Dodaj do ulubionych

Trwa protest krakowskich taksówkarzy. Zablokują...

16.04.12, 11:31
Szanowna Policjo, do roboty!

Art. 3. 1. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani zachować ostrożność albo gdy ustawa tego wymaga - szczególną ostrożność, unikać wszelkiego działania, które mogłoby spowodować zagrożenie bezpieczeństwa lub porządku ruchu drogowego, ruch ten utrudnić (...)
Obserwuj wątek
    • Gość: tx3 Re: Trwa protest krakowskich taksówkarzy. Zabloku IP: *.2-0.pl 16.04.12, 11:52
      To jest legalny protest zgłoszony do wszystkich instytucji panie turpin.Policja ma go zabezpieczyć i pomóc protestującym dotrzeć do celu:).
      • Gość: odebrać przywileje żart, czy jakaś złotówa na forum? IP: 93.159.164.* 16.04.12, 18:35
        "To jest legalny protest zgłoszony do wszystkich instytucji panie turpin" - ciekawe do jakich? bo legalnie można zgłosić najwyżej manifestacje na piechotę a nie blokowanie drogi.
    • Gość: ad Re: Trwa protest krakowskich taksówkarzy. Zabloku IP: *.salwator.net 16.04.12, 11:55
      Niestety równie dobrze mógłbyś żądać od policji ukarania kierowców stojących/jadących w korku w godzinach rannego lub popołudniowego szczytu. Oni będą po prostu jechać jeden za drugim tyle, że będzie ich kilkaset aut...
      • Gość: zz Re: Trwa protest krakowskich taksówkarzy. Zabloku IP: *.acn.waw.pl 16.04.12, 20:27
        wystarczy pierwszego zawalidroge ukarac, korek przyspieszy, a kolejny taksowkarz prostestujacy tez dostanie mandat i sie skonczy.
    • Gość: Marek Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja] IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 12:03
      Jutro patrz w lusterka , zobaczysz taryfę ,jeździj wolno. Niech złotówy poczują jak to fajnie , bo zawsze coś im nie pasuje , z wyjątkiem rachunków.
      • Gość: odebrać przywileje świetny pomysł! Niech s**syny poczują IP: 93.159.164.* 16.04.12, 18:36
        na własnych czterech literach!
    • Gość: anty taxi Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja] IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 12:08
      Bidusie taksiarze wstydźcie się! Rachunek za 100km trase taxi 300pln, koszt paliwa 50pln, zarobek taksiarza bidusia 250pln w 2 godziny. Ja w pracy mam 10pln za godz. Mandaty i ścieżka zdrowia za blokowanie miasta wam się należy
      • Gość: gość Re: Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.12, 12:13
        zdziercy i mentalne stare dziady.
      • Gość: Krakus Re: Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja IP: 81.219.145.* 16.04.12, 12:21
        Pokaz mi taksowkarza, ktory codziennie ma "trase 100 km za 300 zl" oraz takiego ktory w 2 godziny zarabia 250 zl chyba nie powazny jestes czlowieku. Kursy jakie oni robia sa raczej w granicach 10-20 zl, wiec policz sobie ile kursow musi zrobic zeby rzeczywiscie miec te 250 zl ( do klienta trzeba dojechac i nikt im za to nie placi) Paliwo to raczej ciagle drozeje a z tego co widac na taksowakach oni zamiast podnosci ceny, maja je coraz nizsze. Ludzie potrafia tylko narzekac i widza czubek swojego nosa. Tak sie wszystkim wydaje ze praca na taxi jest taka super i latwa i niesamowicie zarobkowa. Zastanowcie sie!
        • Gość: ja Re: Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja IP: *.toron.pl 16.04.12, 12:25
          A czy jest jakiś przymus bycia taksówkarzem? Jeśli komuś nie pasują zarobki to niech się przekwalifikuje. Ja też chciałbym, żeby w moim zawodzie były wprowadzone jakieś limity. Miałbym wtedy życie jak pączuszek w maśle.
          • Gość: TAX666 NIE MA limitów IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 16:47
            NIE MA LIMITÓW LICENCJI TAXI-KAŻDY KTO SPEŁNI WYMAGANIA MOŻE ZOSTAĆ TAKSÓWKARZEM!!!!!MY NIE WALCZYMY O WPROWADZENIE LIMITÓW TYLKO O UTRZYMANIE EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO UMIEJĘTNOŚCI DO WYKONYWANIA TEGO ZAWODU-CHCESZ MI POWIEDZIEĆ,ŻE TY MASZ PRACE GDZIE PRZYJMUJĄ WSZYSTKICH I NIC NIE WYMAGAJĄ???ZASTANOWIŁEŚ SIE CO BĘDZIE JAK KAŻDY KTO MA PRAWO JAZDY I 18 LAT BĘDZIE MÓGŁ"Z AUTOMATU"ZOSTAĆ TAKSÓWKARZEM?BEZ ŻADNEGO SPRAWDZENIA JEGO UMIEJĘTNOŚCI?NIE MYL WOLNOŚCI Z ANARCHIĄ......
            • Gość: TERA Re: NIE MA limitów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 17:27
              MYŚLĘ ŻE BĘDZIE MNIEJSZE CHAMSTWO I ZŁODZIEJSTWO JAK SIĘ DOPUŚCI DO TEJ PRACY INNYCH ............BĘDZIE ELIMINACJA DZIA.......A
            • Gość: henio Re: NIE MA limitów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 17:45
              "ZASTANOWIŁEŚ SIE CO BĘDZIE JAK KAŻDY KTO MA PRAWO JAZDY I 18 LAT BĘDZIE MÓGŁ"Z AUTOMATU"ZOSTAĆ TAKSÓWKARZEM" - naprawdę, jestem wzruszony tą troską o klienta. Szkoda, że jej nie ma gdy licencjonowani taksówkarze naciągają ludzi na drogie przejazdy...
            • Gość: nienawidzę TAXI jak nie pasuje, idź do uczciwej pracy.... IP: 93.159.164.* 16.04.12, 18:39
              NIE MASZ OBOWIĄZKU BYĆ TAXÓWĄ!
            • Gość: MichalM Re: NIE MA limitów IP: *.rwd.prospect.pl 16.04.12, 20:20
              Dużo większe zagrożenie dla życia ludzi stanowią pracownicy sklepów mięsnych. postuluję wprowadzenie licencji na sprzedaż mięsa i kiełbasy koniecznie potwierdzonej egzaminem najlepiej z każdego rodzaju mięsa osobno. Człowieku wasza praca to praca dla najtępszych z najtępszych i najbardziej leniwych. Gloryfikujcie umiejętność prowadzenia samochodu czyli umiejętność którą ma 90% 17-to latków
        • Gość: Kiqt Re: Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 12:53
          Wyobraź sobie że tylko w Polsce taksówkarz zarabiał gruuubo powyżej średniej krajowej. Żeby nie wspomnieć jaki procent "rencistów" i (inwalidów nie zdolnych do jakiejkolwiek pracy HAHAHA) emerytów (byłych policjantów, mundurowych, górników, hutników całe to wczesno-emerytalne towarzystwo) tym się trudni jeszcze dolewa oliwy do ognia. Aha można też napomknąć o paragonach (nie)wydawanych przez tą grupę zawodową.

Dziś taksówkarz nie potrzebuje egzaminu tylko:
          - samochód
          - prawo jazdy
          - GPS
          - umiejętność pisania i czytania
          - ew zaświadczenie o niekaralności (dla bezpieczeństwa pasażerów)

Niestety taksówkarze w Polsce mają PRL-owskie przyzwyczajenie i dalej chcą być świętymi krowami. Niestety te czasy się skończyły jak się nie podoba to zmieńcie zawód.
          • Gość: Antoniszczak Brawo - któtko i na temat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 15:29
            jw.
        • Gość: Qraq Re: Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja IP: *.adm.agh.edu.pl 16.04.12, 13:03
          Za 10 zł to w dzień powszedni w pierwszej strefie 2 km nie przejedziesz. W dupach się złotówom przewraca.
          • Gość: kraker's Re: Spróbujcie tego łatwego chlebusia TAXI a IP: *.ghnet.pl 16.04.12, 13:56
            potem się wymądrzajcie na temat wiedzy o tym zawodzie pewnie wszyscy sami płacicie sobie ZUS bo wasza znajomość tematu ogranicza się do kosztów paliwa - palanty internetowe , żal .pl
            • Gość: Antoniszczak Kolega z Milicji Obywatelskiej, czy spod Pewexu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 15:32
              To jest wolny kraj i wole forum. Obraziłem kogoś?

Nie podoba się zawód?
              Zmienić zawód.

Sam płacę sobie ZUS od 1989, nie ucz psa szczekać.
        • Gość: Antoniszczak Skarbie? Jak Ci się zawód nie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 15:19
          ... to pi...lnij nim i zajmij się czymś innym.
          Proste?

Czy Ty mi pomagasz w znalezieniu sobie roboty albo w tym, żebym za moją pracę otrzymywał godziwą zapłatę?

Nie.

Dodajmy, że znam miasto lepiej od większości taksówkarzy (taki myk) a w moim fachu żaden taksówkarz mnie nie zastąpi. Bo by się posiurał z tremy.

Jak masz kłopoty z ustaleniem obrazu rzeczywistości, to policz sobie, ilu jest wśród was ubowców, trepów, milicjantów i koni spod pewexu - wszystko na wcześniejszych emeryturach - i rentach za skrzynkę wódzi.
      • Gość: seba Re: Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 17:01
        Jureczku, na taksówce dziś mieć 10 złotych na godzinę na czysto to marzenie..
        • Gość: zz Re: Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja IP: *.acn.waw.pl 16.04.12, 20:31
          a % od klienta wiezionego do agencji opadatkowujesz moze? A tipsy ktore ludzie zostawiaja tez? I nie mow mi ze nikt nic nie zostawia, i ze jak zostawia to malo.
      • Gość: Warszawiak Re: Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja IP: *.home.aster.pl 25.04.12, 06:04
        Co ty głąbie wiesz o kalkulacji kosztów pracy i nie legalnej konkurencji w tym sektorze usług ? Nie jestem taksówkarzem, ale jak czytam te idiotyczne komentarze to rozpacz mnie bierze... Ciołku, jak Cię nie stać na legalną taksówkę to na piechotę zapie...aj ! Będzie taniej i zdrowiej... a najważniejsze że w świetle obowiązującego prawa...
    • Gość: Kiqt Uwaga Quiz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 12:34
      Niedobry Pan Gowin chce by każdy z ulicy mógł zostać taksówkarzem. Bo przecież teraz to trzeba mieć 3 kierunki studiów, 5 fakultetów, 8 egzaminów wewnętrznych, żeby w urządzenie wpisać poprawnie adres.
      A teraz zapowiadany konkurs.

