Dodaj do ulubionych

Kilka informacji dla turysty

22.05.12, 21:27
Witam, będę turystą i chciałem się dowiedzieć jakim autobusem MPK z okolic Rynku, Starego Miasta można dostać się na Zakrzówek?

Czy wejście na stadion Wisły, Carcovii jest możliwe? Jeśli nie, to co muszę zrobić?

Co polecacie do zwiedzenia, oglądnięcia, zwłaszcza jeśli chodzi o plener do robienia zdjęć?

W liście do zobaczenia mam Rynek, Kościół Mariacki, Sukiennice, Wawel, Pomorska 2 (W11), Park Jordanowski, Stadiony Wisły i Cracovii, ZOO, Kościół Franciszkanów - Całun, Zakrzówek

Przyjeżdżam na sobotę i niedzielę
Obserwuj wątek
    • bewulf Re: Kilka informacji dla turysty 24.05.12, 08:47
      1. Z przystanku Dworzec Gł jedz tramwajem 19 lub 12 (kierunek Borek Fałęcki (19) lub Ruczaj (12). Wysiadasz na przystanku Kapelanka. Generalnie wszystko co jedzie na przystanek Kapelanka, bo z innych czesci centrum sa jeszcze autobusy i inne tramwaje.

2. Nie wiem, najlepiej zadzwon i zapytaj.

3. Oprocz tego co napisales : Kazimierz, stare Podgorze - obowiazkowo, Las Wolski z Zoo i klasztorem na Bielanach, Tyniec z klasztorem, Przegorzaly, Blonia, Bagry (zalew), Kryspinow (zalew) pod Krakowem, park Decjusza, park Lotnikow Polskich z muzeum lotnictwa polskiego, dawny oboz zaglady Plaszow, wszystkie kopce (Kosciuszki, Pilsudskiego, Krakusa i Wandy), tor kajakowy na Tyncu, sciezka rowerowa wzdluz Wisly, warto pojsc do parku wodnego, ale to juz czysta rekreacja i pewnie wiele innych, ale wszystko zalezy od tego ile masz czasu i co chcesz robic, bo wszystkiego w 2dni sie nie da. Jak dokladnie zobaczysz stare miasto z kazimierzem i podgorzem to bedzie dobrze ;-) Pozdrawiam

Aha nie dziekuj ;-)
    • c.t.k No proszę,czasy się zmieniają.Pomorska 2 to 24.05.12, 10:52
      była siedziba krakowskiego Gestapo i muzeum-myślałem,że o to chodzi.Co będziesz oglądał na Wawelu?.
      • peteen zwłaszcza, że to adres zmyślony 24.05.12, 11:09
        dla potrzeb serialu, toć gliny mają siedzibę po drugiej stronie ul. królewskiej...

swoją drogą, panie ctk, dziwne są dzieje katowni przy pomorskiej - za komuny kino "wolność:, a za "wolnej" ojczyzny dyskoteka i teraz, zdaje mi się, klub fitness

a co ma oglądać na wawelu? ten, no... szczerbiec
        ;)
        • rozkoszny_bobasek Re: zwłaszcza, że to adres zmyślony 24.05.12, 13:18
          Tam oni wszyscy szczerbaci...
      • nononr1 co na Wawelu? a cóż to za pytanie? :( 27.05.12, 18:33

• nononr1 Re: Kilka informacji dla turysty 27.05.12, 18:30
      Koniecznie Krakow Bussines Park i górę Kopytko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka