Dodaj do ulubionych

Polonijna 1 Galinvest

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.14, 09:56
Witam,
Czy jest tu może ktoś kto zarezerwował mieszkanie przy ul.Polonijnej 1.?
Ceny są atrakcyjne ale czy z hipoteką wszystko wporzadku?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kamila Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.static.chello.pl 29.01.14, 21:13
      Witam,
      na tą chwile wyglada , że tak załozyli nowa KW sa uzytkownikami gruntu więc powinno byc ok ale chwilę to trwało
      • Gość: heniek Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.14, 11:46
        Czy ktoś jest po podpisaniu umowy deweloperskiej z nimi? Ja interesowałem się tymi mieszkaniami bo cena była przystępna, chyba jedna z najniższych w Krakowie, i lokalizacja mi odpowiadała, ale jak poprosiłem o dokumenty do złożenia wniosku kredytowego to czekałem na nie tydzień, i w końcu zrezygnowałem bo się wystraszyłem.
        Jestem ciekaw jak wasze doświadczenia z nimi i czy komuś się udało podpisać umowę dew.
        • Gość: MrM Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.14, 16:13
          mam podpisana z nimi umowe rezerwacyjna, a termin podpisania umowy deweloperskiej tuz tuz, a w KW jest jedna niepokojaca sprawa, zarówno moj bank twierdzi jak i na forach czytalem ze kredyt na budowe powinien byc wziety na bank udzielajacy kredyt, a w KW hipoteka jest na Lunawell, czyli firme macierzysta Galinvesta. Czy jest ktos kto dostal juz kredyt na mieszkanie u nich? jak to zrobiliscie, nie bylo problemow?

Pozdrawiam
          • Gość: beniaaa Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.14, 13:45
            A ile u nich wynosi opłata rezerwacyjna?
    • Gość: Bernasik Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.14, 23:10
      Zaraz, zaraz, ale gdzie jest ul. Polonijna? Bo Google Maps pokazuje, że w Prokocimiu, a na stroni dewelopera stoi, że na Dębnikach?
      • Gość: kamila Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.static.chello.pl 05.02.14, 13:54
        Szwedzka to ich poprzednia inwestycja obecnie buduja na Polonijnej (Kozłówek)
        • Gość: pit Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.14, 22:53
          Czy tam aby nie dobiega zbyt duży hałas od ul.Wielickiej ?
          • Gość: doloris Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.180.13.102.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.03.14, 00:32
            Jakie to ma znaczenie że jest hałas, mam pytanie czy wiadomo jak pójdzie drugi blog w stosunku do tego co już stawiają , czy będzie on za nim, czyli w kierunku Tesco czy przed
            • Gość: Sławek Re: Polonijna 1 Galinvest IP: 80.50.128.* 26.03.14, 10:35
              Drugi blok będzie równolegle do tego co już budują, będzie on przed tym co budują więc w kierunku centrum a nie Tesco. Kolejny bloczek mniejszy od tych dwóch będzie prostopadły do obu poprzednich i już zdecydowanie bliżej Wielickiej. W tych dwóch większych w klatkach A od Polonijnej wogóle już nie słychać Wielickiej. Z tego co się dowiadywałem w tym drugim bloku co będą zaczynać budowę jeszcze w tym roku ceny mają być już wyższe. Ja mam rezerwację w pierwszym budynku.
              • Gość: JAG Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.14, 14:34
                Czy do tych cen należy dodać koszt wykupu gruntu?
                Bo deweloper jest chyba użytkownikiem a nie właścicielem działki.
                • Gość: krk Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.14, 14:32
                  wykup gruntu to raczej bedzie niemozliwe, i nie ludzilbym sie, beda oplaty od uzytkowania, standardowo, wycena gruntow ponoc byla niedawno wiec nie beda to rocznie wysokie oplaty pewnie to 200zl rocznie max, kazdy wlasciciel w tym samym czasie musialby w tym uczestniczyc, przy 200+ mieszkaniach w jednym tylko bloku, i kupowanych pod wynajem, nie ludzilbym sie wykupem tego gruntu kiedykolwiek, co do halasu z wielickiej, nawet blok prostopadly tam jest za pierwsza linia zabudowy od wielickiej, domow jednorodzinnych z dzialkami przy nich, to trzeba sobie uzyc wyobrazni, zerknac na google, i nawet ten blok nie bardzo bedzie narazony na halas
                  • Gość: mdm? Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.14, 15:24
                    witam, pytanko, ktos zakupil tam mieszkanie z mysla o mdmie? i ma jasne info od ktoregos banku co i jak? ja po wstepnej rozmowie w pekao sa jestem troche zmieszany, w opcje musialby wchodzic opcje aneksu do umowy, przy systemie 10 90 mdm nie wchodzi w gre, bo bgk wyplaca pomoc jako transze? pozatym nie wyplaca dopoki hipoteka nie bedzie wyjasniona, hipetka nie bedzie dopoki 100% kwoty deweloperowi nie wplynie, z gory dzieki za jakies info, bo poki co ten caly mdm jak jeden wielki bubel wyglada, pozdrawiam
                  • Gość: Gość Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.14, 18:05
                    A czy wiadomo jaka jest obecnie stawka za m2 użytkowania wieczystego? Podobno raz na trzy lata mogą podnosić stawki.
    • Gość: kama Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.14, 22:40
      złozyli jeden z dźwigów :-)
      • Gość: Krakowianka Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.devs.futuro.pl 08.08.14, 08:56
        Własnie zastanawiałam się po co im...nadal trzy :)
    • Gość: anonim Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.14, 23:09
      maja troche zapisów niedozwolonych w umowie deweloperskiej. Wsród nich wiele, które sam UOKIK podaje jako przykladowe. Warto wiec przejrzec dokladniej umowe.

www.uokik.gov.pl/download.php?plik=14600
      • Gość: gosc Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.146.138.69.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.09.14, 19:13
        Mój prawnik sprawdzał dokładnie umowę i powiedzial, ze jest napisana bardzo fair dla jednej i drugiej strony. Podoba mi się, ze nie buduja za moje pieniądze i maja rachunek powierniczy. No i ze wplacilem tylko 10% ceny. Czy ktoś wie kiedy skoncza cala inwestycje? Intersuje mnie kiedy cay teren bedzie juz urzadzony? W biurze mowia, ze juz niedlugo zaczynaja kolejny etap, ale czy ktos zna juz jakies terminy?
        • grzegorzkrk83 Re: Polonijna 1 Galinvest 12.09.14, 11:04
          I etap do połowy 2015 roku, na jesieni ruszają z budową II etapu, do 2017 roku chyba się wyrobią. Też kupiłem tam mieszkanie także chętnie poznam nowych sąsiadów jeśli takowi tutaj są (mieszkanie mam w 1 budynku). Widziałem gdzieś forum tej inwestycji: krakowm.pl/forum/Dzial-Osiedle-Polonijna
          • Gość: Krakowianka Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.14, 15:28
            Inna klatka(jak domyslam się po KW klatka 2), ale ten sam blok :) Czesto obserwuje postępy, ponieważ mieszkam na tym samym osiedlu i nawet zmienilam trase wieczornych biegów w ten rejon:)
            • grzegorzkrk83 Re: Polonijna 1 Galinvest 14.09.14, 12:29
              Tak mam w drugiej klatce (B), też mieszkam na kozłówku i to było głównym motywatorem do wyboru tej lokalizacji.
              • Gość: Piotr Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.res.pl 22.09.14, 10:01
                Witam przyszłych sąsiadów . Też mam mieszkanie w budynku 1 tyle że klatka C. Moim motywatorem do kupna mieszkania było:
                - cena ,
                - okolica ,przestrzeń, widoki szczególnie na wyższych piętrach,
                - dobry wylot na A4,
                - niezła komunikacja miejska,
                - sposób finansowania
                - biedronka ;)
                Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                • Gość: Krakowianka Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.devs.futuro.pl 23.09.14, 09:48
                  Gdzieś czytałam, ze podobno biedronki nie będzie. Witam przyszlego sasiada ja równiez klatka C :) Mnie jeszcze przekonała bliskośc obenego miejsca zamieszkania i kominukacja.
                  • Gość: sara Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.14, 11:55
                    o nie !! ale jak to nie będzie biedronki? Ja już miałam taki ambitny plan:-) zabieram śmieci do śmieciuchów :-) ( masakra bo teraz mam w bloku zsyp i nie wiem jak się przestawię z tym lataniem na dół ) lece do biedronki stojac od 7 i wyłapując wszystkie promocje a tu taki niefart, dobrze ,że pepco i rossmann buduja obok koło przychodni :-):-) a widzieliście że mamy już kawałek odsłoniętej pomalowanej elewacji budynku ? śliczna :-) również pozdrawiam sąsiadów
                    • Gość: gość1234 Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.205.81.90.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.14, 09:45
                      a ja słyszałem że będzie biedronka na wiosnę w przyszłym roku. Podobno informacja sprawdzona ;)
                      • Gość: biedronka Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.14, 09:53
                        "podobno informacja sprawdzona" - genialna konstrukcja
                        :D
                        • lilka208 Re: Polonijna 1 Galinvest 04.10.14, 12:33
                          ja slyszalam ze biedronka ma byc w 1 bloku na samym dole .
                          • Gość: gosc Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.m.subnet.rcn.com 04.10.14, 16:15
                            Chce kupic mieszkanie w drugim etapie tej inwestycji. Jestem rzadko w Polsce i nie znam sie na szczegolach rynku nieruchomości. Czy te wszystkie rzeczy o których mowia w biurze sprzedaży tj. rachunek powierniczy, 10% wplaty, kredyt z banku na wybudowanie, sa dla mnie wystarczająco bezpieczne? Poza tym chciałbym zapytac jak wygląda pierwszy budynek, czy juz można ocenic jakosc tej budowy?
                • Gość: paweł Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.internetia.net.pl 23.10.14, 00:34
                  Ponoć sierpień wrzesień maja przenosić własności mieszkań
              • Gość: mieszkaniecB Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.15, 11:22
                Ja też mam klatkę B pierwsze piętro :)
          • Gość: iza Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.multimo.pl 25.02.15, 13:02
            Też wykupiliśmy mieszkanie w bloku nr 1, klatka A. Wahaliśmy się między 4 pokojowym (dla całej rodziny ) a 2-pokojowym (na przyszłość dla najstarszej córki). Wybraliśmy tę drugą opcję, bo wydała nam się sensowniejsza (myśleliśmy: "po ok. 10 latach będzie chciała się wyprowadzić i zostaniemy w trójkę w 4 pokojach i to nie wiadomo czy będzie się dobrze mieszkać, bo chyba duży ruch wokół, mieszkanie narożne itd.")
            Tymczasem już po podpisaniu umowy zaszłam w ciążę, jest nas teraz pięcioro i jak się okazało po urodzeniu Maluszka zrobiło się w obecnym mieszkaniu nie do wytrzymania (starsze rodzeństwo weszło w trudny okres i potrzebuje swoich kilku metrów...) - słowem żałujemy i szukamy kogoś kto chciałby się zamienić w obrębie klatki A na 4-opokojowe w pierwszym (ewent. drugim) bloku.
            Prawniczka z Galinwest-u potwierdziła, że do momentu podpisania umowy sprzedaży można się wycofać bez płacenia podatku od wzbogacenia się, czyli po umowie przedwstępnej sprzedaży można bez problemu zrobić tę zamianę.
            Mamy do odstąpienia mieszkanie 49,11 m2, dwa pokoje z aneksem kuchennym (mamy projekt z przesuwanymi drzwiami i ścianą szklaną, dzięki którym w każdej chwili łączy się/oddziela pokój od kuchni); na 5-tym piętrze (piękny widok , dalej od ulic,na tyle wysoko,że już nie czuć ewent. spalin z dołu a na tyle nisko,że można wejść bez pb po schodach w razie awarii windy...myśleliśmy w ten sposób wybierając :-) ; południowo-wschodnia ekspozycja (jasne mieszkanie), balkon (niezabudowany, można się opalać, suszyć pranie, a jeśli nam pasuje zasłonić). Mamy nadzieję, że ktoś z Państwa czytających jest być może w odwrotnej sytuacji i wolałby jednak mniejsze mieszkanie, dalej od ulicy. Jeśli tak, to proszę o kontakt z biurem Galinvest przy ul. Polonijnej , moje nazwisko Łośko, zostawiłam tam nr telefonu z informacją o chęci kupienia mieszkania 4-pokojowego. Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: ktoś Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.14, 12:46
      Czy ktoś się orientuje jak wygląda postęp budowy w środku? Bo jest juz część elewacji a z tego co wiem elawacja jest ostatnim etapem budowy, czy to moze oznaczać, że w środku mieszkania są w miarę ukończone? I czy ktoś wie kiedy bedzie można wejść i zobaczyć mieszkania?
      • Gość: ktoś Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.14, 12:50
        aaa i biedronka będzie budowana na wiosnę z tego co wiem.
    • paweld33 Re: Polonijna 1 Galinvest 08.12.14, 23:07
      zapraszam do facebooka do grupy: Sąsiedzi Osiedle Polonijna Kraków
      • Gość: gość Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.147.182.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.14, 09:58
        Jak można dołączyć do grupy na fb? :)
    • Gość: maks Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.15, 13:21
      Witam,
      Czy miał już może ktoś z Was odbiór techniczny mieszkania?
      Pozdrawiam
      • Gość: Gość Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.15, 10:04
        Info są na forum!
        • Gość: maks Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.15, 13:17
          A mozna wiedziec na jakim forum?
          • grizel Re: Polonijna 1 Galinvest 21.04.15, 21:10
            Link:
            krakowm.pl/forum/Dzial-Osiedle-Polonijna
    • Gość: totuus Re: Polonijna 1 Galinvest IP: *.play-internet.pl 05.05.16, 11:33
      Ceny jak ceny developerzy budują by zarobić. Co na wielki minus liczba miejsc parkingowych i garaży tylko co 60 miejsc na każde 100 mieszkań i to już z miejscami ogólnie dostępnymi! Kolejna kwestia planowany dojazd przez działkę należąca do innej wspólnoty - inwestycja nie ma swojej drogi dojazdowej. A te które już istnieją są zastawione samochodami nawet za znakiem zakazu B36. Przypomnę iż obecnie zasiedlony jest tylko 1 budynek a już jest problem z parkowaniem, docelowo ma powstać w sumie 8 budynków!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka