Gość: andrzej IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 20:30 W jakiej odleglosci mniej wiecej od Rynku znajduje sie Kopiec Kościuszki ? Ile czasu moze zajac dojscie do niego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj7 Re: Kopiec Kościuszki 12.03.02, 20:35 Gość portalu: andrzej napisał(a): > W jakiej odleglosci mniej wiecej od Rynku znajduje sie Kopiec Kościuszki ? Ile > czasu moze zajac dojscie do niego ? na szczyt, czy do podnoza? bo jak ta druga wersja to jakies 25 minut, najwiekszy zastoj jest przy przeprawie przez aleje, ale skoro ja na komorowskiego ide z rynku (mniej wiecej... ale taka wlasnie odleglosc) 15 (ew. 20) minut to chyba pod kopiec bedzie maximum 25. a na szczyt jeszcze z minimum 15... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Kopiec Kościuszki IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 20:37 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: andrzej napisał(a): > > > W jakiej odleglosci mniej wiecej od Rynku znajduje sie Kopiec Kościuszki ? > Ile > > czasu moze zajac dojscie do niego ? > > na szczyt, czy do podnoza? bo jak ta druga wersja to jakies > 25 minut, najwiekszy zastoj jest przy przeprawie przez > aleje, ale skoro ja na komorowskiego ide z rynku (mniej > wiecej... ale taka wlasnie odleglosc) 15 (ew. 20) minut to > chyba pod kopiec bedzie maximum 25. a na szczyt jeszcze z > minimum 15... To szybko chodzisz:)) Myślę że w 30 min. ciężko będzie się wyrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Kopiec Kościuszki 12.03.02, 20:41 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: andrzej napisał(a): > > > > > W jakiej odleglosci mniej wiecej od Rynku znajduje sie Kopiec Kościus > zki ? > > Ile > > > czasu moze zajac dojscie do niego ? > > > > na szczyt, czy do podnoza? bo jak ta druga wersja to jakies > > 25 minut, najwiekszy zastoj jest przy przeprawie przez > > aleje, ale skoro ja na komorowskiego ide z rynku (mniej > > wiecej... ale taka wlasnie odleglosc) 15 (ew. 20) minut to > > chyba pod kopiec bedzie maximum 25. a na szczyt jeszcze z > > minimum 15... > > To szybko chodzisz:)) > Myślę że w 30 min. ciężko będzie się wyrobić. ?! na plac wolnica spod salwatora ide jakies 20 minut (w deszczu to bylo prawie 25!) ale to zalezy, czy chodzi o spacerek, czy o szybkie dojscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Kopiec Kościuszki IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 20:36 Gość portalu: andrzej napisał(a): > W jakiej odleglosci mniej wiecej od Rynku znajduje sie Kopiec Kościuszki ? Ile > czasu moze zajac dojscie do niego ? Kawałek jest :) Radziłbym trochę dojechać, malopolanin pewnie doskonale Ci doradzi jakim autobusem MPK. Kiedyś odjężdżał z Placu Matejki chyba 100 podobno dojeżdżali nim pracownicy RMF. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Kopiec Kościuszki 12.03.02, 20:39 Teraz też jeździ 100, ale ma kursy na zmianę : raz z Salwatora, raz z Mostu Grunwaldzkiego ( z każdej z tych pętli co godzinę). Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Kopiec Kościuszki 12.03.02, 20:39 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Gość portalu: andrzej napisał(a): > > > W jakiej odleglosci mniej wiecej od Rynku znajduje sie Kopiec Kościuszki ? > Ile > > czasu moze zajac dojscie do niego ? > > Kawałek jest :) > Radziłbym trochę dojechać, malopolanin pewnie doskonale Ci doradzi jakim > autobusem MPK. Kiedyś odjężdżał z Placu Matejki chyba 100 podobno dojeżdżali ni > m > pracownicy RMF. nie mpk, tramwajami jest najszybciej, bo autobusy jezdza jakos bezsensu w tamte strony, jedz 1, 2 albo 6. 1 i 6 jada przez plac wszystkich swietych a 2 kolo karmelickiej i placu matejki i dworca itd. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Kopiec Kościuszki 12.03.02, 23:45 przypomnę tylko, że jeśli chodzi ci po głowie odpowiedni fragment "Dulskiej", czy papa juz dotarł na kopiec, to zdecydowanie chodziło o Lwów, a nie Kraków :)) Odpowiedz Link Zgłoś