Ilu taksówkarzy ma GSP-a w samochodzie?
      • Gość: nienawidzę Taxi! Re: Uwaga Quiz! IP: 93.159.164.* 16.04.12, 18:41
        "Ilu taksówkarzy ma GSP-a w samochodzie?"
        bo trzeba mieć minimalny iloraz "yntelygencji" bo go obsługiwać...
    • Gość: brawo_Gowin Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja] IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.12, 12:58
      deregulować bandytów - mnie nikt nie pyta czy mam pieniądze na kredyt, na utrzymanie firmy, zapłacenie pracownikom itp. - rynek weryfikuje wszystko i ja nie mam z tym problemu...
    • Gość: Mysz Kościelna Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja] IP: *.183.233.159.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.04.12, 13:13
      Jak czytam niektóre jadowite wypowiedzi to się nie dziwie,ze polskiego piekła diabły nie pilnują,bo co się który wychyli z kotła to reszta go wciągnie.
      • Gość: nienawidzę Taxi! Re: Krakowscy taksówkarze blokują miasto [relacja IP: 93.159.164.* 16.04.12, 18:44
        A jakbyś reagował gdyby jakiś bydlak dla obrony swoich bezpodstawnych przywilejów zrujnował ci cały dzień i pozbawił zarobku? Ja też muszę zapracować na swój dochód a tego nie ma jeśli z powodu strjaki "spadła" połowa klientów.
    • Gość: gość Krakowscy taksówkarze blokowali miasto [relacja] IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 14:03
      O co im chodzi? Praca szkodzi-porzuć pracę , o cóż chodzi. Tak ciężko , a ich coraz więcej !!!!
    • Gość: robson Krakowscy taksówkarze blokowali miasto [relacja] IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 14:19
      A można wiedzieć po co ten protest ? Bo jeśli przewozom to jestem przeciwny w końcu to Wy byliście "świętymi krowami " w KRAKOWIE więc jak się urwało to PROTEST ? A weżcie się i pier....lcie
      !!
      • Gość: kraker's Re: Przykład kolejnego pustaka nie IP: *.ghnet.pl 16.04.12, 14:27
        wie co komentuje ale zaistniał chwilę
        • Gość: Antoniszczak Lepiej komentować ekonomię niż bandę kolesi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 15:23
          krakersie - niebogo.
    • Gość: zzz Krakowscy taksówkarze blokowali miasto [relacja] IP: *.acn.waw.pl 16.04.12, 14:45
      Do roboty je*ne nieroby. Jak wam nie pasuje, to zmiencie prace - zostance rozwozicielami pizzy, albo skrecajcie dlugopisy.
      • Gość: seba Re: Krakowscy taksówkarze blokowali miasto [relac IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 14:57
        Protestujących to jednak było ok. 1000 a nie 500. Dzięki nieudolności (celowej?) policji, protest który został dość sprawnie zorganizowany, podzielił się na kilka i zablokował całe centrum. W związku z tym, że to była zgłoszona i całkowicie legalna demonstracja nie rozumiem o co się plujecie. Czy wam ktoś zabrania protestować?
        • Gość: Antoniszczak My się nie "plujemy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 15:27
          Panie Taksiarzu, tylko protestujemy w taki sposób, który nie utrdunia ruchu kołowego.

Wasz protest zakichany to strzał w stopę, o czym ekonomia niebawem Was przekona. Szkoda czasu i atłasu na jałowe spory. Załatwiliście się na cacy a protest doradził Wam (skutecznie niestety) albo debil , który ma posłuch,
          albo zręczny prowokator konkurencji.

Na razie doprowadziliście , kochane dzieliwory, do tego, że ludzie się spontanicznie podwozili osobówkami z przystanków MPK.
          Sam przewiozłem troje przygodnych ludków z Prądnika do Bieżanowa i wali mnie wasz protest.
          • Gość: Eldorado Żenada z flagami na taksówkach IP: *.pan.krakow.pl 16.04.12, 16:01
            Rozumiem, że panowie taksówkarze walczą o swoje, ale wykorzystywanie flagi narodowej do swoich małych przyziemnych interesów mogliby sobie darować. Wszystkie wyjące i blokujące miasto taksówki dziś były obrzydliwie poobwieszane biało-czerwonymi flagami, jakby chodziło o jakąś wielką sprawę narodową, a to żadna sprawa narodowa, tylko wasz mały prywatny, zasr... interes. Trzeba się było znakami firmowymi waszych korporacji pooobwieszać a nie flagą narodową. Żenada!!!
          • Gość: MAR Re: My się nie "plujemy tylko głupio gadamy....... IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 17:00
            MOGŁEŚ SPOKOJNIE JECHAĆ PRZEZ HUTĘ I MOST WANDY ALBO NOWOHUCKĄ ALE MIŁO,ŻE NAS POPARŁEŚ I SIE PRZYŁĄCZYŁEŚ;)DZIĘKUJE.
            • Gość: Antoniszczak Musiałbym być Tobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 17:41
              ,żeby pakować się w środek tego śmiesznego "protestu".
              Poradziłem sobie bez tłoku.

A publika Was znienawidziła.
              I prędko Wam tego krakowianie nie zapomną.
              Wspomnisz moje słowa.
    • Gość: kejt czy zauwazyliście taksówkę, która ma 1,79 zł/km? IP: *.home.aster.pl 16.04.12, 16:21
      i ta bombke przymocowaną do anteny?
    • Gość: balusz Krakowscy taksówkarze blokowali miasto [relacja] IP: *.ists.pl 16.04.12, 17:07
      Usługodawcy są zawszą bardziej uprzejmi, a ich usługi tańsze, tam gdzie rynek jest zderegulowany.
      Panie Gowin, nie przejmować się protestami.
      • Gość: TERA Re: Krakowscy taksówkarze blokowali miasto [relac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 17:24
        NAPRAWDĘ TO NIE DO POMYŚLENIA ŻEBY SWOJE INTERESY /CZYTAJ NIEUCZCIWE SZTUCZKI /ZAŁATWIAĆ PRZY POMOCY FLAGI ...TO SKANDAL I KTO Z TYCH MĄDRYCH TAKSÓWKARZY TO WYMYŚLIŁ ...????????????????/
    • turpin No i po proteście - wyszedł Strzał w Gumę 16.04.12, 18:16
      Najwyraźniej Taksówkarze nie zdali sobie sprawy z konsekwencji protestu. Jedynym wymiernym jego skutkiem jest bowiem zantagonizowanie sporej części Krakowian, którym ich dole i niedole były dotąd raczej obojętne (bo sympatyków mają i tak raczej niewielu).

Nielubiana i nieszanowana grupa zawodowa może zaprotestować skutecznie, lecz musi to być naprawdę dokuczliwe - vide protest lekarzy. Innymi słowy, jak to mówił Chuco Ramirez do Jednorękiego - 'chciałeś strzelać, trzeba było strzelać, nie gadać'. A ci posmrodzili, pomarudzili, pomachali flagami i stracili sporo klientów na ładnych parę tygodni. Mało kto ich żałuje w mieście, w którym szczerze mówiąc bez taksówek można się zupełnie obyć.

Cech Łaziebników i Śledziarzy też znikł w pomroce dziejów.
      • Gość: misiek Re: No i po proteście - wyszedł Strzał w Gumę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.12, 21:53
        Lekarzy nie był dokuczliwy? myśl to nie boli
    • Gość: odebrać przywileje złotówy to złodzieje i oszuści a teraz także sk*** IP: 93.159.164.* 16.04.12, 18:33
      Bronią swoich szemranych przywilejów i interesów. Ja też muszę zarobić na rodzinę a przez tę bandę spóżniłem się i do pracy i do klienta.
      Co mnie obchodzą te przywileje łajdaków bym musiał znośić ten tzw. protest.
      A dranie w mundurach, które zwykle kryją się po krzakach z radarem tym razem ze spokojem stoickim się przyglądali..... Niedaleko pada jabłko od jabłoni i ręka rękę myje w obronie nienależnych przywilejów?
      • Gość: mar mają racje i szacunek,że potrafią sie zjednoczyć IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 20:02
        fajną masz prace skoro zaczynasz po 11ej......tylko pozazdrościć.....
        • Gość: zz Re: mają racje i szacunek,że potrafią sie zjednoc IP: *.acn.waw.pl 16.04.12, 20:36
          zbijasz sie czy faktycznie zazdroscisz? Jesli zazdroscisz, to pomysl o ktorej wychodzi do domu, wiesz nie kazdy pracuje w urzedzie od 7 do 15. Inna sprawa ze ludzie jezdza po klientach a nie siedza na du.ie, jak niektorzy na postojach z wolna palac fajki przez caly dzien, czekajac na zloty kurs.
    • Gość: niech sie wala byłe ubectwo i gliniarze IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 18:45
      uwolnic zawód taksówakrza !!!! niech sie obecni taksówkarze nie boja o poziom usług bo dziś jest juz tragiczny . stare samochody , syf , zapach fajek , i złodziejstwo to obraz dzisiejszej taksówki .
      • Gość: kraker's Re: Poszukaj w rodzinie a pewnie z IP: *.ghnet.pl 16.04.12, 18:59
        dawnych resortów wujkowie ciotki i kuzyni podniosą cie na duchu że idzie lepsze tanie ekskluzywne taksówki dla bezdomnych pijaków i i skąpej hołoty , bezmózgu
        • Gość: Antoniszczak Tu Cię boli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:59
          Wyszło szydło z worka, wyszło. Na emeryturce ubeckiej dorabiamy sobie, cooo??
    • Gość: cragg Dzieliwory, banda p*** nierobów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 19:54
      Ogarnijcie się komunistyczne chamy śmierdzące albo zmieńcie zawód...
      • Gość: mar Re: Dzieliwory, banda p*** nierobów-rzekł burak IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 20:27
        pełna kultura......z tak wulgarnych i prymitywnych ust to chyba nawet komplement......
      • Gość: teresa Re: Dzieliwory, banda p*** nierobów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:11
        przypomina mi się jeden taki taksówkarz który też jeżdzi z niepełnosprawnymi .....buraki na hektary niezaoranego pola

jak wszyscy taksówkarze tacy są to wolę na piechotę po całym Krakowie łazić
      • Gość: tax Re: Dzieliwory, banda p*** nierobów! IP: *.fdk.abpl.pl 03.05.12, 20:14
        Napisał pedofil z icara :)
    • Gość: zz Protest przeciw protestowi - przewozy zamiast taxi IP: *.acn.waw.pl 16.04.12, 20:45
      Jak tylko bedziecie musieli wziac taksowke - przypomnijcie sobie ten protest, sprobujcie najpierw zamowic cos z 'przewozow osob', iCary, Lokowozy - cokolwiek co nie jest taryfiarzem. Juz teraz znajdzcie chwile, poszukajcie na necie numerow i wpiszcie je sobie do komorek. Glosujmy nogami, namowcie swoich znajomych jak bedziecie wracac z imprezy, przypomnijcie im ten dzisiejszy dzien i pazernosc taksiarzy. Zrobmy tak aby ten weekend byl marny dla nich.
      • Gość: riposta Re: Protest przeciw protestowi - przewozy zamiast IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.12, 21:47
        i to jest najlepszy post w całym temacie! Jeśli o mnie chodzi - albo przewóz osób, albo mpk, albo pójdę na nogach :) Taksówkarz nie zarobi na mnie nawet 1zł przez najbliższy rok :)
    • Gość: Antoniszczak Spadaj z tą krypciochą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 22:27
      wtykasz ją gdzie popadnie.
    • Gość: stt Krakowscy taksówkarze blokowali miasto [relacja] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 07:53
      a może warto przypomnieć jak zachowują się taksówkarze na lotnisku w Balicach. Nie wolno stawać innym taksówkom, bo tu rządzą kolesie i koniec; inaczej po mordzie
      • Gość: Antoniszczak Lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 09:05
        ma zdaje się umowę z 919

A pozostali cwaniacy mogą pracować gdzie indziej. Te same gęby na antresoli od lat. Niektóre od lat trzydziestu, jak brodaty ubowiec z Zabierzowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka