Dodaj do ulubionych

Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ

IP: *.comnet.krakow.pl 02.07.04, 17:43
Szkoda, ze Rektorzy nie poinformowali co z pracownikiem, ktory
pomylil pytania. Powinien stracic prace, ale nasz Uniwersytet jest
milosierny ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Sios Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 17:46
      Zawinił pracownik UJ, a skrzywdzono 260 młodych ludzi.
      I to się nazywa sprawiedliwością?
      • Gość: paweł Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 19:03
        a mnie to interesuje czy wśród tych 260 osób jest ktos z opolskiego kto w tym
        roku juz maturę musiał powtarzać jak tak to współczuje...
        • zielonki Re: Nie będzie nam tu Opole ... 02.07.04, 19:27
          Krakusy nie konusy i swoje powtórki mają !
          • slon2002 Franek Ziejka TO GANGSTER 03.07.04, 11:37
            • Gość: Finwal Re: Franek Ziejka TO GANGSTER IP: *.net.autocom.pl 03.07.04, 18:42
              Sam jesteś gangster. Dobrze zrobił.
            • Gość: Pepperoni Brawo Franek!!! Tak trzymaj! IP: 149.156.184.* 04.07.04, 11:54
              No wreszcie ktos na tej uczleni pokazał, że ma jaja. Swoją drogą szkoda, że
              władze wydziału zachowały się jak SLD w przypadku kolejnej afery - prawie jak w
              Starachowicach. Brawo Magnificus!
              • Gość: l Re: Brawo Franek!!! Tak trzymaj! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 06.07.04, 14:40
                Pepperoni, ty sobie chyba jaja robisz.
    • Gość: karol Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.ksk.net.pl 03.07.04, 09:12
      Proponuje powtorzyc egzamin z historii dla wszystkich,poniewaz jako osoba
      zdajaca o 15 czuje sie pokrzywdzona.Zdajac 8 lipca ludzie zyskuja czas na
      nauke,wiedza jaka jest forma testu etc.
    • Gość: karol Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.ksk.net.pl 03.07.04, 09:37
      Przeciek przeciekiem ,ale ci co pisali o 28.06 o 17 znowu sa w lepszej sytuacji.
    • Gość: megan Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 09:43
      powtórka powtórką.... ale co z tym "pracownikiem", który nie potrafił rozdać
      odpowiedniego zestawu zadań..? my będziemy powtarzać... on niech się wynosi...
    • Gość: karol Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.ksk.net.pl 03.07.04, 11:07
      Tak naprawde to powinna byc jedna wersja testu pisana o tej samej porze!
      • Gość: Pollak Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.04, 11:28
        Powtorzyc lepiej "cala" historie POLSKI od 1945roku.
        W tym kraju tylko powtorki bo "ktos" schrzanil.

Nie ma odpowiedzialnych /osob/ tylko jest jeden koziol ofiarny.
      • Gość: jack Popieram IP: *.icpnet.pl 04.07.04, 09:44
        robienie różnych zestawów to brak obiektywizmu rekrutacji. Egzamin winien byc
        tak zorganizowany by wszyscy mieli szansę odpowiadać na te same pytania.
        Wówczas wynik będzie porównywalny. I żadne losowania nieczego w tym nie
        zmieniają.
      • Gość: Jędrzej Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.chello.pl 04.07.04, 14:59
        Wszystkie uwagi zgłaszane przez Karola są słuszne. Ale dlaczego przychodzisz z
        nimi tutaj, Karolu, a nie do władz UJ?
    • Gość: kana Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 12:02
      ALE KIEDY BEDZIE TEN POWTORKOWY EGZAMIN????
      • Gość: czytelniczka Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.crowley.pl 03.07.04, 12:05
        w artykule było napisane że 8 lipca
    • Gość: raldek Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 13:07
      Najlepiej mają maturzyści z Opola, którzy próbowali się dostać na ten wydział
      UJ... najpierw dwa razy pisali maturę a teraz drugi raz egzaminy wstępne...
      POLSKA TO KPINA
    • Gość: Piotr Co to za fotografia IP: *.kuins.net / *.kyoto-u.ac.jp 03.07.04, 13:19
      Czemu zamieszczacie tak paskudne zdjęcia. Ja wiem, że zdjęcia może robić każdy,
      to już przesada i skandal. Budynek się wali, kolory blade, o co tu chodzi.
      Jeśli ktoś nie ma nic do powiedzenia na temat UJ, to niech nie robi zdjęcia
      wcale.
      • Gość: Wqrwiony2 Może najpierw dorobicie się odpowiedniej kadry IP: 195.150.115.* 04.07.04, 12:31
        naukowej - tak, aby móc funkcjonować jak każdy zakład w IFO, a później
        zaczniecie krytykować? Bo nabór na japonistykę w tym roku to następny przekręt...
    • Gość: ewka wszyscy powinni być przyjęci IP: *.toya.net.pl 03.07.04, 13:55
      za błędy pracowników nie powinni ponosić winy przyszli studenci, to bzdura -
      tak naucza się braku odpowiedzialności i konsekwencji. Ukarać pracownikow - ale
      dlaczego także młodych ludzi?!
    • Gość: czytelnik Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.siemaszki.com / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 14:25
      doskonałe rozwiązanie - wiedza a nie znajomości -powinna decydować o
      rekrutacji.Uczcie uczciwości.!!!!!!
    • Gość: Gośc Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 03.07.04, 14:32
      Dobrze, ale co z tymi, którzy zdawali inne przedmioty? Teraz oni się mogą czuć
      pokrzywdzeni. Ci, co zdają historię mają teraz nad nimi przewagę: więcej czasu
      na nauke, znajomość formuły egzaminu. Należałoby powtórzyc cały egzamin- także
      matematykę i geografię. Więc i tak nie będzie sprawiedliwości:/
    • Gość: Niki Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.NET / *.stella.net.pl 03.07.04, 14:35
      Problem jest chyba szerszy. Na egzaminach wstępnych na UJ w tym roku działo się
      coś niedobrego. Polecam uwadze władz uczelni egzamin na ten sam wydział, na
      psychologię stosowaną. Zrobiono sobie czystą kpine ze zdających i ich rodzin.
      Nie poinformowano o zmianie metody egzaminu. Zamiast trwać 1,5 godz. trwał
      blisko 5 godzin. Poziom pytań był odpowiedni dla rozpraw naukowych kandydatów
      do habilitacji, ale uczestnicy każdej z grup piszących test dostrzegli
      uczestników dysponujących wzorem odpowiedzi. To także, delikatnie mówiąc,
      złamanie tajności egzaminu...
      • Gość: belle psycholohia stosowana na Uj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 13:16
        czesc!!! masz absolutna racje! egzamin ten byl poprostu nie do
        zrobienia..Nie bylo nawe czasu zeby tekst zrodlowy przeczytac.
        zaloze sie czesc miala kupione pytania...
        No ale w tym kraju zdolni,ale nie majacy kasy,nie maja poprostu racji bytu.
        Uwazam ze powinno sie zaprostestowac,tylko czy sa jacys chetni???
    • Gość: deviilek Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 15:00
      na zarzadzanie w turystyce byl ten sam motyw. znalem niektore pytania bo moja
      znajoma miala na 15 i zcesc pytan sie powtorzylo a wcale nei doslzo do zadnej
      pomylki.no ale skad moglem wiedziec ze cos sie pojeb...:)
    • Gość: stachu44 Nawet na UJ smierdzi korupcja! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.07.04, 15:01
      Czy jest w tym kraju miejsce gdzie nie czuc zgnilizna?
    • Gość: eM Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 03.07.04, 15:08
      to zapewne nie jest pracownik, a jakis wyznaczony "na ochotnika" doktorant...
      nie mozna zwolnic kogos, kogo sie nie zatrudnia...
      • Gość: Wqrwiony2 Przepisy zabraniają nieodpłatnego obciążania IP: 195.150.115.* 04.07.04, 12:36
        jakimiolwiek obowiązkami doktorantów - formalnie są oni studentami. W takich
        wypadkach "wrabia się" zazwyczaj magistrów (nieczęsto - ponieważ teoretycznie
        dopiero z tytułem doktora można uzyskać stały etat na UJ - ale od czego są
        "plecy"...) i doktorów. Tzw. sekretarze komisji rekrutacyjnej na danym kierunku
        - razem z pomocnikami - mają "wycięte z życiorysu" dwa miesiące życia.
        Obowiązuje swoista "fala" - dr hab. to już "święta krowa"...
        • Gość: eM Re: Przepisy zabraniają nieodpłatnego obciążania IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 05.07.04, 23:30
          przepisy a rzeczywistosc do dwie rozne sprawy - "marzy Ci sie etat? - zamknij
          morde i pracuj" - i tyle...
    • Gość: Wqrwiony2 Ten wydział w ogóle jest pomyłką - więcej formy, IP: 195.150.115.* 03.07.04, 15:10
      niż treści...
    • Gość: student ISP to bagno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 15:29
      Ten Instytut Spraw Publicznych jak i cały Wydział Zarządzania i Komunikacji
      Społecznej, to jedno wielkie bagno. Jednym z największych baranów jest Adam
      Niemczyński - wielki profesor. A pracownicy administracyjni, to banda fajtłapów
      i cwaniaków. Wiem co mówię, po pięciu latach studiów w tym Instytucie. To jest
      straszne bagno...
    • Gość: ups Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 16:17
      Corocznie wypływaja odpowiedzi na testy egzaminacyjne na bardziej prestiżowych
      kierunkach i to na różnych uczelniach za dużą kasę - wiedzą o tym prawie
      wszyscy zainteresowani tylko jak dotąd nikt z tym nic nie zrobił. Np. w tym
      roku odpowiedzi na medycynę kosztowały 12 tys. zł w zeszłym tylko 10 - cóż
      inflacja.
      • Gość: ::::OBIEKTYWNY:::: CAŁA PRAWDA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 16:52
        TO NIE ZADEN PRZEKRET DEBILE TYLKO JAKIS MATOL KTORY POWINIEN WYLECIEĆ POMYSLIL
        PYTANIA. NAJPIERW NIECH SIE LUDZIE ZAPOZNAJA Z TEMATEM A POTEM NIECH GO
        KOMENTUJĄ.
        ALE JEST TO SAKNDAL I KTOS POWNIEN WYLECIEĆ.
    • Gość: asd Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 17:14
      >> Grupa rodziców, do których dotarliśmy zapowiedziała, że złoży doniesienie do
      >> prokuratury, jeżeli egzamin nie zostanie unieważniony.

Haha, śmiać mi się chce - patrzcie, jacy uczciwi rodzice, walczący o
      praworządność w tym kraju :). Ich pociechom nie poszło, więc najlepiej powtórzyć...

Przy okazji apel do rodziców przyszłorocznych maturzystów - zacznijcie już teraz
      pisać do prokuratury skargi na "nową maturę" ("zła", "niedobra" i "w ogóle do
      niczego"), bo czasy, gdy dla świętego spokoju wpisywało się uczniowi "2" mimo,
      że praca była na "1", właśnie odejdą w niepamięć :) To znaczy mam nadzieję, że
      odejdą, bo jeśli dalej matura będzie taką kpiną jak była, to ja już ratunku nie
      widzę. Bo przy obecnym egzaminie, to równie dobrze prace mogłaby sprawdzać
      uczniowi mama :)
    • asiama Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ 03.07.04, 19:14
      szkoda,że dowiaduję się o tym z Gazety...a jestem jedną z osób, co mają wlaśnie
      powtarzać ten egzamin...ciekawe kiedy dostanę jakieoklwiek zawiadomienie...
      • Gość: ::::OBIEKTYWNY:::: macie racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 19:21
        jest zrobione dziadostwo - ktos z obslugi zawalil i teraz 260 osob powtarza. to
        jest nienormalne ale niektorzy przeginaja w tych tekstach. a z ta proskuarura
        to dobre! bez przesady, a ci rodzice to są! wspaniali rzec można... :/
        • Gość: smutek pokrzywdzona IP: *.star.ceti.pl / 62.121.129.* 03.07.04, 20:22
          czuje się pokrzywdzona.pisałam egzamin z geografii i uważam, że to
          niesprawiedliwe, że nam nie odwołano.jeżeli piszący historie dostają tydzień
          dłużej na nauke i znają formę pytań, więdzą z czego się mają przygotować(a
          zdajemy na ten sam kierunek) no to coś tu chyba jest nie tak.
          • makary21 Nie tylko Krakow 03.07.04, 20:36

<a href https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=13830281&v=2&s=0>na
            trojmiasto</a>
            tez sa jakies podejzenia ze jeden byl latwiejszy drugi trudniejszy. Swoja droga
            ciekawe czemu jedni maja miec tydzien dluzej na nauke? A co do zwolnienia.
            zastanowilbym sie czy zrobil to celowo? moze poprostu byl zmecznoy. nie
            ukrywajmu aby sie w Polsce utrzymac z poracy naukowej trzeba miec przynajmiej
            dwa etety.
            • Gość: Wqrwiony2 Oczywiście - dlatego uczciwi pracownicy naukowi IP: 195.150.115.* 04.07.04, 12:42
              dorabiają sobie - w dużych miastach jest łatwiej - ja pracuję w dwóch miejscach.
              Ale przynajmniej sumienie czyste. Są jednak kierunki, na których cenniki są
              znane nie tylko odnośnie egzaminów wstępnych - na prawie na UJ można np. kupić
              sesję Kilka lat temu pewien człowiek kupił "święty spokój" w sesji zimowej na
              pierwszym roku)
    • Gość: wiecej umiaru Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 21:29
      Twoim zdanie zapewne nalezaloby tego pracownika, ktory sie pomylil przynajmniej
      powiesic. Ja zas uwazam, ze mylic sie jest rzecza ludzka a powtorka egzaminu w
      tej sytuacji sprawa oczywista. Jesli mialbym oceniac czyjes postepowanie, to
      uwazam , ze nieslusznie postapil Dziekan uzalezniajac wszystko od statystycznej
      oceny wynikow egzaminu, podczas gdy istota sprawy dotyczy nieprawidlowego
      przeprowadzenia samego egzaminu. A poza tym apelowalbym o powsciagliwosc i o nie
      obrzucanie epitetami ludzi, ktorzy chyba nie sa gorsi od nas samych.
    • asiama Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ 04.07.04, 00:06
      Boże ludzie!Dajcie sobie na wstrzymanie!!Płaczecie,że mamy tydzień więcej na
      naukę??Jaki tydizień??Co jeśli ktoś już wyjechał na wakcje, bo w końcu egzamin
      napisał i "co ma być to będzie", albo nie daj Boże nie czyta Wyborczej i na
      razie jest jeszcze nieświadom faktu, że w czwartek ma powtórkowy egzamin??
      Pewnie się nad tym nie zastanowiliście...
      • Gość: eM Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 04.07.04, 01:02
        och, daj spokoj - zawsze tak jest - tym, to Ty sie juz nie stresuj - masz
        wieksze zmartwienia w koncu ...
        powodzenia w czwartek -
    • Gość: Joanna Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 09:45
      Bez przesady. Żaden szanujący się Uniwersytet nie wyrzuci z pracy dobrego
      pracownika naukowego za to, że mu się testy pomyliły. Ludzie mają prawo do
      pomyłek. Jak ktoś umie, to napisze dobrze i za drugim razem. Kiedy zdawałam
      egzamin wstępny najpierw powiedziano mi, że jestem zwolniona z języka polskiego
      (byłam laureatką olimpiady), a potem, kiedy już zdałam egzaminy z angielskiego,
      zadzwoniono do domu, że mam przyjeżdżać. Nie wiedziałam, co się dzieje,
      pojechałam i dowiedziałam się, że muszę jednak zdawać ten polski. Wszyscy byli
      bardzo mili, ale też mi nie przyszło nawet do głowy, żeby robić jakieś afery
      kobiecie, która powiedziała mi, że jestem zwolniona. Trochę dobrej woli we
      wzajemnych stosunkach bardzo ułatwia życie.
      • Gość: req Re: Będzie powtórka egzaminu wstępnego na UJ IP: 217.98.64.* 04.07.04, 13:49
        pracownik się pomylił:ani trochę w to nie wierzę!prawdopodobnie na uniwersytet
        weszła już mafia sld,to są ich metody
    • Gość: D. A czy Ktos wie jak Bedzie na PRAWIE NA UJ ? IP: *.wtb.tue.nl 04.07.04, 12:52
      A czy Ktos wie jak Bedzie na PRAWIE NA UJ ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka