Gość: x IP: *.home.aster.pl 27.06.12, 09:28 4,5tys? Chyba na samym przeszkoleniu na początku pracy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziutecki Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: 89.174.214.* 27.06.12, 09:37 Jeszcze zależy jaka Informatyka i na którym wydziale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.home.aster.pl 27.06.12, 09:41 Prędzej zależy, co ktoś robił oprócz studiowania, w jaki sposób rozwijał swoje umiejętności. Bo same studia dziś nic nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0.75 Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.ceramika.agh.edu.pl 27.06.12, 09:53 Dają, dają - tylko brać trzeba umieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelhrid Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:20 dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.home.aster.pl 27.06.12, 13:06 Napisałem, że same studia nic nie dają a nie że studia nie mają sensu. Jeśli student ogranicza się wyłącznie do zaliczania sesji, nie ma się czym wyróżnić na rynku pracy. Drugi student, który dodatkowo działał w kołach naukowych, starał się o praktyki i staże ma nieporównywalnie lepszy start. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4,5 ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.12, 11:52 Chętnie przyjmę te 4,5 tys. Jakoś mimo tego iż skończyłem geodezję na AGH od 6 miesięcy nie mam pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
euzi GiG? 27.06.12, 11:56 Po którym GiG-u? Po geologii, wiertnictwie czy górnictwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: GiG? IP: 213.227.87.* 27.06.12, 12:38 górnictwo i geologia - to chyba chodzi o tą na wydziale geologii, geofizyki i ochrony środowiska. Ja to ukończyłam 3 lata temu. Pracuje w zawodzie na śląsku. W ubiegłym roku moje średnie zarobki to 5200 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny geolog Re: GiG? IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.12, 13:16 Można wiedzieć gdzie na Śląsku po GiG-u można tyle zarobić? Kopex ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: GiG? IP: *.home.aster.pl 27.06.12, 13:38 Praktycznie po każdym. Jeśli się dobrze zakręcisz podczas studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Darell Huff IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.12, 13:09 Polecam: Darell Huff, How to Lie with Statistics, New York 1954, rozdział I, s. 11-26. Tam omówiony jest prawie identyczny przykład, co w komentowanym artykule o "minimum 4,5 tys. brutto". Jak widać, nauka idzie w las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jontek propaganda IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.12, 13:19 Po górnictwie i geologii ZERO !!! ofert pracy, chyba że dla sejsmików. Na 115 osób kończących 12 znalazło prace w zawodzie (2011/2012). Dziękuje dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kosm.aty Re: propaganda 27.06.12, 15:50 > Po górnictwie i geologii ZERO !!! U góry jest taki link "przeczytaj artykuł". Czytałeś? "po kierunkach informatyka, informatyka stosowana oraz automatyka i robotyka" A ze tytuł z d..py, to normalne na gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jontek Re: propaganda IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.12, 16:15 "Pracy szukać nie muszą, bo sama ich znajduje, ci, którzy skończyli informatykę, górnictwo i geologię oraz inżynierię biomedyczną."... myśl trochę jak coś czytasz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszek seba A ja po filmoznawstwie UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 13:59 już 4 lata bez pracy, a wy robicie na mój zasiłek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poważny te, kiniarz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 20:25 pochwal się jak przez cztery lata pobierać zasiłek? i skończ fantazjować, tylko kino to sen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.12, 14:56 wszystko spoko tylko firmy it maja tajemnice zarobków więc albo ktos lamie prawo albo dane z księżyca Odpowiedz Link Zgłoś
kosm.aty Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, 27.06.12, 15:48 > wszystko spoko tylko firmy it maja tajemnice zarobków więc albo ktos lamie prawo albo dane z księżyca Tajemnica zarobków jest łamaniem prawa pracy przez firmy IT. To wymaganie jest bezprawne, nie powinno znaleźć się w umowie o pracę/regulaminie i za jego łamanie pracownikowi nic nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
eso1984 Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, 06.07.12, 20:36 taa jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4,5 ... IP: *.202.156.8.230.maxonline.com.sg 27.06.12, 16:06 Czyli AGH chwali się losami 4 kierunków z jednego wydziału, z których 10 proc. nieźle zarabia - a jak humaniści i ci po zarządzaniu? Teraz też rozumiem, dlaczego nie chcą wspólnego badania losów z innymi krakowskimi uczelniami (UJ publikuje to w odniesieniu do wszystkich absolwentów) :) A GW jakoś próbuje napędzać naiwniaków na socjologię i inne kierunki na AGH :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.salwator.net 27.06.12, 16:33 AGH publikuje te wyniki od samego początku jako jedna z niewielu w Polsce. Co do UJ to widzę, że nie jesteś w temacie bo są wydziały UJ (np. Historyczny), których absolwenci NIE SĄ w ogóle badani więc najpierw zasięgnij wiedzy, a później komentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.home.aster.pl 27.06.12, 16:45 Jak ktoś idzie na socjologię czy pokrewne to od samego początku jest naiwniakiem. Niezależnie od tego, jaką uczelnię wybierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Krkaow AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4,5 ... IP: *.phoenicia.ro 27.06.12, 17:36 ja zarabiam 5800 i wcale nie jestem oo AGH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 17:56 Faktycznie, dziwne oo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dedo Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: 212.160.153.* 27.06.12, 17:49 Niezłe , niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.arrowonline.ca 27.06.12, 20:10 A ja skonczylem AGH, wyjechalem z kraju, zarabiam 300+ tys/rok, nie jest zle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: id Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.home.aster.pl 27.06.12, 21:18 chyba w jenów w Japonii jako żywy maneki-neko w spożywczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4, IP: *.home.aster.pl 28.06.12, 08:05 Przecież takie stawki są jak najbardziej realne. Chyba nie myślisz, że każdy emigrant zmywa gary w kebabie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria We łbach im się poprzewracało. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 11:06 Na początek takiemu 23-24 latkowi spokojnie wystarczy 1800- 2000 zł. Tyle powinni dostawać, 4500 to dopiero 10 -12 latach. Niech się uczą pokory i szacunku dla pracy. To skandal, żeby taki gó...arze dostawał więcej niż ktoś po 30 latach ciężkiej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mru Re: We łbach im się poprzewracało. IP: *.aster.pl 28.06.12, 11:40 Nie ma co im odbierać dostepu do wysokich zarobków. Zapracowali na nie przez te 5-6lat studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semik Re: We łbach im się poprzewracało. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 19:45 Nie Pani oceniać, komu i ile wystarczy pieniędzy. Wszystko zależy od potrzeb, upodobań, stylu i filozofii życia. Poza tym, wysokość wynagrodzenia uzależniona jest od wartości wykonywanej pracy, profilu pracownika (jego wykształcenia, umiejętności etc.), a nie od przepracowanych lat (choć te również są czasem brane pod uwagę, ale wyłącznie pod kątem doświadczenia, nie samego stażu - zależy jeszcze w jakiej branży). Dodam, że określenie "gó...arz" to bardziej stan mentalny niż wiek, co doskonale udowadnia Pani w swoim komentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: We łbach im się poprzewracało. 02.09.12, 12:42 Semik napisał : "Nie Pani oceniać, komu i ile wystarczy pieniędzy. Wszystko zależy od potrzeb, upodobań, stylu i filozofii życia. Poza tym, wysokość wynagrodzenia uzależniona jest od wartości wykonywanej pracy, profilu pracownika (jego wykształcenia, umiejętności etc.), a nie od przepracowanych lat (choć te również są czasem brane pod uwagę, ale wyłącznie pod kątem doświadczenia, nie samego stażu - zależy jeszcze w jakiej branży). Dodam, że określenie "gó...arz" to bardziej stan mentalny niż wiek, co doskonale udowadnia Pani w swoim komentarzu." Te wysokie zarobki zależą też od popytu na tę konkretną pracę . W mojej okolicy jeszcze 20 lat temu łapano każdego , który jako tako mówił po angielsku - i szkoły i firmy . Dzisiaj są cztery uczelnie - fabryki nauczycieli angielskiego . I dlatego już nie płaci się im tyle . Może być i tak z informatykami . Życie to nie 5 lat ale trzeba popatrzeć , jak było 30 lat temu i jak może będzie za 15 lat . Może być tak, że dzisiejszy informatyk zarabiający 4 tys., pod koniec swojej kariery będzie stał w kolejce do urzędu pracy po zasiłek . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 A reszta 02.09.12, 12:33 absolwentów ile zarabia ? A ilu jest bezrobotnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4,5 ... IP: *.clients.rysnet.com 28.07.13, 18:33 Uczelnia chwali się że po skończeniu kierunku po którym obecnie jest łatwo znaleźć prace absolwenci ja znajdują. Raczej niech powiedzą ilu absolwentów po innych kierunkach ją ma. Ja skoczyłem AGH wydział Metali WMN kierunek inżynieria materiałowa i pomimo tego że jest sporo ofert które pracy nigdzie nie ma odzewu. A wysyłam papiery już od ponad 7 miesięcy. Studia dzienne na 5 opłacone całymi dniami pracy zarobkowej bo w domu tylko ojciec rencista i teraz jedyna wizja to pomocnik murarza albo coś takiego i tyranie po 12 godzin dziennie za 2400 na rękę bez umowy. Ale Ja to chyba jakiś negatywny wyjątek więc nie ma co tym przejmować:D Don't worry be happy and keep your head up, one day... one day maybe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agie AGH ustawia absolwentów. Zarabiają minimum 4,5 ... IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 19:34 Dobry informatyk, ktory zna języki obce, to skarb. Jest mnóstwo pracy w Europie. Ale trzeba znac język z liceum, na AGH jest fatalnie prowadzony lektorat z języków. Jeden język tylko i przez krótko. Odpowiedz Link Zgłoś