Gość: kurdwanów IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 23:24 Kurdwanów znowu pokrzywdzony. ZIKIT przegina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Duisy Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 23:34 I bardzo dobrze! Wyłączyć tramwaje - p-o co to to ma się tłuc przez Kraków? W święta bez tramwajów będzie po prostu lepiej! A co do autobusów - to i tak już nie ma znaczenia, albowiem nawet na przystankach końcowych bywają już tak zapchane, że się nie da wsiąść - więc to naprawdę bez znaczenia co i jak się dzieje i jakie zmiany ZIKIT wprowadzi - liczy się głównie to, że bariera przegięcia została przekroczona - dalej nie ma już nic i w to nic właśnie wjeżdża nasz Zikit - oby mu ziemia ciężką była... POwtórzymy - precz z tramwajami! A autobusy puszczajcie najkrótsze i to raz na pół doby !!! Najlepiej nocne - będą ładnie wyglądać na fotkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.ists.pl 18.12.12, 23:37 To jest po prostu kpina! czlowiek wydjae na bilet miesieczny prawie 100zl na wszystkie linie, a tutaj kasuja Ci polaczenia od 22 do 1 stycznia na 8 dni. Co mnie to obchodzi ze wedlug was sa one niepotrzebne! zaplacilem to wymagam! Autobusy naleza mi sie jak psu buda, albo oddajcie mi pieniadze za bilet w te dni kiedy sobie wycofaliscie wiele kursow! Jak ja teraz do roboty dojade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.xdsl.centertel.pl 19.12.12, 00:31 jakie 8 dni?!?! Policz dobrze! To jest całe 11 dni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aim Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.play-internet.pl 18.12.12, 23:43 Pół miasta pozbawione linii, ale Kurdwanów oczywiście najbiedniejszy. Litości... Na marginesie: brawa dla ZIKITu. Choćbym się wściekła nie dam rady dojechać do pracy w święta inaczej niż samochodem [tak, istnieją tacy dziwni ludzie, którzy wtedy pracują - zarówno w Boże Narodzenie, jak i w Sylwestra]. Tak wygląda polityka komunikacyjna Miasta Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aim Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.play-internet.pl 18.12.12, 23:44 Przepraszam: miało być "W Nowy Rok". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stopdemagogii Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.play-internet.pl 18.12.12, 23:58 Tak, dosyć biedny. Obcięli tramwaje w soboty, niedziele i po 18 nastej (autobusy też), i np. rano w sobotę (niektórzy pracują, studiują) jest już na witosa problem z wsiadnięciem do tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdwanów Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 12:17 Aim, rozumiem, że Twoje pół miasta to nie Kurdwanów, ale do mojej połowy miasta należy m.in. właśnie ta dzielnica. Po ostatnich zmianach, kiedy po przesiadce czekam na tramwaj, stoję i marznę, bo z jakiegoś powodu na jeden tramwaj na Kurdwanów przypadają cztery na Bieżanów. Szlag trafia na miejscu. Gdy wracam z pracy o 21.00, czekam na tramwaj 15 minut. I z trudem do niego wsiadam - jest zatłoczony jak w godzinach szczytu. Zabrali też linię, która akurat była dla mnie korzystna. Niemniej uważam, że zmiany są niekorzystne w skali całego miasta. Podobno ZIKIT obliczył, że dzięki nim przeciętny pasażer będzie jechał średnio 9 sekund krócej. LOL, ja jadę średnio 5 minut dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
ula-lo Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo 19.12.12, 21:45 Jestem z Kurdwanowa. Jeździłam do pracy 6. Po zamianach do pracy docieram 20-25 minut później (albo 6-ką, która jeździ rzadziej, bo co 20 min, albo z przesiadką/przesiadkami(!) innymi liniami). I też mnie trafia, gdy stoję na WIlickiej i jadą 2-4 tramwaje w kierunku Bieżanowa, a na Kurdwanów nic... Czasem pracuję w niedzielę. ZONK. W niedzielę 6 nie jeździ. 50. Jasne. Mnie 50 psu na budę. Jeśli jadę 50, muszę się dwa razy przesiąść, żeby dojechać do pracy... 179. Jasne. Na wysokości Witosa zapchane przy każdym kursie z Kurdwanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stopdemagogii Popis ZIKIT IP: *.play-internet.pl 18.12.12, 23:59 Nie ma to jak obciąć połączenia w sobotę 22 grudnia, kiedy to jeszcze masa ludzi (przede wszystkim studenci), będzie opuszczać miasto. Czwartek, piątek, sobota to powinny być dni ze WZMOCNIONĄ komunikacją, dużo osób zacznie wtedy opuszczać miasto. Ale czego oczekiwać od instytucji, która ma swój świat i swoje kredki? Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo 19.12.12, 00:01 Jak to ludzie w swieta pracuja? Przeciez my w ZIKicie mamy wolne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 00:45 A może poprostu wystarczy zlikwidować ZIKIT? Kiedyś go nie było - a przynajmniej nie mieszał w komunikacji - wszysko jakoś działalo bez większych problemów. Odkąd ZIKIT zabrał się za komunikację - tu wykolejenie, tam awaria, tu się coś wygnie, tam zlikwidują, tu skrócą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu nas oszukali Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.ghnet.pl 19.12.12, 01:05 to co oni robia to jakas paranoja Jest to ekonomicznie uzasadnione - tłumaczy Michał Pyclik z ZIKiT. - Zaoszczędzone pieniądze zostaną przesunięte na inne istotne cele - dodaje. na jakie cele? sylwester w zikicie? tam powinien ktos przeprowadzic jakis audyt i sprawdzic gdzie sie te wszystkie pieniadze rozplywaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 06:06 Jak zwykle "jedenastka" . Może od razu zmieńcie jej nazwę na "przejazd rezerwowy" lub "linia zawieszona". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 08:17 moja propozycja: skasować wszystkie autobusy, albo wprowadzić 100 złotowe bilety za jeden przejazd na 10 przystanków Te ostatnie podwyżki były za skromne, zabrakło pieniędzy na noworoczne premie dla dyrekcji Zupełnie już wtedy Krakowianie zrezygnują z miejskiej komunikacji, zostają auta, taksówki, albo ewentualnie spacerek ( podobno to zdrowie, szczególnie jak ktoś ma 5 - 10 km do przejścia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekKra zostawić jedną linię od szkoły Prezydenta do Kampu IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 09:15 Co się martwicie ! Następna re-marszrutyzacja będzie polegał na pozostawieniu tylko jednej linii tramwajowej z Czerwonych Maków do Małego Płaszowa, tak żeby wykształceni w KSW im. Andrzeja Frycza-Modrzewskiego (pracownicy jednostek miejskich) mogli pojechać na sentymentalną wycieczkę ze swojego blokowiska do byłej szkoły. Rządzi nami banda ludzi z pseudowyższym wykształceniem pochodzenia poza krakowskiego. Oni już od tego piątku będą mieć dłuuuuugi weekend do 6 stycznia. Zresztą mają "samochody", którymi udadzą się w rodzinne strony, gdzie na pewno nie istniało pojęcie zbiorowej komunikacji miejskiej. Cała reszta mieszkańców się nie liczy, a i premia za oszczędności grudniowe będzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayr Re: zostawić jedną linię od szkoły Prezydenta do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.12, 20:34 dziecko drogie, widzisz, ze jest 11 też zawieszona to o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
dzaga41 Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... 19.12.12, 10:27 Marsze dla krakowian przez dwa tygodnie się szykują.Byle te marsze nie zaczęły się wściekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrrr... Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 13:32 pokonywanie odleglosci pieszo jest bardzo zdrowe, ale nie w krakowskim SYFIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.centertel.pl 19.12.12, 14:01 Nie, no w ogóle ludzie zwiększonych zakupów nie robią, do kościołów nie jeżdżą... Z MPK to się robi jak "Z tyłu sklepu", "Czy jest coś...?" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.centertel.pl 19.12.12, 14:09 A może ktoś by się tu na forum wypowiedział łaskawie z ZIKITu, walą w was jak w bęben, a wy co nic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdwanów Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: 192.166.203.* 19.12.12, 14:35 Niech się ZIKIT weźmie do roboty, zamiast gadać. Gadaniem sobie nie poprawi notowań, czyny się liczą. A były takie czasy, że Kraków się szczycił jedną z najlepszych komunikacji miejskich w Europie. I nawet skłonna byłam to potwierdzić. Ale teraz wyraźnie wracamy do epoki kamienia łupanego... Może nowe hasło dla turystów: "Jesteś zmęczony pośpiechem? Chcesz spokojnie kontemplować widoki, kiedy zwiedzasz miasta? Przyjedź do Krakowa - tutaj możesz podziwiać jedną kamienicę nawet przez 20 min, stojąc na przystanku. I to nawet kiedy pada deszcz - przystanek jest zadaszony! Boisz się, że ktoś zasłoni Ci widok? Bez obaw! Zanieczyszczenie powietrza jest tak duże, że ci mieszkańcy miasta, którzy chcą przeżyć, nie wychodzą z domów albo jeżdżą swoimi autami". Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo 19.12.12, 15:12 Krakow dalej szczyci sie tym mianem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdwanów Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: 192.166.203.* 19.12.12, 17:58 to już nie długo... Odpowiedz Link Zgłoś
cbf600 Litości 19.12.12, 15:57 501 wspaniale !!! przecież jeździ na dworzec - może w okresie świątecznym ktoś chciałby podróżować bez przeklinania zikitu. Czy ktoś im płaci żeby wymyślali głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Litości IP: *.ghnet.pl 19.12.12, 19:23 no i do tego tramwaj 5 nie no przeciez tunel pod pkp sie bardzo przydaje, tak bardzo ze w swieta kiedy ludzie wyjezdzaja i wracaja do miasta kasuje sie jeden z nielicznych jezdzacych tam tramwajow!!! tak jak ktos napisal nizej - BANDA KRETYNOW ja do tego dodam - I ZLODZIEJI!! Odpowiedz Link Zgłoś
xelene Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo 19.12.12, 16:59 teraz to juz takie ch... tym rzadza ze najwiekszym pragnieniem ich jest zeby ludzie jezdzili warstwami w tramwajach i autobusach.Zeby to bylo dochodowe .wiec jak narzadziej ,jak najwiecej przesiadek ,jak najciasniej. Wszystko dlatego ze ukladaja te plany sk... jezdzace do pracy samochodami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bc Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 18:22 Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Kupuje starego kopcącego Diesla IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 18:58 Nie robię tym na złość ale nie mam innego wyjścia. Chcąc się poruszać po mieście właśnie inwestuje 1500 zł w stare Renault Clio w Dieslu. Jest małe (a w Krakowie brak parkingów), mało pali i dojadę nim gdzie ze chcę. Właśnie polityka miasta zniechęciła mnie w bieżącym roku do jazdy na rowerze i poruszania się komunikacją miejską. Zlikwidowali mi z osiedla Cegielniane 19-tkę z której regularnie korzystałem od 20 lat jadąc do Centrum, w ostaniach latach zaś do Galerii Krakowskiej czy na dworzec. Często jeżdżę w delegację i 19tka była idealna aby dojechać na pociąg. Teraz zamiast MPK zarobi iCar a ja oczywiście zapłacę więcej za przejazd. Korki w mieście będą większe o kolejny jeden samochód. Przez 8 miesięcy w roku jeździłem gdzie tylko się dało rowerem. Ale po zapłaceniu w tym roku dwóch mandatów : jednego za jazdę po chodniku w miejscu gdzie nagle urywa się ścieżka rowerowa (w Krakowie takich miejsc jest mnóstwo), a drugi za przejazd przy zielonym po pasach na skrzyżowaniu w Łagiewnikach w okolicznościach gdzie nikomu nie stwarzałem zagrożenia (jasne... zamiast rozsądnie ale jednak przejechać i przez 2 sek. blokować ruch kierowcom skręcającym w prawo to lepiej zejść z rowerka i dostojnie go prowadzić blokując ruch przez 10 sekund). Pi...rd...o...l.eee władze tego miasta tak jak i oni mają gdzieś nas mieszkańców, nasze uwagi i nasze codzienne problemy. Dla mnie to żadne władze miasta - to banda bezmózgich i bez wyobraźni debili. Wożących swoje tyłki służbowymi furami i nie mającymi pojęcia jak wygląda dzień życia w mieście. System przesiadkowy to fikcja... to nie metro gdzie wysiadam z jednego pojazdu i wsiadam do drugiego. Czy rządzący wzięli pod uwagę że w tym mieście przesiadka oznacza 10 minut straty na samo przejście przez przejście gdzie nie ma żadnej synchronizacji świateł - vide Rondo Grunwaldzkie - pieszy sobie może tylko pomachać jak mu odjeżdża autobus czy tramwaj stojąc jak ćwok na czerwonym świetle całą wieczność... a niech spróbuje przejść to za rogiem już czyha strażnik miejski....Czy oni wiedzą co to przesiadki dla osób starszych, schorowanych, inwalidów i matek z dziećmi ??????????? Banda kretynów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Kupuje starego kopcącego Diesla IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 20:41 Bob, aż się boję. Przybędzie jeszcze jeden "nie stwarzający zagrożenia" kierowca :-( A na temat: Zdaje się że JE Majchrowski wygrał niedawno wybory, to co narzekacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Kupuje starego kopcącego Diesla IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 21:10 tu nie chodzi tylko o Majchrowskiego ale wszystkich pieprzonych urzędników i cały ten chory system... gdzie rządzą nami ludzie niekompetentni jedynie z układów i po znajomościach. Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: Kupuje starego kopcącego Diesla 19.12.12, 22:58 Bardzo trafne uwagi. Szkoda, ze ci, do ktorych naleza decyzje nie maja o zadnym z wymienionych bladego pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 537 skandal Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.142.citypartner.pl 19.12.12, 20:59 I jak mieszkancy Kuznicy Kollatajowskiej, czy Meiera maja dojechac na pociag??? co to ma byc?????? na swieta zlikwidowac jedyny autobus???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozadowozay7 Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.142.citypartner.pl 19.12.12, 21:05 to jakas kpina przywrocic 537 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: email Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.142.citypartner.pl 19.12.12, 21:19 sekretariat@zikit.krakow.pl mozna napisac, co sie o nich mysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: email Re: Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszo IP: *.142.citypartner.pl 19.12.12, 21:20 albo prezydent@um.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.142.citypartner.pl 19.12.12, 21:54 a do praqcy na piechotę bo nie ma czym dojechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.183.226.1.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.12.12, 07:56 Aczy nie można było jeszcze bardziej namieszać, i bardziej chaotycznie tego napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popish Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 11:20 Może zawiesić wszystko i przerzucić się na nogi. Najwyraźniej dbają o nasze zdrowie. Nasze, bo po wprowadzonych zmianach widać, że sami nie jeżdżą. Skandal, będzie mały paraliż miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMASZ Komunikacja w święta - spore zmiany, zawieszone... IP: *.ghnet.pl 20.12.12, 14:17 NO WŁAŚNIE - MPK OSIĄGNIE NAJWIĘKSZE OSZCZĘDNOŚCI GDY ZAWIESI WSZYSTKIE LINIE - ciekawe ile kosztuje praca i wprowadzanie tych zmian ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Pożal się Boże władze miasta i urzędnicy IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.12, 21:32 Krakowianie wybrali sobie na kolejną kadencję prezydenta, który przy wydatnym wsparciu radnych dba o infrastrukturę sportową prywatnych klubów sportowych, w poważaniu mając podstawowe potrzeby mieszkańców. No to teraz trzeba wypić to piwo, którego się nawarzyło własnymi rękoma... Ludzie zarządzający komunikacją miejską w Krakowie powinni pojechać w podróż służbową do Bangladeszu i Indii, z pewnością wrócą z wieloma nowymi, ciekawymi pomysłami... Żałosne jest to wszystko, co ostatnio dzieje się z Krakowem. Odpowiedz Link Zgłoś