Dodaj do ulubionych

Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów w ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 22:52
fajna stronka!!!!! w koncu ktos konkretnie napisal jak bedzie wygladac
rekrutacja na studia w przyszlym roku!! jednym slowem w koncu ktos o nas
pomyslal!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: przyszla lekarka Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 01:16
      a co z medycyna? bo mnie to najbardziej onteresuje...
    • klymenystra Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów 21.06.04, 09:48
      a ciekawe co z maturzystami "starymi", ktorzy beda chcieli isc na drugi
      kierunek...
      • Gość: mm Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.06.04, 17:45
        ale ty ambitna jestes... może od razu startuje na 2 kierunki w tym roku ale w
        przyszły na kolej dwa!!bo co ci da tylko ukonczenie jednego!!!??
        • klymenystra Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów 21.06.04, 19:24
          o co Ci chodzi? dwa kierunki to standard, szczegolnie po 3 roku :/ moja kumpele
          co prawda od razu robi polonistyke i architekture i bardzo ja podziwiam. a ja
          zdaje sobie sprawe, ze po filologii moje kwalifikacje beda male (chyba, ze uda
          mi sie zaczepic na uczelni- ale nie moge tylko na to liczyc)- dlatego drugi
          kierunek jest niezbedny. wazne, zeby byl ciekawy. czyzby to z Twojej strony
          sarkazm i zadrosc? co Tobie do tego ?
    • Gość: Kakusia Extra! Tylko.... IP: *.broker.com.pl 22.06.04, 10:07
      Extra! Tylko mam pytanie. W internecie jest lista tych szkol a w normalnej
      gazecie juz nie ma?Bylam dzisiaj kupic i nie ma tego!Co tu jest grane?:\
      • Gość: Ja Re: Extra! Tylko.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 16:33
        A dlaczego nie ma wszystkich kierunków np. geografia na UJ?????????????????????
        • Gość: matura 2005 Re: Extra! Tylko.... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 02.09.04, 16:27
          UJ na swojej stronie internetowej ma juz podana pelna rekrutacje na rok
          2005/2005. Odsylam na www.uj.edu.pl/dydaktyka/rekrutacja.php?id=10 tam
          masz m.in. geografie ;)
    • kafel17 Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów 06.07.04, 16:30
      Witam!
      Mam jedno pytanie - czy bedą brane pod uwagę osoby, które nie spełniają
      całkowicie wymogów na dany kierunek? Np. na ekonomię zdam matematykę na
      poziomie rozszerzonym ale nie bedę zdawał ani z historii ani z geografii. Jeśli
      możecie to odpiszcie. Narazie
    • Gość: @mijka@ Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.07.04, 11:53
      a co z architektura???
    • Gość: anna Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów IP: 195.205.241.* 29.07.04, 15:07
      a kto mi powie jak bedzie prowadzona rekrutacja dla tych którzy w przyszłym
      roku beda jeszcze zdawać stara mature - bo sa jeszcze tacy np w 5-letnich
      liceach profilowanych - rocznik 1985 ? ani ja ani syn - nieszczesny przyszły
      maturzysta nie możemy sie tego nigdzie dowiedzieć konkretnie , prosze o jakieś
      wskazówki , kto takiej odpowiedzi udzieli , uczelnie nie maja jednoznacznego
      stanowiska w tej sprawie
      • Gość: m Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.07.04, 12:19
        bedzie wiele osob, nie tylko takich jak Towj syn, ale i takich jak ja - nie dostalm sie w tym roku, i bede probowac w przyszlym. Dla nich wszystkich bedzie przeprowadzona osobna rekrutacja - jak na starch zasadach, na moj kierunek przyszloroczny egzamin ma wygladac tak jak tegoroczny. Tylko nie wiem, czy pkty z egzaminu beda przeliczne na pkty z matury (to by bylo troche nie fair, no bo jak prownywac mature, nawet rozszerzona, do trudniejszego wg. mnie egzaminu wstepnego?) czy tez bedzie pula miejsc dla nowych i dla starych maturzystow... wtedy jak? procentowo? wiadomo, ze ci drugoroczni beda lepiej przygotowani, a jezeli dojda do nich jeszcze osoby z liceow profilowanych na ten wlasnie przedmiot, to moze byc ciezko i ciezej wlasnie dla starych maturzystow.. pozyjemy, zobaczymy. Poszukaj na stronie uczelni, ktore interesuja Twojego syna - UJ ma juz kryteria kwalikikacji dla nowych i starych maturzystow...
    • Gość: Kas Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 04.09.04, 08:07
      Fajna stronka ale brakuje tu AWF bardzo proszę o dodanie jakichś inf. na temat
      rekrutacji na tą uczelnię.
    • Gość: Paulina Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów IP: 195.136.118.* 09.09.04, 21:14
      moze mnie ktos poinformowac co oznacza "Przedmiot wskazany przez kandydata jako preferowany dodatkowo mnoży sie przez 1,25, a drugi przedmiot przez 0,25" przy przyjeciu na AE? chodzi o przedmioty na swiadectwie maturalnym??
      • Gość: Patti Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów IP: *.grojec.sdi.tpnet.pl 22.09.04, 10:35
        Jesli sie nie myle chodzi o nowa mature,sa to pewnie przeliczniki. Stopnie za
        mature sa przeliczane na punkty i jeszcze oddatkowo przeliczane(preferowany
        mnozy sie przez 1,25,a drugi przez 0,25)tak, zeby wyszlo 90punktow,tak jak na
        egzaminie.Wiec jesli masz np z matury 5 z prefer.to dostaniesz za nia np.60p. i
        po wymnozeniu przez 1,25 wyjdzie Ci 75p. z drugiego tez masz 5, wiec tez 60p.
        tyle ze po wymnozeniu wyjdzie 15.Chyba o to chodzi,ale nie chce Cie wprowadzic
        w blad wiec najlepiej zadzwon do dzialu nauczania na ae i sie poprostu
        zapytaj :)
    • Gość: fever Re: Kryteria przyjęć na wybrane kierunki studiów IP: *.crowley.pl 18.09.04, 10:13
      wie ktos moze jakie przedmioty trzeba zdawac na AWF na kierunek turystyka i
      rekreacja?? pozdrowienia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka