Gość: JacekKra
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
02.07.04, 21:19
He, he !!
Izba Architektów Rzeczypospolitej Polskiej i Małopolska Okręgowa Izba Inżynierów Budownictwa, póki co to rozsyła na pewno architektom vademecum projektanta i inwestora. Przypuszczam, że Izby będą chciały rozprzestrzeniać to wydawnictwo również wśród inwestorów. Jest ono zarówno w formie papierowej, jak i elektronicznej na cd-romie. Zwracam uwagę na tytuł, który sugeruje, że inwestor korzystając z tego wydawnictwa, dowie się wszystkiego na temat prawidłowego pod względem prawnym, postępowania inwestycyjnego. Podam przykład - chcę postawić dom jednorodzinny. Wkładam płytkę do napędu, czekam..., czekam....., może coś "odpali"....., czekam.... No nic. Zrobię inaczej - Mój komputer-----cd rom "Prawo"-----otwórz. Pokazuje się 20 folderów. Pierwszy "0 000 TYTUŁ" a w nim plik Worda pod tytułem "Strona tytułowa.doc", gdzie Pan, przypuszczalnie inżynier, chwali się, że zestawił akty prawne odnośnie budownictwa. To by było na tyle. Drugi Folder "A 100 Budownictwo". Znowu pliki Worda, tym razem już konkretne ustawy i rozporządzenia. Następne katalogi podobne do drugiego. I koniec !! Zbiór ściągniętych z Internetu, niby posegregowanych, ustaw i rozporządzeń. Jakbym to kupił, będąc inwestorem, załamałbym się !!!! Reasumując - pomysł był dobry. Wykonanie nie zasługuje nawet na ocenę mierną. Pod względem informatycznym - niedostateczny !!! Dalej nie wiem jak postawić domek zgodnie z prawem :) Ciekawe, kto za to zapłacił i ile? Ot, bubel i tyle.