Gość: rtg IP: *.ists.pl 14.07.13, 10:11 Temu panu juz podziekujemy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M. Panie Nowicki! IP: *.ksi-system.net 14.07.13, 10:27 Z całym szacunkiem ale z artykułu na artykuł coraz bardziej pie***ysz Pan jak potłuczony-płacą Panu od liczby znaków?Bo cały artykuł można okroić o 90% i nie będzie straty na treści Odpowiedz Link Zgłoś
tom.son No i znowu centrum.. 14.07.13, 10:53 a taki Ruczaj , Borek, Biezanow, Azory.. okoliczne wsie w stylu Beverly Hills nie istnieja. Przypominam Panu - tam tez zyja i jedza ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: No i znowu centrum.. 14.07.13, 20:24 A jest coś nowego i wartego uwagi na Ruczaju? Bo o Rialto Nowicki już pisał, a o sieciowych pizzeriach raczej nie ma sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
tom.son Re: No i znowu centrum.. 14.07.13, 21:28 Na Ruczaju niedawno sie otworzyło Teksas Ranczo i makaroniarnia na Kobierzyńskiej, 6. wcielenie (chyba tajskie ) Arabasza w galerii Europejskiego, a tak to stare juz: Konfitura, Oregano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Nowicki jest odspawany od rzeczywistości IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 12:48 Majaczy. Niech to powie ludziom pracującym po 12-14 godzin na dobę: żeby chodzili na Mały Rynek i tam jedli. Niech im powie, żeby sobie "spowalniali czas". Niech to powie ludziom mającym kredyt hipoteczny, niech to powie pracującym matkom z dziećmi, niech w końcu powie to ludziom starszym, często samotnym i ledwie mającym siły, aby iść do sklepu. Ten człowiek o wydrenowanym umyśle powinien majaczyć albo na salonach, albo w szpitalu psychiatrycznym. Rozdźwięk między rzeczywistością a paplaniną Nowickiego wskazuje, że Nowicki może jest i dziennikarzem, ale jest również po prostu wariatem: w sensie klinicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: Nowicki jest odspawany od rzeczywistości 14.07.13, 18:15 Gość portalu: romek napisał(a): > Majaczy. Niech to powie ludziom pracującym po 12-14 godzin na dobę: żeby chodzi > li na Mały Rynek i tam jedli. Niech im powie, żeby sobie "spowalniali czas". Ni > ech to powie ludziom mającym kredyt hipoteczny, niech to powie pracującym matko > m z dziećmi, niech w końcu powie to ludziom starszym, często samotnym i ledwie > mającym siły, aby iść do sklepu. To według Ciebie są odbiorcy recenzji Nowickiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Nowicki jest odspawany od rzeczywistości IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 18:42 Nie, to są osoby, które spotykam na ulicach. Jeśli Nowicki chce majaczyć, niech to robi w salonie, w toalecie lub w zakładach zamkniętych. Wyborcza jest wydawana wyłącznie dzięki obowiązkowej prenumeracie przez biblioteki. W przeciwnym razie byłaby drukowana w nakładzie 1000 egz. i wtedy Nowicki mógłby sobie elitarnie pomajaczyć w swoim wydrenowanym i odspawanym od rzeczywistości mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: Nowicki jest odspawany od rzeczywistości 14.07.13, 20:01 Gość portalu: romek napisał(a): > Nie, to są osoby, które spotykam na ulicach. > Jeśli Nowicki chce majaczyć, niech to robi w salonie, w toalecie lub w zakładac > h zamkniętych. > Wyborcza jest wydawana wyłącznie dzięki obowiązkowej prenumeracie przez bibliot > eki. W przeciwnym razie byłaby drukowana w nakładzie 1000 egz. i wtedy Nowicki > mógłby sobie > elitarnie pomajaczyć w swoim wydrenowanym i odspawanym od rzeczywistości mózgu. Jakiś dowód na poparcie tej tezy (że wyłącznie dzięki obowiązkowej prenumeracie?) – bez konkretów to będzie „majaczenie w wydrenowanym i odspawanym od rzeczywistości mózgu”. I takie właśnie majaczenie należy wysyłać do toalety lub zakładu zamkniętego. Over and out. Szkoda czasu na dyskusje z odrealnionymi trollami. W Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Nowicki jest odspawany od rzeczywistości 14.07.13, 22:43 A dlaczego nie? Przecież pan Nowicki pisze w przeciętnej gazecie dla mas takich jak wymienieni powyżej. A że pitoli przy tym że żal oczu i synaps to już polityka redakcji, która trzyma go chyba tylko dlatego, że łatwo mu przychodzi spłodzić tyle tekstu żeby zapełnić kolumnę. A że nie w tym tekście nijakiego sensu to insza inszość. Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: Nowicki jest odspawany od rzeczywistości 14.07.13, 23:27 antychreza napisała: > A dlaczego nie? Przecież pan Nowicki pisze w przeciętnej gazecie dla mas takich > jak wymienieni powyżej. Zawsze mi się wydawało, że recenzje kulinarne są pisane dla osób, które potencjalnie mogą się do opisywanej restauracji wybrać. Padł jednak argument, że Nowicki opisuje rzeczy niedostępne dla wielu i tę właśnie okazję powinien zaprzestać produkowania recenzji. > A że nie w tym tekście nijakiego sensu to insza inszość. Czasem jest, czasem nie ma. Jeśli mam wybierać między takimi recenzjami a recenzjami w stylu allegro (zgodność towaru z opisem), to chyba jednak wolę Nowickiego. ZTCP któraś regionalna redakcja GW przyjęła taką konwencję i to jest moim zdaniem porażka na całej linii, bo sprowadza się do przepisywania pozycji z menu i nicniewnoszących komentarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Nowicki jest odspawany od rzeczywistości 15.07.13, 00:16 Źle Ci się wydawało. Czytywałam recenzje Makłowicza kiedy miałam kilkanaście lat i tygodniówka od rodziców wystarczyłaby mi średnio na pół jednej z opisywanych przez niego potraw. Na tej samej zasadzie są ludzie, którzy godzinami mogę czytać i rozmawiać o samochodach, na które nigdy nie będzie ich stać. Też lubię recenzje napisane z polotem, dygresjami itp. Rzecz w tym, że u Nowickiego to nie jest polot, tylko pseudointelektualny bełkot nietrzymający się reguł gramatyki. No i jeśli opis jedzenia to średnio 1/5 tekstu, to chyba coś jest nie tak i powinni go przenieść do działu felietony. Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: Nowicki jest odspawany od rzeczywistości 15.07.13, 06:47 antychreza napisała: > Źle Ci się wydawało. Czytywałam recenzje Makłowicza kiedy miałam kilkanaście la > t i tygodniówka od rodziców wystarczyłaby mi średnio na pół jednej z opisywanyc > h przez niego potraw. Tylko nie myślałaś w kategoriach „nie stać mnie, więc nie powinnam wypocin Makłowicza widzieć na oczy”. Tylko o ten typ myślenia reprezentowany przez pewnych inteligentnych inaczej przedpiśców mi chodzi. > No i jeśli opis jedzenia to średnio 1/5 tekstu, to chyba coś jest > nie tak i powinni go przenieść do działu felietony. Są portale z jeszcze większą proporcją grafomaństwa do konkretu w recenzjach kulinarnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Nowicki jest odspawany od rzeczywistości IP: *.ists.pl 14.07.13, 22:55 Och, ę, ą, przecież tutaj jest Kraków, miasto poetów. Tutaj każdy robi zakupy na Starym Kleparzu i każdy ma mieszkanie z widokiem na Błonia. Każdy tutaj jest profesorem i doktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: Nowicki jest odspawany od rzeczywistości 15.07.13, 10:49 ROTFL. Zdarza mi się pracować po 12-14 godzin na dobę ORAZ mam kredyt hipoteczny, i jak najbardziej odwiedzam takie imprezy, jak Festiwal Spowalniania Czasu czy tam inne Dni Węgrzyna. Dzieci co prawda nie posiadam, ale skoro dzieci to takie obciążenie, że całkowicie wycina z jakichkolwiek przyjemności, to może nie należy sobie takowych robić, jeśli ktoś ma z tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Nowak Kefirek, Jemy Na Polu (Festiwal Spowalniania Cz... IP: *.30.129.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.07.13, 15:14 Szanowny Panie Redaktorze, wynika powyższy Pana stosunek do asortymentu sklepu z niewiedzy na temat zmian dokonujacych sie na polskim rynku nowoczesnej sprzedazy. Producent sera Bursztyn Spomlek może wytworzyc go raptem kilkadziesiąt ton w miesiącu i woli sprzedać ten wysokoawrtościowy produkt za wyższą cenę na rynki zagraniczne (nawet Chińczycy nie są w stanie dopchac się do kolejki po ten ser). Ponadto odpowiednik sera Bursztyn wkrót zniknie także z Biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość dobra panie Nowicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.13, 17:05 zważ Pan, że w słowotoku nieprawdopodobnym utopił pan skutecznie powód wzburzenia znanego osobnika. Kiedyś chętnie czytałem pana recenzje kulinarne - teraz stwierdzam, że pana pisanie uległo znacznie większej degrengoladzie niż sklep Kefirek. Bo brak "aż" 2 artykułów będących w sprzedaży przed rokiem - w sklepie spożywczym to normalka. A Pan zdaje się nie wie już o czym pisać, i pisze Pan na siłę i coraz gorzej. To, że Pana przełożony za to panu jeszcze płaci - świadczy o tym, że coś mu chyba zmysły przytępiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: dobra panie Nowicki IP: *.geod.agh.edu.pl 14.07.13, 17:58 jest w tym artykule jednak troche prawdy - konserwy rybne od Lisnera itp. firm to chłam i świństwo nieprawdopodobne, w puszce pełno jakiejś nieokreślonej cieczy i gdzieniegdzie kawałek czegoś, co udaje rybę. Tak samo słoiki, foremki z koreczkami: pełne cebuli owiniętej od strony szkła cieniutkim filecikiem śledzia lub kilkoma koreczkami, byle nabrać i oszwabić klienta ... Właśnie, oszwabić - czy te "firmy" to przypadkiem nie niemiecki kapitał? Wiwat sardynki marokańskie! bardzo często tańsze, a w puszce tłocza się jak ... sardynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan A co na to Kefirek? IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 21:47 Czy pozew od współwłaścicieli Kefirka już Pan otrzymał? Odpowiedz Link Zgłoś
sexycat Kefirek, Jemy Na Polu (Festiwal Spowalniania Cz... 14.07.13, 22:58 I'm going slightly mad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SFGGERFG Re: Kefirek, Jemy Na Polu (Festiwal Spowalniania IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.13, 07:41 od strony merytorycznej nie oceniam tych tekstow, bo nie jestem krytykiem kulinarnym. Ale z jezykowego punktu widzenia - STYL TEGO PANA TO GRAFOMANIA. TAK KOSLAWYCH, UDAJACYCH ELEGANCJE ZDAN DAWNO NIE CZYATLEM. PRZERAZAJACE JEST TO ZE NIKT W REDAKCJI TYCH GNIOTOW NIE POPRAWIA. BO TO JEZYKOWY ZAKALEC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robota prywatna Re: Kefirek, Jemy Na Polu (Festiwal Spowalniania IP: 176.103.64.* 15.07.13, 08:43 A przeczytałeś, synku, swoją "poprawną" językowo wypowiedź? I czy koniecznie musisz się drzeć, jakby cię ze skóry obdzierali? Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Kefirek, Jemy Na Polu (Festiwal Spowalniania Cz... 15.07.13, 11:40 A to tak można bezkarnie pisać źle w internecie o znanej sieci sklepów spożywczych? Odpowiedz Link Zgłoś