h-mol Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok 17.04.12, 20:55 Mamy zatem w Polsce mądrzę orzekające Sądy. Krzepiąca wiadomość! Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera-live Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok 17.04.12, 21:19 powinien ich nazwać uczniomatołkami, zerami, chamami, ciotami , naćpaną hołotą a na koniec jeszcze tylko dorżnąć tą watahę. Oj miał by sont zagwozdke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Brak krzyża na ścianie to symbol ateistów IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 21:47 ci młodzi ludzie wyrosną na przestępców skoro już teraz plują na Kościół. Znowu karci się tego co zareagował na zło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mehe Re: Brak krzyża na ścianie to symbol ateistów IP: *.ghnet.pl 18.04.12, 18:25 Zarówno fakty jak i statystyki mówią, że 90% przestepców, kryminalistów, bandziorów i wszystkich mających konflikt z prawem, to katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek M. Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok IP: *.szczecin.mm.pl 17.04.12, 22:32 Zachęcam sędziów , dziennikarzy, wszystkich liberałów, żeby przeczytali dwa reportaże na temat zachowania młodzieży w polskich szkołach w Duzym Formacie-5 kwietnia 2012. Tak, niedlugo beda uczniowie podawac do sadu swoich nauczycieli. Paranoja, paranoja, paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
askeladen Ja tym dzieciakom wspolczuje! 17.04.12, 23:01 Zaraz po maturze dostac wyrok sadu, ze "wykazali się nadzwyczajną jak na swój wiek dojrzałością poglądów" - z tym to dopiero bedzie ciezko zyc! Szczegolnie wsrod takich, ktorzy taki wyrok i taki sad traktuja powaznie! Odpowiedz Link Zgłoś
cartophell Re: Ja tym dzieciakom wspolczuje! 18.04.12, 11:18 Juz to widze: Kowalski, Ty co masz nieprzecietna inteligencje stwierdzona wyrokiem wysokiego sadu, spozniasz sie do pracy? Nawet budzika nie umiesz nastawic, geniuszu? Kowalska, wymiar sprawiedliwosci osadzil, ze jestes ponad swoj wiek dojrzala - wiec jestes za stara dla potrzeb naszej firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok IP: *.szczecin.mm.pl 17.04.12, 23:08 Przeczytajcie komentatorzy poniżej zamieszczony tekst "I co mi zrobisz , stara krowo", może wtedy uświadomicie sobie, jakie mogą być konsekwencje wyroków z powództwa uczniów. Pracuję w szkole ponad 25 lat, dobrze znam młodzież, nie jest dla mnie ideałem prof. Legutko, ale uważam, że decyzja sądu nie jest zbyt mądra. Zachęcam sędziego, który wydał wyrok w powyższej sprawie, żeby pospacerował podczas przerw po korytarzach polskich gimnazjów i liceów, przekonałby się, że codziennie do sądu należałoby kierować kilka wniosków przeciwko uczniom o ochronę dóbr osobistych nauczycieli, pań sprzątających, wożnego itd. Więcej takich wyroków a niedługo będziemy bali się wyjść na ulicę , wejść do pociągu czy tramwaju. Absurd, zupełny absurd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.04.12, 00:09 ma pan racje panie marku, bo naprawde przynajmniej uszanowali by starszego czlowieka, co to za obraza? sam pan wie jaka mlodzez, ci co poszli do sadu to pewnie takie same wychowanie podworkowe maja, ja bym sie nie obrazila, bo ja sie nie poczuwam do tego bym byla tym czym profesor ich obrzucil, bo to ziarnko piasku w tym co mlodzez wyprawia, tylko obwies jakis moze sie obrazic ja bym sie usmiechnela do profesora, przeciezmozna sie dostosowac do sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Tragedia!!! IP: *.teoc.pl 18.04.12, 00:16 Profesor ma przepraszać za upomnienie rozwydrzonego bachorstwa . Gratuluję głupoty sędziemu , który wydał taki wyrok a przede wszystkim Zuzannie Niemier i Tomaszowi Chabinki. Tacy z was bohaterowie to napiszcie o swoim " wielkim wyczynie " w swoim CV(Curriculim Vitae, Resume, podanie o prace itd jak zwał tak zwał) do przyszłego pracodawcy . Masz na tyle odwagi jedno z drugim ? Polska to kraj katolicki przyzwyczaj się do tego skoro matka z ojcem nie wpoili ci żadnych wartości to chociaż uszanuj kraj w którym żyjesz i religię która tu obowiązuje . Jak wam się nie nie podoba, droga wolna , granice otwarte nikt was tu nie trzyma. Religia katolicka jest liberalna więc ciesz się że mieszkasz w Polsce. W krajach arabskich nie zdążyła byś ust otworzyć a już by cię ukamienowali albo zlinczowali , twój kumpel może by ocalał . Szanuj siebie i innych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Tragedia!!! IP: *.teoc.pl 18.04.12, 00:43 PS: Jakiś czas temu doszłam do wniosku że nie wszyscy powinni mieć dostęp do szkolnictwa wyższego , powinien być wprowadzony cenzus nauczania ( w zależności od pochodzenia i statusu rodzinnego ) może wtedy niektórzy zaczęliby szanować to co mają a nie szarpać po sądach osoby które powinny być dla nich autorytetami. Jaki by nie był ten Profesor należy go szanować ponieważ, czy ktoś chce czy nie chce On jest dużo wyżej w hierarchii niż wy . Beznadziejne pokolenie , kapusi i donosicieli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Tragedia!!! IP: *.ghnet.pl 18.04.12, 18:30 Zuch dziewucha! A tak na marginesie - masz chłopa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Rej Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.04.12, 02:06 "Takie mamy Rzeczypospolite, jakie młodzieży chowanie". Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok 18.04.12, 08:35 "Kościół winien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec praw kościoła. Żadna religia nie może im przeczyć odwołując się do prawa boskiego, przeciwnie, każda religia powinna być posłuszna prawom ustanowionym przez naród" Memoriał Tadeusza Kościuszki 1815r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangurzyca Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok IP: *.lnse4.win.bigpond.net.au 18.04.12, 06:05 Wielki "szacun"dla licealistow .kangurzyca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangurzyca Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok IP: *.lnse4.win.bigpond.net.au 18.04.12, 06:11 Iwono!!Brzmisz jak nauczyciel brrrrr!!Na szczescie moje dzieci pokonczyly liberalne szkoly poza Ciemnogrodem!!kangurzyca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok IP: *.teoc.pl 21.04.12, 22:33 Nie jestem nauczycielem ale Dzięki :) Też skończyłam parę szkół , nie wszystkich Profesorów lubiłam ale do cholery jasnej niedługo dojdzie do tego że dzieciaki podburzane przez niektóre osobniki , będą ciągać po sądach swoich własnych rodziców. Nie chciałabym tego dożyć. Dzieciaki myślcie bo na swojej drodze spotkacie jeszcze wielu takich Legutków. Niestety. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok IP: *.31.42.85.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 07:37 Szkoda Legutki, że będzie ukarany za coś co każdy normalny człowiek sobie pomyślał a on powiedział w oficjalnej wypowiedzi. Gratuluje ex licealistom mają szansę zostać celebrytami na miarę naszych czasów, a kto wie może niedługo zobaczymy ich w programie Wojewódzkiego, gdzie dumni i bladzi będą mogli głosić swoje "mądrości" Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok 18.04.12, 08:26 chapeau bas dla Zuzanny Niemier i Tomasza Chabinki! "Winniśmy wdzięczni być wielkim umysłom niweczącym przesądy. (...) rzadkimi są ludzie nie ulegający urojeniom panującym współcześnie i mający odwagę spojrzeć w oblicze prawdy, przed którą korzy się hołota" Anatol France, Poglądy księdza H. Coignarda Gdzie jest poprzednie forum z wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-miasta Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok 18.04.12, 09:10 Legutko bardzo celnie scharakteryzował tych uczniów. Kiedyś młodość chyliła czoła przed doświadczeniem i wiedzą. Dzisiaj dzieciaki przeczytają parę wpisów na FB i uważają, że zjedli wszelkie rozumy. Zachowanie tych uczniów nie jest oznaką dojrzałości: wręcz odwrotnie. Nie znając w pełni wyroku Trybunału robią zamieszanie. Głoszą hasła tolerancji; zupełnie nie rozumiejąc czym ona jest. Chcą wolności ale lecą do sądu aby tę wolność odebrać innym. Hipokryzkja i niedojrzałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian1501 Legutko ma przeprosić licealistów. Jest wyrok IP: *.leon.com.pl 18.04.12, 17:29 Brawo niech się Profesor nauczy pokory i dobrego wychowania; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borrq We łbach się im poprzewracało. IP: *.ghnet.pl 18.04.12, 17:58 Też nie jestem za krzyżami w szkołach, ale w tym przypadku trzymam stronę Legutki. Miał rację, że ich tak nazwał. Uczniowie mają się uczyć i tyle. Powinien w tych tzw. "przeprosinach" zaznaczyć, że robi to tylko i wyłącznie na polecenie sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: We łbach się im poprzewracało. 19.04.12, 01:39 "Uczniowie mają się uczyć i tyle" Święta prawda. Szkoła jest dla NAUKI, a NIE dla KATOLICKIEJ INDOKTRYNACJI. Konstytucja wyraźnie mówi, że Polska jest krajem ŚWIECKIM, więc żaden krzyż nie ma prawa pojawiać się w miejscach publicznych - zatem i takich, jak szkoła,która musi pozostawać NEUTRALNA ŚWIATOPOGLĄDOWO. Wepchnęli katolicką indoktrynację do szkół i wciąż im mało. Brawo młodzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: We łbach się im poprzewracało. 19.04.12, 09:42 masz duzo pogladow, pewnie tez ponad wiek dojrzalych, ale jeszcze musisz troche popracowac nad umjejetnoscia zabierania w dyskusji glosu na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
jangaj57 Re: We łbach się im poprzewracało. 19.04.12, 17:28 Szampans to Szampans. Jeszcze przed taką młodzieżą, jak ta co pozwała prof. Legutkę, będziesz uciekał na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś