Dodaj do ulubionych

Co po AP???

IP: *.autocom.pl 06.07.04, 07:42
Czy po AP można być tylko nauczycielem??? Czy to, że się skończyło Akademie
właśnie Pedagogiczną (w Krakowie) nie pozwala znleźć innej pracy???
Zastanawiam się czy się nie wybrać na tą uczelnię, a nauczycielem nie chce
być, bo moimo zdaniem się nie nadaje do tego. Czy mam szanse później znaleźć
jakąś pracę???
Obserwuj wątek
    • Gość: agata Re: Co po AP??? IP: *.autocom.pl 06.07.04, 08:57
      Zastanawiam się na przykład czy jakbym zrobiła jakieś kursy to bym miała szanse
      znaleźć pracę nie w szkole... Jak myślicie??? Jakie są możliwości zatrudnienia
      po AP???
    • Gość: agata Re: Co po AP??? IP: *.autocom.pl 06.07.04, 14:29
      nikt nie jest zorientowany??? Może znacie kogoś kto skończył AP i nie jest
      nauczycielem i pracuje na jakimś innym sensownym stanowisku, najlepiej nie
      związanym z edukacją???
      • Gość: nauczycielka Re: Co po AP??? IP: *.eu.org 06.07.04, 14:52
        Znam trochę ludzi, którzy uciekli z zawodu. Zazwyczaj to kobieta - nauczyciel
        pracuje w firmie swojego męża, brata, ojca. Prowadzi buchalterię (po
        matematyce), przyjmuje zamówienia (historyczka), kontroluje pracę robotników
        zatrudnionych w firmie (polonistka). Jeśli masz znajomości, to Z KAŻDYM
        WYKSZTAŁCENIEM Cię przyjmą do pracy, tak jak piszesz, zawsze można zrobić jakiś
        kurs... Tylko po co studiować? Pracodawcy chcą ludzi z doświadczeniem, więc
        radzę szybko je zdobywać, bo 24 - 25 latka po AP bez doświadczenia nie jest
        odpowiednim kandydatem do pracy.
        • Gość: agata Re: Co po AP??? IP: *.autocom.pl 06.07.04, 14:58
          wielkie dzięki za odpowiedź
    • Gość: Megana Re: Co po AP??? IP: *.local.pl / *.gw-cegielniana.lama.net.pl 06.07.04, 16:16
      Studiuje na AP polonistyke i rowniez poczatkowo nie chcialam byc nauczycielka.
      Teraz jestem odmiennego zdania, ale wolalabym zdecydowanie pracowac w innym
      zawodzie. Rownolegle studiuje socjologie (UJ) i z takiego polaczenia jestem
      zadowolona.
      Zgadzam sie z moja przedmowczynia, ze nie tylko po AP, ale po jakichkolwiek
      studiach wyzszych bez dowiadczenia nie ma szans na dobra prace.
      Moge Ci polecic AP, ale oczywiscie nie sama uczelnie, ale niektore kierunki.
      Mozna doksztalcac sie na studiach podyplomowych, studiowac rownolegle drugi
      kierunek, co naprawde poszerza horyzonty, niezaleznie od uczelni.
      Na AP od 20 lat jest prowadzone Studium Dziennikarskie. Znajomi bardzo sobie go
      chwala. Ale prywatnie mowiac, i bez Studiumm mozna zalapac sie do prasy czy
      radia. Wystarczy sila przebicia, nie tylko znajomosci. Sama, juz od liceum,
      ganiam na wakacyjne praktytki, przez co moje CV systematycznie sie wzbogaca.
      Podsumowujac, uczelnia nie jest zla, tylko radze sie zastanowic co chcesz robic
      na i po studiach, gdyz juz w trakcie edukacji mozna sobie zaplanowac dzialania
      na najblizsze 5 lat. I nie tylko na AP, ale na kazdych studiach wyzszych.
      Pozdrawiam cieplo
      • Gość: K Re: Co po AP??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 17:28
        > Moge Ci polecic AP, ale oczywiscie nie sama uczelnie, ale niektore kierunki.
        jakie kieruki są Twoim zdaniem warte polecenia?
      • Gość: agata Re: Co po AP??? IP: *.autocom.pl 06.07.04, 17:44
        A co myślisz o takim kierunku jak edukacja techniczno-informatyczna??? Bo tak
        się składa, że ja na ten właśnie kierunek zostałam przyjęta.
      • Gość: gra Re: Co po AP??? IP: *.gimsat.pl / *.gimsat.pl 06.07.04, 19:19
        gdzie mozna odbywac praktyki w wakacje ?!?
        • Gość: eM Re: Co po AP??? IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 06.07.04, 23:01
          wszedzie, gdzie przekonasz ludzi, zeby Cie przyjeli - nalezy rozeslac troche (-
          duzo i wybitnie-) entuzjastycznych listow i czekac na odpowiedz -
        • Gość: Megana Re: Co po AP??? IP: *.local.pl / *.gw-cegielniana.lama.net.pl 07.07.04, 21:27
          Co do wakacyjnych praktyk, to radze zainteresowac sie juz na poczatku roku w
          miejscach, ktore Cie interesuja. W marcu nachodzic te miejsca osobiscie z cv i
          systematycznie dopytywac sie o szanse na praktyke wakacyjna. Poczatkowo moze to
          zniechecac, szczegolnie kiedy odmawiaja Ci miejsca na wakacje.Ale z reguly
          odpowiedz jest pozytywna, gdyz bezplatny pracownik w wakacje jest przydatny:)
          Nie jest tak trudno znalezc miejsce. Wazne jest wczesne "zarezerwowanie"
          miejsca (!) oraz pokazanie, ze wiesz co chcesz robic na praktyce i u kogo/gdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka