Dodaj do ulubionych

Kraków stał się normalnym miastem

27.04.13, 22:20
Tak, stał się normalnym miastem na chwile, na ten długi weekend, bo cała napływowa dzicz i chołota wyjechała do swoich domów. Nie słychać w wynajętych przez "studentów" mieszkaniach bezustannych pijackich ryków, głośnej dudniącej muzyki i zakłócania spokoju. Nikt nie parkuje na chodnikach, trawnikach i przejściach dla pieszych, można bez trudu zaparkować samochód w miejscu zamieszkania i pospacerować po Rynku nie słysząc wulgarnej mowy rozszalałego podpitego i bezkarnego bydła. Nie widać włóczących i zaczepiających ludzi band, bo wszystko na wsi. Nie ma półgłówków jeżdżących i zmieniających pas ruchu bez kierunkowskazów i zajeżdżających drogę, nie ma bezmyślnych i bezkarnych kretynów wyprzedzających przed skrzyżowaniem i przejściem dla pieszych nie mówiąc już o stałym przejeżdżaniu linii ciągłej. Niestety, długo normalnością się cieszyć nie będziemy, weekend się skończy i wszystko znowu wróci do "normy". No cóż, taka ta "nowa, wolna, styropianowa i katolicka" Polska. Smutne, że Polska i Naród psieje a władza bezsilna i nie rokująca nadzieji na to, że poradzi sobie z tym problemem i doprowadzi do ucywilizowania wszechobecnej dziczy.
Obserwuj wątek
    • c.t.k Chołota wyjechała-hołota została. 28.04.13, 07:34
      • papawulon1 Re: Chołota wyjechała-hołota została. 28.04.13, 21:55
        Jeżeli w zamieszczonym tekście tylko to cię zainteresowało i tylko c zauważyłeś to od tej pory do ciebie mogę pisać ch i pewnie już nie będziesz musiał wysilać się z odpowiedzią, bo będzie to zgodne z pisownią.
        • wynick Re: Chołota wyjechała-hołota została. 28.04.13, 22:23
          Weź jeszcze trochę tego pawulonu bo ci zylka pęknie z frustracji.
          • papawulon1 Re: Chołota wyjechała-hołota została. 29.04.13, 10:51
            Tobie nie pęknie, bo Ty z tej opcji i bronisz "uzyskanych wartości". Pewnie niewielkim wysiłkiem je osiągnąłeś, sprzedając ziemię, którą ojciec dostał z Reformy rolnej i usiłujesz końskim dowcipem te "wartości" utrzymać.
            • szy21 zgoda z Pawulonem 29.04.13, 12:05
              lubię takie okresy

bardzo fajnie też w Krakowie jest zawsze 1 listopada,
              jak
              wieś wyjeżdża na rodzinne groby

wtedy Kraków jest ... Krakowem... !
              • seven Re: zgoda z Pawulonem 29.04.13, 12:40
                mam to samo, z premedytacją spędzam co roku wszystkie (albo przynajmniej większość) długich łikendów w krakowie, można wreszcie żyć jak człowiek, mniej ludzi, mniej sfrustrowanych kmiotów na ulicach, cisza, spokój, a jednocześnie miasto funkcjonuje zupełnie normalnie, wszystko co potrzebuję mogę załatwić. także teraz - te 10 dni, to czuje się jakbym był na wakacjach, tylko że nie muszę nigdzie wyjeżdżać.
            • wynick Re: Chołota wyjechała-hołota została. 29.04.13, 18:08
              A skąd ty możesz wiedzieć jakie wartości wyznaję, ile mam ziemi i skąd.
              Nabzdyczasz się jak nie przymierzając forumowy doktorek, tyle że on ma trochę więcej poczucia humoru.
              I jeszcze jedno: nie wycieraj sobie swojej sfrustrowanej gęby moim Ojcem.
              Internet to niezbyt bezpieczny azyl.
              • papawulon1 Re: Chołota wyjechała-hołota została. 29.04.13, 23:20
                Nie strasz, nie strasz. Sprzedaj resztę ziemi i kup apartament a nie wynajmuj mieszkania kwaterunkowego. Twój ojciec, jakby wiedział co z syna wyrosło i , że na łatwiznę poszedł, bo ziemi mu się nie chce uprawiać to by się w grobie przewracał.
                • wynick Re: Chołota wyjechała-hołota została. 29.04.13, 23:43
                  Ten nick, ten styl, kapralski dowcip, upstrzona błędami "polszczyzna".
                  Nie napinaj się już zakompleksiona miernoto, bo "nie chce mi się z toba gadać".
                  • papawulon1 Re: Chołota wyjechała-hołota została. 30.04.13, 22:18
                    Zauważyłem dzisiaj, że dziczy znowu ubyło. Zostało wprawdzie jeszcze trochę takich nowych "ynteligentow", ale i oni nie potrafią sie całkiem zamaskować skąd pochodzą i są widoczni . Ponieważ aktualnie są w mniejszości to i ryja nie drą, bo mocni są tylko w kupie. Ten problem może wyreguluje się dopiero w trzecim pokoleniu a studyja i dochturaty za jajka i masło nie stanowia wystarczającej zasłony.
        • c.t.k Ci ,którzy zostali w mieście-poszli na Zakrzówek:) 30.04.13, 10:18
    • tymon99 Re: Kraków stał się normalnym miastem 10.05.13, 22:37
      papawulon1 napisała:

> chołota

rada na przyszłość: nie używaj rzeczowników, których nie potrafisz napisać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka