Gość: Michal Mogilska z perspektywy mieszkańca Krowodrzy [LIST] IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 18:11 Królewska łączy centrum z jednym osiedlem a Mogilska łączy kilkanaście osiedli z centrum taka jest różnica. Mam nadzieję że ZIKIT nie uprze się pod naporem grupy rowerowej i zbuduje tą ulicę jak należy. Grupę rowerową obchodzi tylko to aby przez Mogilską przebiegały dwie drogi rowerowe - nie wiem po co. Jedna ( tak jak proponuje ZIKIT) wystarczy ruch rowerowy nie jest w Krakowie tak duży aby budować dwie drogi rowerowe. Ważniejsze jest to aby największa sypialnia Krakowa nie została odcięta od dojazdu do centrum. Redaktor GW który napisał ten artykuł nie ma pojęcia o ruchu w mieście i jeśli szuka sensacji to powinien zatrudnić się w fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Mogilska z perspektywy mieszkańca Krowodrzy [LIST] IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 18:19 Mieszkałem na Królewskiej ponad dziesięć lat i zgadzam się w zasadzie z każdym słowem. Owszem, bezpieczeństwo skrzyżowania z Kazimierza Wielkiego trzeba było wymusić światłami, a żeby piesi czuli się bezpieczniej w okolicach ul. Urzędniczej, potrzebny był wiedeński przystanek, ale w obecnym stanie Królewska i Mogilska są jak niebo i ziemia. Szkoda, że ZIKiT nie chce wiedzieć, jaki jest prawidłowy kierunek rozwoju miasta i woli mnożyć wielopasmowe ścieki komunikacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Królewska wcale nie jest dobra dla KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 18:47 Królewska wcale nie jest dobra dla pasażera KM. Tramwaje mają tam często awarie albo są blokowane przez auta, a do tego wloką się 12minut na dystansie 3.5km. Dzięki takiej marnej infrastukturze komunikacyjnej zawsze śmierdzi tam spalinami, albo trzeba gnieść się w zapchanym tramwaju który częściej stoi niż jedzie. A teraz ktoś chce przenieść ten model na Mogilską, twierdząc, że to poprawi powietrze i poprawi się jakość KM. Trzeba być bardzo łatwowiernym lub naiwnym, aby myśleć, że Królewska to dobry model miasta. Albo myśleć życzeniowo, że Kraków byłby taki fajny mając takie stylowe kocie łby jak w Myślenicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Mogilska z perspektywy mieszkańca Krowodrzy [LIST] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 22:05 Wydaje mi się, że będzie najlepiej jak mieszkaniec Krowodrzy zajmie się przede wszystkim uzdrawianiem swojej dzielnicy. Ja mieszkam w dzielnicy II i nie wyobrażam sobie korków samochodowych na ul. Mogilskiej w godzinach szczytu i zanieczyszczenia powietrza spowodowanego przestojem samochodów jeśli ograniczy się ilość pasów ruchu. Ogromna ilość mieszkańców Nowej Huty dojeżdża do pracy samochodami do centralnych dzielnic Krakowa właśnie tą ulicą. Ruch jest olbrzymi również w kierunku przeciwnym. Więc może nie budujmy w tym miejscu alei spacerowej gdy realia mówią co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Mogilska z perspektywy mieszkańca Krowodrzy [ 31.01.13, 22:28 Znam nie tylko nowohucką, ale i śródmiejską część Alei Pokoju - dom rodzinny, koledzy, park. Dla mieszkańców tej ulicy, pomysł propagandystów zawężenia ul. Mogilskiej i uczynienia z niej deptakiem będzie dramatem. To wstyd, że Gazeta.pl lansuje coś takiego. Kraków potrzebuje jako łącznika między dzielnicami nowohuckimi a pozostałą częścią Krakowa dwóch szerokich ulic. Zapominają ideolodzy deptaka o tym, że będzie hala widowiskowa - sportowa na ul Lema, że będzie łącznik i że będą potrzebne dwie szerokie ulice, po to, żeby można było dojechać np. do hali na mecz koszykówki albo siatkówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otco Debilny kometarz IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.13, 01:10 Przy Królewskiej są domy mieszkalne, sklepy ... przy Mogilskiej nie. Królewska prowadzi do małego osiedla i jest nieporównywalnie krótsza. Cały ruch korkuje się na równoległej Czarnowiejskiej. Szkoda czasu na dyskusję ze ślepymi ideologami. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo zostawcie Mogilską w spokoju ! to nie Karmelicka 01.02.13, 04:49 tylko idiota może porównywać ul Mogilską z Królewską. Też jestem mieszkańcem Krowodrzy i oburza mnie jak jakiś redaktorzyna chce z nas idiotów zrobić. Przecież to widać jak na dłoni, że to artykuł sponsorowany przez grupę cwaniaków. Od kilku dni próbuje się wywołać dyskusję o problemie którego nie ma. Jest wiele innych ulic w Krakowie potrzebujących pilnej przebudowy i dostosowania do szybkiego przemieszczania się w komunikacyjnym organiźmie miasta. Deweloperskie oszołomstwo pewnie coś będzie burzyło i budowało przy Mogilskiej, kombinuje jak tu uzyskać najlepszą cenę za inwestycję. Nikt nie będzie chciał kupywać drogich mieszkań przy ruchliwym ciągu komunikacyjnym. Mam nadzieję ,że CBA czuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo zostawcie Mogilską w spokoju ! to nie Karmelicka 01.02.13, 04:50 tylko idiota może porównywać ul Mogilską z Królewską. Też jestem mieszkańcem Krowodrzy i oburza mnie jak jakiś redaktorzyna chce z nas idiotów zrobić. Przecież to widać jak na dłoni, że to artykuł sponsorowany przez grupę cwaniaków. Od kilku dni próbuje się wywołać dyskusję o problemie którego nie ma. Jest wiele innych ulic w Krakowie potrzebujących pilnej przebudowy i dostosowania do szybkiego przemieszczania się w komunikacyjnym organiźmie miasta. Deweloperskie oszołomstwo pewnie coś będzie burzyło i budowało przy Mogilskiej, kombinuje jak tu uzyskać najlepszą cenę za inwestycję. Nikt nie będzie chciał kupować drogich mieszkań przy ruchliwym ciągu komunikacyjnym. Mam nadzieję ,że CBA czuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wymiotuję Smoleńskiem, Madzią i Mogilską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 08:17 czy redaktorki (z GW też) są tak inteligentne, że nie potrafią znaleźć nowego tematu, tylko jak się czegoś ucapią to ciągną to tygodniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwion odczepcie sie od Mogilskiej - DOŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 09:31 Dobrze że są jeszcze normalni ludzie w tym mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Królewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 10:48 ul. Królewska to jedna z najbardziej klimatycznych ulic krakowa, szczególnie odcinek od podchorążych do nowowiejskiej..wysoka zabudowa, szeroko...troche mroczny nastroj:) Odpowiedz Link Zgłoś