Dodaj do ulubionych

Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, ale....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 07:15
A nie próbowałeś kodem USSD? Masz zarejestrowane konto i nr tel. oczywiście, wstukujesz odpowiedni kod i po sprawie. Nie trzeba ci dostępu do internetu. Sam tak robie na swoim androidowym cacku.
Obserwuj wątek
    • Gość: guess_who??? Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al IP: *.comarch.com 07.05.13, 07:57
      Ogólnie to powinni się przenieść na moBILET bardzo wygodne rozwiazanie.
      • Gość: Leonidas Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al IP: *.multi-play.net.pl 07.05.13, 09:03
        Tym bardziej, że w Mobilet można już kupować bilety na komunikację miejską. Zresztą on już kilka miast obsługuje. Zakładanie sobie kolejnej portmonetki to trochę nie najlepszy pomysł.
        Ja się tylko zastanawiam, czy kontrolerzy mają odpowiedni sprzęt do łączenia się z takim systemem.
        • Gość: aveo Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al IP: 74.125.57.* 07.05.13, 11:44
          mają, ale nie sprawdzają... zdarzało mi się zostawić samochód bez włączenia parkowania, za to z nalepką... brak mandatu. Podejrzewam, że jak więcej osób zacznie korzystać, to zaczną też bardziej to sprawdzać, ale na razie to można parkować za darmo
    • Gość: miki Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, ale.... IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.13, 07:57
      Ja korzystam z kodów USSD -> są znacznie szybsze niż aplikacja.
      Awaryjnie można też uruchomić lub wyłączyć "parkowanie" wysyłając SMS lub dzwoniąc pod specjalny numer telefonu.

Nie wiem w czym problem...
      • Gość: Leonidas Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al IP: *.multi-play.net.pl 07.05.13, 09:01
        Kody USSD nie działają w każdej sieci (np. w Tmobile), w ogóle zostały stworzone w innym celu i to jest bardzo niewygodne, przestarzałe rozwiązanie.
        • Gość: asdf W Tmobile można dzwonić numerami specjalnymi IP: 140.101.84.* 07.05.13, 11:01
          W Tmobile (i w każdym innym) można dzwonić numerami specjalnymi:
          223 121 721 - rozpoczęcie/zakończenie parkowania pierwszego samochodu w strefie P1
          223 121 724 - rozpoczęcie/zakończenie parkowania pierwszego samochodu w strefie P2
          223 121 727 - rozpoczęcie/zakończenie parkowania pierwszego samochodu w strefie P3

Pierwsze połączenie rozpoczyna parkowanie, drugie na ten sam numer - kończy. Połączenie jest automatycznie rozłączane po 1 sekundzie i przychodzi SMS potwierdzający.

Więcej na www.mobiparking.pl/index.php/informacje/komendy?id=150
    • Gość: sefix Zbyt skomplikowane? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.13, 08:08
      Trzeba się nauczyć posługiwać telefonem - i tyle w temacie.
    • kosm.aty Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, ale.... 07.05.13, 08:13
      Trudno oczekiwać, że telefon który ma może 2% Polaków będzie się cieszył nie wiadomo jakim wsparciem programistów aplikacji...
      • Gość: góral bagienny Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.13, 08:56
        Skąd te dane że 2%? Zresztą, nawet gdyby to było tylko 2% ("tylko" 500 000 aparatów !!) to psim obowiązkiem świadczącego usługę jest zapewnienie dostępu do niej WSZYSTKIM abonentom sieci komórkowych.
        • nick_othem Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al 07.05.13, 09:22
          ależ skąd taki pomysł, że "psim obowiązkiem" jest zapewnienie wszystkim dostępu?
          • Gość: góral bagienny Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.13, 10:05
            Ano stąd, że ktoś ogłosił przetarg, ktoś go wygrał za co wziął niemałą, jak przypuszczam, kasiorę - i o ile w specyfikacji przetargu nie było wyraźnie napisane "posiadacze Blackberry niech się walą na ryj bo tymi swoimi rzęchami u nas nie zapłacą" - powinni móc skorzystać wszyscy "komórkowcy".
      • Gość: aaa Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al IP: *.ghnet.pl 07.05.13, 09:05
        Bzdurzysz... Jak mPay obsługiwał strefę, to działało nawet na 10-letnich Sagemach czy Siemensach, po srajfony i blackberry. Działało w strefie, działało w MPK. Teraz jest SrajCash i nie działa. Pewnie przetarg ustawiony, albo prowadzony przez niekompetentnych (niespodzianka) urzędników.
        • Gość: aveo Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al IP: 74.125.57.* 07.05.13, 11:56
          działa na każdym telefonie, za pomocą kodów albo numerów specjalnych.

co do blackberry, to używa tego wg. statystyk 0.3% użytkowników mobilnego internetu (ranking.pl), ilość użytkowników smartfonów ogółem to ok 6 milionów, czyli jeżynek jest jakieś 18-20 tys. w sumie w całej polsce... więc raczej lepiej się nie nastawiać na to, że będzie dedykowana aplikacja.
          • Gość: Zygmunt Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al IP: *.ip.netia.com.pl 07.05.13, 14:47
            To w liście, że nie ma aplikacji na blackberry to jedna wielka ściema, bo jest, tylko trzeba polączenie skonfigurować, bo BB rzuca użytkownikom klody pod nogi. Apka dziala też na javie, symbianie, WP i innych...
    • Gość: x BRAK identyfikatorów! IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 08:43
      Dodajmy do tego brak możliwości otrzymania identyfikatora na szybę pocztą. Poprzedni operator po doładowaniu konta wysłał mi naklejki pocztą. Aktualnie pozostaje tylko wycieczka na Centralną...
      • Gość: asdfg Identyfikator można sobie samemu wydrukować. IP: *.motorola-solutions.com 07.05.13, 10:55
        Identyfikator można sobie samemu wydrukować, dostępny jest na stronie:
        www.mobiparking.pl/images/dokumenty-globalne/karta_parkingowa.pdf
        • Gość: x Re: Identyfikator można sobie samemu wydrukować. IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 21:21
          I pamiętać o wykładaniu wydrukowanego śmiecia za szybę? Naklejkę przymocuję raz i wygląda lepiej. Dawniej jakoś była taka możliwość.
    • Gość: doniscoming Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, ale.... IP: *.centertel.pl 07.05.13, 09:24
      Takze mam BlackBerry i juz wyszla aplikacja SkyCash takze polecam wyprobowac :) nie wiem czy jest w app world, ale na pewno da sie ja sciagnac poprzez aplikacje Master Card ktora jest w app world:)
      Pozdrawiam
    • Gość: kerofca Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, ale.... IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 11:16
      Kilka razy na początku stycznia bezskutecznie próbowałem zapłacić za pośrednictwem poprzedniego operatora. Dopiero w internecie dowiedziałem się, że jest nowy operator, a moja portmonetka u poprzedniego poszła się j...ć. Mogę płacić za bilety MPK ale jeżdżę dwa razy w roku, więc starczy mi pewnie na 10 lat o ile miasto nie zmieni operatora oczywiście.
      Czy my mamy obowiązek śledzić przetargi miasta na obsługę strefy parkowania i sprzedaż biletów?
    • Gość: Lukasz Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, ale.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.13, 11:44
      Najlepsza oczywiście była zmiana na przełomie roku operatora. Ciekaw jestem ile ktoś "zgarnął" za tego jednego operatora. We Wrocławiu można mieć trzech i jakoś się nic nie dzieje. A w Krakowie jeden na parking i jeszcze inny system na bilety - Gratulacje.
      • Gość: Pengos Re: Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, al IP: *.ip.netia.com.pl 07.05.13, 12:26
        Właśnie ten "przetarg" to jakaś totalna paranoja. Taką głupotę jak przetarg na wybór JEDNEGO operatora to chyba faktycznie tylko ZIKiT potrafi wymyśleć... Pewnie zatrudnili do tego kolejną firmę która im to za miliony przeanalizowała...

Przecież równie dobrze mogli zrobić przetarg, a następnie poinformować że od jutra bilety MPK można nabyć wyłącznie w kiosku Ruch przy ul. Zawiłej 55, bo dał najlepsze warunki.
    • Gość: st Płacić za parkowanie telefonem? Chciałbym, ale.... IP: *.multi-play.net.pl 10.05.13, 18:44
      jak ktoś nie ma w komórce neta (bo woli komórkę bez umowy)... to zostają pozostaje korzystanie z kodów USSD.. z tym że ten nowy operator wybrany w tym roku przez przetarg wprowadził opłaty miesięczne za korzystanie z tych kodów.... przynajmniej taką wiadomość dostałem na komórkę jak chciałem uruchomić parkowanie właśnie przy użyciu kodu...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka