Dodaj do ulubionych

Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle...

IP: *.cela.pl 16.03.13, 09:38
Chcemy w ten sposób nawiązać do historii miejsca, w którym powstaje osiedle; do lotnictwa, awiacji. Także mała architektura na terenie osiedla będzie do tej historii się odwoływać, chociażby ławki w kształcie śmigieł.

Co to za durne tłumaczenie, co to za kretyn?

A ten Fedorowicz to jednak żałosny jest... żeby taką wiochę popierać...

A w ogóle, to chyba mi się to śni. Do jakiego stopnia byznes rządzi miastem. Coś strasznego.

Obserwuj wątek
    • stasieczek5 Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... 16.03.13, 10:59
      Ale wypowiedzi i komentarze...
      Gdyby wszyscy ci od których zależy rządzenie (wspołrządzenie) miastem walczyli o jego dobro, a w tym przypadku o zminimalizowanie negatywnych skutków działalnosci tzw. deweloperów, byli równie twardzi jak przy wyborze nazwy.
      Ale - nie. No i mamy efekty.
      Z jednej strony święte oburzenie "co to za nazwa" ale z drugiej strony pełna uległość w stosunku do planów zabudowy, zezwoleń na wszelkie przeróbki i pseudomodernizacje itp itd.
      Para w gwizdek. Byle do "sitka" (mikrofonu) przed kamery czy na łamy aby potencjalni wyborcy widzieli JAK MY WALCZYMY O NASZE WSPÓLNE DOBRO...
      Żenada, Państwo Radni, żenada...
      • Gość: zxc niech sobie nazwą osiedle "wilgotna cipka" IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 11:39
        jak chcą, a radni niech się zajmą dziurami w chodnikach a nie pierdołami
    • konsulhonorowypernambuco Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... 16.03.13, 11:02
      Idąc tokiem myślenia p. Woźniakiewicza, proponuję nazwanie nowego oiedla imieniam "Żołnierzy Przeklętych", "Ofiar Katynia", "Tragedii Smoleńskiej", "Zamordowanych Poczętych". Panu Woźniakiewiczowi proponuję, by nie uszczęśliwiał przyszłych wł;aścicieli i lokatorów tego i innych miejsc. Może sobie godnie nazywać np. łazienkę, swój pokój. Wszystkie ingerencje w prywatne inwestycje niech sobie daruje. o, chytba że przemianujemy jego osiedlae na "Narodowej Tromtadracji i Godności".
      • kflynn Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied 16.03.13, 11:27
        No nie, nie zapędzajmy się tak. Developer może nazwać sobie do woli i tak każdy będzie wiedział co to za os. Avia - mogą banery sobie z tym wieszać, drukować ulotki, napis nad bramą wjazdową zrobić - nic nikomu do tego.

Ale wpis takiej nazwy do oficjalnych miejskich dokumentów to już nie jest wyłącznie prywatna sprawa inwestora, bo dokumentacja miejska nie jest prywatną dokumentacją developera, a właśnie sprawą dotycząca już miasta.
    • tupkal Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... 16.03.13, 11:19
      Panie Krzysztonek! Masz Pan rację, ale nie kompromituj się Pan. Jak to nie wiesz Pan, co to jest Avia? Avia to Fabryka Obrabiarek Precyzyjnych
    • Gość: oszołom Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 11:20
      A co ci się nie podoba w nazwie Avia ? Nie masz innych problemów ?
      Może bardziej podobało by ci się os.Ofiar Smogu ?
      • Gość: Luiza Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 11:56
        Co się nie podoba? Literka "v", której, jak rzekł kiedyś Jaruzelski - nie ma w polskim alfabecie :). Ale tych martyrologicznych nazw też nie lubię. Mieszkałam kiedyś (w innym mieście) przy ul. Ofiar Oświęcimia i choć głęboko współczułam ofiarom, to sama nie czułam się dobrze, ilekroć tę nazwę wymieniałam. Teraz jeżdżę przez Rondo Ofiar Katynia i mam dziwne odczucia, zwłaszcza gdy ktoś mówi >to cholerne Rondo (...)<.
        • Gość: reni budimex rulez IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 20:32
          No bo od dłuzszego czasu to jest przecież Rondo Ofiar ZIKITu!
    • kflynn Dzielni radni walczą o dobro... 16.03.13, 11:24
      No proszę, jak chodzi o nazwę to pierwsi to walki o dobro miasta, ale jak wydawano zgody i pozwolenia na taką dziką zabudowę to nikogo do walki nie było. W końcu nie problemem jest jakość architektury, jej urbanistyczny plan, a nazwa!
      • Gość: Brocccoli Fał? A Fe! IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 11:33
        Rozumiem, że to brzmi tak modnie i europejsko, bo ma w nazwie V. Polski język nie wystarczy? Jestem w stanie zaakceptować nazwę wymyśloną przez inwestora, mieszkańców, ale jeśli jest poprawna, po polsku i nawiązuje do istniejącego nazewnictwa. Kiedy Kraków wchłaniał (czy łączył) okoliczne wioski, nazewnictwo ulic i dzielnic nawiązywało do osadnictwa. Tak mamy Nową Wieś, Czarnowiejską ale i Smoleńsk, Retoryka itd. W tych nazwach zamyka się historia. Co da nam 'Zielony domek' czy inne ckliwe badziewie? A jak z niczym się nie kojarzy to miejsce, to pozostaje ten bank zasłużonych. Ofiar Smogu też jest niezłe. :D

A, jestem zwolennikiem nadawania nazw osiedlom zamiast masy bloków obok siebie o tych samych numerach, ale przy innej ulicy.
      • stasieczek5 Re: Dzielni radni walczą o dobro... 16.03.13, 17:17
        100 % racji.
        Dałem temu wyraz w swoim wpisie (poz. 2)
        pozdrawiam
    • tymon99 Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied 16.03.13, 11:24
      będzie tak, jak to zwykle z budimexem bywa: posmarują i dostaną, czego chcą.
      • Gość: antytymon Avia! Wolę to niż 'Ofiar smogu', heheheheheehe IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 11:32
        O tymonek czuwa. I buzzuje i troluje. Ciekawe, kto za to płaci, hehe??? ;-)

• tymon99 Re: Avia! Wolę to niż 'Ofiar smogu', heheheheheeh 16.03.13, 14:41
          nie mieści ci ci się w głowie, że można coś robić nie za pieniądze?
    • Gość: pułkownik wreszcie fajna nazwa IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 11:29
      Tylko kretyn może narzekać na fajną nazwę. Ale co zrobic, jak towarzystwo z blokowisk z płyty przywyklo do pułków, batalionów, bitew, czołgów i armat. Na czole se czołg namaluj.
      Potrafisz tylko wyśmiac i pomarudzić - jakie to prowincjonalne...
      • eminey Re: wreszcie fajna nazwa 16.03.13, 21:06
        Jaka nazwa takie peany...
    • kflynn A gdyby tak jak stadiony... 16.03.13, 11:32
      ...możnaby na tym zarobić. Skoro inwestor chce, to czemu miasto nie mogłoby na tym dodatkowo zyskać sprzedając prawa do nazw developerowi jeśli ten bardzo chce. Dość tych uciśnionych, ofiar i walczących tworząc martyrologię narodu mapą osiedli w mieście. Chce ktoś komercyjna nazwę, to wprowadźmy do tego adekwatny komercyjny mechanizm sprzedaży do tego prawa i jeszcze się na tym zyska.
      • Gość: krk Re: A gdyby tak jak stadiony... IP: *.146.118.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.03.13, 13:13
        Popieram!
        Jak ktoś chce mieć tablicę rejestracyjną na swoim samochodzie z wymyśloną przez siebie nazwą, to musi za to zapłacić. A jak nie chce płacić, to dostaje numer "z urzędu".
        Dlaczego nie zrobić tak z nazwami osiedli?
      • eminey Re: A gdyby tak jak stadiony... 16.03.13, 21:07
        Mysle, ze inwestor juz zaplacil.... :)
        • kflynn Re: A gdyby tak jak stadiony... 17.03.13, 00:50
          W sumie... Nie doceniłem mocy nabywczej pieniądza. Kwestia tylko do jakiej kasy ta zapłata idzie.
    • Gość: kicor Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... IP: *.centertel.pl 16.03.13, 11:44
      Dobrze, że są przynajmniej jeszcze tacy, którzy potrafią sprzeciwić się deweloperom.
      A ten fedorowicz? Szkoda gadać...
    • Gość: ryter Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 13:42
      Chodzi o zwykłe zrozumienie istoty demokracji. Deweloperowi wolno jest zaproponować nazwę, ale jej nazwa oddziałuje na wszystkich obywateli miasta, którzy będą się nią posługiwać po wsze czasy, dlatego takim samem prawem tych obywateli (reprezentowanym przez radnych) jest sprzeciwić się wymyślonemu nazewnictwu albo je zaakceptować. Tyle, że radni powinni myśleć w szerszymi kontekście. "Avia" w dotychczasowe nazewnictwo się nie wpisuje i cieszy mnie negatywna opinia w tym przedmiocie. Tyle.
      • Gość: abc Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied IP: *.compower.pl 16.03.13, 16:08
        Do czego nazwa Avia nie pasuje? Do II Pułku Lotniczego, czy Dywizjonu 303 też związanego z lotnictwem?
        • Gość: jezioro Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 19:36
          zobacz w słowniku co znaczy avia po łacinie. Jeżeli już lotnictwo to np. osiedle volanta :D
    • Gość: st Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.13, 14:20
      Jest jeszcze jeden aspekt. Jeśli taka nazwa nie zostanie przyjęta to być może nie będzie przyjęta żadna. I tak jak jest w Dębnikach jest os. Chmieleniec i os. Europejskie a wszyscy i tak mówią na to Ruczaj, tak tu będą mówić - no właśnie jak?
      • tymon99 Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied 16.03.13, 14:45
        a po co w ogóle ktoś miałby mówić o tych slumsach?
      • Gość: st Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.13, 17:24
        A ty jak zwykle trolujesz. Czyżyny czy Ruczaj to nie slamsy choć wyobrażam sobie lepsze miejsca do zamieszkania.
        • tymon99 Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied 16.03.13, 21:29
          czyżyny, nie. affia, tak.
      • eminey Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied 16.03.13, 21:11
        Czy w jezyku polskim istnieje v?

Poza tym dla mnie ewentualne mowienie o nawiazaniu do tradycji to kpina.

Inwestor sam zniszczul pas startowy, wiec przeszlosc zniknela bezpowrotnie.
        Lawki w ksztalcie smigla? Nie posuwajmy sie do tandety...
        • tymon99 Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied 17.03.13, 09:36
          eminey napisał:

> Czy w jezyku polskim istnieje v?

owszem, jak najbardziej istnieje.
          • eminey Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied 17.03.13, 11:46
            Mea culpa, rzeczywiscie.

Niemniej jej znaczenie jest raczej historyczne, a polskie slowa z 'v' sa pochodzenia wlasnie lacinskiego.
    • urbanizm Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... 16.03.13, 15:36
      Wg mnie należałoby przemianować Czyżyny na jakąś lepszą nazwę. Może Twoja Olsza? Może Zielone Śródmieście? Albo chociaż Radosne Czyżyny. To na pewno pomogłoby inwestorowi.
    • Gość: jordi Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 15:55
      odpowiedz na pytanie co znaczy "avia" jest proste-po łacinie to ..."babcia":)
    • Gość: ehehehe Pierwsza część nazwy już jest :) "AVIA VON" IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 16:59
      Nawet już opisano parkan.
      • Gość: hyhyhy Zdjęcie nazwy "AVIA VON" IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 17:24
        goo.gl/wjYvQ
    • Gość: Wanda A moze nazwa: IP: *.naszasiec.net 16.03.13, 18:03
      os. Bezmyślności urzędniczej? - zabudowany korytarz przewietrzania miasta!
    • atosatos1 Jedyna słuszna nazwa to Jana Pawła2 16.03.13, 18:36
    • flamengista No i co w tym złego? 16.03.13, 18:53
      Kto będzie najbardziej niezadowolony z nazwy osiedla "Pod rozkoszną pierzynką"? Ano sami mieszkańcy. I najwyżej nikt nie kupi tam mieszkania.

Akurat w przypadku os. Avia nie nazwa jest problemem, a zagospodarowanie terenu i brak infrastruktury. Niech się nazywają, jak chcą!
      • eminey Re: No i co w tym złego? 16.03.13, 21:21
        Moim zdaniem jest do dalsze antagonizowanie mieszkancow starych z nowymi. Stworzenie sztucznych podzialow i poglebianie juz istniejacych.

Skoro juz nawet nazwa osiedla ma ich nie laczyc...
      • kflynn Re: No i co w tym złego? 17.03.13, 00:52
        Ale o czym my wciąż rozmawiamy. Jak developer chce drukować na ulotkach taką nazwę czy nawet nad bramami wjazdowymi dla mieskzanców to może sobie do woli i nikomu do tego. Rozchodzi się jednak o wpisanie tego na oficjalne mapy miejskie, a to już nie jest sprawa li tylko inwestora, a staje się miejska.
    • eminey Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied 16.03.13, 20:17
      "Innego zdania są radni miasta z komisji kultury, a właściwie z zespołu ds. nazewnictwa w komisji kultury - to oni mają największy wpływ na oficjalne nazewnictwo ulic, placów i osiedli. Przygotowana przez nich uchwała w sprawie inwestycji Budimeksu zostanie skierowana pod głosowanie na sesji rady miasta. Radnym z zespołu nazewnictwa nazwa proponowana przez dewelopera raczej przypadła do gustu."

Radni podkreslaja tez, ze wszelkie zarzuty o korupcje to pomowienia i zaden z nich nie jest prawdziwy!
    • Gość: yarow12 Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 00:57
      najpierw oddajcie pas startowy. Później pogadamy.
    • Gość: art Re: 303 - kompletny brak logiki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 10:25
      Typowy głos oszołoma. Przytaczasz logiczny i sensowny argument a potem oceniasz go jako "wiochę". Lepiej zamilcz i "wstydu oszczędź".
      Akurat pomysł wydje sie dobry z uwagi właśnie na tradycje tego miejsca. Całe szczęście, że są radni, którzy dostrzegaja oczywisty sens tej propozycji. Inni, którzy dają świadectwo widocznych granic swego intelektu protestują tylko dlatego, że to nie ich pomysł tylko "prywatnej firmy". Mam litość, więc nie będe juz komentował tego, że Pan Radny , który chce uchodzić za obrońcę pasa startowego dawnego lotniska nie wiec co oznacza słowo AVIA (!). Żenada.
      • eminey Kolejny klakier? 17.03.13, 11:49
        Byc moze radny wlasnie wie, co znaczy Avia:
        translate.google.pl/#la/pl/avia
        pl.glosbe.com/pl/la/babcia
        stad opor?
    • Gość: duch Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 11:12
      Głos Pana Przewodniczacego czternastki, który nie wie do czego nawiązuje nazwa AVIA, to faktycznie żenada i wstyd. Opinania Pana Radnego W. o nazwach "godnych", to głos ( i co gorsze sposób myślenia ) rodem z filmu Rejs. Najgorszej jest to, że nie mówimy o skeczu jednego z kabaretów, tylko o prawdziwych wypowiedziach ludzi, którzy chcą decydować o wspólnych sprawach. A tym wszystkim "prawdziwym polakom" i "patriotom" , którzy się oburzają, że litera "V" nie ma nic wspólnego z polskością, pragnę przypomnieć o najwyższym polskim odznaczeniu wojskowym Virtuti Militari. Może trzeba natychmist zmienić i tę nazwę na bardziej "godną"?
      • eminey Klakier2 17.03.13, 11:54
        Pewnie to samo ip...

forum.gazeta.pl/forum/w,410,143240410,143264655,Kolejny_klakier_.html
        • Gość: lokator Re: Klakier3 i 4? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 12:58
          Typowy brak argumentów. To forum opinii i czekamy na argumenty! Kolego eminey , widzimy, że pracujesz ciężko na drugim etacie, choć możliwe, że każą ci to robić jako akt oddania i lojalności i Twój pracodawca nie płaci Ci za Twoja mojsza "obywatelska" postawę. Jeśli robisz to powodowany bezinteresowną zawiścia kierowana do Twoich przyszłych sąsiadów, to niewiele zmienia - czekamy na argumenty. Czasem piszesz coś sensownego a czasem podobnie do stylu tymona czyli zero argumentów . Pozdrawiam.
          • eminey Re: Klakier3 i 4? 17.03.13, 21:47
            Pisalem juz o tym pare razy, ale widac dalej bez efektu. No coz, zrobie to raz jeszcze:
            Nie moze byc mowa o zawisci, bo ja niczego nikomu tutaj nie zazdroszcze.

Nie wiem naprawde, kto mialby mi placic. Moze wymienisz te osobe?

Co do dluzszej oceny, to prosze:
            "Myslalem, ze w swojej bezczelnosci deweloperzy juz dalej posunac sie nie moga...a jednak.
            Mozna sie tylko domyslac jakie korzysci widza w ewentualnej zmianie nazwy miejscy radni... bo dla obecnych i przyszlych mieszkancow jest to dodatkowy czynnik antagonizujacy. Roznic tych ludzi bedzie wszystko...nawet nazwa osiedla.

Oczywiscie radni, choc udaja, ze tego nie widza, strzelaja sobie w stope.
            Tej inwestycji towarzyszy cala masa bledow: od uchwalenia pierwszego planu zagospodarowania takiego, ze sad go uchylil, poprzez sprzedaz dzialek prywatnemu inwestorowi, zezwolenie na rozbiorke i "zagospodarowanie" pasa startowego, az po - typowe dla ruczaju - budownictwo, gdzie sasiad sasiadowi zaglada do zupy.
            Wydawac by sie moglo, ze wiecej bledow popelnic sie nie da...a jednak.
            Radni idac kolejny raz deweloperowi na reke, zmieniajac nazwe osiedla, niejako legitymizuja wszystkie jego wczesniejsze poczynania.
            Dodatkowo po raz kolejny okazuje sie, ze wladze miasta wyzej cenia interes dewelopera, niz zdanie mieszkancow...czy chocby radnych dzielnicy.

Zastanawiajaca jest rola dzielnic i ich rad w wspoltworzeniu Krakowa. Po raz kolejny decyzja zostaje podjeta nad glowa przedstawicieli dzielnicy. Ci nie maja nic do powiedzenia...to po co dzielnice i radni?

A moze inwestor pojdzie jeszcze dalej i zaproponuje utworzenie...nowej dzielnicy? Byc moze ktorys z radnych miejskich sie zgodzi i ciekawie to uzasadni...

Pewne jest natomiast, ze w przypadku zgody, takich wnioskow pojawi sie znacznie wiecej.
            Mapa Krakowa moze wygladac bardzo fantazyjnie..."

JEszcze jako PS moge dodac, ze budowa zaczela sie przed otrzymaniem pozwolenia na budowe.

PPS Ty tez nie przedstawiasz zadnych argumentow. Napisales(as) od tak - zeby mnie zrugac.
            Tylko mnie to nie boli, a dyskusji nie posuwa naprzod...
      • tymon99 Re: Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osied 18.03.13, 00:02
        a tak konkretnie, do czego niby nawiązuje? bo też nie wiem..
    • Gość: ARCHIEKT Os. Avia? Prywatny inwestor chce nazwać osiedle... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.13, 21:34
      TO SZCZYT OBŁUDY, ZNISZCZYĆ, ROZWALIĆ, STARY PAS STARTOWY I WPIERAC MIESZKANCOM I PRZYGŁUPIM RADNYM, ŻE OSIEDLE BEDZIE SIĘ TERAZ NAZYWAŁO NA CZESC LOTNICTWA AVIA...
      BUDMIEX, WON DO WARSZAWKI .
      B2 STUDIO, NIE DAWAJCIE DUPY JUZ TAK NISKO....

• Gość: Stop "avia" Blokowisko "avia", powstaje w Czyżynach... IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.13, 17:35
      a dokładniej na terenie osiedla 2 Pułku Lotniczego. Bloki powinny więc mieć adres, os. 2 Pułku Lotniczego i tak dalej... "avia", nie nawiązuje w żaden sposób, do przeszłości historycznej tego miejsca. pan miś, powinien przestać pie**** głupoty!
      • Gość: stop ciulom Re: Blokowisko "avia", powstaje w Czyżynach... IP: *.centertel.pl 05.04.13, 09:51
        Pojedź na miejsce i zobacz, gdzie budują. Nowe osiedle nie ma nic wspolnego z tą wojskową nowomową.
        Radni nadali właśnie nazwę ulicy, ktorą tam wybudowali i raczej adresy powinny być od niej, a nie od tego socjalistycznego blokowiska, na którym pewnie zmuszony jesteś mieszkać.
        • Gość: wodnikSzuwarek Re: Blokowisko "avia", powstaje w Czyżynach... IP: *.tktelekom.pl 05.04.13, 10:37
          stopciulu, nie ma to rzeczywiście jak zamieszkać w avia-apartamętowcu
          blok od bloku o 5 metrów :-) nie w obrzydliwym socjalistycznym blokowisku...
          • eminey Re: Blokowisko "avia", powstaje w Czyżynach... 05.04.13, 12:42
            Nieprawda! W broszurce dewelopera napisali inaczej!

Ma byc zielen, boiska i tereny rekreacyjne!

Beda! Na pewno!
        • Gość: stop avia Gość portalu: stop ciulom napisał(a): IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.13, 14:35
          > Pojedź na miejsce i zobacz, gdzie budują. Nowe osiedle nie ma nic wspolnego z t
          > ą wojskową nowomową.
          > Radni nadali właśnie nazwę ulicy, ktorą tam wybudowali i raczej adresy powinny
          > być od niej, a nie od tego socjalistycznego blokowiska, na którym pewnie zmuszo
          > ny jesteś mieszkać.

Po pierwsze przestań mnie obrażać, bo ja ciebie nie obrażam. Po drugie, piszesz "Pojedź na miejsce i zobacz, gdzie budują." a później "a nie od tego socjalistycznego blokowiska, na którym pewnie zmuszony jesteś mieszkać." przeczysz samemu sobie... Dla twojej wiadomości, byłem widziałem lokalizacje blokowiska (mieszkam niedaleko), na którym ty zapewne będzie wegetował... Tak się szczęśliwie składa, że będziesz mieszkał na osiedlu 2 Pułku Lotniczego, w dzielnicy Czyżyny. "Radni nadali właśnie nazwę ulicy, ktorą tam wybudowali" Radni nie wybudwali żadnej ulicy (zanim coś napiszesz, sprawdź dokładnie), uliczkę, nie ulicę, wybudował deweloper... osiedle natomiast będzie mieć adres 2 Pułku Lotniczego, wiesz czemu? Bo przy nowowybudowanej uliczce, nie ma i narazie nie będzie innych bloków, pozatym uliczka ta kończy się w szczerym polu, więc zanim nie wybudują nowych bloków, uliczka ta będzie nieużywana (od strony Stella-Sawickiego, jest zagrodzona, wiesz?), dojazd do 2 bloków jest przez osiedle 2 Pułku Lotniczego. Te dwa bloki to zalążek nowej części, całego osiedla 2 Pułku Lotniczego. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka