Dodaj do ulubionych

Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ...

• Gość: oburzona Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... IP: *.kielce.vectranet.pl 29.04.13, 09:14
      wiec niech teraz banda dzieciaków z fejsa zwoła akcje ,,POSPRZATAJMY PO SOBIE".... Zakrzówek super miejsce, szkoda ze są wsrod nas tacy ,,debile" którzy nie dbaja o to co wokól nich...;(
    • Gość: alex Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... IP: *.183.243.248.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.04.13, 09:14
      Oto inteligencja krakowskich policjantów: "- Widziałem tłumy młodych ludzi kupujących w okolicznych marketach wódkę i piwo. Takich kolejek nie było tu nigdy - mówi Florian, mieszkaniec Ruczaju. Impreza ruszyła koło południa. Na trawie rozłożono scenę dla zaproszonych DJ-ów. - Wtedy przyjechała straż miejska i zabroniła grania, zaczęła na potęgę wlepiać mandaty. Na szczęście policjanci ich uspokoili, przekonując, że nie ma mowy o żadnym wykroczeniu - opowiada uczestnik. Ale scenę szybko zwinięto."
      Po czym okazało się, że policja sama wypisała mandatów na 10.000 zł., a impreza wymknęła im się spod kontroli. Uważam, że policjanci, którzy przerwali interwencję straży miejskiej na początku są pośrednio odpowiedzialni za kradzieże, zranienia i wypadek na skałkach!
      • olias Re: Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No 29.04.13, 16:22
        nie jarzysz? dwie organizacje dobierały się do tych samych pieniędzy. Więc silniejsza przepędziła słabszą. jak to w przyrodzie ...
    • bulka_online Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... 29.04.13, 09:19
      To jest wizytówka krakowa jaką pamietam mieszkając tam przez rok.
      Nic się nie zmieniło w tym okropnym krakowie. To chyba taka miejska tradycja.
    • Gość: mar Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... IP: *.metal.agh.edu.pl 29.04.13, 09:35
      bydło, nie obrażając krów, prymitywne jednostki,
      trudno sie dziwic ze Polacy wierza w zamach w Smolensku jesli mamy takich obywateli
    • Gość: gośc Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... IP: *.pogodnanet.pl 29.04.13, 09:38
      Szkoda że nikt nie pokaże jak wyglada co niedziele, teren po zakończeniu giełdy samochodowej w Gliwicach.
    • Gość: Mariusz Pokolenie JP2. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 09:38
      I wszystko w temacie.
    • Gość: kredka Policja pojechała się nachapać IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 09:48
      Policja pojechała na Zakrzówek się nachapać łatwej kasy z mandatów, ale pilnować bezpieczeństwa to już nie było komu. Gratulacje.
      • pare.slow Re: Policja pojechała się nachapać 29.04.13, 09:59
        Sami sie pilnujcie i po sobie sprzatajcie mlodzi pijacy w parkach!!
    • pare.slow Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... 29.04.13, 09:52
      Ciesze sie, ze nareszcie ktos to pokazuje i porusz problem!

OTO GDZIE BYLE SWINIE MIEJSKIE!

Takie plakaty z takimi fotografiami pokazlo miasto w Oslo w srodkach transportu miejskiego.
      Trzeba uczyc i pokazywac problem.

Tu w naszym pieknym malym parku kosze saco krok,
      ale Swinie Miejskie po wypiciu piwa rzucaja butelke za siebie na trwanik ,
      a ci tzw lepiej wychowani po prostu odchodza, zostawiajac butla przy lawce.
      CIEZKO DO KOSZA PODEJSC SWINI MIEJSKIEJ!
    • pare.slow Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... 29.04.13, 09:55
      Sorry za bledy, to tekst poprawny:

Ciesze sie, ze nareszcie ktos to pokazuje i porusza problem!

OTO GDZIE BYLY SWINIE MIEJSKIE!

Takie plakaty z takimi fotografiami pokazlo miasto w Oslo w srodkach transportu miejskiego.
      Trzeba uczyc i pokazywac problem!

Tu w naszym malym parku kosze sa co krok,
      ale Swinie Miejskie po wypiciu piwa rzucaja butelke za siebie na trawnik ,
      a ci tzw lepiej wychowani po prostu odchodza, zostawiajac butle przy lawce.

OJ CIEZKO DO KOSZA PODEJSC SWINI MIEJSKIEJ!
    • Gość: Zyta Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 09:56
      Dzicz. Oto jak się "bawi" polska młodzież. Wstyd.
    • Gość: Sandra Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 09:56
      Większość komentarzy pod tym artykułem pochodzi z kategorii "nie wiem, to się wypowiem". Temat zszedł na politykę, religię, historię, migrację ...
      Najpierw obelgi i poniżenia szły w stronę rzekomych 22 tysięcy uczestników, później zaczęliście sobie nawzajem skakać do gardeł. Nie wiem co jest gorsze, ale fakt jest jeden. Całe społeczeństwo zmierza do autodestrukcji. Jedni trochę wolniej, drudzy szybciej.
      Zaczynam dostrzegać wiele plusów z mojej nieco aspołecznej postawy.
    • Gość: Zdzisek Nie jest problemem impreza masowa tylko stan IP: 195.150.64.* 29.04.13, 10:01
      kultury polskiego społeczeństwa. Tam byli przynajmniej w jednym miejscu. W przeciwnym razie "bawili by się" w różnych punktach miasta i w wielu miejscach by zakłócali i w wielu miejscach by naśmiecili. Rodzina nie wychowuje, bo chamstwo też się przecież dziedziczy. Szkoło też tego nie robi, bo zadaniem szkoły jest teraz wychowanie roboli umiejących wypełniać testy i nic więcej. Dodajmy do tego patologiczne państwo które zarabia na ludzkich nałogach (akcyza!) i nie czuje tu żadnego dyskomfortu etycznego. Mandaty za zaśmiecanie nie są wychowawcze. Tylko sprzątanie miasta w ramach obowiązkowych prac może poskutkować.
    • sportyeti Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... 29.04.13, 10:16
      Redaktorzy przedstawili to tylko w pejoratywnym świetle, tak jakby nie było tam ludzi, którzy nie kradli, bili się, śmiecili... Impreza ta jest organizowana co roku i jakoś w tym dopiero służby sobie o tym przypomniały. A prawda jest taka, że więcej tragedii, które tam się wydarzyły, była w normalnych dniach bez żadnych organizowanych imprez. Co prawda, kradzieże i takie chamskie śmiecenie to już totalne przegięcie zważywszy na to, że głównie poszli tam studenci, rzekłoby się dawniej o nich- ostoja polskiej kultury i ogłady...
    • litespeed Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... 29.04.13, 10:40
      Jaka impreza takie i jej później efekty.
    • Gość: kkk Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.13, 10:41
      Kompletnie nic bym nie miał przeciwko, gdyby nie te śmieci. To samo jest we Wrocławiu nad Odrą, wzdłóż całego brzegu butelki, papierki itd. Piwo pod chmurką było by legalne, gdyby nie było tyle syfu dookoła. Jak ktoś jest taki super przedsiębiorczy że zorganizował bibe, to by coś na śmieci też zorganizował. Teraz pojedźcie po mnie, wszyscy płacący podatki...
    • Gość: rr kolejny przykład.. IP: *.skawsoft.com.pl 29.04.13, 10:47
      Kolejny przykład, że facebook to jeden wielki śmietnik.
    • Gość: jutro Bydła proszę nie obrażać. IP: *.gdynia.mm.pl 29.04.13, 10:50
      I jeszcze ten syf który po sobie zostawili, więc proszę bydła nie obrażać.
    • ladychapel P....le fejsa 29.04.13, 10:51
      www.youtube.com/watch?v=N9FRFIWtuzw
    • j-230 Re: Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No 29.04.13, 11:16
      WIADOMO """"""" POLSKA """"""""""""""LENISTWO NARODOWE I CIĘŻKIE SIĘ MODLENIE ZYGAĆ MI SIĘ CHCE JAK WIDZĘ TO SIĘ ROBI W POLSCE KATOLICKIEJ KRAKÓW NALEŻY ZBURZYĆ NATYCHMIAST !!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jacenty Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... IP: 149.156.167.* 29.04.13, 11:20
      Sam mieszkam na Ruczaju i nie życzę sobie takich imprez .Co to jest JEDEN OCHRONIARZ NA CAŁY TEREN.PEWNIE BOI SIĘ WYJŚĆ ABY NIE DOSTAĆ PO MORDZIE OD IMPREZOWICZÓW.Poza tym teren powinien być ogrodzony NIE SIATKĄ ,ALE PARKANEM ABY NIKT NIE MÓGŁ WEJŚĆ NA TEREN KĄPIELISKA, KTÓRE JEST NIE DOPUSZCZONE DO UŻYWALNOŚCI A TYM BARDZIEJ TAKICH IMPREZ.CZY MIASTO BĘDZIE ODPOWIADAĆ ZA DALSZE ŚMIERCI NA ZAKRZÓWKU
      • Gość: Smok Wawelski Re: Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 03:40
        Pier...lisz jak potłuczony.
        Impreza była o prawie 1 km od skał twardowskiego i prawie 1.5 km od kąpieliska. A od Twojego Ruczaju jakieś 3-4 km. Więc chyba troszkę ci się coś pokręciło, albo trollujesz mieszkając w Wólce Tarnowskiej i pisząc pod wpływem artykułu.
    • urbanizm Re: Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No 29.04.13, 11:36
      Czy tak trudno korzystając z facebooka i metod wywiadowczych ustalić organizatorów, osoby zapraszające inne (a więc uczestniczące w organizacji) i te osoby obarczyć kosztami sprzątania?
      Czy na prawdę to ja ze swoich podatków mam płacić za swołocz nie potrafiącą po sobie posprzątać?
      Jakby jeden bałwan z drugim musieli zapłacić po kilkadziesiąt tysięcy złotych to może wytworzyła by się w ich wątłych umysłach pewna refleksja odnośnie skutków i odpowiedzialność za swoje czyny.
      • Gość: Pawel Re: Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No IP: *.scansafe.net 29.04.13, 16:03
        Czy skoro nie bylo zadnej organizacji, tylko ktos rzucil pomysl, to ma byc karany jako organizator?
        Czy kazdy kto zaznaczyl na facebooku ze idzie to poszedl? Czy to byla imienna impreza? Jakie dowody sa na to ze ktos byl lub nie byl na tej imprezie? Ja bylem chociaz nie jestem na facebooku... Kumpel zaznaczyl ze bedzie a nie byl... i co? on ma placic a ja nie musze tak?
      • Gość: Beblok Re: Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 03:44
        Dobrze - jestem za. Ja zapłacę za siebie i za kilku kolegów, których nie uda się wytropić.
        Ale pod jednym warunkiem. Że kiedy ja przyjdę na taką imprezę - CAŁY ZAKRZÓWEK będzie pięknie sprzątniety po okresie letnio - zimowo - wiosennym. Kiedy Ja będę płacić tylko za śmieci powstałe na wskutek imprezy w której ja uczestniczyłem. A nie na wskutek zaniedbań z ostatnich x miesięcy czy lat...
    • m.martyn Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... 29.04.13, 12:12
      Zakrzówek skończył się już wiele lat temu. Sam już tam się nie pojawiam odkąd nie można tam znaleźć skrawka ziemi wolnego od śmieci. Jedno wielkie wysypisko. Naprawdę szkoda, że nie powstało tam planowane osiedle mieszkaniowe, bo przynajmniej byłoby czysto. A niejakiej Malik, która walczyła o utrzymanie tego śmietniska, powinno się kazać sprzątać je razem z uczestnikami całej tej ostatniej imprezy i innymi, którzy się do takiego stanu przyczyniają.
      Ekologia? Tam niedługo żadne niebieskie motylki modraszki nie będą fruwać, bo zastąpią je karaluchy, szczury i inne zjadacze odpadków. Szkoda tylko, że nie ma takich, które żywiłyby się petami, PET-ami, szkłem i blachą z puszek.
      • Gość: kubek Re: Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No IP: *.ghnet.pl 29.04.13, 12:45
        Tak właśnie! Zabetonujmy wszystko, zbudujmy prestiżowe osiedla, odgrodźmy sie płotami, drzewa? poco komu drzewa przecież one pylą i samochody są brudne, no i ptaki srają.
        Beton i tylko beton!
        • m.martyn Re: Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No 29.04.13, 23:17
          Pewnie. Wolę się przejść przez zadbane osiedle, choćby przy Szuwarowej, gdzie jest czysto i jest zadbana zieleń, niż po tej oazie zieleni, Zakrzówku, gdzie spod każdego niemal źdźbła trawy wystaje jakaś plastikowa butelka albo reklamówka z pobliskiego supermarketu. Cóż skoro ludzie nie potrafią korzystać z przyrody... Moje dzieci, które mają 5 i 7 lat jakoś wiedzą, że należy po sobie posprzątać i potrafią segregować śmieci. A tu kilka razy starsi, wydawać by się było mądrzejsi ludzie, nie potrafią po sobie uprzątnąć.
    • Gość: Iwa Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... IP: *.icpnet.pl 29.04.13, 12:14
      polska młodzież nie potrafi się inaczej bawić jak tylko w chamski sposób, żenada, a tyle osób wyjeżdża za granicę i szkoda że nie uczą sie kultury od innych
    • bogdaniec3 Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... 29.04.13, 12:21
      A co koszami czy puszkami na śmieci?Może żle widzę ale na żadnym zdjęciu nie ma koszy na śmieci!!!!!
      • teczowa-szmata Re: Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No 01.05.13, 11:44
        bogdaniec3 napisał:

> A co koszami czy puszkami na śmieci?Może żle widzę ale na żadnym zdjęciu nie m
        > a koszy na śmieci!!!!!
        bydło nawet jak ma kosz przed sobą, śmieci rzuci na trawnik lub chodnik
    • olias Uczestnik sobotniej imprezy na Zakrzówku: No i ... 29.04.13, 16:17
      zniewolona PRL ukształtowała pokolenie Woodstock. I Orkiestrę Owsiaka.
      wolna, świetlista i kryształowa RP 3 - pokolenie Zakrzówka.

aleśmy spierd....li sprawę!
      • Gość: krosnorulez Wolność! IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 22:42
        Głosowałem na PiS i Kaczyńskiego. To Straż Miejska i Policjanci III RP dawali mandaty. Nich żyje IV RP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka