Dodaj do ulubionych

kilka pytań natury technicznej

10.10.12, 23:36
Witam współmieszkańców.
Wprowadzamy sie do bloku 33 i pytanie mam odnośnie podłączenia do internetu i jakieś telewizji. co polecacie?? Czytałem, że UPC nie dochodzi więc już jestem trochę zawiedziony ale co z Netia, Neostradą czy prywaciarzami?? A telewizja??? A w mieszkaniu są gniazdka i jak sie do nich podłącze np do sieci to do czego sie podłączam bo krzyczy o rejestracje IP.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dopanamariana Re: kilka pytań natury technicznej 16.10.12, 12:38
      Cześć,
      co do netu, to obecnie Internetia (czyli dawny NetSystem) działa całkiem ok. Gdy przechodzili transormację w maju była tragednia - parę tygodni praktycznie bez netu. Teraz jest całkiem solidnie i braki sieci zdażają sie naprawdę sporadycznie. Tyle, ze oni sygnał dają do bloku po radiu i kablami w dół - dlatego więcej niż 10 Mb/ s nie przeskoczą. Teraz kończy mi się umowa z nimi i chyba przedłużę.

UPC (wcześniej GHNet, nastepnie Aster i obecnie UPC) działa w całym budynku. Maja jakąś złą informację w swoim systemie i konsultanci twierdzą, że w niektórych lokalach w bud. 33 nie można zapiąć sieci, ale to nieprawda. Zamów sobie wywiad techniczny w UPC (bezpłatnie) i zobaczysz, że mogą Cie podpiąć. Sygnał też daja po radiu i dlatrego max. prędkość u nich to 8 Mb/s. Nie wiem czy się często wieszają, bo nie korzystałem z ich usług.

T-mont. Jako jedyni mają światłowód doprowadzony do bloku. Dlatego proponują prędkości nawet po 80 Mb/s i tv kablową. Cenowo są konkurencyjni. W sumie też się zastanawiam nad umową z nimi ale dwie kwestie mnie trochę stopują:
      1) proponuja mi promocję (z uwagi na to, że przechodzę od innego operatora) umowę na 15 miesięcy - pierwsze trzy za 0 zł i 12 pełnopłatnych. Umowa trochę za długa jak dla mnie.
      2) nie wiem czy mają często jakieś awarie, bo w zasadzie trudno znaleźć opinie na ich temat - przy umowie na 15 miesięcy ładowanie się w niepewną siec jest ryzykiem.

Pozdrowienia.
      • wasilijb Re: kilka pytań natury technicznej 17.10.12, 10:37
        Oo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jestem trochę zwolennikiem kabla i komputerów stacjonarnych więc coś czuję że, aby się nie pakować w Netię czy TP to zostanie mi T-mont. Bo ofertę mają ciekawą choć opinii faktycznie mało. Zadzwonię, zobaczę co zaproponują. Nie spieszy mi się zbytnio bo ciąży na mnie umowa z Play więc jako taki net mam. Jeszcze raz dzięki.
        • ruczaj1966 Re: kilka pytań natury technicznej 05.06.15, 10:07
          Ja też jestem zwolennikiem kabla ,był u mnie przedstawiciel T-MONT podpisałem umowę na internet i TV jestem bardzo zadowolony instalacja na drugi dzień ,internet śmiga ,przedstawiciel wszystko szczegółowo mi wyjaśnił pełny profesjonalizm . Dostałem pierwszą fakturę jest ok. Polecam .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka