Dodaj do ulubionych

Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się, ...

IP: *.pl 06.08.13, 12:18
krokodyl... baba na oczy nie widziała krokodyla a poza tym to od kiedy dywizjonu jest w nh ??
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się, ... IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.13, 12:30
      "Firma Kaban, powiatowy inspektorat weterynaryjny oraz schronisko dla bezdomnych zwierząt odmówiły pomocy, ponieważ nie posiadają uprawnień do opieki nad zwierzętami egzotycznymi"
      -rozumiem że nasi dzielni Strażnicy Miejscy posiadają takowe uprawnienia i byli szkoleni z łapania jaszczuro-krokodyli do tekturowego pudła oraz przetrzymywania ich w "izbie zatrzymań" ;))
      • Gość: Renata Re: Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.13, 15:00
        I na tym polega kuriozalna sytuacja. Różne instytucje pokazują dolną część pleców, mimo iż mają ścisły związek z pomocą dla zwierząt a strażnikom zgłoszono problem, który jednak rozwiązali. Wymowne też jest i o czymś jednak świadczy, to że właśnie do nich ktoś zadzwonił z prośbą o pomoc, w nieważne jakim problemie. Problem załatwili. Wiem, nie lubimy ich, ale....
        • Gość: realista klasyka gatunku IP: *.eu.org 06.08.13, 19:48
          Czyli klasyka. Po raz nie wiadomo który straż poradziła sobie z nietypową sytuacją, którą powinny się były zająć inne służby. Bezmózgom na forach nie przeszkadza to jednak ani trochę w wypisywaniu dyrdymałów o fotoradarach, babinach z pietruszką i blokadach. Chociaż fotoradarów straż w Krakowie nie miała nigdy, pietrzuszką nie zajmuje się od wielu lat a blokady to minimalny margines działania straży (inna sprawa, czy słusznie).
          • Gość: l Re: klasyka gatunku IP: *.gemini.net.pl 08.08.13, 12:18
            O pietruszce i fotoradarach jest nawet w tym wątku - poniżej. Niektórzy się - widać - zacięli.
    • Gość: ziom2 Re: Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się IP: *.free.aero2.net.pl 06.08.13, 12:33
      ziom, tak z ciekawości dywizjonu jest w warszawie ?
      • Gość: ziom Re: Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się IP: *.pl 06.08.13, 13:32
        ja miałem na myśli ten dywizjon w czyżynach a w warszafce może i jest ale nie wiem
        • Gość: agent Re: Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 16:31
          Okazuje się , że przez tyle lat tkwiłem w błędzie bo sądziłem , że Czyżyny to NH.
          • Gość: realista Re: Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się IP: *.eu.org 06.08.13, 16:34
            I nie Ty jeden...
      • Gość: Wiciu Re: A pod jakim blokiem Dywizjonu 303? IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 16:34
        A pod jakim blokiem jeśli można wiedzieć , mieszkam na tym osiedlu?
        • Gość: jaa Re: A pod jakim blokiem Dywizjonu 303? IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 17:12
          Też tu mieszkam i nic nie słyszałam o tym :-)
          • Gość: realista Re: A pod jakim blokiem Dywizjonu 303? IP: *.eu.org 06.08.13, 19:36
            To skandaliczne zaniedbanie. Powinien był jeździć samochód z megafonem i ostrzegać wszystkich mieszkańców. Oczywiście na Drugiego Pułku też.
    • Gość: luk Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się, ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.13, 12:49
      Ciekaw za co firma Kaban bierze wreszcie pieniądze. Ostatnio do mojego ogrodu spadła mała sroka. Nie umiała jeszcze latać tylko skakała na wysokość 30 cm. Po rozmowie z tą firmą, Pan stwierdził żebym jej nie ruszał, to jest jej naturalne środowisko ona sobie poradzi. Dobre. Ogrodzenie mam wysokości 1,6 m. i jest z desek. Co wieczór po ogrodzie przechadza się kot sąsiadów, a kilka dni wcześniej już tylko szczątki małego ptaka leżały na ogródku. Jeżeli mała sroka nie umiejąca latać miała sama się wydostać ze swojego"naturalnego" środowiska to Pan z firmy Kaban powinien umieć latać. Najlepiej im wychodzi nagrywanie rozmów. Srokę wyniosłem na łąkę, rodzice się nią zajeli.
      • Gość: Ildefons Re: Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 19:00
        Poniekąd miał rację. Nie wiem jak w twojej okolicy ale z reguły ostatnio srok jest za dużo. Grupa srok potrafi pogonić nawet kota.
        Gdyby to był np. wróbel to co innego. Albo jakiś gatunek zagrożony.
        Tak czy inaczej jeżeli ktoś sie nią zajął to w porządku.
    • Gość: luki pacz jaka franca IP: 217.153.93.* 06.08.13, 13:25
      et list for fit!!!
    • Gość: góral bagienny Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się, ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.13, 13:53
      W takim przypadku, jeśli podejrzany przewieziony na dołek, po wylegitymowaniu nie okazał się jednak krokodylem, może powinno się go wypuścić? Zarzut za wygrzewanie się na słońcu? Na miejscu pana Brodatego napisałbym skargę do Obrońcy Praw Jaszczurów.
    • Gość: prze Re: Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.13, 14:51
      od zawsze. przecież to nie śródmieście.
      • teczowa-szmata Czyżyny zostały 06.08.13, 17:15
        w strefie śmieciowej połączone z centrum Krakowa
        • Gość: realista Re: Czyżyny zostały IP: *.eu.org 06.08.13, 17:33
          Jako też w rejonizacji urzędów skarbowych. Co jednak nie zmienia faktu, że od utworzenia NH jest to NH.
          • Gość: UFOK Re: Czyżyny zostały IP: *.ip.netia.com.pl 07.08.13, 09:49
            a przed powstaniem NH czym Czyżyny były?
            • Gość: realista Re: Czyżyny zostały IP: *.eu.org 07.08.13, 14:21
              Były najdalej na wschód wysuniętą częścią Krakowa. Po powstaniu NH weszły jednak w jej skład.
    • Gość: irek Alarm! Pod blokiem jest krokodyl! Okazało się, ... IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.13, 09:31
      A może to był smok wawelski i zafundował sobie wycieczkę ? I po legendzie , a póżniej się dziwią że wymarły dinozaury.....
    • Gość: Adam To juz koniec straży miejskiej IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.13, 14:14
      Panowie strażnicy . Robicie dobrą robotę ale, niestety jesteście skazani na zagładę totalną. Naród Was znienawidził, bo za stan obecny w kraju Wy co prawda nie odpowiadacie, ale jesteście utożsamiani z władzą i represją do zwykłych obywateli popełniającymi drobne wykroczenia. Nie łapiecie bandytów , nie zlikwidowaliście problemu bezrobocia, nie zlikwidowaliście bezdomnych i ich problemów, nie zapewniacie bezpieczeństwa w stopniu w jakim naród tego chce. Zajmujecie się fotoradarami i babcią z pietruszką a od dresów i łysoli uciekacie. Takie jest niestety zdanie i wiedza naszego szanowanego społeczeństwa. Generalnie nie robicie tego co ma w obowiązkach miedzy innymi Policja. I obecnie nie ma już odwrotu. Kwestia czasu, wasza formuła działania już się skończyła a nienawiść sięgnęła zenitu. I nie ma to niestety żadnego znaczenia że liczebność strażników to garstka w stosunku do wymogów i oczekiwań społecznych i spełnienie ich żądań jest niewykonalne. Współczuję. To już koniec straży miejskich w Polsce.
      • Gość: ? upał zaszkodził? IP: *.eu.org 07.08.13, 14:20
        • Gość: Strażnik Re: upał zaszkodził? IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.13, 15:28
          Niestety spotykam się z tym na każdym kroku. To prawda. Większość strażników z doświadczeniem już uciekła reszta szuka pracy.
          • Gość: l Re: upał zaszkodził? IP: *.gemini.net.pl 08.08.13, 12:16
            A kilkuset chętnych dobija się do bramy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka