czerwono? 03.09.02, 13:04
        już wiem - wystarczyło poczytać wątek
        • Gość: skks Re: A dlaczego malopolanin jest na czerwono? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 17.11.02, 21:21
          Alem się obśmiał:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka