Gość: joa Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 21:57 zarzuty kontroli finasowej:www.bip.krakow.pl/plik.php?zid=67605&wer=0&new=t&mode=shw - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 22:18 Ludzie tą dyrektorkę to trzeba pożegnać jak najszybciej , a nie czekać do września. Przecież jak ona za punkt honoru wzięła sobie , żeby zniszczyć kogoś kogo zupełnie nie zna - to jak ona postępuje z uczniami których nie lubi. MĄDRZY NAUCZYCIELE I RODZICE działajcie!!!!!!! Ona już dawno powinna odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 22:23 Znam Bogdana to człowiek godny polecenia. Ambitny, mądry i prawy - a zdjęcie to bzdura. Wysyłają takich setki. Jestem pewna ,że zdjęcie nie znależli ucziowie tylko urażona decyzją Pani Dyrektor.Powinna się wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a9 Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 22:30 Zastanawiam się czy w poniedziałek posłać dziecko do tej szkoły. Po dzisiejszym dniu i wypowiedziach internautów powinien wkroczyć do OSM kurator i pilnować bezpieczeństwa dzieci. Bo kto wie co ich tam spotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec w OSM Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 22:39 NIe dajmy się zwariować. Wiele osób tutaj mówi to co miesiacami nosisli w sobie. Szkoła to nie tylko dyrektorka i jej mąż. W szkole na Basztowej jest ponad 100 nauczycieli. Przecież pani/pana dziecko nie jest w pierwszej klasie. A jeżeli nawet to chodzi do niej juz dobrych kilka miesięcy. Czy wcześniej pan/pani zauważył, że dziecku dziej się krzywda, jest poniżane czy traktowane niedobrze? Czemu ma służyc ta opinia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a9 Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 23:20 Wszyscy wiemy jaka atmosfera panowała ostatnio w naszej szkole. Będzie to kolejny dzień konspiracji i podziału. Nie wiadomo kto jest "za" a kto"przeciw". A jak ktoś doniesie? znowu staniemy na dywaniku u Dyrekcji. Byle przetrwać do wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec w OSM Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 00:17 A zmusza was ktoś do stania w ogonku na dywanik? Czy swoje poglądy potraficie powiedzieć tylko na firum internetowym nie pokazując twarzy? Nie ma narzędzi prawnych, aby zareagować na takie traktowanie? Może wcześniej któś z nadzoru właścicielskiego i pedagogicznego zareagowałby, gdyby opinie rodziców tam dotarły. Weźcie przykład z tych, którzy na śmierc i życie bronią swojej idolki. Oni nie mieli skrupułów by ośmieszyć sie skargą do włądz szkolnych i administracyjnych. Są kroki zgodne z prawem, które można podjąć. Nie wystarczy jedynie zaciskać żeby i czekać na wyzwolenie z niedoli. Ucieczka przed problemem nie rozwiązuje problemu. Jedna czy dwie osoby zbuntują się i nie pośłą dzieci do szkoły. Czy to jest wychowawcze? Czy dzieci powinno się uczyć, że przed problemem należy uciekać a nie go rozwiązywać. Wasza nieobecność to zwycięstwo p. Stępień. Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata puzonista ma flet 21.04.12, 22:34 cały w kwiatach PS fejsbuc jest dobry dla gó...arzy, nie dla dorosłych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra_ks Re: puzonista ma flet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.12, 22:55 Co to za wypowiedż!Żenujące.Jestem dorosłą osobą,korzystam z facebook'a,nie obrażam ludzi przytaczam fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec w OSM Re: puzonista ma flet IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 22:59 jak ktoś nie ma nic do powiedzenia to mówi co mu ślina na język przyniesie, byleby zaistnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikki Re: puzonista ma flet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 10:32 Twoje wypowiedzi potwierdzają Twoją tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc siec - Wielkim Bratem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 00:58 zgadzam sie z opinia kra_ks. Ludzie, w jakim swiecie wy zyjecie? Przeciez w te strone zmierza swiat, nie uciekniecie od komunikatorow spolecznych, takich jak Facebook. Tak zaczyna zyc spoleczenswo, tak sie komunikuje.... Nie ma co walczyc z wiatrakami... Z drugiej jednak strony trzeba byc ostroznym, gdy zaczyna sie byc osoba publiczna.... bo kazdy wszystkiego moze sie przyczepic, a nawet napisac artykul ;-( Strach, bo pachnie Wielkim Bratem... Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata jest jakiś 22.04.12, 08:58 obowiązek mieć konto na fejsie?po co mi setki lub tysiące pseudo znajomych? ja nie mam i żyję, aby sie chwalić swoja osobą załóż bloga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikki Re: siec - Wielkim Bratem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 10:35 Nie tylko kiedy zaczyna się być osobą publiczną. Zawsze trzeba się liczyć z konsekwencjami swoich czynów. To się nazywa dojrzałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu d... IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.12, 23:24 Przeżyłam bardzo podobną historie z nierzetelnym ,rządnym sensacji dziennikarzem .Cały mój wyidealizowany świat stanął do góry nogami,byłam załamana ale ktoś mądry powiedział "Badż spokojna ,kto mieczem wojuje od miecza zginie".Nie musiałam długo czekać .Dziennikarz i oczerniające mnie osoby odpowiedziały za swoje wobec mnie poczynania /nie musiałam się nawet odwoływać do sądu/.Z wszystkich wpisów widze że nowy państwa dyrektor mam bardzo duże poparcie , dużą przychylność i że został podobnie jak kiedyś ja niesłusznie o coś posądzony/widziałam zdjęcie -ha bez komentarza!!!/.Mogę tylko poradzić ,tak od siebie i po podobnych przejściach PROSZĘ PANA PROSZĘ SIE NIE PODDAWAĆ !!!!!JAK WIDAC Z TYCH WSZYSTKICH WPISÓW MA PAN DO SPEŁNIENIA JAKĄŚ MISJE I MOŻE KIEDYŚ NIE DAROWAŁBY PAN SOBIE TEGO ŻE PRZEZ TAK HANIEBNE DRUGIEJ STRONY ZAGRYWKI ZREZYGNOWAŁ PAN W PRZEDBIEGACH!!!!/Miałam te same myśli nie poddałam się i teraz jestem z siebie dumna .Przecież nie jest Pan ,z tego co czytam ,sam!!!Warto o tym pamiętać, ci ludzie Panu zaufali .Dobrej nocy wierze że wszystko się ułoży .Ba! ja to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atosatos1 Najlepiej dyrektorem szkoły mianować księdza i to IP: *.187.237.158.ip.abpl.pl 21.04.12, 23:42 takiego, który żyje w celibacie, a po godzinach pracy leży krzyżem w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec w OSM Re: Najlepiej dyrektorem szkoły mianować księdza IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 00:10 A co ma piernik do wiatraka? Ksiądz w celibacie? To tak jakby kwestionować, że do kościoła chodzą tylko wierzący. A czy zycie modlitewne to coś złego? Nie nakładaj swoich antyklerykalnych stereotypów na zachowanie dyrektora szkoły publicznej i jej popleczników. Może gdyby dyrektorem był ksiądz to tej hucpy jaką jest ten artyluł, który tutaj komentujemy nie byłoby. Bo po długiej modlitwie i z pokorą potrafiłby przyjąć decyzję legalnego gremium jako prawo a nie buntował się jak dziecko obrażone, że mu nie pozwaljaą dalej bawić sie w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 23:50 TO NIE SA JEGO AKROBACJE, tylko jakiegos przypadkowego goscia z internetu... (ale niestety czesc czytelnikow pomyslala zapewne, ze to on sam tak sie prezentuje swiatu..haha, manipulacja w gazecie). Mysle, ze p. BP zyczylby sobie miec taka kondycje, zeby moc takie akrobacje wykonywac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.as13285.net 22.04.12, 00:43 "oglądnąć" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg malowidla z Kaplicy Sykstynskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 01:10 Czlowieku, ty sie w glowe stuknij, zanim wypowiesz takie zdanie i nie obrazaj uczciwych ludzi! Masz cos do zarzucenia temu zdjeciu? To jedz do Watykanu do Kaplicy Sykstynskiej, unies glowe i zobacz jak wygladaja tamte malowidla i czy przyslaniaja je kwiaty? Byl epizod w historii tej kaplicy, ze dla przyzwoitosci pozaslaniano malowidla majtkami, ale ci co to zrobili, do tej pory sa wysmiewani... Zerknij sobie na "Stworzenia Adama". Czy na Michala Aniola tez trzeba by napisac jakis artykul? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka uczennicy... Huptysiowa to zero IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.12, 02:46 Zero absolutorium ze strony Rady Rodziców Osiem zarzutów Regionalnej Izby Rozrachunkowej za niegospodarność Zero poparcia ze strony rodziców Zero poparcia ze strony nauczycieli muzyki Zero szans na nową kadencję Zero szans na pracę dla jej męża Zero klasy przy odejściu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka2 Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu d... IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.12, 03:09 To straszne jak również rodzice są zastraszeni, że pani H. będzie się mścić na ich dzieciach. Gdybyśmy się wcześniej zebrali to mogliśmy to już mieć za sobą i klanu Huptysiów mogłoby tu już nie być. Zamiast dawać ostrzeżenie panu Huptysiowi za wyzywanie dzieci trzeba było natychmiast pisać do kuratorium, żeby to było udokumentowane po wielokroć. Ale myślę, że już przestajemy się bać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu d... IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.12, 03:32 Ja tak sobie myślę, że po przeczytaniu tego wszystkiego pani dyrektor powinna rano w poniedziałek tak o 8.00 - gdyby miała odrobinę honoru - po prostu podać się co najmniej do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina.benita obejrzec... IP: *.not-set-yet.virginmedia.net 22.04.12, 03:49 Nie ma takiego slowa jak ogladnac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKANDRA Nazwisko nie świadczy o człowieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 08:20 TURPIN-zastanów się co piszesz, bo z Twoim mysleniem jest tak źle jak z głową tej nienaruszalnej pani dyr.o której mowa we wpisach.W swoim życiu spotkałam różne naziwska np:Jajecznica,Hój,Chmura,Deszcz,Nabój-wsród wymienionych było 2 księży a pozostali byli wspaniałymi ludźmi.Wolałbyś, zeby nazywał się Tusk?.Tusk jest tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikandra Nazwisko nie świadczy o człowieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 08:26 TURPIN-zastanów się co piszesz, bo z Twoim mysleniem jest tak źle jak z głową tej nienaruszalnej pani dyr.o której mowa we wpisach.W swoim życiu spotkałam różne naziwska np:Jajecznica,Hój,Chmura,Deszcz,Nabój-wsród wymienionych było 2 księży a pozostali byli wspaniałymi ludźmi.Wolałbyś, zeby nazywał się Tusk?.Tusk jest tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu d... IP: *.cdma.centertel.pl 22.04.12, 11:31 spory ten bukiet/:) ale takie zdjęcie to żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L-dopa Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.182.104.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.04.12, 11:46 a co Ciebie nie żenuje?? Pozdrowienia serdeczne i prawdziwe współczucie dla p. Piznala . Proszę ,aby się Pan dziadostwem nie przejmował- proszę uaktywnić profil i żyć jak przedtem. Zakrztuszą się własnym jadem i dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODZIC II Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 15:33 NIE DAJMY SIĘ WIĘCEJ NAKRĘCAĆ I OBRAŻAĆ WYBORCZEJ.ZABLOKUJMY STRONĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 15:20 Skontroluj swoją pocztę, pliki przesyłane wśród znajomych i przechowywane na twoim kompie. To może być dopiero żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur pedał-cha,cha.cha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 11:56 myslę, ze za taką wypowiedź mozesz zostać pozwany do sądu i przemyśl sprawę bo może stać się to szybciej niż myslisz.Wydaje mi się ,że nadajesz się do resocjalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L-dopa Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.182.104.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.04.12, 13:03 Biedny, okiełznaj ssswe emocje i fantazje... zadbaj lepiej o cerę i paznokietki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.12, 13:12 o czym ty gościu gadasz? Przecież nie on jest na tym zdjęciu - trzeba być kretynem żeby tak pomyśleć. Pewnie sam jesteś panem Huptysiem - bo to te wpisy to na jego poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks bez paranoi IP: *.krdc.pl 22.04.12, 13:43 z powodu takiego zdjęcia nic mu się nie stanie, najwyżej usunie profil i tyle, a Huptyś ma zapewnioną totalną kompromitację tym artykułem, już nic nie powstrzyma rodziców przed pisaniem na nią skarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzice chcą wiedzieć na co ex dyr Huptyś wydawała 80 tys IP: *.krdc.pl 22.04.12, 14:05 rocznie, bo tyle zbiera się pieniędzy od rodziców, a okazuje się, że płacimy nawet za papier toaletowy. Żądamy przedstawienia dokładnych rozliczeń finansowych Radzie Rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: chcą wiedzieć na co ex dyr Huptyś wydawała 80 IP: *.xdsl.centertel.pl 23.04.12, 17:37 Dlaczego Rada Rodziców nie zwróciła się do organu prowadzącego szkołę o wyjaśnienia dotyczące zniknięcia pieniędzy? Macie prawo deptać dyrektorowi szkoły po piętach, w interesie własnych dzieci i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu d... IP: *.183.231.129.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.04.12, 14:07 To zadziwiające, jak można poniżyć normalnego człowieka w imię zachłanności i niemocy przyznania się do przegranej. Przecież, jak mi wiadomo, konkurs został rozstrzygnięty i wyłoniono zwycięzcę. Najwyraźniej przegrana podważa wynik głosowania komisji i uważa, że tylko „ONA” może kierować tą szkołą; czasy dyktatury już się skończyły. Co do zdjęć, to wystarczy zajrzeć do któregokolwiek portalu internetowego, pooglądać roznegliżowane gwiazdy i poczytać tytuły artykułów kipiące seksem. Nasze dzieci mają do nich nieograniczony dostęp w każdym domu, komputerze czy telefonie komórkowym. Tego nie możemy cofnąć, możemy jedynie wychowywać nasze dzieci w takim świecie. Znam osobiście od wielu lat pana Piznala, uważam za dobrego nauczyciela, muzyka, organizatora przedsięwzięć artystycznych i ubolewam nad zawiścią i podłością ludzkiej natury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Kim jest piznal? IP: 217.153.173.* 22.04.12, 15:07 Dziwne, że nikt z tego forum, jak i autorka artykułu nie zadali sobie trudu aby spojrzeć krytycznie z innej (merytorycznej) strony na osobę B. Piznala. Piszecie o tym że jest szacownym prezesem, szacownej fundacji - a wystarczy wejść na stronę tejże fundacji i mieć blade pojęcie o środowisku muzycznym aby wiedzieć że: 1. Krakowska Orkiestra Symfoniczna której założeniem i tworzeniem (sic!) wizerunku chwali sie Prezes Piznal, to po prostu Filharmonia Krakowska, która musiała na 2 koncerty sylwestrowe zmienić nazwę, bo Dyrektorcio Przytocki nie godził się użyczyć nazwy bo sam koncertami nie dyrygował i poza tym, orkiestra mogła być zapłacona z pominięciem kasy filharmonii - tj. bez ZUSu 2. Zespoły które promuje Fundacja w zasadzie nie istnieją. Trudno mówić o zespole, jeśli koncertuje on dwa razy w roku, z tego jeden koncert w kościele, a drugi charytatywny. Słowem - Litości. O Piznalu mogą opowiedzieć jego "koledzy" z filharmonii i opery, w jednej instytucji był łamistrajkiem, a w drugiej nad aktywnym, bez efektów zresztą, związkowcem. To zwyczajnie wstyd, aby facet takiego pokroju, handlujący swego czasu pirackimi płytami, dorabiający sobie w życiorysie nieprawdziwe wątki (organizacja zagranicznych imprez to nic innego jak akcja z Baderem, gdzie właśnie łamiąc strajk, ugadał się z Baderem i zebrał mu ludzi na chałturę), zostałam dyrektorem czegokolwiek. To jest niestety także przykład tego, jak w Krakowie robi się konkursy na stanowiska dyrektorskie - kolesiostwo, jedna pani drugiej pani, albo w najlepszym polityczne lub kościelne nadanie. Ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec w OSM Re: Kim jest piznal? IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 18:18 Extra informacje, tylko komu maja służyc i po co? Jak będę zatrudniony jako taksówkarz to będzie kogoś intersowało, że mam prawo jazdy na autobus z przyczepą i czołg? Dyrektor szkoły to nie jest Prezes Fundacji Sztuki czy jakiejś innej fundacji. A jakiekolwiek dośiwadczenie w organizwani konkursów czy na poziomie wiejskim, parafialnym czy wielkomiejskim jest przydatne w ukształtowaniu wizji artystycznej szkoły. W chwili obecnej dyrekcji szkoły niezależy w ogóle na występach artystycznych dzieci w salach koncertowych w mieście, mimo, że to znakomity element reklamy szkoły i jej promocji. Może dyrelktor, który zorganozwał dwa koncerty w roku to dobra nadzieja, że pomoże zorganizować dwa koncerty, w których w cia?u roku dzieci be∂a mogły si zaprezentowac i byc dumne z tego, że grają na indttumencie i wystepuja publicznie. Może to inne spojrzenie, że koncert w pomieszczeniu zwanym aula to nie to samo co koncernt np. w Dworku Białoporądnickim, a koncert szkolny w filharmoniii to nie jest recital chóru i orkiestry. Jak w Krakowie się robi intersy? Brakuje jescze, żeby któs wysunął argumenty przynależności dolub sympatii dla niewłaściwej wizerunkowo pratii politycznej, wyznawanie lub nie prawidłowej religii. Handlowanie płytami pirackimi? A jescze kilka lat temu to jakie płyty audio i oprogramowanie s^ę przede wszetkim kupowało? Legalne? A ile razy idąc naprawić samochód w warsztacie pytamy się mechanika ile to be∂zie bez faktury i bez VAT. Ile razy uczniowie grają z nut nielegalnie kopiwowanych bo na te legalne nie stać ich rodziców, tak po prostu, nie stać? Poproszę o argumenty merytoryczne, a nie argumenty "Jarząbek a ty znowu bez czapeczki, a u was bija piegowatych". W Polsce najlpeiej jest nie istnieć i nic nie robić, bo zawsze znajdzie się któś kto powie, że ktoś inny zrobił coś źle, nie tak, jest niełądny. NIe można miec inicjatywy. Należy tylko narzekać, stać przeciw i wylrzykiwać anonimowo w tłumie, bo jak trzeba z tego tłumu wyjść przed szereg to jakoś nie ma chetnych. Kiedyś słyszałęm komentarze, że p. majchrowski to nędzny prezydent bo nawet zadbać o swój wygląd nie potrafi - zniszczone, schodozne buty, stare wytarte garnitury, niemodne koszule. Prawda, ze to bardzo merytoryczne zarzuty? W naszej mentalności najwiekszym przestępcą jest ten kto odniósł jakiś sukces, niemal na pewno nie zrobił tego uczciwie, niemal napewno dorobił sie cudzym kosztem i wykiwał wszystkich. Niemal na pewno nie odniósł sukcesu włąsną pracą i zdolnościami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revi Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.ghnet.pl 22.04.12, 17:16 Dlaczego znikają posty? Dzisiaj w południe było ponad 220, teraz jest 209. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec w OSM Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 18:19 Zniknęły posty chamskie, obrażliwe i na poziomie latryny, z wyzwiskami i obrazliwymi wtrąceniami. Usunięcie podstawego postu powoduje usunięcie odpowiedzi na ten komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co znaleźli uczniowie na facebookowym profilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 00:13 Pewnie ktos zglasza je jako naduzycie i ktos je kasuje... Odpowiedz Link Zgłoś