Dodaj do ulubionych

Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla kier...

IP: 94.42.92.* 12.10.12, 09:29
No żałosne to. Od kilku miesięcy temat Krupniczej nie schodzi z portalu. Od kilku miesięcy trwają jakieś tam ustalenia, przepychanki. O co? O jakieś 100 czy 200 m ulicy? Wyłączyć dla samochodów, nie wyłączyć. Decyzja zerojedynkowa, a ci gamonie urzędasy lub ci gamonie ekoterroryści zastanawiają się nad tym może nawet i od roku? W takim tempie to nic dobrego nas nie czeka! Jakbym mieszkał na jakiejś wsi, gdzie jak remontują drogę to rzeczywiście jest ogromnie ciekawe wydarzenie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Krakus od urodzeni Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla kier... IP: *.opera-mini.net 12.10.12, 09:34
      Terror pieszych i cyklistów w całej okazałości. Miejsc postojowych było mniej niż samochodów mieszkańców, to jeszcze zmniejszyli je o połowę. My nie mamy fury i jesteśmy "off" i "eko", oni burżuje mają, więc dowalmy kierowcom! To co, nie ma chodników po obu stronach, że się piesi nie mieszczą? Jakoś kilka lat temu gdy miasto pękało w szwach od turystów, samochody mieszkańców nie przeszkadzały, a teraz "eko aktywiści" ustawiają zmotoryzowanych. To jest cholerny skandal, tu się przecież normalnie funkcjonuje, a dla turystów jest Stare Miasto w obrębie Plant.
      • Gość: żarosław gołę Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 09:42
        Typ posiadacza samochodu, o którym piszesz to bu...rak a nie burżuj. Wyłączyć z ruchu całą I obwodnicę, to byłoby coś.
      • Gość: kanasta Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 10:15
        boli, misiu? trzeba bedzie chodzic piechotką? nadwyrężysz udko? nie powarczy maszynka? ach, jaka szkoda, jaki żal...
        • Gość: rowerowiec Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.mp.pl 12.10.12, 11:52
          Poruszam się po mieście piechotą, rowerem lub tramwajami.
          Ale nie dlatego, że "kanastom" się to podoba, tylko tak mi wygodniej. Nie mam zamiaru nikogo zmuszać do naśladowania mnie z jakiegokolwiek powodu.
          Jeżeli komuś wygodniej jest samochodem - jego prawo. Nic Ci do tego.
        • Gość: Jan Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 15:39
          I to jest wlasnie przyklad postawy takiego ekoterrorysty. Zlosliwy, zawistny, zazdrosny, bo sam nie ma samochodu, ale bedzie dokazywal innym ktorzy maja i codziennie dojezdzaja na drugi koniec miasta. Moj samochod - moja sprawa, nic ci do tego. Ja nie pisze jak masz sie przemieszczac, to nie mow mi czego ja mam uzywac. Mieszkam w centrum od urodzenia.
          • Gość: pawel to parkuj w Sukiennicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 23:17
            ja mam samochód (ale wolę się przejść, albo podjechać rowerem, jak mogę) i też mieszkam w centrum, ale ręce mi opadają jak słyszę te buraczane argumenty moich współrodaków
        • Gość: ekopasozyty Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.alphanetworks.be 13.10.12, 02:02
          Bolec to cie bedzie, ale dupa, jak ci swoja terenowka najade na twoj wychuchany rowerek. A "misiu" to mozesz do swojego zapinacza mowic.
    • Gość: artus Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla kier... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 09:40
      To ja proponuję proporcjonalnie zmniejszyć dotacje z budżetu państwa do miejskiej kasy. W końcu w cenie benzyny większość to akcyza. Jeżeli się nie chce kierowców, to proszę też się odpier.olić od naszej kasy.
      • Gość: łośsuperktoś Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.aster.pl 12.10.12, 10:41
        Tylko z tej Akcyzy budżet miasta nie dostaje nic!, a nawet sama akcyza ledwo by sfinansowała budowę dróg, a gdzie ich utrzymanie? gdzie koszty leczenia otyłości, raka, zwyrodnień kręgosłupa, koszty zabitych pieszych przez "skur**eli szybko ale bezpiecznie", kto za to wszystko płaci?
        • Gość: bbbzzz Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.ists.pl 12.10.12, 11:36
          taaaa, wpływy z akcyzy + VAT na paliwa to 37 mld złotych, więc nie tylko na budowe dróg by starczyło, lepiej wiedziec o czym sie pisze

co nie zmienia, że zgadzam się w temacie ograniczenia ruchu w centrum
          • Gość: Bartek Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.motorola-solutions.com 12.10.12, 14:49
            Po 1. nie 37 mld a 32 mld.
            Po 2. płacą także koleje i linie lotnicze.
            Po 3. te 32 mld zł to mniej niż wydaje się na drogi.
        • Gość: Sowa Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: 94.42.92.* 12.10.12, 13:04
          Jak to kto gamoniu? TY płacisz i nie widzisz, jak twoje pieniądze są w bezsensowny sposób marnowane?
          • Gość: łośsuperktoś Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.aster.pl 12.10.12, 13:39
            Marnotrawieniem ich było by budowanie darmowych podziemnych parkingów dla każdego.
    • Gość: balusz Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla kier... IP: *.ists.pl 12.10.12, 09:49
      Co za durny artykuł.
      Pytac osoby ktora nie ma auta, co sadzi o autach to juz mistrzostwo dziennikarkiej niekompetencji.
      • Gość: buraczek Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.xdsl.centertel.pl 12.10.12, 13:52
        Dlaczego ma pytać posiadacza auta?
        • Gość: łośsuperktoś Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.aster.pl 12.10.12, 13:59
          Zwłaszcza, że aut zmieści się tam kilkanaście, a pieszych przechodzą setki.
        • Gość: Jan Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 15:44
          Bo taki ekoludek bez samochodu nic nie wie o problemach z parkowaniem na swojej ulicy (i to nie przez ilosc samochodow, tylko przez coraz wiecej zakazow!). Trzeba najpierw miec rozeznanie, zeby wyrazac opinie. A kazdy kierowca to pieszy, ale nie kazdy pieszy to kierowca.
    • Gość: joka Postawić zakaz to każdy głupek potrafi... IP: *.187.225.81.ip.abpl.pl 12.10.12, 10:31
      Postawić zakaz to każdy głupek potrafi... Też mi osiągnięcie...
      Ale co w zamian? Jakieś nowe parkingi?
      • Gość: wini Re: Postawić zakaz to każdy głupek potrafi... IP: 195.150.224.* 12.10.12, 16:03
        Gość portalu: joka napisał(a):

> Postawić zakaz to każdy głupek potrafi... Też mi osiągnięcie...
        > Ale co w zamian? Jakieś nowe parkingi?

Pusty parking za WBP na Rajskiej/Karmelickiej cały czas zaprasza. Więc nie pitol że nie ma gdzie parkować. Dodatkowo na Krupniczej jest parking kogo siedziby googgla- obólnodostęony zaraz za dynią. No ale oczywiście płatny, więc jak cię nie stać na samochód to go sprzedaj.
        • Gość: joki Re: Postawić zakaz to każdy głupek potrafi... IP: *.187.225.81.ip.abpl.pl 12.10.12, 19:11
          Równie dobrze mógłbym odpisać, że jeżeli mieszkańcom przeszkadzały samochody to mogli się wyprowadzić... Ale sam dobrze wiesz (mam nadzieję) że nie o to chodzi...
    • Gość: k Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla kier... IP: *.ghnet.pl 12.10.12, 10:45
      Chciałabym, żeby w artykułach o nowej org ruchu na krupniczej pojawiła się informacja, że po lewej stronie nie wolno teraz stawać. Nie ma tam zakazu zatrzymywania, bo jest to już w obrębie strefy pieszej. W strefie pieszej parkować można tylko na wyznaczonych miejscach parkingowych, o czym prawie nikt nie wie i pewnie stąd tyle mandatów.
      Jeśli GW o tym piszę po raz kolejny mogłaby o tym wspomnieć.
      • Gość: łośsuperktoś Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.aster.pl 12.10.12, 10:50
        Kierowcy mają obowiązek znać przepisy, idioci zostawiający tam samochód niech traktują mandat jako opłatę za kurs szkoleniowy.
      • Gość: wodnikSzuwarek Re: Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla ki IP: *.tktelekom.pl 12.10.12, 14:44
        "Prawie nikt nie wie" co to jest strefa zamieszkania ?

Czyli "prawie wszyscy" kupili sobie prawa jazdy ?
    • Gość: krakus Krupnicza prawie jak nowa, czyli odwyk dla kier... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 17:55
      co za bzdety!
      zamknijmy wszystkie ulice i bedziemy happy

a ten tekst o dowożeniu kostiumów to szczyt głupoty
      • Gość: pawel zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 23:29
        Zamknijmy wszystkie ulice do alei włącznie (dla prywatnego ruchu samochodowego) - i na 100% KRAKÓW ROZKWITNIE! Na zielonym pasie alei będą małe boiska dla dzieci i starszych, kawiarnie i fontanny, wystawy plenerowe, matki z dziećmi itp. Będzie milo i spokojnie. Ceny mieszkań w centrum, zwłaszcza przy alejach będą wyższe. Ludzie przyzwyczają się do korzystania z komunikacji zbiorowej. Zadowolenie z życia i zdrowie mieszkańców i przyjezdnych wzrośnie. Z całego świata będą przyjeżdżały wycieczki podziwiać naszą odwagę i się uczyć.
        • antybler Re: zgadzam się 13.10.12, 01:26
          Piccaa, kurier, poczta. woda, służby miejskie, słuzby państwowe, taksówki, dostawy, transporty prywatne, duże zakupy - wszyscy będą się cieszyć i biegać po tych "boiskach dla starszych" z betami na plecach po błocie, sniegu i innych atrakcjach i będą przeszczęśliwi, że banda urzędasów chcąc się podlizać rozwrzeszczanej mniejszości zrobiła im takie kuku.

To przez was ekomłotki nie można przeprowadzić w mieście remontu żadnej jednokierunkowej ulicy bo by trzeba było wprowadzić kontrapas i zlikwidować parking po jednej stronie. O ile takie numery przechodzą w obrębie SM, gdzie mieszkają głównie starsi i niebieskie ptaki (studenci, artyści, pasożyty), to chciałbym to zobaczyć np. w obrębie Kalwaryjskiej. Tam mieszkają normalni ludzie, którzy mają głęboko w poważaniu zrównoważony transport, ilość spalin, normy hałasu i inne tego typu duperele i podejrzewam że szybko by wybili z głowy zikitowi likwidację jakichkolwiek miejsc parkingowych.

W tym mieście jest milcząca większość na szczęście co powoduje, że takie chore pomysły jak wyżej nie będą miały miejsca. Wystarczy dać studentom 200m drogi ze strefą zamieszkania i już się cieszą jak głupi bateryjką i na chwile jest spokój.
          • Gość: wini Re: zgadzam się IP: 195.150.224.* 13.10.12, 18:04
            antybler napisała:

> Piccaa, kurier, poczta. woda, służby miejskie, słuzby państwowe, taksówki, dost
            > awy, transporty prywatne, duże zakupy - wszyscy będą się cieszyć

Oczywiście CAŁY ruch samochodów osobowych w mieście robią wodociągi i dostawy, ew. ludzie wożący codziennie z proszowic na krupniczą lodówki i szafy...

> to chciałbym to
            > zobaczyć np. w obrębie Kalwaryjskiej. Tam mieszkają normalni ludzie, którzy maj
            > ą głęboko w poważaniu zrównoważony transport, ilość spalin, normy hałasu i inne
            > tego typu duperele i podejrzewam że szybko by wybili z głowy zikitowi likwidac
            > ję jakichkolwiek miejsc parkingowych.
            >

Pewnie mieszkasz w jakiejś podkrakowskiej wsi dokąd uciekasz po pracy (po drogach wybudowanych z podatków krakowian a nie akcyzy która z budową dróg w mieścnie nie ma NIC WSPÓLNEGO) więc oczywiśćie syf robiony w mieście żeby okolicznym mieszkańcom wsi żyło się lepiej ci nie przeszkadza. Bo przecież uciekasz sobie codzień od tego hałasu i zasyfionego powietrza. No ale wyobraź sobie że tutaj mieszkaja ludzie i to DLA NAS a nie dla mieszkańców proszowic, myślenic czy skawiny ma być to miasto.

.
            > W tym mieście jest milcząca większość na szczęście co powoduje, że takie chore
            > pomysły jak wyżej nie będą miały miejsca.

"Milcząca większość". Jezu... człowieku ostatni gość który powoływał się na "milczącą większość" to prezydent L.Johnson kiedy pacyfikowano antywietnamskie protesty . Bo "milcząca większość amerykanów jest za wojną w wietnamie!". Podobnie jak twoja "milcząca większość mieszkańców jest za robieniem syfu z Krakowa żeby w okolicznych wioskach się lepiej żyło" ... Myślenie widac boli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka