Dodaj do ulubionych

Komis odzieżowy

10.06.12, 20:44
Radzę omijać szerokim łukiem komis na ul. Garbarskiej 14 w Krakowie.
Dałem w komis kilka rzeczy,nowych z metkami. Niewielka część została sprzedana lecz miałem ogromny problem z odebraniem pieniędzy za sprzedane rzeczy jak również z odbiorem tych nie sprzedanych. Poza tym przesadna marżę tam narzucają. Na buty które oddałem w komis narzucili trochę ponad 200% marży z tego co ja chciałem - lekka przesada, tym bardziej że buty w sklepie nie kosztowały aż tyle na ile Pani w komisie wyceniła.Nie wiem jak z resztą ale podejrzewam że tak samo. Na dodatek niektóre ciuchy były używane. Mają ślady noszenia,wyperfumowane - Samo przymierzanie nie doprowadziło by do tego stanu.
W innych komisach nie spotkałem się z czymś takim.
Obserwuj wątek
    • am1966 Re: Komis odzieżowy 17.08.12, 23:23
      mam podobne doswiadczenia... wlascicielka niejaka p.Sylwia nie zwrocila moich nowych ubran i nie zwrocila pieniedzy...w ciuchach oddanych do sprzedazy chodza kolezanki p.Sylwi a ona niczym jarmaczna baba zaglusza pretensje klientek...watpliwego interesu pilnuje ponadto maz i mama i brat...podobny styl pracy...
    • milkamilka84 Re: Komis odzieżowy 19.12.12, 22:04
      Chciałam ostrzeć potencjalnych klientów tego komisu!!!!!
      Od kilku miesięcy nie moge odebrać pozostawionych tam rzeczy, nie wspominając już o pieniądzach za ubrania sprzedane! Kontakt z włascicielką komisu jest utrudniowy, nie odbiera telefonów, ciągle jest nieuchwytna w sklepie,odwołuje w ostatnim momencie spotkania, albo wogole nie przychodzi na umówione.
      Możliwość rozliczenia się kompletnego za pozostawione tam rzeczy (zarówno finansowego jak i rzeczowego) graniczy wręcz z cudem! Brakuje ubrań, które miało się odebrać a pięniadze od kilku miesiecy słyszę, że będą do wypłaty w późniejszym terminie. Ile można chodzić i prosić się o własne rzeczy i należne pieniądze?
      Byłam świadkiem sytuacji w komisie, gdzie osoby dopominały się również o zwrot towaru i pieniedzy.
      Jesli ktos oddaje ubrania do tego komisu radzę skrupulatnie pilnowac rozliczenia i dokladnie spisywac co sie oddaje za potwierdzeniem odbioru pani wlascicielki!!
      Dziwie się, żę komis ten - "eleganckich ubran" z wygorowanymi cenami (wystarczy zobaczyc i porównać ceny ubrań w firmowych outletach tuż za granicami naszego kraju) jeszcze funkcjonuje w Krakowie. Sposób w jaki traktowany jest tam klient pozostawiajacy ubrania w komisie pozostawiam bez kometarza.
    • kanapony Re: Komis odzieżowy 17.04.13, 14:18
      a nie lepiej sprzedać na Allegro?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka